Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да върна десктопа на мястото му след вирусна зараза?

Featured Replies

Пострадалата е колежка.Каквото можахме,изчистихме.Няма си десктоп обаче момичето и се чувства зле.Чакаме решението sad.gif

Пострадалата е колежка.Каквото можахме,изчистихме.Няма си десктоп обаче момичето и се чувства зле.Чакаме решението sad.gif

Какво означава това "няма си десктоп" ?

Няма и иконите ли ?

• Автор
Какво означава това "няма си десктоп" ?

Няма и иконите ли ?

Няма и следа от икони,курсор на мишката също няма.............Няма и таскбар.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Няма и следа от икони,курсор на мишката също няма.............

Я по-добре кажи какво има.

Изобщо системата стартира ли се ?

Успява ли да се логне ?

Ако искаш да ти се помогне, опиши колкото е възможно по-точно и подробно какъв е проблема, защото най-лесно е да ти кажа "инсталирай си нов десктоп".

• Автор

Да,системата се стартира.Логва се в акаунта си и излиза снимка на луната в цял екран-е,това не е важно.Останалото е както го описах по-горе.Таск-мениджърът работи,но например не тръгва explorer.exe през него

и в сейф моуд положението е същото.

Да,системата се стартира.Логва се в акаунта си и излиза снимка на луната в цял екран-е,това не е важно.Останалото е както го описах по-горе.

А ако стартира в "SafeMode"? Ако не сте опитвали опитайте и кажи как е. Разбрах за сейф мод. Тогава едно преинсталиране със запазване на старите настройки или ако е отскоро така, систем рестор до дата, когато е работело всичко.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Автор
А ако стартира в "SafeMode"? Ако не сте опитвали опитайте и кажи как е. Разбрах за сейф мод. Тогава едно преинсталиране със запазване на старите настройки или ако е отскоро така, систем рестор до дата, когато е работело всичко.

system restore is turned off.То уж така е по-добре,обаче..........

• Автор

Ако откопирам експлоръра от друг уин,дали ще стане?

Жалко , но си мисля , че ресторето щеше да ти помогне , но ти не го ползваш ! Много често то спасява положението ! angry.gif

За начало преинсталирайте драйверите на видео-картата.

Пробвай с тези инструменти...изтегли ги и ги стартирай...Ако е *.reg файл го стартирай и дай YES за да го вкараш в регистрите :clap:

Restore Taskbar and Start Menu

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/nodesktop.reg

Taskbar Repair Tool Plus!

taskbartool.png

http://www.kellys-korner-xp.com/TaskbarRep...olPlus!.zip

Restore Desktop Icons and Taskbar

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...ktop_fixall.vbs

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор
Жалко , но си мисля , че ресторето щеше да ти помогне , но ти не го ползваш ! Много често то спасява положението ! angry.gif

Машината не е моята.

• Автор

Благодаря на отзовалите се .Машината ще ходи на сервиз,както се казва,пък ако кажат как са оправили проблема,ще напиша как става.Издънилият се софтуер -KIS 6.0.2.614 а с настройки препоръчителни!!!Как да се стърпи човек?

Благодаря на отзовалите се .Машината ще ходи на сервиз,както се казва,пък ако кажат как са оправили проблема,ще напиша как става.Издънилият се софтуер -KIS 6.0.2.614 а с настройки препоръчителни!!!Как да се стърпи човек?

