Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бербатов пред трансфер (отново)

Featured Replies

Сега малко да си затворят устите!

• Отговори 720
  • Прегледи 73,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Сега малко да си затворят устите!

Не съм съгласен...

Браво на Бербатов за играта му, но това че е вкарал 5 гола не значи нищо според мен. Един нападател трябва да може да вкарва постоянно - да решава мачове, а не на всеки 5-10 да вкарва по хетрик или повече.

Аз не казвам, че хетрика и сега с тези 5 гола са това което само трябва да прави. Но пресата точно преди мача го изкараха най-слабия играч на Юнайтед. Е най-слабия вкара 5! Просто се пишат какви ли не глупости, а когато не вкарва е полезен в разиграванията и асистенции прави. Има два три слаби мача в последно време и се почна с пращането му, къде ли не.

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Данчев: Бербатов ще остане на "Олд Трафорд" до края на кариерата си

Публикувано изображение

Слуховете за трансфер на Димитър Бербатов са просто слухове. Почти сигурен съм, че той ще завърши своята кариера в Манчестър Юнайтед. Това заяви мениджърът на българския нападател при гостуването си в студиото на "Свободна зона" по ТВ+.

Напоследък Бербатов отново започна да се тиражира в медиите, като име на спортист с уникални постижения в кариерата си, особено след рекордните пет гола, които вкара във вратата на Блекбърн за победата на "червените дяволи" със 7:1.

"Въпреки че е толкова млад и вече е толкова известен и уважаван футболист, пътят на Бербатов беше много дълъг", започна Емил Данчев разговора си с водещия Георги Коритаров. По думите му в мача срещу Роувърс главни герои били Димитър Бербатов и Уейн Рууни и точно те двамата представили "истински спектакъл" пред публиката. "След като вкара третия гол, всеки от останалите футболисти търсеше положение Бербатов да вкара и следващ, и следващ гол. И той го направи", заяви Данчев.

Публикувано изображение

Мениджърът на Бербатов не отрече, че в отбора на "червените дяволи" има съперничество. Според него това било нормално, тъй като това били играчи от много висок ранг. "Всеки един футболист в Манчестър Юнайтед е с различен характер, а Митко е човек, който е балансиран. Рууни и Нани са малко по-агресивни, но това е може би заради възрастта им. Митко е един от примерите за поведение в отбора", твърдо заяви Данчев.

В ефира на ТВ+ той каза, че слуховете за трансфер на Бербатов са просто слухове. "Почти сигурен съм, че той ще завърши своята кариера в Манчестър Юнайтед. Вероятно до края на кариерата му няма да го видим с фланелката на българския национален отбор. Всички вече знаят, че Бербатов реши да даде път на по-младите футболисти".

За сравненията между Димитър Бербатов и Христо Стоичков Данчев бе категоричен: "Бербатов  и Стоичков са мегазвезди в две различни измерения. Разликата във времето и условията, при които са работили са големи. Те са две от перлите не само на българския футбол, но и на България. Не бива да се прави сравнение между тях".

Към края на разговора в студиото на "Свободна зона" мениджърът на Бербатов каза, че по-широката обща култура и интереси на футболиста, извън футбола, помагат на Бербатов не само в кариерата му като футболист. Данчев бе категоричен, че след 4-5 години няма да се говори за Бербатов само като топ футболист, но и като за личност.  

Източник: sportal.bg

Фенербахче пожела Бербатов и Робиньо, дава 15 милиона за българина

Публикувано изображение

Президентът на турския гранд Фенербахче Азиз Йълдъръм иска да привлече българския нападател Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед и бразилеца Робиньо от Милан през януарския трансферен прозорец, съобщава вестник „Таквим". 

Йълдъръм е натоварил брат си Али да се срещне и да преговаря с агента Вагнер Рибейро за условията за евентуален трансфер на Робиньо.

В същото време турският гранд е готов да плати 15 милиона евро за Бербатов и да даде на българина годишна заплата от 3,5 милиона евро.

Източник: gong.bg

Не знам колко отбора останаха, които не са "пожелали" да купят Бербатов. Но пък знае ли човек...

Не знам колко отбора останаха, които не са "пожелали" да купят Бербатов. Но пък знае ли човек...

Аз знам батка ... " Глиган " Грудово са го пожелали , лошото е че просто не се вписва в схемата им ... много голове вкарва :) !

