Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да помогнем на животните без дом

Featured Replies

писано и този след теб- има едно решение и то е напълно човешко- кастрация на бездомните кучета И КОТКИ. Кастрация, а не избиване! Животни без дом има, защото има глупави и безотговорни хора. Те някой хора не знаят какво е семейно планиране, камо ли животните. Конкретно до вас двамата и други, призоваващи за избиване- срамно е в 21 век да имате този начин на мислене! Темата е за животни без дом, а не за хора без дом или за глобалното затопляне. СРАМНО Е ДА СЕ МИСЛИ, ЧЕ С ИЗБИВАНЕ СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ, но не всеки може да МИСЛИ!!!

Да ние сме диваци, идиоти, безмозъчни - неможем да мислим.Абе деба тва куче няма да ме изнасили, а ще ме нападне да ме хапе...Невъзможно е да се кастрират всички животни - защото все някой "природозащитник" ще реши да скрие даден злобен екземпляр.Да кажем, че се кастрират тези мили животинки- пак ще си живеят по 10-15 години.А останатане ли някое некастрирано - край ВСИЧКО ОТНАЧАЛО.А като някой си заебе кучето навън се прибира в приют и да там 3 дни не го ли потърсят и то си заминава...Ще има телефони на които да се обаждаме като видим шматкащи се помяри - идват и ги прибират.Това е толкова лесно и просто, но явно някой печели от цялата работа.В другите държави като ги убиха, казаха, че много хубава кожа става от тях...Помислете за хората, за децата - тъпо е да се чудиш как да заобикаляш глутници злобни песове и да трепериш, че ще ти скочи.Ами децата?

Да ние сме диваци, идиоти, безмозъчни - неможем да мислим.Абе деба тва куче няма да ме изнасили, а ще ме нападне да ме хапе...Невъзможно е да се кастрират всички животни - защото все някой "природозащитник" ще реши да скрие даден злобен екземпляр.Да кажем, че се кастрират тези мили животинки- пак ще си живеят по 10-15 години.А останатане ли някое некастрирано - край ВСИЧКО ОТНАЧАЛО.А като някой си заебе кучето навън се прибира в приют и да там 3 дни не го ли потърсят и то си заминава...Ще има телефони на които да се обаждаме като видим шматкащи се помяри - идват и ги прибират.Това е толкова лесно и просто, но явно някой печели от цялата работа.В другите държави като ги убиха, казаха, че много хубава кожа става от тях...Помислете за хората, за децата - тъпо е да се чудиш как да заобикаляш глутници злобни песове и да трепериш, че ще ти скочи.Ами децата?

Ти имаш ли идея за какво иде реч изобщо? В цивилизованите държави проблема се решава именно чрез кастриране, но ти явно изобщо не си запозната и си говориш ей така, колкото да не заспиш. Природозащитниците, поне истинските никога не са се противяли на кастрирането и никога не са крили животни за да не бъдат кастрирани, а точно напротив! Ако беше поне малко запозната щеше да знаеш, че най-много кучета и котки се кастрират именно от природозащитни отганизации. В София на няколко места се извършва безплатна кастрация, финансирана от външни природозащитни прганизации. Ако може без псувни, а? Ако толкова ти се псува, можеш да ме псуваш лично и на живо, но във форумите глупостите които пишеш те правят да изглеждаш жалка и примитивна и в никакъв случай велика. Стига с това "ами децата"? Отвори друга тема и там се прави на загрижена за децата, защото от километри ти личи че се правиш само на интересна.

П.П. Темата е с изключително благородна кауза. По тази причина моля администрацията да се намеси и да не допуска съществуването поне в тази тема на глупави, изключително некомпетентни и провокативни постове

Хората, които искат да помогнат на децата могат да започнат от тук...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=692435

Темата е за животните без дом. Придържайте се към нея. Постове за апелиране към "избиването на животни" и други подобни ще бъдат трити. Ако някой иска да се покаже като вездесъщ човеколюбец да го прави на дела, а не на думи. Ясно, е че всички сме всичколози по всичко, но е важно на практика какво правим ако не можете да помогнете, не пречете.

Не заформяйте излишен спор, защото само ще си чегъртате по клавиатурите, на мен ми е много лесно да натисна дилейта ако продължите в същия дух ще видите това мое действие на практика.

