Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бърза помощ идва с Порше Кайен

Featured Replies

Да,клас G ги пропуснах.Става въпрос че ако се купува джип заради характеристиките му на такъв(не само скъпи кожи,джанти и конски сили),то това са изброените модели.Там където влиза една кална Тойота,едно Порше няма да може.Това са все неща които са се доказали с времето.И ми е много чудно това Порше има ли място за носилка,за система и останалото оборудване.Ще се качи по баир ама най-вероятно до вилата в Бояна на някой от министерството на здравеопазването.Иначе не е лошо службите да имат здрави коли защото ги гледам разни пожарникарчета с едни Татри на по 40 години служба и чак ми става жал.

• Отговори 55
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не знам защо си мислиш, че Порше не може да мине през кални терени. То по тая логика да вземат УАЗ-ки, те поне са доказали, че са по-добри от LandCruiser по Discovery :angry:

Трудно достъпен, не значи само кал. Сто пъти повече предпочитам да дойде УАЗ да ме вземе при нужда(пу, пу, да не ми се налага), от колкото Каен, който не се знае дали ще стигне до мястото.

Някак и на мен не ми се виждат подходящи тези Поршета, но дай Боже да греша.

Има ли Каен с лебедка? :)

Трудно достъпен, не значи само кал. Сто пъти повече предпочитам да дойде УАЗ да ме вземе при нужда(пу, пу, да не ми се налага), от колкото Каен, който не се знае дали ще стигне до мястото.

Някак и на мен не ми се виждат подходящи тези Поршета, но дай Боже да греша.

Има ли Каен с лебедка? :)

Тц,май не.Или на картинка.

То както е тръгнало, сигурно скоро врме пожарната ще започне да идва с ролс ройс...

Вози и мене :idea:

Иначе пир по време на чума.Ако наистина им трябваха джипове да бяха си взели Тойота или Роувър,за цената на тия Поршета могат да вземат три пъти повече хубави джипове.От къде им хрумват тия идеи се чудя.Сега следва да си купят и яхта за 2 млн. долара защото им трябва за пациенти в морето.

Абсолютно си прав. Цялата ни работа е такава: На гол *** - чифте пищови.

Здравеопазването ни е в колапс. В повечето случаи лекарите от "Бърза помощ" пристигат, за да оформят и подпишат смъртния акт. На мъртвите им е все едно с какво са пътували неуспелите да ги спасят.

Не само отговорният за тази поредна глупост министър, но и всичките му колеги трябва да си вървят. На тяхно място трябва да дойдат професионални администратори. Недопустимо е да управлява човек, който никога не го е правил и няма нужното образование и знания. Едно е да държиш скалпел, а съвсем друго - химикалка, с която да подписваш сделки за милиони, харчейки парите на неодобряващи действията ти хора.

За съжаление положението не е по-различно и в другите сфери на държавното управление. Или учили-недоучили, или пък пълни профани правят с парите ни каквото си искат, а на всичкото отгоре ни говорят нелепи глупости и ни се смеят в лицето от сърце.

Балъци сме си, ще търпим. angry.gif

Абсолютен идиотизъм!!!! Не можаха ли да вземат по някое 4 цилидрово 2,5 кубиково Митсубиши или подобна тойота, ами скочиха на състезателен автомобил с подигната каросерия.

Спокойно,не е Порше а Фолсваген 4x4.

Гайдарски само мечтаел за “Порше”

Пращат новите линейки на морето

"Само да не се качим на поршето." С тази реплика щяхме да си плюем в пазвата, ако линейките на Бърза помощ бяха луксозни джипове "Кайен". Сигурно десетки хиляди българи са видели единствен шанс да се возят на всъдеход за над 150 000 лв., след като здравният министър Радослав Гайдарски обяви, че паркът на спешното ще бъде попълнен с такива поршета. "Това са джипове с висока проходимост, които ще се ползват за труднодостъпни райони в страната", разказа той във Велико Търново в сряда. Джиповете щели да бъдат част от поръчка на общо 150 нови линейки, за които министерството обявило търг още през август миналата година. Финансова подкрепа има и от Световната банка по линия на проекта за реформа в здравния сектор. Думите на министъра шокираха официалния представител на марката "Порше" за България. "Никога не сме участвали в подобен търг", обявиха от офиса на "Оркид Спортс Карс" в София. Ден след изказването се оказа, че линейките не били "Порше", а "Фолксваген", и не са точно джипове, а някой друг модел 4х4. От здравното ведомство не разкриха кои фирми са спечелили търга. "Участвахме в търга, но повече не можем да кажем, защото спазваме изискванията за конфиденциалност", лаконични бяха от фирмата "Порше Бг", която е официален представител на "Фолксваген" у нас. Изглежда, министърът е объркал фирмата вносител и марката, замаза гафа на шефа си заместникът му Матей Матеев. Освен реанимобили "Фолксваген 4х4", ще бъдат доставени още линейки "Форд" и "Пежо". 30-ина от новите лъскави коли ще пристигнат у нас до началото на лятото, ако се вярва на думите на министър Гайдарски. Те ще са с най-модерното оборудване и ще бъдат разпределени в цялата страна. Първите ще заминат по морските ни курорти, издаде зам.-министър Матеев.

Екип на "Стандарт"

Крайно време беше, че ни хвърлиха в смут тука. :)

Жалко, тъкмо мислех как да се направя на умрял, та да се повозя малко :) Обаче това е идея за Порше. Що пък да не си направят реклама с някоя евтина линейка?

