Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българи ще пътуват без визи за Турция

Featured Replies

Утре, 23 март, от 11.00 часа в зала "Договори" на МВнР ще се състои церемония по подписване на Спогодба за изменение на Визовата спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Турция от 1993 г. Спогодбата ще бъде озаконена от заместник-министърa на външните работи Любомир Кючуков и Мехмет Гюджюк - извънреден и пълномощен посланик на Република Турция в Република България. Измененията във Визовата спогодба предвиждат да се въведе пълен безвизов режим за българските граждани, с право на влизане, пребиваване, транзитно преминаване и напускане на територията на Република Турция през всички гранично-пропускателни пунктове, отворени за международен превоз на пътници и товари. В същото време ще бъдат освободени от изискването за транзитни визи турските граждани, притежаващи валидни визи или разрешения за пребиваване, издадени от държави-членки по Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген, Европейския съюз, Швейцария и Лихтенщайн. За всички останали турски граждани, които не отговарят на тези условия, ще продължат да се изискват визи за транзитно преминаване през територията на Република България. В духа на успешното и динамично развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни се предвижда издаване на многократни визи със срок на валидност до една година на турски граждани, които имат значителен принос в развитието на тези отношения и поддържат активни делови контакти с български търговски фирми.

Източник: actualno

Те печелят повече.Иначе съм ходил в Турция без виза,всичко нормално освен циганията навсякъде.

Мисля , че скоро няма да ги стигнем.....то мизерия има навсякъде, ама само тук не се прави нищо по въпроса...

Пак е добре , доста хора пътуват до турция по работа.......Може да паднат цените на турските стоки (то други освен турски и китайски тук май няма)...:whist:

Е да не би да очакваш домати от Зимбабве и телевизори от Перу? Турция си много точ.миналата година ме накефиха.Пътувах с мерцедес автобус.Отпред и отзад по един полицейски фиат доган, а отстрани двама полицай на мотори.Когато наближаваха кръстовище полицайте газираха напред и запречваха пътя.Почуствах се като президент.Най-ми хареса измир, аморето го изкарах на един техен остров с басейн.Ако си бях на бунгалото на Ахтопол,по-дебело щеше да ми излезе.и много им се кефих на магазините.Навсякъде руска реч.И най-тъпото е,че ако искаш да летиш на майната си, по-добре иди до Турция с автобуса, а отам си купи билет за авиона.Спестяваш кинти така.

Редактирано от Персональний спутник (преглед на промените)

Така е по-изгодно. Имам приятели, които всяка седмица пътуват и така ще са много улеснени в търговията си. Пък и за останалите е добре - за 2 часа сме в Одрин, пазаруваме и се прибираме. По-близо ни е, отколкото да отидем до София на пазар. cool.gif

Персоналний спутник - поупражнявай малко писмената родна реч, пък туко виж те разбереме колко тънко си минал.

Налагало ми се е да ходя дотам и да си кажа честно и грам не ми хареса... Голяма цигания е верно а и е бая мръсничко, а да не говориме как мирише в истанбул. Единственото, което ми хареса беше едно дълго пазарене с един български мюсулманин, който срещнах съвсем случайно на един пазар. Иначе не е нищо особенно.

Те печелят повече.....

А, то дим без огън няма:

top_logo.jpg

ТИР-ове превзеха Бояна, превозвачи щели да затварят границата с Турция

23.03.2007 15:14

Ще затворим границата с Турция, ако исканията ни не бъдат одобрени от правителството, закани се днес председателят на Българската асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт /БАСАТ/ Миролюб Столашки.

Около 80 ТИР-а се събраха в Бояна, където бе крайната точка от протеста, организиран от организацията.

Демонстрацията е в отговор на мълчанието на правителството и Министерството на транспорта по повод на подготвяната нова транспортна спогодба между България и Турция.

Според асоциацията, ако се позволи преминаването на турски ТИР-ове транзит през територията на страната, без платени разрешителни, държавната хазна ще загуби по 60 милиона евро годишно и ще се нарушат общите правила на Европейския съюз.

Български превозвачи ще бъдат поставени в неравностойно положение по отношение на турските превозвачи, алармираха още превозвачите.

Шествието започна в 11.00 ч. от бул."Цариградско шосе" /мотел "Черната котка"/. ТИР-овете преминаха по южната дъга на Околовръстното шосе, покрай "Арена", "Холидей ин", "Бизнес парк" и стигнаха до паркинга край резиденция "Бояна".

