Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

НАТО иска небето на Турция за удар по Иран

Featured Replies

НАТО е поискала от Турция да отвори въздушното си пространство за самолетите й в случай на военна операция срещу Иран, предаде турският телевизионен канал СиЕнЕн Тюрк, като се позовава на кувейтския в. "Ас-Сияса". Алиансът е помолил още страната да открие сухопътната си граница с Иран. Експерти обаче коментират, че е много вероятно Турция да откаже. Миналата седмица при посещението на иракския външен министър Манушер Мотаки турският му колега Абдула Гюл заяви, че Анкара не се опасява от "износ на ислямска революция". През март 2003 г. Турция отказа да разреши части на US армията да минат през нейната територия за удара срещу Ирак. Според Си Ен Ен НАТО е отправила молба още към Катар, Оман и Обединените арабски емирства да отворят небето си. Трите държави били съгласни, твърди в. "Ааерец". Това дал да се разбере дипломат от една от трите страни при визитата си във Вашингтон, където казал, че щели да реагират положително на молба от Израел. Информацията обаче бе опровергана от генералния секретар на Арабската лига Амр Муса. Той подчерта, че в разговори по телефона външните министри на трите страни са заявили: "Това не е възможно нито сега, нито в бъдеще, тъй като Иран е братска съседна страна". Да обсъдят по-строги мерки срещу Иран в Лондон се събраха топдипломатите на страните членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия. Обсъждането на нова резолюция срещу Иран идва след доклада на Международната агенция за атомна енергетика МААЕ, че Иран е пренебрегнал крайния срок за спиране на ядрените дейности, който бе даден с декларацията от декември миналата година. САЩ настояват за умерено затягане на мерки, заяви говорителят на US държавния департамент Шон МакКорманк. Той подчерта, че ограничените икономически санкции през декември са имали изненадващи резултати. Дори в самия Иран се е появила опозиция на ядрената програма. Според Би Би Си САЩ ще настояват да се спрат експортни кредити за бизнес с Иран и да се затегне продажбата на оръжие от Русия. Изстреляната от Иран ракета в неделя е всъщност суборбитална и е за научни изследвания, каза зам.-директорът на иранския космически институт Али Голфи.

Източник: Стандарт

И аз не мисля че ще ги пуснат да атакуват от турска територия.Интересно нашите дупедавци дали ще разрешат защото хамериканците имат бази у нас и гаранция ще искат(ако не са искали вече) да ги използват.

Абе квото и да си говорим страшно е ако Иран има ядрено оръжие. Нима някой предпочите да бъдат оставени с ядрената си програма и след време при някоя по-сериозна криза да използват оръжието си срещу Израел? Израел е на един хвърляй от нас, даже по-близо от Чернобил! Вие чувате ли се какво говорите, защитавайки някакви луди рязани глави? Мисля си, че един ограничен удар по ядрените им инсталации и някои други обекти ще свърши работа.

САЩ, Русия, Великобритания, Китай, Франция и т.н. също имат ядрени ракети!!! Дай да нападнем и тях....

Ама не плашат съседите си с тях.

Абе квото и да си говорим страшно е ако Иран има ядрено оръжие. Нима някой предпочите да бъдат оставени с ядрената си програма и след време при някоя по-сериозна криза да използват оръжието си срещу Израел? Израел е на един хвърляй от нас, даже по-близо от Чернобил! Вие чувате ли се какво говорите, защитавайки някакви луди рязани глави? Мисля си, че един ограничен удар по ядрените им инсталации и някои други обекти ще свърши работа.

Чичко Буш повече го интересува, че има петрол.

САЩ, Русия, Великобритания, Китай, Франция и т.н. също имат ядрени ракети!!! Дай да нападнем и тях....

Баро, Израел са много важен и силен съюзник на България! Там се отнасят много добре с Българи и като цяло са доста приятелски настроени към държавата ни, но естествено и за това си има причина, която всички знаем. България може да има само полза от такива силни съюзници и както те биха ни защитили така и ние трябва да покажем някаква подкрепа.

Съседите не воюват с тях.

Всичко се свежда до манията на Хамериката да контролира света.

А кой воюва с Иран?Доколкото знам никой.Точно Иран са тези които сеят заплахите.Аз съм за намеса ама не еднолично от Сащ,а от всички развити държави.

:speak: Бингоо,бях се хванал на бас че пак някой ще поне да сее обиди от рода на рязани глави и спечелих :yanim: .

Ех ,пак стара песен на нов глас в нова тема. Моя съвет билдер е да вземеш да си хванеш Дунава и бегом при хамериканците да им се помазваш,или на израелците,предполагам ще ти се зарадват ужасно много.