Както каза Night_Raven важно е задклавиатурното устройство...За невежеството няма лек!Няма съвършен софтуерен продукт...(нищо лично и това послание не е към теб а към момата, която е ползвала машината)...Явно не е опитна щом ще носи машината на ремонт а не може да поразчовърка тук-там...А и една преинсталация се прави лесно и отнема не повече от 30 мин...(без да се правят съответните настройки)...жалко че ще я обрулят 10-15 лева, но и хората от сервиза трябва да похапват и те душа носят :ass:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор
Както каза Night_Raven важно е задклавиатурното устройство...За невежеството няма лек!Няма съвършен софтуерен продукт...(нищо лично и това послание не е към теб а към момата, която е ползвала машината)...Явно не е опитна щом ще носи машината на ремонт а не може да поразчовърка тук-там...А и една преинсталация се прави лесно и отнема не повече от 30 мин...(без да се правят съответните настройки)...жалко че ще я обрулят 10-15 лева, но и хората от сервиза трябва да похапват и те душа носят :nono:

Сега,идеята не е да се прави преинсталация.Колкото до въпросния софтуерен продукт-нямам думи........От това по-зле накъде? Ако 2 троян-даунлоудъра го събарят в такава степен........жалко.........много жалко.......

То всъщност не се знае кой какво е правил и как го е направил, така че да се хвърля цялата вина върху Kasperski едва ли е уместно, даже бих казал - абсурдно :nono:

• Автор
То всъщност не се знае кой какво е правил и как го е направил, така че да се хвърля цялата вина върху Kasperski едва ли е уместно, даже бих казал - абсурдно :nono:

Да не измествам темата,но: точно за четвърти път от около година и половина виждам такава ситуация, а в три от тези случаи бях и пряк участник-не ми пробутвайте такива,много моля.

Предлагам да прекратим темата.

Ако 2 троян-даунлоудъра го събарят в такава степен........жалко.........много жалко.......

Интересно, досега съм виждал win32.Zlob фамилията да минава през Kaspersky само ако преди това някой го е обучил да я пуска. Сигурен ли си, че при инсталирането си се погрижил въпросната ти колежка да не може да го учи на глупости?

• Автор
Интересно, досега съм виждал win32.Zlob фамилията да минава през Kaspersky само ако преди това някой го е обучил да я пуска. Сигурен ли си, че при инсталирането си се погрижил въпросната ти колежка да не може да го учи на глупости?

Нито съм го инсталирал аз,нито съм го настройвал.Беше си на recomended settings навсякъде,а относно Win32.Troyan-Downloader/Agent.avr(цитирам името по памет) си го е пуснал като у тях си,заедно с още един troyan-spy:резултата го видях с очите си в лог-файла на KIS в safe mode.Успях да пусна скенера през task-manager,та от него разбрах за какво става дума-не ,че съм очаквал нещо по-различно да видя.Позната история :)

Радвам се ,че се обади.Помагай!Компът е още тук........

Нито съм го инсталирал аз,нито съм го настройвал.Беше си на recomended settings навсякъде,а относно Win32.Troyan-Downloader/Agent.avr(цитирам името по памет) си го е пуснал като у тях си,заедно с още един troyan-spy:резултата го видях с очите си в лог-файла на KIS в safe mode.Успях да пусна скенера през task-manager,та от него разбрах за какво става дума-не ,че съм очаквал нещо по-различно да видя.Позната история :)

Радвам се ,че се обади.Помагай!Компът е още тук........

Много интересно .... как така хем в логовете си видял името, хем е поразил системата? Тоест програмата го засича, но не го е блокирала ... Защо ли? И също така ми е много интересно как така АЗ ВСЕКИ ден се ровя в "тъмни" сайтове и антивирусната ми не е пуснала нито един вирус, спай или троян и блокира всичките атакаки към компютъра ми! Но както беше писал някой по-горе .... за глупоста лек няма! Ако тя е пуснала вируса, то нито една антивирусна не може да й помогне!

Помагай!Компът е още тук........

Ако explorer.exe е бил заразен и после почистен най-вероятно минимум подписването му от MS е нарушено. По принцип копиране на експлорера от друга машина (със същите ъпдейти) помага, но трябва да се види дали няма други повредени файлове. Полезни програми за проверка на подписите можеш да намериш в www.sysinternals.com.

Иначе причината да нямаш десктоп и таскбар е именно неработещшя explorer.exe - те са негови функции.