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Персоналний спутник - поупражнявай малко писмената родна реч, пък туко виж те разбереме колко тънко си минал.

Налагало ми се е да ходя дотам и да си кажа честно и грам не ми хареса... Голяма цигания е верно а и е бая мръсничко, а да не говориме как мирише в истанбул. Единственото, което ми хареса беше едно дълго пазарене с един български мюсулманин, който срещнах съвсем случайно на един пазар. Иначе не е нищо особенно.

Я ,си провери ти твоя ! :P

Аман от речеви критици !

Къде ти е пунктуацията? ;)

"писмена родна реч" ohmy.gif защо да не кажем , ГРАМАТИКА .

Ако взема да ти поправям грешките ,голям срам ще береш!

На твое място, следващият път ,щях да си премълча !

Я ,си провери ти твоя ! :rolleyes:

Аман от речеви критици !

Къде ти е пунктуацията? :rolleyes:

"писмена родна реч" ohmy.gif защо да не кажем , ГРАМАТИКА .

Ако взема да ти поправям грешките ,голям срам ще береш!

На твое място, следващият път ,щях да си премълча !

По темата:

Прави сте ,че удобството ще е за хората с бизнес. Що се отнася до това ,колко и дали е мръсно ,зависи кой къде е бил.Има места ,които са много красиви ,но естественно ,че има и мръсни и неугледни. Не е чак толкова евтино , да не говорим за горивото ,например :) цената е двойна.Ако ще говорим за качество на стоките и някой се запъне ,че ВСИЧКО е менте ,има много поздрави от мен :) Фирмата ни работи с няколко турски фабрики ,които произвеждат различни неща ,но най - важното им условие преди сключване на договор за износ на стоката им е да се изнася само качество 1 .... да не говорим че имат и качество 0 ....

В заключение ще кажа ,че турците са много уважителни ,хора на честа и са чудесни партньори за биснес , много е хубаво ,че ще се пътува безпроблемно и за двете страни...

Еййй , недей. Моляте , недей. Аз имах предвид думички от сорта на : двама полицай , газираха, отам.

Отделен е въпросът, че съм засегнал личното ти мнение по въпроса за турция и това те кара да се заяждаш. Бих ти пожелал да получиш турско гражданство, сигурен съм , че ще си доволна :) Ти на свое място гледай другият път да помислиш малко преди да говориш , ако можеш естествено.

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Еййй , недей. Моляте , недей. Аз имах предвид думички от сорта на : двама полицай , газираха, отам.

Отделен е въпросът, че съм засегнал личното ти мнение по въпроса за турция и това те кара да се заяждаш. Бих ти пожелал да получиш турско гражданство, сигурен съм , че ще си доволна :P Ти на свое място гледай другият път да помислиш малко , ако можеш естествено.

Офтопик!!

Ей ей,АХЛ ,май пак не се стърпя да си покажеш негативизма като се спомена и добра дума за Турция а ;) И държавите се изписват с голяма начална буква ако незнаеш ,понеже държиш да се изписва с голяма България,затова ти казвам че това важи и за Турция :) . И недей обвинява другите за лично отношение ,ами погледни своето първо,че пак само плюене по темата не ми се чете :) A За граматиката да се изказваш постоянно,май стана банално,стига с това буквоядство,гледай смисъла на думите повече.

Край на Оффа ;)

Офтопик!!

Ей ей,АХЛ ,май пак не се стърпя да си покажеш негативизма като се спомена и добра дума за Турция а ;) И държавите се изписват с голяма начална буква ако незнаеш ,понеже държиш да се изписва с голяма България,затова ти казвам че това важи и за Турция :ph34r: . И недей обвинява другите за лично отношение ,ами погледни своето първо,че пак само плюене по темата не ми се чете :whist: A За граматиката да се изказваш постоянно,май стана банално,стига с това буквоядство,гледай смисъла на думите повече.

Край на Оффа :P

:)

Ей момче, ти не разбра ли , че моят негативизъм е същият като негативизмът, който ти прилагаш в мненията си всеки път, когато се каже лоша дума за турция? При това положение не ти ли писна да критикуваш нещо , когато самият ти го правиш? Мисля, че е време да спреш да се правиш на малоумен.

Присмял се хърбел на щърбел.