А Израел сякаш няма ядрено оръжие. И кой сее раздор в света драги,май омразата ти е замъглила мисленето,посочи ми една ислямска държава започнала раздори първа непредизвикана от никого,май няма да успееш . А после те били лудите. Айде бе,евреите са светци за теб,хамериканците също.

А кой воюва с Иран?Доколкото знам никой.Точно Иран са тези които сеят заплахите.Аз съм за намеса ама не еднолично от Сащ,а от всички развити държави.

А кой заплашва Иран драгозов? Кой заплашва и показа че мачка и сее разруха навсякъде по света?Е не е Иран във всеки случай. Иран има пълното право да се защити от САЩ и Израел,защото всички беди в света засега идват от тях,и са провокирани от тях главно.

Morfey_A,Сащ и Израел няма да нападнат ако тия луди молли поне малко се вслушваха в решенията на ООН и света.Оня лудия им президент само се репчи и говори глупости и ти искаш света да му има доверие.

Ех ,пак стара песен на нов глас в нова тема. Моя съвет билдер е да вземеш да си хванеш Дунава и бегом при хамериканците да им се помазваш,или на израелците,предполагам ще ти се зарадват ужасно много.

Моя пък съвет е да си хванеш магистралата и да си идеш при Ал Кайда и да се бориш за 9 жени като убиваш невинни.

Айде да не се обиждаме сега става ли?

Тая тема се приближава към съдбата на някои други, наскоро. Моля спазвайте добрия тон.

dragozow, и аз едно време си мислех, че нещата могат да се поправят с такива намеси, но истината е, че всеки си гледа интереса(в 99% от случаите става въпрос за пари). Видяхме изродската "нееднолична" намеса на САЩ в Ирак.

посочи ми една ислямска държава започнала раздори първа непредизвикана от никого,май няма да успееш .

Ирак срещу Кувейт в първата война в Персийския залив.

Иначе за останалите неща съм съгласен с теб.

Да,силата е крайна мярка и мисля че не трябва да е еднолична от Сащ и Израел срещу Иран.Просто трябва да стане по реда с разните му там резолюции.Колкото до терористите,те нямат националност и избиват и свои.Само днес в Ирак има убити 20 деца и то не от американците.Терористите са хора които не искат да има ред и закон за да могат да грабят и да използват хората.Под предтекст че исляма е застрашен те използват хората за целите си.Колкото до Иран мисля че трябва да смекчи малко тона и вярвам повечето държави няма да имат против да има атомна централа.Да заплашваш обаче със заличаване на държава(Израел) и след това да искаш да имаш атомна централа....мисля че малко хора биха им се хванали.Или поне нека пуснат инспектори като е за мирни цели.

Ама не плашат съседите си с тях.

Нима? Атомното оръжие е да плаши, употребата му е меко казано нежелателна.

Баро, Израел са много важен и силен съюзник на България!

Разбира се, там се крият разни престъпници, Чорни например. Не виждам с какво Израел ни е полезен на нас, а и кой знае защо израелските проекти у нас се провалиха по доста гаден начин.

...посочи ми една ислямска държава започнала раздори първа непредизвикана от никого...

Ирак срещу Иран, Сирия срещу Йордания... Да продължаваме ли още?

Или поне нека пуснат инспектори като е за мирни цели.

Ирак като пусна, та каква полза?

Главната причина за натиска срещу Иран не е ядреното оръжие. Вече се призна, че в най-песимистичния случай то може да се появи след 5 години. Главният проблем е Ирак. Америка иска да се изтегли, но да остави там едно проамериканско управление. Да, ама не, влиянието на Иран върху шиитите е много голямо, а последните са мнозинство в Ирак. Макар шиитите в момента да не воюват срещу американците и англичаните, те са достатъчно независими и САЩ няма ефективен контрол върху тях.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Ето нещо иранско от което трябва да се поучим,цитирам Стандарт:

В Иран режат пръсти на крадци

Техеран. Палач отряза публично в Западен Иран четири пръста от ръката на крадец, осъден за много обири, предаде Ройтерс. Действащият в страната ислямски закон наказва крадците рецидивисти с ампутиране на пръсти на ръцете, но досега такива присъди рядко се изпълняваха.

Колкото съм за Иран, толкова съм и за Израел, но с Израел имам голям бизнес. Ето и аз като американците, дето искат все нефт. В тоя случай интересите ни се преплитат. Не съм за война като тая в Ирак, а само за сплашване, че може да има такава с нанасянето на превантивни ударти по цели. ТОВА Е! Писна ми вече все някоя ислямска държава да ни заплашва! Не свършиха ли заплахите от там вече?

