Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските торент-тракери се спасяват по единично

Featured Replies

Не ми пука за тъпите тракери. Това , което исках да кажа е , че ми писна всеки ден да има по 20-30 нови теми пълни с рев и сополи , че не може да си свалят филми безплатно. Всички са ограбени по някакъв начин....Нормално е хората да си търсят правата , потърси си ги и ти....

Има далеч по - важни неща , за които си струва да се протестира . Може да си изберш едно от тези : против надписаните сметки за ток, против надписаните сметки за парно, против бездействието на министерството по въпроса с медиците, против безотговорното задръстване на София от бакшишите (всеки ден убиват хора, ама убиха един таксист (лека му пръст, на никой не пожелавам това) и цяла София барикадирана....., против затварянето на АЕЦ...........Мога да изброявам цяла седмица така....

А ние сме тръгнали да се бием за нещо, което по право не ни се полага безплатно, което сме цоцали с години И ЩЕ продължим да цоцаме, но виждаш ли - спряли някакъв сайт и айде всички в окопите да го защитаваме....

Май сме на едно мнение, но тия неща, за които си струва да се протестира са пак свързани с нашето ограбване волно или неволно от държавата ( Разбирайте корпорациите). Исках да свържа двете неща. Мисля, че както те имат права, така и аз! Аз лично има предвид моето ограбване, а и на по-голяма част от гражданите на България в ония тъмни времена, когато всеки имаше някакви спестявания - за апартамент, кола... или застраховки - женитба, живот... Някой да си спомня колко пари получи?

• Отговори 401
  • Прегледи 67,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А защо струват толкова пари ? За да може да остане нещо и за непобедимата им армия !

Не ми пука за тъпите тракери. Това , което исках да кажа е , че ми писна всеки ден да има по 20-30 нови теми пълни с рев и сополи , че не може да си свалят филми безплатно. Всички са ограбени по някакъв начин....Нормално е хората да си търсят правата , потърси си ги и ти....

Има далеч по - важни неща , за които си струва да се протестира . Може да си изберш едно от тези : против надписаните сметки за ток, против надписаните сметки за парно, против бездействието на министерството по въпроса с медиците, против безотговорното задръстване на София от бакшишите (всеки ден убиват хора, ама убиха един таксист (лека му пръст, на никой не пожелавам това) и цяла София барикадирана....., против затварянето на АЕЦ...........Мога да изброявам цяла седмица така....

А ние сме тръгнали да се бием за нещо, което по право не ни се полага безплатно, което сме цоцали с години И ЩЕ продължим да цоцаме, но виждаш ли - спряли някакъв сайт и айде всички в окопите да го защитаваме....

Като не ти пука за тъпите тракери,защо пишеш в тази тема ? Защо не отвориш тема за бакшишите,и всичко останало,за което говориш? Защо пишеш в тази тема исамо дразниш простите хорица,които не са доволни от затварянето на някои тракери,и забраненият достъп до други.

Или може би само искаш да привличаш внимание,като си опозиция а ?

Ако изкарваш достатъчно пари,за да си вземаш оригинални DVD копия на филмите(имайки предвид че става дума за Блгария,пак е под съмнение че са оригинални..),или гледаш всички филми по кината,или можеби не ти пука за нарушените ни права,значи тази тема не е за теб.

Явно не четеш внимателно.....Аз също не мога да свалям от торентите, само че не оревавам света.....Нямам пари , за да си купувам двд-та оригинални, даже двд-нямам.....Само , че КАТО МИ Е СКЪПО СИРЕНЕТО ПРОСТО НЕ ЯМ СИРЕНЕ......

Какви права са ти нарушени? Кой ти е дал правото безплатно да сваляш филми....Никой.....И сега като няма от къде просто продължаваме нататък , а не го правим на национален въпрос....Да, гадно е , че вече не може, но няма безплатен обяд.........

Съседа, идва до нас да пита дали може да му заема/дам бучка сирене. Ти какво ще направиш?

Сам си отговаряш......А и го казах образно.......Бучката сирене няма авторски права.....Съседа ти не е дал 1000 долара за направата и , а го е купил за 3 и 20 килото....Ако ти беше вложил месеци наред работа за направата на това сирене, и един куп пари, дали щеше да го раздаваш??????????? Защото направата на една песен не е налапваш микрофона и пееш.....Трябват ти звукузаписно студио и доста голям екип, което струва пари.....За филми да не говорим...Щом не правите разлика между материална и интелектуална собственост, вдигайте си митинг...