1.Не казвам хората да почнат да се саморазправят с бездомните животни.

2.Имам предвид децата, които ежедневно виждат такива кучета- как те ще се справят.

3.Аз мисля така и не виждам, защото другите, които не са съгласни смятат, че говоря само празни приказки.

4.Ако това, което казвам не отговаря на вашите изисквания - трийте без притеснение.

5.Няма да пиша повече, защото съм дълбоко обидена и вече казах какво мисля за този проблем.

6.Благодаря за отделеното внимание.

Хората, които искат да помогнат на децата могат да започнат от тук...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=692435

Темата е за животните без дом. Придържайте се към нея. Постове за апелиране към "избиването на животни" и други подобни ще бъдат трити.

dindi. Не съм съгласен с теб.

Темата винаги ще има привърженици и противници ?!?
Ние с pisana имаме мнение по въпроса, изказахме го и почнаха да ни атакуват все едно. Мисля, че всеки има право на глас, не зависимо дали ще спасява или ще избива животни. Всеки може да сподели или да обори чуждо мнение. Всяко положително си има отрицателно. ПП) сега не ми се иска да ме изхвърлиш от форума или да ми изтриеш мнението. Говоря с теб, а и с всички като с приятел. =)
dindi. Не съм съгласен с теб. Ние с pisana имаме мнение по въпроса, изказахме го и почнаха да ни атакуват все едно. Мисля, че всеки има право на глас, не зависимо дали ще спасява или ще избива животни. Всеки може да сподели или да обори чуждо мнение. Всяко положително си има отрицателно. ПП) сега не ми се иска да ме изхвърлиш от форума или да ми изтриеш мнението. Говоря с теб, а и с всички като с приятел. =)

Темата е създадена с благородна цел. От хора, които ги е грижа за животните и правят нещо по въпроса. Вашите постове са буквално плюене върху дейността, която те извършват.

Преди няколко седмици кастрирах котките си в един от безплатните центрове точно заради хора като тях. И вярвай ми достатъчно е само да надзърнеш в подобно място, за да намразиш безразличието на обществото. А хората вътре според мен трябва да взимат милиони. Изключително гадна и мръсна работа, но спасяват животи. Кучешки - да, но животи.(Да не става на въпрос, че някои кучета заслужават да живеят, много повече от някои хора)

Ако вие с по - горния потребител не можете да проумеете важността на подобна дейност и най - важното ХУМАННОСТТА и, то по - добре не пишете.

Нямам причини да изтъквам аргументи за да ви оборвам, защото като цяло пишете глупости.Да, абсолютни глупости. Ей, така колкото да се отчетете.

Прочетете, вижте и се ограмотете и тогава може и да поговорим, но разумно.

В една тема винаги има две мнения, но тази тема е да помогнем на животните без дом. Тук няма въпроси "трябва" или "нетрябва", а "как"...

Ако имате идеи споделете, тук никой няма нищо против.

Но ако тръгнем да избиваме някого, аз лично предпочитам това да е едно определено малцинство. И така според мен както е забранено да се говори расистки, така както е забранено разпространението на незаконни програми, няма да изброявам всичките правила, така трябва да бъде забранено да се говори за евтанизирането на безпризорните животни. Единственото нещо, което видях във вашите постове е страх да не би случайно да бъдете ухапани от някое куче. Повярвайте ми вероятността това да се случи и с такъв, който си имам стопанин е не по - малка. Така, че ако искате да си ревете на раменце къде, кой бил гризнат създайте си тема " Как и къде трябва да си разхождаме любимците" и спорете на воля трябва ли да чистим акото след тях, трябва ли да ги пускаме в градинки, където играят деца и така. Направете, създайте, спорете - нямам нищо против.

П.П Приемете го както искате, но докато имам някакви права тук това е моето мнение, и това диктува моята съвест. И честно казано ми е тъпо, че трябва да ви го обяснявам по този начин...Ако искате още обяснения и дообяснения пишете на ЛС, че темата напълно се опропасти.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Moonflower_Wolf_Lady.gif

~ П ~ О ~ К ~ А ~ Н ~ А ~

Ръководството на пловдивското дружество за защита на животните -

организира законен, мирен протест - бдение, на 09/12/2007г. (неделя),

от 14.00 до 16.00 часа, ул. “Стефан Стамболов” 1, пред сградата на общината -

(площадът с фонтаните на главната улица в Пловдив).