Ех, тъкмо си мислех, че мисленето ни е вече Европейско, а то какво било? ГОЛФАДЖИЙСКО! Ха ха...

Не било компютри а било компоти... :)

fifa, затваряй тая тема ;) Що ни излъга бе :) Да вадя от пиле мляко, да си мечтая за предпоследния ми час и да плюя пак голфаджиите ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Станахме за смях в Европа с поршета–линейки

“Страдащото от хронична липса на пари българско здравно министерство използва заем от Световната банка, за да купи цял автопарк от луксозни Поршета Кайен, които да преоборудва в линейки”. Това е коментар на английския сайт Aнанова относно изказването на здравния министър Радослав Гайдарски, че министерството е купило луксозните джипове – символ “добре облечените бизнесмени”, за да служат на обществото като линейки. Коментарите в британския вестник “Дейли мирър” са почти същите - израз на дълбоко недоумение. “Българският здравен сектор е задлъжнял с милиони, като болниците и клиниките често страдат от липса на медицински консумативи и недостатъчно финансиране”, коментира още Ананова.

Абсурдът “да се смееш ли, да плачеш ли”, всъщност е следният: В сряда министър Гайдарски най-отговорно заяви, че подопечното му ведомство е купило 32 поршета Кайен, които да извозват болните в трудносотъпните райони. Изказването на министъра предизвика шок и ужас, тъй като един подобен джип струва над 100 000 евро като нов. Според Гайдарски, фирмата-доставчик е спечелила търг за обществена поръчка, тъй като е предложила най-изгодна цена. Това твърдение логично предизвика съмнения за корупция и нечиста сделка. В крайна сметка се разбра, че министърът е сбъркал. Не били поршета, а “най-обикновени и прости” Фолксвагени. Объркането дошло оттам, че вносителят им у нас се казва “Порше”. Става дума за модела бусове "Фолксваген Транспортер", които обаче са със задвижване 4х4, тъй като ще се придвижват в полупланински и тежки терени. От “Порше Бълагрия” отказаха да назоват цената, на която министерството ще се сдобие с линейките. Цялата 4x4 доставка е част от поръчка за общо 150 линейки, като търга за нея е обявен още през август. Останалите линейки, които също ще бъдат купени с пари от Световната банка ще са с марка “Форд”.

И докато пациентите у нас буквално измират заради ненормалната здравна реформа, в очите на ЕС министерското тяло блесна с поредния си гаф, който всъщност звучи като голяма гавра. И даде повод на останалите европейци да се подиграват най-вече с нас, а не с министрите ни.

Източник: dnes.bg

Всъщност има недоразумение.Става въпрос за Фолксваген който се внася от фирмата ПоршеБг.Журналята пак изнесоха фалшива информация без да проверят за какво става въпрос и за пореден път доказаха че са само драскачи.Щеше да е голяма излагация да купят Поршета,то не че един Туарег е евтин де.Пък и къде ще туриш носилка в това.Та не били компютри,а компоти.... :clap:

Абе кой измисли тогава, че били Кайен-и? Някой драскач или министъра, не разбрах все още :) То поне да бяха казали автомобили 4х4 от Порше, така щяхме да се сетим , че не са Кайен-и. То ако става въпрос, можеше да поръчаме и някоя Карера :) Тъй и тъй носилка няма да се събере, поне да сме по-шик ;) Ако турнем едно ремаркенце, може доста нещо да изтегли тая Карера. Абе що не зехме няколко УАЗ-ки, щяха да ни излязат още по-евтино ;) Братушките де ли са били при тоя търг?

То и това 4х4 не се знае какво точно е. Да не се окаже че е Audi quatro А8 с 4 врати и 4 климатика :ph34r:

Ясно е вече - VW Transporter 4-matic . Това става вече за линейка, макар че старите Дифендъри бяха доста по-проходими.

Ясно е вече - VW Transporter 4-matic . Това става вече за линейка, макар че старите Дифендъри бяха доста по-проходими.

Супер, то и досега нас ни возят с Фолксвагени . Няма да се оттървем от скуката sad.gif

ПП: Голфаджията си е голфаджия, даже и за министър да го изберат :wors:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Така както е тръгнало, след няколко дни да не се окаже пак, че има грешка в информацията - няма коли, защото свършили парите. Важното е колите да се използват по предназначение и наистина да са оборудвани, тъй като в момента положението е наистина плачевно.

Така както е тръгнало, след няколко дни да не се окаже пак, че има грешка в информацията - няма коли, защото свършили парите. Важното е колите да се използват по предназначение и наистина да са оборудвани, тъй като в момента положението е наистина плачевно.

Мисля, че е по-важно тия дет са в колите да знаят какво правят. Ето, баба ми като почина есента, Тоя от ASB каза, не мога нищо да направя, имаме такава заповед. Тоест и оборудване да има, те не предприемат нищо, а само ползват линейките за такси!

• 1 месец по-късно...
А,ето че и немците реагираха светкавично на търсенето :)

Виж

Знаех си аз :) Нямало място, а? Сега трябва да подарят петото на нас от благодарност за идеята. Трябва министерството да потърси и авторските си права ;)

Ихаааа, това чудовище изглежда огромно отвътре...Дано да идват направо оборудвани, че да не станат на лимузини, докато намерят оборудване тук...

Да,но ,както каза bildera по-горе, важното е тия,дето ще са вътре, да си вършат работата както трябва. Иначе добре изглежда возилото

Имах подозрения аз, че в Порше колят и бесят българи, но сега вече съм сигурен. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.