Аз също предпочитам всичко да ми иде наготово и безплатно, ама няма луд , който да ми предложи тези условия...И като спре кранчето на авантата не се тръшкам, махам с ръка и продължавам...След като е на аванта тогава колкото - толкова....

Харесах си песен от новия албум на Азис. Трябва да дам **** за да купя една песен? Ами ако останлите девет песни са "пумия"? Защо не ползват цаката на "ябълката"? На мястото на сиренето е вестник/книга?

Редактирано от fishesko (преглед на промените)

Опитай се ти да издадеш албум с 10 песни само хитове....УСПЕХ!!! :ph34r::ph34r:

Дори Мадона не го е правила, дори и Лили Иванова.....

Човекът , в частност Азис, ти предлага своята продукция....Ако не те устройва, слушаш ФенТВ и стискаш палци да я въртят по-често...

а бе така е,ама българинът е свикнал да не плаща много-много а да има всичко,което поиска

и затова като спират торентите и вече целия свят му е крив ...

Хайде всички стига с това "българите", тука е същото като на всякъде където тракерите не са "най-голямото зло". Ние ли крадеме? Останалият свят където ползват торенти? На тях не съм разбрала някой да им вменява, че са престъпници. Не е въпроса само за торентите, а за всичко останало покрай тях, което сътвориха "защитниците" на нечии права. Какво стана с нашите права? След като са нарушени правата на някоя си компания къде са адвокатите на тази компания да заведат дела срещу нарушителите на правата им? Мисля си, че това е правилният начин да търсиш правата си. Всичко останало е лизане на чужди задни части, и нарушаване на нашите (на българите) права.

Опитай се ти да издадеш албум с 10 песни само хитове....УСПЕХ!!! :speak::lol6:

Дори Мадона не го е правила, дори и Лили Иванова.....

Човекът , в частност Азис, ти предлага своята продукция....Ако не те устройва, слушаш ФенТВ и стискаш палци да я въртят по-често...

Nelly Furtado - Loose (2006) ? Много хитове в него, и много страхотни парчета, които са не толкова известни, поради финансови причини! Шлаката е 2-3 парчета от 13, но се слушат де..

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Е и , има един такъв албум за цялата година....

Като си купувате слънчоглед, да не преглеждате всяка семка?

Има достатъчно сайтове, за да се преслушат демо на парчетата, не виждам какво те притеснява. Ако не ти харесва, купуваш си компилации.

Е и , има един такъв албум за цялата година....

Като си купувате слънчоглед, да не преглеждате всяка семка?

Не отговори на другия въпрос. Не казвам, че всички трябва да се хитове, но поне още 2/3 да са приятни за слушане, но да не забравяме колко ужасно много песни ги няма в България за продан. Тях как да си ги набавя? Да отида до Франция заради едно "парче"? Какво излиза, че за две песни на два изпълнителя, трябва да си купя два албума за 40.00лв?

Мисля си, че нещата се изкривяват малко.Да всичко се плаща, по-един или друг начин, но не е изграден механизъм на плащането на някои продукти.Трябва ли да си спрем компютрите, изобщо да не работят, докато умните глави се на умуват, по какъв начин да се плаща?Имаха една година, преди това още време, защо не решат проблема, а вдигат пушилка?Защо БАМП (и всички останали "продуценти";да оставим на мира творците, те получават несравнимо по-малки доходи от продуцентите, особенно в България), отказват нормален диалог с доставчици и потребители.Когато същите хора си изградят дистрибуторска мрежа, със всички гаранции, които трябва да дават на потребителите и разбира се, когато достигнем жизненият стандарт да си позволяваме отделяне на средства за култура и софтуер.Тогава, може би пиратството ще е в 'допустими граници'.Ами да чакаме?Но има необходимост.Има ли я налице ще се търсят начини за задоволяването и.Когато се премахнат причините, няма да го има и следствието.Абсолютно нищо градивно, в тази посока не се прави.Вместо това се вдигат на нокти потребители, доставчици,собственици и съпорт на тракерите.

