Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българският национален отбор по футбол

Featured Replies

първото играхме добре...освен грешката на Стоянов в която ни пожали съдята като не изгони Манолев

второ се отпуснаха наще и бяхме на път да ни изравнят...но всичко е добре когато завършва добре...

Стилян си е класа и Манолен втори мач е на ниво

Абе да попитам?: Някой имали видеозаписи на световното по футбол 1994г. Или пък да ми каже от къде мога да си ги сваля. Много ми се иска да си припомня златната година на българския национал

в замунда намерих само България - Германия и България - Аржентина

• Отговори 757
  • Прегледи 59,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Българският национален отбор по футбол се изкачи със седем места в месечната ранглиста на ФИФА и вече заема 20-та позиция в класацията на световната футболна централа.

http://sport.actualno.com/news_231969.html

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Тинката пак в националния

Националният селекционер Станимир Стоилов повика трима футболисти от "А" група за световната квалификация с Ирландия на 6 юни. В състава отново попадна 34-годишният Радостин Кишишев от Литекс, който е десетият национал от избраниците на Мъри, надхвърлил 30 години. освен него повиквателни имат защитниците Йордан Тодоров от ЦСКА и Живко Миланов от Левски. Останалите 17 в състава са играещи в чужбина. В сравнение с предишните два мача сега в групата не е Станислав Манолев от Литекс, който е наказан.

След отпадането поради контузия на Захари Сираков от руския Амкар, в момента групата на националния отбор е съставена от 19 футболисти. Съобщено беше, че спортно-техническият екип ще следи внимателно процеса по възстановяването на нападателя Димитър Рангелов от Енерги. Възможно е до края на седмицата да бъдат повикани още един или двама играчи от българското първенство. Твърди се, че в тима може да попадне голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров от Локомотив (Сф), който да замени евентуално Рангелов.

Двубоят с Ирландия е следващата събота на стадион "Васил Левски" от 20,30 ч. Мачът е решаващ за шансовете на българския тим да се класира поне на второ място в групата, даващо право на бараж.

Източник: 7 Дни Спорт

• Автор

Станимир Стоилов: Българският народ трябва да види отбор, който може да се бори

Националният селекционер Станимир Стоилов даде пресконференция преди решителната световна квалификация срещу Република Ирландия в събота. „Лъвовете" преследват задължителен успех, за да съхраним шансовете си за класиране на Мондиал 2010.

В момента България заема трето място в квалификационна група 8 с актив от 7 точки. Конкурентът ни е втори с 12 точки. „Предстои ни изключително важна среща. Наясно сме с отговорността и тежестта. Всяка квалификация до края е финал. Надявам се на победа с добра игра, която да зарадва привържениците. Аз съм привърженик на качествения футбол. Трябва да израстваме с всеки изминал мач. Българският народ трябва да види отбор, който може да се бори за класиране и да защити името на родината", сподели Мъри.

Източник: ТопСпорт

Мачът в събота е може би най-важният до сега през сезона за националния ни отбор! Наско Сираков : "Който бие е на световно". Нашите момчета искат това класиране от много време макар, че аз вярвам, че ако играят на Световното ще се получи същия резултат от "Левски" с ШЛ или България в Португалия :slap1::sobbing::huh:

Здравейте! Искам да попитам понеже не съм от София и искам да закупя билети за мача България - Ейре. Има ли някакъв начин по интернет или в деня на мача ... понеже съм от Бургас.

• Автор

Здравейте!

Искам да попитам понеже не съм от София и искам да закупя билети за мача България - Ейре. Има ли някакъв начин по интернет или в деня на мача ... понеже съм от Бургас.

Нямаш ли някой познат в София да ти вземе?

Принципно билети имаше последно, така че предполагам, че и в събота ще можеш да си намериш...

Нямаш ли някой познат в София да ти вземе?

Принципно билети имаше последно, така че предполагам, че и в събота ще можеш да си намериш...

За съжаление нямам познати... ще се надявам в деня на мача да намеря тогава. Защото се съмнявам да се продадът всички билети за мача.

Благодаря за информацията :rolleyes:

• Автор

Свършват билетите за мача

Билетите за мача с Ирландия почти свършиха, стана ясно след приключването на продажбите вчера. 30 000 места на "Васил Левски" вече са изкупени от българските запалянковци, още 4000 са резервирани за гостите от Ирландия. Последните останали билети се очаква да свършат днес и мачът да се играе пред пълни трибуни. Заради буферната зона с ирландските фенове сектор "Г" ще бъде с намален капацитет.