Много интересно .... как така хем в логовете си видял името, хем е поразил системата? Тоест програмата го засича, но не го е блокирала ... Защо ли?

Това е възможно само в два случая - ако файловете се проверяват от KIS, но са блокирани (пуснати) преди да се пусне неговия service, или ако KIS е настроен да не ги проверява при достъп/ създаване, а когато ги е проверил вече са били пуснати. И в двата случая може да помогне разблокиране с една програмка, наречена unlocker и след това сканиране.

Разбира се първо трябва да е сигурно, че вируса не е активен в паметта.

• Автор
Много интересно .... как така хем в логовете си видял името, хем е поразил системата? Тоест програмата го засича, но не го е блокирала ... Защо ли? И също така ми е много интересно как така АЗ ВСЕКИ ден се ровя в "тъмни" сайтове и антивирусната ми не е пуснала нито един вирус, спай или троян и блокира всичките атакаки към компютъра ми! Но както беше писал някой по-горе .... за глупоста лек няма! Ако тя е пуснала вируса, то нито една антивирусна не може да й помогне!

Момичето казва, че при засичането на троянците Касперски не е предложил опция delete независимо от това,че ги е детектнал.Още по-лошо-след като са влезли,видимо са си свършили работата,без да бъдат блокирани! На всичкото отгоре не са непознати,а добре дефинирани.И аз съм изпадал в подобна ситуация и съм виждал как на червен алерт има активна само опция skip-и нищо повече.След 2-3 секунди прозорчето се затваря само и айдееееее...........

Така.........Има ли някой със смислено предложение как да оправим нещата или не?

Ако explorer.exe е бил заразен и после почистен най-вероятно минимум подписването му от MS е нарушено. По принцип копиране на експлорера от друга машина (със същите ъпдейти) помага, но трябва да се види дали няма други повредени файлове. Полезни програми за проверка на подписите можеш да намериш в www.sysinternals.com.

Иначе причината да нямаш десктоп и таскбар е именно неработещшя explorer.exe - те са негови функции.

Това е възможно само в два случая - ако файловете се проверяват от KIS, но са блокирани (пуснати) преди да се пусне неговия service, или ако KIS е настроен да не ги проверява при достъп/ създаване, а когато ги е проверил вече са били пуснати. И в двата случая може да помогне разблокиране с една програмка, наречена unlocker и след това сканиране.

Разбира се първо трябва да е сигурно, че вируса не е активен в паметта.

Извинявам се ,че малко късно ти видях поста.Ако остане време,ще го направя.

P.S.Има и трети случай-вижда ги и нищо не може да им направи, а има и четвърти-изобщо не ги вижда.Независимо от настройките,подчертавам,те не са космически сложни.

P.S.Има и трети случай-вижда ги и нищо не може да им направи, а има и четвърти-изобщо не ги вижда.Независимо от настройките,подчертавам,те не са космически сложни.

Именно двата случая, за които писах са тези, в които антивирусната ги вижда, но не може да им направи нищо. Решението е или "чисто" стартиране (WindowsPE, Linux с ntfs-3g, в краен случай - Safe Mode Command Prompt), или unlocker.

По принцип да се почисти вирус, докато е активен в паметта е трудно, но понякога е възможно. Проблемът е в поредния идиотизъм на Microsoft - в Windows че администраторският акаунт (който по принцип се използва от вирусите е "System"), но по подразбиране той е само за програми. Администраторите от друга страна трябва да ползват акаунтите с орязани привилегии на групата Administrators.

За това първата работа при инсталиране трябва да е да се осгури възможност да пускат програми с администраторски привилегии (като System) - минимум cmd, Regedit, Process Explorer, Process Monitor и Autoruns. Желателно е разбира се това да е направено преди да се появят проблеми :)

За вируса немога да помогна но ако още го няма десктопа може да пробваш да пуснеш explorer.exe през Task Manegera.

Снимка

Снимка 2

Редактирано от nickVIP (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.