Сутринта четох въпросният доклад по списък 301.Както нас оплюват, така оплюват и най-малко една дузина други държави в докладите за тяхните страни.Проява на раболепие или службогонство е тазгодишната акция?Само за да се пише в поредният доклад 'министерството на еди какво си на България спомага за ограничаването на незаконните файлове..".Мисля, че не.Определено в събитията започнали през 2002, продължили драматично през 04, чак до настоящето се крият големи корпоративни интереси и извън България, но и в самата страна.Нямам под ръка статистика, с колко пъти се е повишил броят на компютрите или още по-добре: броят на на свързаните с Интернет български потребители, но очевидно цифрата е твърде голяма.Кой ще вземе пазара?Естествено мафията (използвам определението, за да обознача най-общо сложната връзка между организации и взаимодействия между тях, работещи законно или не чак толкова в нашата родина и имащи една едничка цел-съществуването на наш гръб.).

Искам да им напиша:

Уважаеми мафиоти, които се криете зад паравана на властта и репресивните и органи.Вие нямате изгода от беден народ.Вземете се в ръце и пооставяите малко и за нас.Защото произвола има граници.И ако не днес, то утре ще се вдигнем.И тогава язък за 'труда' дето вложихте да 'приватизирате' ресурсите на страната и да си уредите живота.

Далеч съм от мисълта, че мога да опиша или разбера всичко случващо се в България.Не искам и никого да убеждавам в моята истина.За една седмица прочетох и изгледах много материали, повечето поместени в теми, като тази тук.Колкото повече чета, толкова повече затъпявам, обаче.Нещата за мен са ясни-тракерите ще се опитат да оцелеят под някаква форма, може вече да не се казват тракери, може метода за обмен да е друг, но ще съществува някакъв начин за обмен, защото има необходимост.

Ще оттеглим филтрацията, тя беше наистина крайна мярка и имаше за цел да защити потребителите", каза за "Дневник" вчера ръководителят на отдела за компютърни престъпления в дирекцията Явор Колев

http://dnevnik.bg/show/?storyid=320056

Май му подшушнаха че като му спретнат ПЕРСОНАЛНИ дела в качеството му на разпоредил незаконни неща именно той ще плаща като поп, а не държавата.

И още един цитат от въпросния линк:

Айде Дневник да си направите справка в АПИС или ДАКСИ или СИЕЛА кой кой е - Въпросния Гешев има само две участия във фирми - и от там може да бъде направена връзката с истинския собственик - РОСИСЛАВ ЛЮБОМИРОВ ОРЕШАРОВ - този който изкупи Техно-линк, Евро-нет, Бубу-то и др. и направи АренаБГ - и че той елементарно може да се види с кои лица е има и е имал фирми - Маджо, Маргина, Руснака, Пашата, Стоил Славов (с гръмнатия асаньор), Бай Миле ... Е ще каже някой "Ма този Росислав е само съдружник в друга фирма" А защо ли същия Росислав купи (то в БГ не винаги трябват пари, може и убеждение да се предложи) и mp3-bg.com ... и идете на 4storing.com т.е. ecash.bg ... А каква е схемата - питайте собствениците на LAN-ки и големи провайдъри - плащаш и имаш достъп до съдържание, не плащаш - не те бият дори ,-)

Айде със здраве и да живее "разследващата" журналистика ... т.е. да се посмеем дружно ... а кой е Явор Колев ... това е тема за друг разговор - идете и питайте някой на масите на Славейков ... има няма от 10 години го познават ,-)

Аз лично не ползвам торенти. Засега всичко мога да си го намеря по http и ftp. Или натурално от приятели. Вместо да точа няколко DVD кой знае колко дни и с разходи за ток и амортизация ми излиза по евтино да ги пратя по пощата. Аналогично и на мен ми пращат. На приятели съм дал достъп където трябва и те са ми дали. За останалите има форуми като тоя да си пускаме обяви какво ни трябва и има сайтове като rapidshare да го разпространяваме като искаме да го споделим. И да си намираме нови приятели, макар и виртуални в началото.

Аз също не одобрявам пиратството , но , има си ред и закон.

Фирмите , които имат претенций, по съдебен законов път да си търсят правата .

на БОП изобщо не им е това нито работа , нито компетенция.

Няма начин да се спре техническия прогрес , когато една записвачка беше 400$ , нета много бавен и скъп , тези неща бяха миналия век .

Сега всеки има много по лесен и евтин достъп до интернет пространството , а как и за какво ще го ползва , той си решава .

Ако си спомня някой , когато в САЩ от големите музикални компании беше заведено дело за забрана на мп3 плейърите(още в зората на тяхното създаване ,през 1998г) , какво беше решението ?