• Автор

Публикувано изображение

Трапатони: Очаквам добър резултат

Селекционерът на ирландския национален отбор по футбол Джовани Трапатони единствен от групата на Ейре говори с журналистите на Летище София при пристигането на тима в столицата. В събота „зелените” ще излязат на стадион „Васил Левски” в решителна световна квалификация с България.

Трапатони се снима с фенове и раздаде автографи, и хванат в движение от медиите, отговори на въпроса, какъв резултат очаква срещу България. „Очаквам добър резултат естествено,” с усмивка отбеляза италианецът, който бе в доста добро настроение.

Запитан кои са силните страни на нашия национален тим, Трапатони започна отговора си с „Бербатов”, след което бе повлечено от полицаите към автобуса на Ейре. Представителите на властите бяха сложили ограждения, за да мине безпрепятствено тимът на гостите от изхода до превозното средство, и макар Трапатони да бе така добър да обърне внимание на медиите, полицаите изблъскаха журналистите и им препречиха пътя до треньора, за да продължи разговорът.

Източник: Дарик

Иска ми се да го гледам с кеф този мач, ама май ще се разочаровам пак Публикувано изображение

Няма ! Ще ги бием ! И по отделни постове сме по-добри,и ако щеш-препълнен стадион...

2:1 е добър резултат !

• Автор

Големият мач е днес

Големият мач на България е днес. Тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" ще разберем дали националите стават за нещо или не.

Стадионът ще е пълен до последната седалка, хората изкупиха всички билети и показаха, че обичат отбора на България. Сега е ред на отбора да покаже, че обича страната си и може да играе за нея както трябва.

Съперникът е корав, пристига с армия от 4000 запалянковци. Срещу тях обаче ще има близо 40 000 наши. Нещата вече не опират само до футбол, тактики и схеми. Заложени са националната гордост и обичта на народа. Хората искат довечера да видят футболистите на България като победители и себе си заедно с тях победители.

Футболисти и треньори уверяваха цяла седмица, че в българския отбор няма стари и млади, а можещи и неможещи. Сега е ред да покажат, че могат. Досега това поколение не е изиграло нито един мач като хората, с изключение на Мартин Петров. Нямаме силен мач и хубава победа от 2002 г., когато бихме хърватите с 2:0 в София. Провалихме се в две квалификации поред. За да оцелеем в третата, трябва задължително да бием Ирландия довечера. Но дори и да бием, не печелим нищо. Ако загубим, губим всичко.

Добавям анкета... кажете вашето мнение за края на мача

Тези който са гласували за " Равенството изглежда най-реално " / никой / са познали ... ще гледат ЮАР пред телевизора !

Е, чакай де! Има 10% шанс да продължим. Ако Ирландия направят един Х а ние си бием докрая... Само трябва да бием с по повече от един гол да може да ги изпреварим ако сме с равни точки накрая.

Е, чакай де! Има 10% шанс да продължим. Ако Ирландия направят един Х а ние си бием докрая... Само трябва да бием с по повече от един гол да може да ги изпреварим ако сме с равни точки накрая.

ако вземе че бием някой ще отчетем една победа....

Та ние досега нямаме победа...кво да си чешем пръстите по темата...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Е нямаме победа щото ни водеше П. Марков в почти всички мачове. Откакто Мъри зае поста играем доста прилично. Днеска като изключим напрежението в началото на мача, заради което направихме 2-3 грешки в защита, показахме доста добра игра. Ама то как да вкараш като отсреща има 10 човека в защита. Абе имаме шанс. Пък на тебе ако не ти се пише по темата - просто не пиши... :angry:

• Автор

Е нямаме победа щото ни водеше П. Марков в почти всички мачове. Откакто Мъри зае поста играем доста прилично. Днеска като изключим напрежението в началото на мача, заради което направихме 2-3 грешки в защита, показахме доста добра игра. Ама то как да вкараш като отсреща има 10 човека в защита. Абе имаме шанс. Пък на тебе ако не ти се пише по темата - просто не пиши... ;)

Кое му е 'приличното' на тази еднообразна игра? Държим топката - добре... подаваме си я - добре... само дето всичко става бавно, а не с по едно докосване. Вчера през 20 секунди български футболист с топка в краката си се чудеше на кого да подаде - никой не се открива, никой не търси място. И като игра какво се получава - много пасове, пасове, пасове... айдееее на крилото от там центриране и чакаме нещо там да падне в наказателното.

Не става така... трябва динамика, идея, малко разнообразие.

Имаше индивидуална грешка при гола на Ейре,но като цяло,отбора стоеше по-скоро добре на терена.