Колкото съм за Иран, толкова съм и за Израел, но с Израел имам голям бизнес.

Да-а, а аз си купих наскоро фурми, ирански.

Не съм за война като тая в Ирак, а само за сплашване, че може да има такава с нанасянето на превантивни ударти по цели.

Войната е трудно контролируемо нещо. Американците искаха бърз рагром на Ирак, е получиха го, но с добавка дълга и кървава партизанска война.

Писна ми вече все някоя ислямска държава да ни заплашва! Не свършиха ли заплахите от там вече?

То да бяха само ислямските страни щяхме да го преживеем...

Надявам се САЩ да не бомбандира Иран, защото като нищо може да стане световна война. Ето един предполагаем сценарий:

- Америка атакува Иран.

- Русия застава зад Иран и изпраща изтребители да пазят Иранското небе.

- Америка доунищожава ядрените инсталаций в Иран.

- Руските изтребители свалят американските.

- САЩ бомбандира Русия.

- Русия обявява война на НАТО.

- Почти всички азиатски държави застават зад Русия.

- Америка изстрелва атомни бомби към Москва и другите големи Руски градове.

- Русия пуска атомни бомби в столиците на всички държави членки на НАТО.

Повече неискам да пиша, защото ме хваща страх!

Надявам се САЩ да не бомбандира Иран, защото като нищо може да стане световна война. Ето един предполагаем сценарий:

- Америка атакува Иран.

Възможно е, макар и малко вероятно.

- Русия застава зад Иран и изпраща изтребители да пазят Иранското небе.

Няма начин, защо Русия да воюва заради Иран!? За тях е важно да си продават оръжията и нефта да е с висока цена и изобщо не им пука за иранците.

Ако си спомняте преди много години(през 1981 г.) и Ирак имаха ядрена програма, имаха си и реактор - Озирак, строен с френска помощ, в който се ПОДОЗИРАШЕ, че се обогатява уран за да може да си прави Саддам ядрени бомби. Тогава израелците с два истребителя F-16 и няколко бетонобойни бомби разрушиха реактора. Говори се, че един от френските учени, помагащ на иракчаните е поставил куфарче с радиомаяк в него, по което са се ориентирали бомбите и така целта е била поразена безепогрешно. Единственатя жертва е била точно този френски учен, но как и защо не се е изтеглил от зоната на реактора, като е знаел за нападението не се казва. Днес америка и Израел малко трудно ще вкарат свой човек да им помага но пък имато достатъчно точни бомби и ракети(всички сте гледали кадри от войната в залива и Югославия с американските "умни" бомби) с които да свършат работата както израелците преди 26 години. През 1981 Саддам беше силен, но не направи нищо на Израел. Чудно ми е иранския президент какво ще направи при едно подобно стечение на обстоятелствата, освен да продължи с поддръжката на разни терористи, което Иран и сега прави.

Ако си спомняте преди много години(през 1981 г.) и Ирак имаха ядрена програма, имаха си и реактор - Озирак, строен с френска помощ, в който се ПОДОЗИРАШЕ, че се обогатява уран за да може да си прави Саддам ядрени бомби. Тогава израелците с два истребителя F-16 и няколко бетонобойни бомби разрушиха реактора.

Не два F-16, а 11, плюс няколко F-15 за охрана. Твърди се, че само един от бомбардировачите е пропуснал целта.

Днес америка и Израел малко трудно ще вкарат свой човек да им помага но пък имато достатъчно точни бомби и ракети(всички сте гледали кадри от войната в залива и Югославия с американските "умни" бомби) с които да свършат работата както израелците преди 26 години.

Не е толкова трудно да вербуват свой човек, нали нашите в Ирак пазят потенциалните кандидати за тази работа. Унищожаването на иранския реактор е лесно, той се намира на лесно достъпно място, близо до брега на Ормузкия залив, проблем ще бъде донякъде унищожаването на другите ядрени обекти, скрити из цялата страна.

През 1981 Саддам беше силен, но не направи нищо на Израел.

Ирак тогава беше във война с Иран, а си "върна" на Израел по късно, с ракети.

Чудно ми е иранския президент какво ще направи при едно подобно стечение на обстоятелствата, освен да продължи с поддръжката на разни терористи, което Иран и сега прави.

Дано само се чудим и не ни се налага на практика да видим иранската реакция. Имай предвид, че поддържаните от Иран шиити в Ирак засега са повече или по-малко добре настроени към американците. В Ирак на практика се бунтува само една провинция, когато се размърда и шиитския юг ще стане страшно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.