Категорично съда го отхвърли , "... все едно да се забранят кухненските ножове , защото с тях може да се извърши убийство".

Ако може някой да напише кои са тия нарушени права най-накрая, че 18 страници само за тях се пише....

Ако има заповед от съда , нищо не е нарушено....Щом има съмнения за нещо се проверява...

Мисля си, че шефът на Арена-та едва ли е прост човек и ако има нарушени права до ся да е завел дело......

Явно от толкова спам в твоите писания не си прочел това: http://wearenotcriminal.hit.bg/letter.html

явно ако зависи от теб ще забраниш и интернета в България,ако зависеше от теб и чл.41 от Конституцията нямаше да я има.Омръзна ми от фалшиви праведници в тая държава.

Явно от толкова спам в твоите писания не си прочел това: http://wearenotcriminal.hit.bg/letter.html

явно ако зависи от теб ще забраниш и интернета в България,ако зависеше от теб и чл.41 от Конституцията нямаше да я има.Омръзна ми от фалшиви праведници в тая държава.

Да, ако се погледне реално (например) колко от участниците в този форум имат лицензиран Windows, да не говорим за програмите е съвсем нормално да се изтъкваш като моралист и защитник на законите, в частност "Закон за авторското право и сродните му...".

Надаването на рев, че било нарушено правото на споделяне или по-точно използването на торентите за целта е меко казано повече от нахалство. Пишат се петиции, разни дивотии, митинги. Но на пръв поглед.

За какво? За да е по-лесно да дърпаме точно каквото ни потрябва. Не знам дали някой води статистика на това, което най-много се търси по торентите, След като ограничиха p2p, ftp на свободните зони в България, те минаха на торенти.

Аз обаче подкрепям тези протести против ограничаването на правото на споделяне през торентите. Никой, даже Бил Гейтс не бива да се изживява като Господ. Какъв му е проблема да обяви безплатна версия на M$ Vista, например? Политиката на Щатите и тлъстите корпорации. Бил Гейтс храни маса народ в САЩ. Най-богатият в света е. Не се опитвайте да изчислите данъците ма Microsoft, които отиват при нашите братя по оръжие.

По същата шибана корпоративна логика, която командва света, ако я имаше преди векове можеше нашите свтетии Кирил и Методий да ни искат пари за азбуката, за която да плащаме в момента. От тези светии е малко вероятно да направим връзка с проблема на българските торенти сега и един много интересен момент, който може да си спомним от часовете по история: "Бог е създал слънцето, въздуха, дъжда еднакво за всички хора на Земята." Затова са светии Кирил и Методий. Сега обаче милиардерите просто ще си легнат, когато и където трябва. И никога няма да си спомняме за тях с добро, щото са едни хитри дребни и лакоми търговци на нещо невидимо. Медия, софтуер и вкусни шарении. :blink:

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

:) Виждам, че много хора вече са се примирили с поредната отнета свобода. Хак да им е, защото скоро идва и отнемането на следващата.

:P Виц:

- Знаете ли защо овцете са по-щастливи от хората?

- Защото са естествено надупени.

--------------------------------------------------------------

Всеки сам да си избере към коя категория спада.

=============Edit

По повод преместването датата и мястото на митинга на друго място в друг форум написах следното:

sad.gif Да, стана това, от което се опасявах. Властниците пратиха митинга в трета глуха. Ще отидем в парка, ще повикаме на воля, никой няма да ни чуе, затова ще се разотидем и нещата ще тръгнат по старому.

laugh.gif Сега, надявам се, разбрахте, какво представлява "протестен митинг по български". Цялата ни работа е такава, затова си заслужаваме неволите.

:) В нормална страна създалата се тук ситуация би могла да доведе до катаклизми, водещи до колосални промени, но в България това не може да стане. Тук на човека му опират ножа до кокала, а той благоразумно пита: "Може ли да отдръпнете леко острието, че май ме наболява?"

Хак да ни е на всички, като сме такива балъци!

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Едно си баба знае, едно си пее. 15 годишен с "оформен мироглед", основно от чат и форуми, призовава за гражданско съзнание. Сега остава и наркоманите да си издействат защита на пласьорите, защото им помагат да си живеят в собствения свят. Аналогията се получи случайно.

Едно си баба знае, едно си пее. 15 годишен с "оформен мироглед", основно от чат и форуми, призовава за гражданско съзнание. Сега остава и наркоманите да си издействат защита на пласьорите, защото им помагат да си живеят в собствения свят. Аналогията се получи случайно.