Трудно Стоилов може да излъже Трапатони.

ТОВА ме прави горд !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Мрън, мрън, локум, локум, бла-бла... Трябваше да ги размажат само заради хората, напълнили стадиона. Но няма как да стане, защото толкова си могат завалийте. Всъщност от години не ходя по стадионите точно заради липсата на хъс и гордост от носенето на националната фанелка. А на 90 % от тия мишоци това им е най-големия проблем. Както и да е. За мен всичко си е на мястото и така ще продължава да бъде.

• Автор

ТОВА ме прави горд !

Дам, определено атмосферата на стадиона беше страхотна. ;)

...„Очаквам добър резултат естествено,” с усмивка отбеляза италианецът, който бе в доста добро настроение.

Източник: Дарик

Стара лисица е Трапатони, направил си е точно сметката, макар че не му е било особено трудно да го стори.

Мисля, че снощи отпаднаха и последните илюзии, че може отборът ни да иде в ЮАР, освен на екскурзия. Наскоро четох една интересна статия за начина на работа в Ливърпул - оказа се, че Бенитес разполага с цяла армия от скаути, около 70 души, ако не се лъжа (без никакво съмнение подобно е положението и при останалите грандове), които неспирно щъкат по света и събират всичката възможна информация за няколко хиляди футболисти и за почти всички отбори, с които червените биха могли да се срещнат по един или друг повод. И ако това събиране на данни не се прави само от колекционерски страсти, а се използва по предназначение, то очевидно изненадите са пренебрежимо малко вероятни. Резултатите са очевидни...

Отклоних се малко от темата, но исках да наблегна върху този факт, оказал въздействие и върху снощния мач. Ейре не разполага с кой знае какви имена, но Трапатони знаеше слабите ни места и само липсата на малко късмет и не осбено високото качество на играчите му попречиха на всичките точки да заминат за Дъблин.

Крайно слаб мач за нас, за кой ли път вече?! Не съм чел/слушал изказвания на Мъри или на когото и да е, не ми се слушат никому ненужни оправдания, но все пак би ми било интересно да разбера що за тактика бе избрана за злополучния мач. Безкрайните центрирания към по-ниския с 1 педя от пазачите си Божинов бяха височайша глупост, толкова ли никой не се сети да свали топката на земята?

Неочаквано защитата ни се оказа най-стабилното ни звено, не че бе подложено на кой знае какво напрежение. Но стояха стабилно, подсигуряваха се, а и намираха врема да минават и центъра, много добър мач на Кишишев. Илиян Стоянов май пръв се сети, че гол може да се вкара и от далеч. Е, не се получи, но трите му почти сватбарски шута по посока на Гивън донесоха много повече заплаха от жалките опити на хората, които трябваше да правят играта. Грубата грешка на Килбан даде възможност на Телкийски да изравни само 5 минути след гола в нашата врата, но с това се изчерпа цялото му присъствие. Мартин Петров явно още носи последствията от тежката контузия, а съфамилникът му и евентуалнен (според някои писания) нов капитан на Астон Вила Стилиян бе далеч от най-дбрите си мачове.

Няма да правя анализ на всички, а и оценката все ще е негативна, няма и каква друга да е.

Нарочно оставих за последно Димитър Бербатов, защото за него като че ли има най-много за казване. И критиката съответно трябва да е най-строга, за да е в съотвествие с претенциите му и функцията на капитан в националния отбор- оценката ми за него е крайно ниска. Не знам по какви причини той игра като диригент на отбора, т.е. опита да го направи - тактика на Стоилов ли бе или пък на Бербатов бе дадено/присвоено правото на свободен играч, но целия му принос в мача се свежда до един опасен удар с глава в началото на мача.

Вярно е - движеше се почти по цялото игрище, т.е. между двете наказателни полета, всяка топка минаваше през него (тук се питам кому бе нужно това дублиране със Стилиян Петров), спираше с лекота топката, демонстрираше техника, но ползата от това бе твърде съмнителна - почти никой от решаващите му пасове не мина, а при единственото му излизане очи в очи с Гивън не успя да спре топката, що ли му трябваше да го прави изобщо... Игра зрелищно, но крайно неефективно, често центрираше към мястото, на което самият той би следвало да е...

А и май е с основен принос за гола на Дън, нали е "неговият човек".

Като цяло нищо неочаквано не се случи снощи, влакът за ЮАР замина отдавна и е нормално мотивацията да не е на ниво (това е уникална глупост, но не съм я измислил аз), но това не следва да ни прави донори на точки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.