Персоналний спутник - (Липсва ер малък в ника ми.Въпрос на първоначално уважение към опонента.Копирай-постави върши прекрасна работа.След обращение се поставя запетая и се преминава на нов ред.Тирето е ни в клин-ни в ръкав, без коментар.) поупражнявай малко писмената родна реч, пък туко (Правоговорна грешка.Пише се "току".Туко е бразилски папагал, но вие едва ли предполагате.) виж те разбереме (Изпусната запетая пред "колко") колко тънко си минал.

Налагало ми се е да ходя дотам и да си кажа честно и (След второ "и" се поставя запетая.Такава липсва.) грам не ми хареса... (Многоточие заместващо точка, известяваща край на изречение.В противен случай "Голяма" следва да е с малко "г".) Голяма цигания ("цигания" е обидна дума.) е верно (Издава диалект.Пише се вярно) а (пропуск на запетая) и е бая (Турцизъм.Срам за вас, след като пледирате за наречената "писмената родна реч") мръсничко, а да не говориме как мирише в истанбул (Име.Имената се пишат с главни букви). Единственото, което ми хареса беше едно дълго пазарене с един български мюсулманин, който срещнах съвсем случайно на един пазар. Иначе не е нищо особенно.(Това и направи.Нищо особено не каза, като изключим заяждането с мен и отнемайки звезди от профила ми.)

В едно съм сигурен и то е, че съм посещавал много пъти костницата в Батак или на път за Русе, да поднеса цвете на паметника "Шипка".Съмнявам се, че носите мустаци на Панайот Хитов или коженото ви яке е "Aviator".Телешки бокс от Турция ще компенсира финансовите ви въможности за улична изява в судения сезон.Така съдя от пазарлъка с "български мюсулманин", който се срещнали.На финалa на моята ваканция, собственикът на хотела целуваше ръцете ми, с обяснение, че съм му осигурил хляб.На всяка вечеря лично, той преглеждаше блюдата и едва след негово одобрение ни се поднасяха.Заради вас AXL, го повтарям-в Турция си прекарах райски.Кристални плажове, тишина, достъпно, без монокини.В днешно време е важно да си добре с комшията (съседа), а не да фетишираш изпразване на наган.

Ако размислите по въпроса за Турция, ще ви подскажа, защо мъжете в банята са препасали колани.Коланът помага да се наредят повече сапуни.Така се избягва неудобство, да се навеждате, ако го изпуснете.Посагяте към следващия и си пеете песента 'Чай за двама" под душа.

Анадънмо

df03c69da3.jpg

Твърдо против премахването на визите! Трябва си плащат тия гадини тираджиите. Твърдо против търговията с Турция! Без тях ще ни е милиони пъти по-добре! Ако има начин да се изгради берлинска стена, ще гласувам с 2 ръце за :wors:

Иначе по въпроса... Откъде на къде ще ограничаваме нашите превозвачи? Ето само заради това бих гласувал против! Турска стока не съм купувал ( освен по погрешка). Разбера ли че е турска, повече никога! Затова мразя и Рено, щото тия и подобни турски боклуци заляха улиците ни! СТОП! Да кажем не на турските стоки!

Присмял се хърбел на щърбел.

В едно съм сигурен и то е, че съм посещавал много пъти костницата в Батак или на път за Русе, да поднеса цвете на паметника "Шипка".Съмнявам се, че носите мустаци на Панайот Хитов или коженото ви яке е "Aviator".Телешки бокс от Турция ще компенсира финансовите ви въможности за улична изява в судения сезон.Така съдя от пазарлъка с "български мюсулманин", който се срещнали.На финалa на моята ваканция, собственикът на хотела целуваше ръцете ми, с обяснение, че съм му осигурил хляб.На всяка вечеря лично, той преглеждаше блюдата и едва след негово одобрение ни се поднасяха.Заради вас AXL, го повтарям-в Турция си прекарах райски.Кристални плажове, тишина, достъпно, без монокини.В днешно време е важно да си добре с комшията (съседа), а не да фетишираш изпразване на наган.

Ако размислите по въпроса за Турция, ще ви подскажа, защо мъжете в банята са препасали колани.Коланът помага да се наредят повече сапуни.Така се избягва неудобство, да се навеждате, ако го изпуснете.Посагяте към следващия и си пеете песента 'Чай за двама" под душа.