• 4 месеца по-късно...

Медиите тръбят една новопоявила се вест:

Goal: Преговорите за нов договор на Бербатов с Юнайтед пропаднаха

Публикувано изображение

Преговорите за нов договор на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед са пропаднали и голмайстор №1 във Висшата лига през този сезон може да напусне Олд Трафорд през лятото, твърди Goal.com.

Сайтът пише, че разговорите са започнали при предложение за контракт до 2013 година с увеличение на седмичната заплата на българския нападател от 80000 паунда на 120000 паунда и добавя: „Няма индикации от Олд Трафорд през последните шест седмици, че по-дълъг договор ще бъде предложен".

Припомняме, че Димитър Бербатов, чийто настоящ контракт с червените дяволи изтича през лятото на 2012 година, не попадна в групата за гостуването на Шалке в първи полуфинал от Шампионската лига тази вечер, като официалното обяснение е контузия в слабините.

Goal.com цитира източник от Манчестър, който разкрива и какви са причините все още да няма подписан нов контракт с бившия национал на България: „Комбинацията от това, че Бербатов става на 30 през януари и издигането на Хавиер Ернандес променя нещата. Не се очакваше Ернандес да се представя толкова добре. Завръщането на Уейн Рууни в топ форма също попречи в случая за по-дълъг договор за Бербатов."

Въпреки че Димитър Бербатов вкара 21 гола във Висшата лига през този сезон и е едноличен лидер при реализаторите в Англия, мениджърът сър Алекс Фъргюсън често го оставя резерва в ключовите срещи на Манчестър Юнайтед.

Нови договори червените дяволи вече подписаха Патрис Евра, Дарън Флетчър, Райън Гигс и Майкъл Карик, а се очаква в скоро време това да направи и Хавиер Ернандес. Пол Скоулс пък още не е решил дали да остане в игра за още един сезон или да прекрати кариерата си.

Появиха се и слухове за предстоящото му завръщане в Тотнъм, не знам доколко достоверни... По всичко личи обаче, че времето му на Олд Трафърд изтича...

Да, май наистина е така. Дали ще иде в Италия, Турция, Испания, Германия или ще се върне в Тотнъм - това предстои да видим, но май малцина вярват, че Бербатов не пътува до Гелзенкирхен поради контузия...

Иска ми се да вярвам , че наистина е контузия ! Просто нашето момче не се вписва в начина на игра на Ман Юн ! Жалко , че не отиде в Барселона - там би паснал идеално ! Вместо дървото Ибрахимович да бяха взело Бербо Публикувано изображение

Иска ми се да вярвам , че наистина е контузия ! Просто нашето момче не се вписва в начина на игра на Ман Юн ! Жалко , че не отиде в Барселона - там би паснал идеално ! Вместо дървото Ибрахимович да бяха взело Бербо Публикувано изображение

... че да стане в Барса гора от дървета ...

... че да стане в Барса гора от дървета ...

Това вече е крайно - поне нашият не е дърво като шведа ! Никога не съм харесвал Ибра - дори в Аякс !

Сигурно и за него ще е по-добре да отиде някъде другаде и да си поиграе както трябва 1-2 години още. Тука не му потръгнаха нещата, за което много съжалявам, а и той сигурно също. Нещо не можа да се впише в играта според мене. А и докато има такива "самогъзници" като Нани ще е така.

Бе стига хулили Нани, човекът е най-добрият в Юнайтед, заедно с Бербо, през този сезон. Не е виновен той, че САФ предпочита ръгачите и бутачите за важните мачове. Типичен пример е срещата снощи. Дано Бербо да остане, искрено се надявам, ама ако Съра не промени мисленето си - няма как да стане :P

...ама ако Съра не промени мисленето си - няма как да стане...

Че защо да го променя, налага ли му се? Ами нека да видим какво е постигнал начело на Юнайтед, пък тогава го критикуваме, а? Кой и в какво ще упрекне САФ, след като печели титла след титла? Бербатов е на път се окаже един от многото играчи, играли за кратък период в Юнайтед и не оставили кой знае какво подире си - нищо ново под слънцето, само дето става дума за нашенец, та затова разглеждаме ситуацията по-иначе.