Целта е:

- протест срещу нехуманното отношение към животните,

на територията на община Пловдив и страната като цяло;

- популяризиране целите на дружеството;

- защита на каузата за права на животните, в предвечерието на -

световния ден за защита правата на животните - 10 декември.

Протестът ще бъде тих и ограничен в рамките на площада.

Каним всички наши симпатизанти, единомишленици и приятели от цялата страна,

както и представители на медиите - да ни подкрепят в това начинание!

Носете топли дрехи и по възможност малка пластмасова чашка с чаена свещ.

Предварително благодарим, с надежда за повече борци!

От ръководството на дружеството.

PAWS / Plovdiv Animal Welfare Society

Желаещите, с възможности - могат да разпространят новината! Heart.gifGood%20luck.gif

photo-29227.gifТова ли е нашата България ?!? photo-29227.gif

- - - концлагери на смъртта - за неудобни животни - - -

Животните - нямат право на глас, но - ние имаме !!!

Пета е пуснала петиция за затварянето на изолаторите в България!

Щом чужденци се борят, за да затворят нашите изолатори,

редно е и ние да направим нещо, нали ?!?

Ако не друго, то поне да я подпишем!

Ето и линк:

http://www.peta.de/aktionsaufrufe/isolator...arien.1202.html

Понеже петицията е на немски,

текста е преведен по-долу.

Моля, всички немскоговорящи за извинение,

ако някъде е допусната грешка в текста!

България влачи месец след месец приемането на отдавна обещания закон за защита на животните.

Има дори опасност - проектът, разгледан на първо четене през януари 2007 г. -

да бъде променен и убиването на бездомните животни да бъде легализирано наново!

Подходът към бездомните животни в изолаторите на България -

( местата за убийства на уличните животни ),

нарушава националните и международните закони.

Има правно основание тези лагери да бъдат затворени,

което просто трябва да се изпълни.

Канибализъм в русенския изолатор.

Това е една всекидневна картинка в българските лагери на смъртта.

Недохранени, неосигурени и болни, животните посрещат своя залез.

Затова ние искаме:

1. Незабавното затваряне на всички лагери за убийство в България.

2. Приемането на хуманен закон за защита на животните по европейски модел.

3. Прилагането на препоръчаната от

Световната Организация за Опазване на Здравето на Уличните Животни стратегия:

кастрация и връщане в познатата обстановка.

Затова ние напомняме най-вече на следните политици за тяхната отговорност:

- председателя на парламента на Република България - Георги Пирински

- главния прокурор на Република България - Борис Велчев

- българската посланичка в Германия - Д-р Меглена Плугчиева

Помогнете ни да увеличим натиска над отговорните

и попълнете моля формуляра по-долу.

Името и подписът ви ще се появят автоматично в мейла:

Име:

Фамилия:

Улица:

Пощенски код/Град:

Мейл:

Получател....

Личните мейли имат по-голямо въздействие.

Вместо долупредложения текст,

използвайте ваш личен или го допълнете.

И нека, Бог ни помогне!

lionofjudah22ip9.jpg

ИСКАМЕ:

* ГЛАСУВАНЕ НА СПРАВЕДЛИВ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ!

СЪОТВЕТНО - КОНТРОЛ, ГЛОБИ, КАСТРАЦИИ!

* ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРИЮТИ - ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ,

КОИТО ВЕЧЕ НЯМА ДА СА НА УЛИЦАТА!

СЪОТВЕТНО - МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ И ОБГРИЖВАНЕ!

* ЗАТВАРЯНЕ НА ДНЕШНИТЕ ИЗОЛАТОРИ -

ТЕЗИ КОНЦЛАГЕРИ НА СМЪРТТА -

И ПРЕУСТРОЙСТВОТО ИМ ПО СТАНДАРТИТЕ НА ЕС,

и всяка една нормална, цивилизована държава!

ИСКАМЕ - ЕДНА НОВА БЪЛГАРИЯ !!!

