Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На колко KB/s са равни 704 kbps?

Featured Replies

не ми са ясни тези неща Публикувано изображение мноого(да не кажа всички) от интернет доставчиците пишат скоростите в kbps-какво е това???? :rolleyes:

не ми са ясни тези неща Публикувано изображение мноого(да не кажа всички) от интернет доставчиците пишат скоростите в kbps-какво е това???? :rolleyes:

kbps - килобит за секунда. Понеже обикновено един байт е осем бита по-горе са ти обяснили. Нооо само между другото въобще не е задължително битовете да са осем :wors:

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ей така зарибяват хората дето не значт, като им кажат някакви космически цифри , а то кво било...;)

don_baro, никой никого не залъгва. Скоростта се мери в bps.
  • Автор

ей бахти прецакания пич съм майна ;) ;) аз минах на от евроком на visio иииииии не мога да повярвам как съм се прецакал

Пределно ми е ясно....само дето едва 10 % знаят , че трябва да се дели на 8......Обикновено казват: олееееееееее , пък аз дърпам с 512кбпс и като му кажеш : а ся делни на 8 да разбереш колко КБ....и той посърне....;)

Това, че хората не разбират е друг въпрос. Който иска да разбира да седне да чете.

Мен така една мацка скоро ме убеждаваше че имала 20 GB памет. Аз й обяснявам, че са 512 MB, а тя не та не... 20 GB... и да сме й ги върнели щото щяла да ни съди.

Това, че хората не разбират е друг въпрос. Който иска да разбира да седне да чете.

Мен така една мацка скоро ме убеждаваше че имала 20 GB памет. Аз й обяснявам, че са 512 MB, а тя не та не... 20 GB... и да сме й ги върнели щото щяла да ни съди.

На психиатър пратихте ли я :wors: Може да е имала предвид акъла си, така, че Fifa не си прав тук :P Мисля даже, че паметта и е повече от 20 GB ( освен ако не е блондинка де )

Иначе бих казал, че фирмите, които държат на себе си освен скоростта в kbps показват в скоби и в kB/s Поне така беше доскоро. Моя доставчик, въпреки, че е най-мощния в Русе гледам, че напоследък и той се е захванал с kbps. Така е, като някои опитват нелоялна конкуренция - имам предвид БТК и други малки доставчици. Всички се водят по БТК, а те май не искат и да чуят за kB/s ;)

Google добре се е погрижил по въпроса - само пишеш " 704 kilobits in kilobytes" и проблема ти е решен.Така става и с някои задачи по математика - 5468569703984834754566 - 385587657859 примерно :wors:

Google добре се е погрижил по въпроса - само пишеш " 704 kilobits in kilobytes" и проблема ти е решен.Така става и с някои задачи по математика - 5468569703984834754566 - 385587657859 примерно :wors:

Чичко Гугъл се е погрижил за всичко, но който го разбира, значи няма да му трябват тия сметки ;) А и момчето не е длъжно да знае английски в собствената си родина. То и ако американците знаеха български... Не случайно и в тоя форум се пише само на БЪЛГАРСКИ. Реално погледнато дори само написването на "kbps kb " в търсачката на Google ще ти даде отговор на въпроса :P

Повечето доставчици нарочно пишат скоростта в килобити защото изглежда повече.Както и цените в магазина завършват на 9 за да ти се види по-евтино.Търговски трикове все ама си е законно,това че някой не е прочел си е негов проблем.

Повечето доставчици нарочно пишат скоростта в килобити защото изглежда повече.Както и цените в магазина завършват на 9 за да ти се види по-евтино.Търговски трикове все ама си е законно,това че някой не е прочел си е негов проблем.

Никакъв търговски трик не е. Тъй наречения bandwith се измерва в bps.

Защо според вас на LAN картите ви пише 10/100 Mbps?

Това е същото като да кажете, че работодателите нарочно дават бруто заплатата, а не нетото, което реално влиза в джоба ви. По документи се пише брутната, нали? Така и със скоростта.