Има известна доза истина...

Айде стига сте втълпявали, че торентите са нещо незаконно и хората ги ползвали само да точат филми и музика. Аз като тегля легални неща от там какво съм виновен, че някой е сложил нелегална продукция? Защо трябва покрай лошото да забраним и всичко полезно?

Хората, които вече нямат какво да кажат в един спор, започват с лични нападки към опонента си.

Корекция: "Едно си баба знае, едно си бае."

Не ме засягат размерите на твоя собствен свят и това как попадаш в него, щом този "всемир" се основава на случайни аналогии.

НЕ! Ако зависеше от мен щях да ви накарам да хабите всичката тази енергия, която хвърляте да мрънкате за нещо нелегално в обществено полезни задачи.....

А на мен ми омръзна от авантаджии, разберете - като няма - НЯМА!! От това ли ти зависи животеца - да смучеш на аванта филми и песни......Има по - важни неща , за които си струва да се потиш......Американците изтрепаха сума ти народ из целия свят - няма проблеми, а ако си искат парите за авторските права - сакън, анатема........

Случайно или не - напълно вярно!!!! :ph34r:

Защо ли ми намирисва на милиционерски (б.а. полицейски laugh.gif ) начин на мислене? Дали ще разбереш някога, колко е хубаво за останалите, че почти нищо не зависи от теб?

Всяко едно от заблуждаващите или неверни твърдения в тази тема може да бъде оборено, но нищо не би оправдало положения труд, особено като се имат предвид образованието и манталитета на хората, които стоят зад тях.

За трезвомислещите давам линк към статията "Софийски пирати и сандъкът на ГДБОП". Там е казано доста, но не всичко. Забележете, че пишещият е образован и интелигентен момък. Мисленето му се различава от това на тези, които 45 години "ръководеха" държавата ни, и подобните им, които вече 18-та година я досъсипват.

http://www.pressboard.info/Preview.aspx?articleid=84690

ПП. Ако не разберете всичко в статията, в никакъв случай не се сърдете на автора, а на мен. laugh.gif

А на мен ми омръзна от авантаджии, разберете - като няма - НЯМА!! От това ли ти зависи животеца - да смучеш на аванта филми и песни......Има по - важни неща , за които си струва да се потиш......Американците изтрепаха сума ти народ из целия свят - няма проблеми, а ако си искат парите за авторските права - сакън, анатема....
Какво се правиш на изненаден! Ясна ми е тезата ти и частично я споделям, но като ти е омръзнало да четеш вайкането и тръшкането в тази тема, просто не я чети. А тук нестава въпрос само за авантата. Който иска нека си ходи да протестира, няма да го спирам я. Нищо не ти пречи ти да организираш митинг срещу войната в Ирак или за някаква друга хуманна кауза. Ако я споделям, ще те подкрепя.

Като се загледам по-дълбоко в смисъла на казаното... хем умаловалажаваш стойността на произведеното за удоволтвие (когато теглим филми и музика), а едновременно с това ревностно защитаваш огромните суми похарчени за същото това производство (във форма на хонорари за актьори и музиканти). Да, живота ми не зависи от тях. Само качеството му. Ама щом си казал: "Като няма хляб яжте пасти". Как мога да ти противореча!

хляб = нелегани филми и музика

пасти = легани филми и музика

Тезата ми не е: ако няма хляб, яжте пасти, а ако са ми скъпи пастите , не ям пасти....
Ами стой си гладен тогава. Останалите ще тъсят начин да заситят глада си за хляб и пасти както и откъдето намярят.
Лошо няма, всеки живее както знае. Но след като е нелегално, няма нужда да се правим на изненадани като има проблеми...Това с торентите го очаквах още преди 1 година да стане...

Пич, не се прави на разсеян. Какво им е незаконното на торент сайтовете, че да ги затворят? И как така е ОК да затворят 2-3 сайта?!?! Има ли значение дали са 2 или 200? Цензурата си е цензура.

Пич, не се прави на разсеян. Какво им е незаконното на торент сайтовете, че да ги затворят? И как така е ОК да затворят 2-3 сайта?!?! Има ли значение дали са 2 или 200? Цензурата си е цензура.

Няма незаконно,ако беше така щяха да ги обвинят в нещо и нямаше да ги пускат на другия ден.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.