>>> ЗЕМЛЯНИ (Earthlings) <<<

Мощен, информативен, и провокиращ размисли - ЗЕМЛЯНИ -

е най-обширния продуциран до сега филм за връзката между природата,

животните, и човешките икономически интереси.

Има много значими филми за правата на животните, но този ги надминава.

ЗЕМЛЯНИ плаче да бъде видян. Препоръчваме ви го!

• 2 седмици по-късно...
Извинявай, но от такива призиви оставам с впечатлението, че ви е по-жал за кучетата отколкото за хората.

Защо са необходими нови постъпления отвън ? Нека ги набират от глоби на недобросъвестни собственици на домашни животни.

Какво според теб ще е разликата между сегашните изолаторите и приютите ?

Защо всички защитници на правата на бездомните кучета не станете нещо като "приемни родители" за тях ?

Но съм чувал, че в някои страни в Европа пък е забранено да гледаш куче в апартамента си ?

Има една фраза "Който не обича животните, не може да обича хората". Има доста истина в това, ако успееш да се замислиш. Не може да разсъждаваме така, това са беззащитни създания, такива, които не могат да се защитят ако се опиташ да им направиш нещо, също като малките дечица. А както казваш, да, вярно е, че доста кучета и то домашни нападат хора. Обаче Не е ли същото като при хората, трябва ли да не обръщаме внимание на онези, които вършат престъпления, убиват, крадат...трябва ли и тях да убиваме?! Според мен ако се затварят в приюти животинките, техният брой значително ще намалее и това ще една стъпка напред. Хубаво, нека умъртвяват тези, които са по-агресивни, но да прибират и домашни кучета, и малки кученца и да се отнасят по този начин с тях...това е нечовешко!

РАдвам се че темата пусната от мене, все пак е оставила отпечатък тук и й е обърнато внимание... само си поправи поста, Бари вече не търси своите стопани, той си ги намери и е щастлив с тях...

към останалите ще се обърна със следното

всеки има право на втори шанс... излизайки от изолатора, клепоушковците са като ангелчета... сякаш усетили че наистина живеят своя втори живот, те обгръщат с такава любов, с такава благодарност... няма по-послушни и по-предани кучета от тези излезли от изолатора,повярвайте ми,знам го от личен поглед...

просто им дайте този втори шанс...

ето какъв е живота на клепоушковците измъкнати от изолатора

img_3987.jpg

в клипа може да видите Макс, който днес има дом и живее втория си живот... Макс, който се гърчеше от болка излизайки от упойката и ме гледаше с благодарни очи, положил глава в краката ми.... Макс, който можеше да излезе от изолатора само, ако бъде кастриран... Макс, който беше донесен до колата като чувал с картофи и даже искаха да го хвърлят в багажника, за да не цапал .... sad.gif

още подробности от изолатора в Сеславци да искате???? ;)

НЕ БЪДЕТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ ! /клип/

тук отново откривам Макс, и за моя радост и инзенада МЪФИ /друг герой с тежка съдба/

000665299.jpg

-------------

Здравей!

Честно да ти кажа досега плаках на това клипче! Ужасно е!!! Сърцето ми се къса. Аз съм невероятен защитник на животните, без значение дали те си имат дом или не. Не веднъж съм се разплаквала по улиците, когато видя някое бездомно животинче и то ме погледне с такъв жален поглед...като хора са; сякаш иска нещо да ми каже, сякаш ме моли да го прибера. Много пъти съм прибирала подобни животинки- и котки, и кучато от улицата Ваксинирала съм ги, къпала съм ги. След това съм им намирала дом. Сега 2 котенца, едното намерено по този начин, а другото от котилото на котка, отново намерена от мен и приютена от мои близки, живеят в къщи.

Имаме 2 кучета на вилата-немска овчарка и английски булдог, и 2 котки в апартамента- черни, които някога бяха бездомни. Всеки път когато видя подобно нещо, сърцето ми се свива. И те са живи същества. Но за тях никой не се грижи. Не може току така да убиваме живи същества. Кои сме ние, че да го правим. Както престъпниците прибираме в затворите, така и агресивните или болни животни трябва да живеят в приюти. Дори ми е трудно да напиша това, което искам да кажа с думи, но тези, които са съпричастни, ще разберат какно съм искала да споделя! Аз искам всички които срещам да прибера в дома си, но не мога. Тогава ми остава възможността да им намирам дом, но за съжаление и хората около мен, които правят това, вече се изчерпват.