Това е същото като да кажете, че работодателите нарочно дават бруто заплатата, а не нетото, което реално влиза в джоба ви. По документи се пише брутната, нали? Така и със скоростта.

Напротив,именно доставчиците с ниски скорости обявяват в килобити.За справка Евроком предлагат 512 килобита за 22 лева(??).Та тия килобити всъщност са 64 килобайта което е ниска скорост с оглед цената,даже и Бтк си е оферта.Така е,на ланкартите и рутерите пише в килобити ама на програмите за даунлоад,торент и хъб всичко го пише в килобайти.Следователно потребителя го интересува повече в килобайти.Много често и хората се лъжат по обявените скорости в килобайти и обикновено разбират това след като са се вързали.

dragozow, айде тогава ми покажи няколко доставчика, които са обявили скоростите си в KB/s. И ще те помоля все пак да имат повече от 30 клиента :yanim:

Виж сега,протоколите за обмен имат контролни битове,така че формално по-коректно е kbp.

Което далеч не изключва споменатото от теб,но дава аргумент.То ако държим на точност би трябвало да се говори за бодове.Но чак до физическото ниво на мрежата да не задълбаваме.

Ето един линк за по-любопитните тук

Драгозов, не че нещо, но в показаните от теб доставчици само непознатите за мен Бали БГ имат скоростите само в KB/s. Всички други показват скоростите и в 2-та варианта, което си мисля, че е най-редното.

Тезата ми беше, че доставчиците го правят не основно за да излъжат, глупавия клиент, а защото в тази мерна единица се мери скоростта.

Както и да е... не ми се обяснява повече - който иска да чете за битовете и байтовете и тяхната историйка Публикувано изображение

Драгозов, не че нещо, но в показаните от теб доставчици само непознатите за мен Бали БГ имат скоростите само в KB/s. Всички други показват скоростите и в 2-та варианта, което си мисля, че е най-редното.

Тезата ми беше, че доставчиците го правят не основно за да излъжат, глупавия клиент, а защото в тази мерна единица се мери скоростта.

Както и да е... не ми се обяснява повече - който иска да чете за битовете и байтовете и тяхната историйка Публикувано изображение

Един от най-големите софийски доставчици е net is sat - погледни скоростите как са описани.

Е, днес поне веднъж да не се съглася с теб ;) А защо тогава на моята Опера пище kB/s? Мисля, че Dragozow е прав и това е рекламен трик. Още повече, че тия щуротии се появиха най-напред в малките и без реално бъдеще доставчици, а после и от най-новия БТК!

Нооо само между другото въобще не е задължително битовете да са осем

Това не го разбрах.

Най-коректно е в двата варианта,иначе в линка на Мегалан също са в килобайти само.

Най-коректно е в двата варианта,иначе в линка на Мегалан също са в килобайти само.

Горе си има бутонче... ;)
  • 4 години по-късно...

ей бахти прецакания пич съм майна :yanim::blink: аз минах на от евроком на visio иииииии не мога да повярвам как съм се прецакал

Изобщо не си се прецакал на най ниската тарифа 5 лв. Международен интернет - 1 мегабит което значи 128 Кб/с а Български интернет - 100 мегабита което значи 10Mb/s според теб кое ти е прецакано http://netvisio.net

Редактирано от api (преглед на промените)

Изобщо не си се прецакал на най ниската тарифа 5 лв. Международен интернет - 1 мегабит което значи 128 Кб/с а Български интернет - 100 мегабита което значи 10Mb/s според теб кое ти е прецакано http://netvisio.net

Първо, не видяхте ли откога е последното мнение? Второ, не правете реклама точно на Visio, защото с пълна скръб, камо ли тази тарифа за 5лв. - не всичко се свежда до торенти...128Kb/sec - като се замисля, веднага можеш да го върнеш в далечната 2005-та.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.