Данчев за Гонг: Преговори не е имало, Бербатов иска в Юнайтед без финансови претенции

Публикувано изображение

Мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, даде ексклузивно интервю за Гонг, в което говори за бъдещето на звездата на Манчестър Юнайтед. Агентът сподели, че преговори до този момент за продължаване договора на българския нападател не е имало. Емил Данчев уточни, че Димитър Бербатов има желание да остане в клуба и ако се стигне до разговори с ръководството, футболистът не би поставял неизпълними клаузи, включително и от финансово естество.

- Емо, най-напред от теб очакваме подробности около поредното съобщение в Англия, в случая на агенция Goal.com, че са пропаднали всякакви преговори за удължаване на договора на Бербатов с Манчестър Юнайтед. Вярно ли е?

- Здравей, Томе, добър следобед и на слушателите на Дарик радио. Това просто не може да бъде вярно, защото не е имало никакви преговори. Така че, когато няма преговори, те не могат да пропаднат, или да завършат успешно. Но искам малко да разширя темата, защото и на мен, и на Митко започват да ни идват малко в повече тези писаници за изпращането му някъде, за преговори, за разговори, за пропаднали разговори, за заплати. Включително се цитират безразборно и някакви цифри. Необходимост на този етап от преговори или разговори по отношение на договора на Митко просто няма. Още веднъж искам да го кажа ясно и точно - Митко има договор, действащ договор до 2012 година с Манчестър Юнайтед, и клубът има право на опция, ако реши, да го продължи с още една година. Ако клубът реши да продължи договора, да потвърди, едва тогава ще има някакви разговори, касаещи всички въпроси при евентуалното му бъдещо продължаване, включително продължителност и финансови параметри. Но на този етап и особено в този момент, когато Манчестър се бори за две престижни отличия, просто това не е необходимо и аз, респективно Митко, трябва да сме пълни глупаци да настояваме това да стане точно сега, когато и целият щаб, и футболистите трябва да бъдат концентрирани върху това, което им предстои.

- Може ли да се каже, че нещата се движат в график и няма закъснение за евентуални преговори. Нещо, което мнозина в Англия вече твърдят, че са изпуснати срокове за водене на нови преговори.

- Нещата просто следват естествения си ход. Нито има избързване, нито закъснение за едни такива разговори в тази ситуация, в която е Митко. Т.е. още веднъж повтарям, в ситуация, в която след изтичане на действащия договор, клубът има правото да предложи опция за още една година. Няма шаблон, разговорите по този въпрос се решават и инициативата трябва да бъде в клуба. Няма изисквания кога да стане това. Аз предполагам, че в следващите няколко месеца това най-вероятно ще се случи, тъй като практиката показва, че в такъв случай разговори се водят някъде между година и шест месеца преди изтичането на действащия договор, така че не бързаме за никъде. Митко е вече напълно успокоен след това, което, аз ще кажа малко по-късно за това, което се случи на този прословут мач с Манчестър Сити. Най-вероятно до края на седмицата ще бъде готов. А след това решението ще бъде на Сър Алекс Фъргюсън, кога да му дава шансове или кога да го включва като титуляр, или евентуално на малко по-късен етап от развитието на следващите мачове. Това, което се случи на Манчестър Сити, за да се прекъсне с тези фантазии и разработки по темите за невключването му заради преговори, каквито до този момент не е имало и няма необходимост на този етап да има, е, че Митко получи болки в слабините, в адуктора. Това е нормална, често срещана у футболистите, особено при по-високи натоварвания болежка. И тя отшумява. Аз в събота и в неделя бях в Манчестър и даже преди мача с Евертън го заварих в процедури, които медицинската служба на клуба прави, за да ускори отшумяването на тази контузия. В края на мача и след мача бяхме заедно, разговаряхме по много въпроси. Радостното е, че контузията отшумява, въпреки че самият той беше наясно и ми каза, че най-вероятно няма да бъде в групата за мача с Шалке. След като се прибрах, разговарях с него. Той вече от два дни води нормални тренировки и в края на седмицата ще бъде напълно възстановен. Така че всякакви други развития по темата и фантазии – треньорски контузии, слагането му на пейката поради някакви преговори…аз вече чета и се смея.

- Той в какво състояние на духа е, ако приемем, че адукторите се възстановяват? Отразиха ли му се двата пропуска срещу Сити, защото те бяха възпети едва ли не, макар че и снощи Юнайтед едва ли не постави рекорд по пропуски, преди да вкара двата гола.