Кажете ми тогава как да помогна. Добре. Ще отида в някой приют, но какво да правя там. Аз нямам възможност да приютя никоя животинка. А искам да помогна!!!

Ако имате нужда от хора като мен, ще се радвам да участвам в подобни неща! И ще го направя с цялото си сърце! Откакто се помня имам домашен любимец. И родителите ми, и сестра ми обичат животните толкова колкото и аз. С това съм израстнала- да обичам и да живея с тях.

А онзи ден гледам по новините- хотели за кучета. Хубаво, страхотно. Прекрасна идея и добра възможност за стопаните. Но какво да правим с онези, които си нямат стопани?! Да ги водим на хотел, да ги оставим на улцата, да ги убием?!?!?! Ние ли сме най-великите, че ще постъпваме по този начин! Другите европейски държави сигурно са по-прости и затова създават приюти и ги финансират! А ние, тарикатите, ще минем тънко и ще ги убиваме наред !

В доста случаи ме е срам не само от държавата, за която този проблем е послредна дупка на кавала, но и за сънародниците ми, които времето или незнам и аз кое, ги е направило жестоки, отвратителни и безотговорни сърдитковци!

На мен също ми се къса да да виждам такива животинчета.

Според мен Животните са като хора,защото и те са живи!Какво като не са толкова умни?Какво като например ни се качат на масата и решат да хапнат,без да усъзнават какво точно поравят?Нали и те са животни,а те трябва да се подкрепят и обичат!

Моята котка ми бе пригризала кабела на компютъра,но просто погалих и я оставих да прави каквото иска!

ЖИВОТНИТЕ НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ КАТО НАС,НО И НИЕ НЕ МОЖЕМ КАТО ТЯХ-НЕ СЕ БЛИШЕМ ПО ТЯЛОТО,А СЕ КЪПЕМ,НЕ СЕ ИЗТРЪСКВАМЕ А СЕ БЪРШЕМ,НЕ ЛАЕМ,ПИСКАМЕ ИЛИ МЕЧИМ(ПРЕДВИД МЯУСАНЕ),A ГОВОРИМ,КАКВО КАТО...МОЖЕМ ДА ГО ПИША И ДОВЕЧЕРТА ТАКА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИМ И НИЕ С ТЯХ.мОЖЕ ДА Звучи грозно,но ПЕВИЦИТЕ ГЕРГАНА,АНЕЛИЯ,ФЪРГИ,ПЪСИКЪТ ДОЛС,ДЖЪСТИН ТЕМБЕРЛЕЙК са животни,и аз съм животно,всички сме животни защото сме ЖИВИ!ДОРИ И МЪРТВИ,НИЕ СМЕ БИЛИ ЖИВИ.РАЗЛИКАТА Е В ИМЕНАТА(ХОРА,КОТЕ,КУЧЕ).Не обичам хората които мъчат животните!

Моето папагалче(котката е насело) ми е член на семейството,нали И ТО СЕ ХРАНИ,ЧИСТИ СЕ,ИМА СИ СЪРЧИЦЕ И МОЖЕ!!!@!!да обича!

ВКЛЮЧВАМ СЕ КЪМ ТАЗИ ТЕМА И ЩЕ Я ПОДКРЕПЯМ!

Мисля,че (колкото и гадно да ви звучи е реалност) министрите все си вземат заплатите,увеличиха ги с 5%,на нс данък ни сложиха,но за животните НЕ ПОМИСЛИХА!!!

СРАМ!ПОЗОР!НЕКА ВСЕКИ С ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРИЮТИ БЕЗДОМНО ЖИВОТНО!

• 2 месеца по-късно...

Прочетох малко от мненията, но искам да отговоря на cecov на впечатлението "Извинявай, но от такива призиви оставам с впечатлението, че ви е по-жал за кучетата отколкото за хората."