Анадънмо

df03c69da3.jpg

Приятел , не го приемай като заяждане , приеми го като градивна критика към теб. Никога не съм казал, че не правя пунктуационни грешки. Само отбелязах някои твои грешки, които грабват окото. Пропуснатата пунктуация тук , във форумите не прави чак такова впечатление като напълно збърканата дума. А за начинът по който изписвам думата "урция" , то с него изразявам неуважението си към горепосочените съседи. Това просто е моето мнение.

Твърдо против премахването на визите! Трябва си плащат тия гадини тираджиите. Твърдо против търговията с Турция! Без тях ще ни е милиони пъти по-добре! Ако има начин да се изгради берлинска стена, ще гласувам с 2 ръце за ;)

Иначе по въпроса... Откъде на къде ще ограничаваме нашите превозвачи? Ето само заради това бих гласувал против! Турска стока не съм купувал ( освен по погрешка). Разбера ли че е турска, повече никога! Затова мразя и Рено, щото тия и подобни турски боклуци заляха улиците ни! СТОП! Да кажем не на турските стоки!

Билдер,ти ако искаш купувай,никой ама никой не те кара насила.Но това не значи че други не купуват . А за стената,се сещам че гладните кокошки просо сънували . И като наричаш турската стока боклук,май наистина си доста беден щом си купувал само от битака (беден духовно е друго ;) )

А Рено мразиш,защото гроздето е кисело,но това е друг въпрос :)

Приятел , не го приемай като заяждане , приеми го като градивна критика към теб. Никога не съм казал, че не правя пунктуационни грешки. Само отбелязах някои твои грешки, които грабват окото. Пропуснатата пунктуация тук , във форумите не прави чак такова впечатление като напълно збърканата дума. А за начинът по който изписвам думата "урция" , то с него изразявам неуважението си към горепосочените съседи. Това просто е моето мнение.

Ами как да го приема "приятелю" след като си беше заяждане към човек който каза добри думи за Турция,а нямаше какво друго да му се орепчиш и намери граматиката му да захапеш :wors:

А за неуважението нямаше смисъл да добавяш,не че аз имам такова към теб де,освен в някой по-специфични смисъла на тази дума "уважение" :P

Билдер,ти ако искаш купувай,никой ама никой не те кара насила.Но това не значи че други не купуват . А за стената,се сещам че гладните кокошки просо сънували . И като наричаш турската стока боклук,май наистина си доста беден щом си купувал само от битака (беден духовно е друго ;) )

А Рено мразиш,защото гроздето е кисело,но това е друг въпрос :)

Ами как да го приема "приятелю" след като си беше заяждане към човек който каза добри думи за Турция,а нямаше какво друго да му се орепчиш и намери граматиката му да захапеш :wors:

А за неуважението нямаше смисъл да добавяш,не че аз имам такова към теб де,освен в някой по-специфични смисъла на тази дума "уважение" :P

Опс ;) от битака, магазини за 1 лев и дрехи втора употреба не купувам никога. Ако те разбрах правилно за Рено би искал да ми кажеш, че не мога си го позволя? Чудех се преди да взема Фиестата дали да не взема Рено , но както ти казах, това, че е произведено в Турция ме отдръпна ( не само това де) А и в разговори с таксиметрови шофьори и други разбрах що за качество са турските Рена :P На времето имах и опит с едни бутални пръстени турско производство за бившия ми ЗАЗ... Там пък и дума не можеше да става за сравнение с руския оригинал ;) Изобщо Турция са много зле с машиностроенето. Имам опит и с турски електрозаварени тръби, за тях пък изобщо не ми се говори - Даже тук в България щяха да минат не за 1-во, а за 2-ро нестандартно ;) Изобщо зле са си хорицата с машинариите :)

беше изчислено,че България ще загуби към 60милиона лева от транзитните такси....а реално това с безвизовия режим го скроиха да замажат положението и за нас,мисля....в първоначалната новина от преди седмица,не се споменаваше за безвизов престой в Турция.