- Виж, Томе. Митко е наясно и сме разговаряли по този въпрос, че именно към него, като чужденец, който е достигнал почти до върха на футбола в Англия, имайки възможност да стане и голмайстор на Премиърлийг, към него ще бъдат насочени прожекторите поради тази причина един път и втори път, защото все пак е чужденец. И той е наясно, и колкото и да му е неприятно, свиква вече с това нещо. След мача с Манчестър Сити имаше още два или три мача, които Юнайтед игра, и не по-малко класни отбори направи пропуски, но те са англичани, те са футболисти от националния отбор и съвсем нормално да бъдат по-щадени от него. За съжаление, нещо, което по отношение на него, в българските медии не винаги се случва, но това вече е съвсем друга тема и не е необходимо да говорим по нея. Митко се е успокоил. Той си чака шанса и ще се опита да увеличи все пак актива си от 21 гола, за да си гарантира поредното високо стъпало, на което се надявам, че ще стъпи, а именно, голмайстор на Премиърпийг. Така че нещата, както си говорим с него са напълно под контрол и няма място за притеснение, нито за хората, които му симпатизират и го обичат, нито пък за другите, които го критикуват основателно или не понякога. Просто всичко е под контрол, както се шегуваме ние.

- В същото време, в тези 10-15 дни от мача със Сити, излязоха имената на поне четири немски, пет италиански и шест-седем турски клуба, които веднага са поискали Бербатов. Има ли изобщо нещо подобно? Имаш ли информация? Влизат ли такива оферти в Юнайтед? Стигат ли до теб? Или всичко това са съчинения?

- Всички са наясно, че ако такава оферта има и клуб евентуално се свърже, задължителната втора страна, след Манчестър Юнайтед, на която ще трябва да се обади и да води разговори, това сме ние с Митко. Защото съгласно правилниците, един футболист не може да бъде продаден без неговото съгласие. И ако някой клуб пожелае един футболист, бил той Митко или някой друг, би трябвало да разговаря с футболиста или с агента му по много въпроси, за да има сигурността, че в случай на постигане на договореност между клубовете има и съгласието на самия футболист. Такива разговори не са водени, но от друга страна, Митко, независимо от всичко, което се изписа и независимо от 30-те му години, е нормално да бъде апетитна хапка за много клубове. Друг е въпросът, дали самият той ще пожелае да се дават ход на подобни разговори, но такива официални разговори до този момент не е имало.

- Според теб, в проценти, какъв е шансът Бербатов да продължи договора си с Манчестър Юнайтед това лято или през есента?

- Знаеш много добре, че не съм човек, който играе Еврофутбол, тото или каквито и да е други хазартни игри. Така че за шансове не мога да говоря, но до момента, в който ще говорим по тази опция има страшно много време. Желанието на Митко, аз съм го казвал, а и самият той го е казвал нееднократно, е да завърши кариерата си в Манчестър Юнайтед. Но нека бъдем търпеливи, когато дойде този момент, да се водят разговори, естествено, че официално ще бъде информирана обществеността, медиите, а и десетките, може би стотиците хиляди фенове, които се вълнуват от този въпрос. Просто няма място за емоция. И нямаме място и причина, и повод за бързане и безпокойство.

- В заключение, не те попитах само, поредните твърдения или спекулации, ти ще кажеш, бяха, че желанието му е за по-голяма заплата, за вдигане на парите, а от Юнайтед не искали и т.н. Изобщо някога споменавана ли е темата „пари" при действащ договор?

- Изобщо темата не е споменавана. И аз сега ще кажа една малка тайна от разговорите ни с Митко, защото ние сме обсъждали принципно този въпрос. Самият Митко, ако нещата се развият позитивно и се създаде такава възможност, да завърши кариерата си в Манчестър Юнайтед като футболист, няма да поставя някакви изисквания, които са неизпълними за Манчестър Юнайтед. И това по отношение на парите, нека всички да бъдат спокойни, ще бъде най-малкият проблем, даже аз не бих го нарекъл проблем.

Не знам какво ще се случи с Бербатов, но не мисля, че Емил Данчев е този, на чиито изказвания може да се вярва.

Все пак Емил Данчев е мениджъра на Бербатов ! Ако не на него на кой да вярваме ! На жълтата преса ли ?!