ДА жал ми е за животинките повече, защото те са невинни а за всичко са виновни хората!!! cool.gif

Казаха че тук,в Слатина,ще откриват нов приют за бездомни животни

Е то добре-стига да не го използват за други цели

Дано не вземат Балкан,кучето на блока-а и няма смисъл да го прибират там

Защото живее вече последните си дни,трудно ходи и гасне бавно

sad.gif

Ако знаех кога ще правят хайката,да го взема да го скрия при мене-само и само да си остане тук,където е обичан и се грижат за него

Как да го спасим-имате ли идея

:)

Ако имате някоя баба или някой дядо от блока, който си седи по цял ден на пейката пред блока и харесва кучето може да следи за хайи и да каже, че кучето е негово. Аз така успях преди 2 години да спася Рони, който живееше пред съседния блок.

Ако имате някоя баба или някой дядо от блока, който си седи по цял ден на пейката пред блока и харесва кучето може да следи за хайи и да каже, че кучето е негово. Аз така успях преди 2 години да спася Рони, който живееше пред съседния блок.

Ъхъм така се спасяват,знам,Смърфче-в предишния квартал,където живях,спасиха доста кучета по този начин

Бяха ги взели само за кастрация и на другия ден ги върнали обратно на полянката

Ама ние нямаме пейки,пък бабите и дядовците са отишли вече при Господ-докато са чакали да им стане блока,той нов понеже

Балкан си е отзад,нищо че си има къщичка-сякаш усеща че му наближава да си отиде и там се пресели

То там е южно и му е топличко,има си матрак от диван даже

Макар че има и такива,които явно мразят животните-все му изчезват купичките за храна и ние с една съседка събираме 5 литрови шишета от минерална вода и после му ги режем

Дано да се смилят и да го оставят

;)

• 1 месец по-късно...

Като видя бездомна животинка и ми е много жал.Колко клипове съм гледала,колко съм чела и колко съм плакала за животинките.За съжаление аз не мога да си взема вкъщи животинка(едвам склонявам майка ми за хамстер) иначе бих си взела много.Много хора биха казали:"Има толкова много бездомни хора и деца,които гладуват вие ще ревете за кучета и котки!".Аз отвръщам,че за бездомните хора и деца има по висши лица(политици,президенти и прочие),които трябва да се грижат за тях,но на никой от нас обикновените хора не ни пречи да помогнем за проблема с бездомните животни като приберем малък сладур у дома си.Но като цяло ние хората сме си виновни!Ние изхвърляме животните си на улицата и ние патим!Дори като си помисля,че човек може да изхвърли животинче,което го обича и би дало живота си за него на улицата и да го обрече на мъки и ми се доплаква!Защо хората са жестоки?!По едно време си мислих ще събирам пари и подписи от жителите на нашия квартал да построим приют(понеже при нас има много бездомни кучета и котки),ама на,детски акъл! biggrin.gif Сега си мислих за друго.Не може ли да се направи подписка,протест,да се събират пари...Незнам.

Аз съм за с две ръце..по анимал планет има едно предаване за приюти и зоо полицаи аз бих направила такава организация..стига да имам средства и възможност.

Едно от нещата които бих искала да направя е приют за големи котки..защото почти не са останали такива сред природата(препоръчвам ви да гледате two brothers)

• 1 месец по-късно...

И аз мисля че трябва да се сабират пари или нещо такова.Много обичам животните и си мисля че трябва да се направи нещо. То има приюти ама са много занемарени, де да знам то никой не го е грижа. И си мислех, че пари може да се сабират за да се обновят тези приюти... ама много трудно може да се организира нещо...незнам ако някой има идеи да каже

Редактирано от upity (преглед на промените)

Факт е, че в приютите ни (новите) можеш да си оставиш животните за отглеждане за определен период.

Така един познат, с когото разхождаме заедно кучетата си, бачка в строителна фирма. Имат няколко кучета, улични, които живеят на страия им обект. Хората вече са се нанесли и не искат да ги им пред блока, въпреки, че пазят доста добре. Вчера човека е возил кучетата до приюта в Хладилника, но от там са му отказали. Капацитетът им билл 100, а те имали 150 животни. Сега се чудят къде да ги оставят за месец и половина, докато започнат новия обект, на който да ги закарат. Ако се сетите за нещо споделете моля. Хората ще си вземат кучетата, това е сигурно, но няма кой да ги гледа, а на тяхната територия вече не ги искат sad.gif новодомците...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.