Опс ;) от битака, магазини за 1 лев и дрехи втора употреба не купувам никога. Ако те разбрах правилно за Рено би искал да ми кажеш, че не мога си го позволя? Чудех се преди да взема Фиестата дали да не взема Рено , но както ти казах, това, че е произведено в Турция ме отдръпна ( не само това де) А и в разговори с таксиметрови шофьори и други разбрах що за качество са турските Рена :wors: На времето имах и опит с едни бутални пръстени турско производство за бившия ми ЗАЗ... Там пък и дума не можеше да става за сравнение с руския оригинал :) Изобщо Турция са много зле с машиностроенето. Имам опит и с турски електрозаварени тръби, за тях пък изобщо не ми се говори - Даже тук в България щяха да минат не за 1-во, а за 2-ро нестандартно :P Изобщо зле са си хорицата с машинариите ;)

Недей да говориш неща от които си нямаш никаква представа. Научи се да правиш разлика между Турско и Китайско. От 7 години пътувам за Турция всеки божи ден (имам си документ със който ме пускат всеки ден) след половин час тръгвам за Одрин. Ходили по един-два пъти до Турция и вече всичко знаете. Мое лично мнение е че, сто години да бягаме срещу Турция, неможем да я настигнем.

Не збравяйте, че търговския център на Европа е Истанбул.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

беше изчислено,че България ще загуби към 60милиона лева от транзитните такси....а реално това с безвизовия режим го скроиха да замажат положението и за нас,мисля....в първоначалната новина от преди седмица,не се споменаваше за безвизов престой в Турция.

Бинго ! :wors:

Отделен е въпросът, че съм засегнал личното ти мнение по въпроса за турция и това те кара да се заяждаш. Бих ти пожелал да получиш турско гражданство, сигурен съм , че ще си доволна :) Ти на свое място гледай другият път да помислиш малко преди да говориш , ако можеш естествено.

Благодаря ,за пожеланието!

Чистокръвна българка съм и се гордея с това!Обиколила съм много страни и ако трябва да избирам къде да живея ,пак България щях да избера,гражданка съм на България и не мисля да променям това.

Хапливият ти коментар ,да помисля АКО МОГА е присъщ за комплексар.Убедена съм ,че в един спор очи в очи и с условие да не се използват обидни или мръсни думи по адрес на опонента ЩЕ ТЕ РАЗБИЯ ,най - малкото е ,че едва ли ще си ми конкурент да дипломите ,способностите и дарсловото ,което Бог ми е дал.Не съм велика ,но ако ти си ми фон аз ще блестя а ти ще мъждукаш.

Тъй като си критикувал и други участници във форума относно правописа им , ще отбележа ,че вече не си интересен ,но ще те оправдая ако това е най-силната ти страна.

И ТОЗИ ПЪТ СЕ ЗАЯЖДАМ!

Извинявам се на другите участници във форума ,че се отклоних от темата и позволих на емоциите да ме подтикнат към спор с този странен екземпляр,БОРЕЦ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВОПИС ,но лишен от чувството да се изразява правилно .

СЕГА ПОНЕ ЩЕ ИМАШ ПРИЧИНА ДА МЕ ОБИЖДАШ !

САМО ,МОЛЯ ТЕ БЪДИ МАЛКО ПО-ОРИГИНАЛЕН ,инъче ще загубя интерес!

Убедена съм ,че в един спор очи в очи и с условие да не се използват обидни или мръсни думи по адрес на опонента ЩЕ ТЕ РАЗБИЯ ,най - малкото е ,че едва ли ще си ми конкурент да дипломите ,способностите и дарсловото ,което Бог ми е дал.

Има само един начин да проверим :help:

Недей да говориш неща от които си нямаш никаква представа. Научи се да правиш разлика между Турско и Китайско. От 7 години пътувам за Турция всеки божи ден (имам си документ със който ме пускат всеки ден) след половин час тръгвам за Одрин. Ходили по един-два пъти до Турция и вече всичко знаете. Мое лично мнение е че, сто години да бягаме срещу Турция, неможем да я настигнем.

Не збравяйте, че търговския център на Европа е Истанбул.

?

Ти си имаш представа от тръби? Много са зле мойто момче :help:

Около всичко това което се случва накрая ще се получи така че ние ще сме затънали в блатото с още 5 см, а българският интерес отново както винаги ще е пренебрегнат. Пътулвал съм доста из страната навсякъде виждам турски тирове, а ако стане така че да не плащат, загубите няма да са 60 милиона а най-малко 100 ще губи българия само от тези такси. Не турските тирове плащат за винетки а ние. Е от това по-голямо нахалство здраве му кажи, така че плащай българино други да ползват и рушът пътищата ви безплатно.

И това е така. Турските тирове наистина са голяма напаст. От Варна до София като пътуваш.....ад братче, ад!!! То не са задръствания , то не са едни колони. Също така съм съгласен , че пътищата биват допреебавани от тировете. За всички промени в законите в полза на "турция" можем да благодарим на едни господа в парламента.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.