...Ако не на него на кой да вярваме ! ...

В тая тема има достатъчно поводи за съмнения, ако ти се занимава, порови се назад из коментарите, макар че тук съвсем не всички несбъднали се изказвания на Данчев са отразени. Факт е, че Бербатов изкарва заплатата на Данчев и последният няма никакъв интерес от промяна статуквото на играча.

мисля си че най-наясно какво се случва е точно Е.Данчев Публикувано изображение

Относно трансфери съм по склонен да си мисля , че Рууни е нарочен да трансфер още от миналото лято !

По същият начин преди години се държаха Бекъм & Ван Нистелрой и много бързо бяха продадени - веднага след като им бяха удължени договорите и бяха направили силен сезон за Ман Юн ! Поне досега действията на САФ затова говорят Публикувано изображение Не бих се учудил още през лятото Рууни да се озове в Реал !

мисля си че най-наясно какво се случва е точно Е.Данчев...

Абсолютно! Друг е въпросът какво говори пред медиите, защото тиражирането на каквато и да е информация по случая едва ли е най-уместното, което може да се направи при неприключени преговори.
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

В Англия: Юнайтед готов да даде Бербатов на Тотнъм за 10 милиона

Английското издание Metro твърди, че Манчестър Юнайтед вече съвсем явно се готви да се раздели с българския си нападател Димитър Бербатов. Той остана извън групата за финала в Шампионската лига, а договорът му с „червените дяволи” изтича след година. Бербатов все още не е получил предложение за нов контракт, пише вестникът.

Според информатори на изданието, Ман Юнайтед има идея да върне Берба на предишния му клуб Тотнъм, откъдето го купи за 30 милиона паунда.

Сега обаче цената му е доста нанижена, макар българинът да е голмайстор на Висшата лига за този сезон. Запознати твърдят, че Юнайтед е готов да даде Бербатов за 10 милиона паунда.

Ами най-добре да се маха от този отбор и от този нагъл англичанин. Не може така да се подиграваш с човек и то минути преди началото на мача. Не казва, че Бербо щеше да направи нещо на фона на играта на Барса, но пък и не се знае нищо. Но най-малкото просто вече се подиграват с него - под-бре да се върне в Тотнъм където поне ще го уважават, надявам се и поне да си поиграе още 1-2 години. Ако остане в Юнайтед ще загуби нацяло форма, защото ще протърка скамейката. Заминавай си, братле! Юнайтед беше грешка, но лошото е, че загуби много време там!

• Автор

Ами най-добре да се маха от този отбор и от този нагъл англичанин. Не може така да се подиграваш с човек и то минути преди началото на мача. Не казва, че Бербо щеше да направи нещо на фона на играта на Барса, но пък и не се знае нищо. Но най-малкото просто вече се подиграват с него - под-бре да се върне в Тотнъм където поне ще го уважават, надявам се и поне да си поиграе още 1-2 години. Ако остане в Юнайтед ще загуби нацяло форма, защото ще протърка скамейката. Заминавай си, братле! Юнайтед беше грешка, но лошото е, че загуби много време там!

Какво значи да се подиграват?

Треньорът носи отговорността и той избира кой да играе и кой не.

Никой няма гарантирано място в отбора, ако ще и 30 гола да вкара

...Но най-малкото просто вече се подиграват с него - под-бре да се върне в Тотнъм където поне ще го уважават, надявам се и поне да си поиграе още 1-2 години...

Изобщо не съм сигурен, че ще го уважават, ама хич даже. Надали феновете са забравили, че той ги напусна без да се замисли, пък макар и срещу 30 млн в клубната каса. Не че го упреквам, разбира се, почти всеки би сторил същото на негово място, но честата смяна на работодателя не е винаги в посока издигане...

Не знам какво ще стане в близките дни, пазарът се отваря само след 3 дни, но съм склонен да мисля, че Бербатов вече е изиграл последния си мач с екипа на Юнайтед, което във всеки един вариант ще означава най-малко 1 крачка назад..

За него може и да е крачка напред ! Не може да си голмайстор на отбора и в мача който трябва да се вкарват голове да те няма дори в групата за мача ! Видяхме ги колко струват и Чичарито и Рууни ! Не знам дали щяха да победят Барселона , но със сигурност щеше да се представи по-добре и от двамата и нямаше да са толкова беззъби в атака !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.