Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бърза помощ идва с Порше Кайен

Featured Replies

normaluk2.jpg

Бърза помощ вече ще идва с "Порше Кайен". Луксозните джипове ще возят болни от села и паланки, където обикновена кола не може да стигне.

Ще получим 32 високопроходими джипа "Порше Кайен" до края на май, изненадващо съобщи здравният министър проф. Радослав Гайдарски във Велико Търново. Скъпите коли, оборудвани като линейки, са купени със заем на Световната банка. Те ще бъдат дадени на спешните центрове в труднодостъпни райони. В момента такъв джип върви около 250 000 долара. Купихме ги след търг по Закона за обществените поръчки, обясниха от министерството. "Порше Кайен" е предпочетен, защото бил на най-ниска цена. Производителите правят големи отстъпки, когато се купуват повече коли наведнъж. Общо 150 нови линейки е поръчало ведомството на Гайдарски. Освен "Порше", се чакат коли "Форд", "Пежо" и "Фолксваген".

По време на посещението си в старата столица здравният министър се закани да спре далаверата на лекарите, които скубят с безумни цени летовниците по Черноморието. До края на месеца в Държавен вестник ще излезе и новата наредба, която определя как ще работят медиците по нашето Черноморие, каза още министърът.

Източник: Стандарт

• Отговори 55
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Брях, линейкаджия да си на това време.

Белким сега от мерак да си вдигат задниците и да ходят да дават спешна помощ.

п.п. началник, сложи една картинка на Каен, да се надъхаме малко. :help:

• Автор
п.п. началник, сложи една картинка на Каен, да се надъхаме малко. :help:

Готово!

Ето да се надъхате от характеристиките му:

http://www.porsche.bg/?go=models&p=cayenne-tech

@ Трихо - кога ще ни повозиш? biggrin.gif

Вози и мене :baby:

Иначе пир по време на чума.Ако наистина им трябваха джипове да бяха си взели Тойота или Роувър,за цената на тия Поршета могат да вземат три пъти повече хубави джипове.От къде им хрумват тия идеи се чудя.Сега следва да си купят и яхта за 2 млн. долара защото им трябва за пациенти в морето.

Ай са нали трябва да се фукаме пред света - видиш ли с какви линейки се мотаят българските лекари :baby:

Ще получим 32 високопроходими джипа "Порше Кайен" до края на май, изненадващо съобщи здравният министър проф. Радослав Гайдарски във Велико Търново..... В момента такъв джип върви около 250 000 долара. ...... Общо 150 нови линейки е поръчало ведомството на Гайдарски. Освен "Порше", се чакат коли "Форд", "Пежо" и "Фолксваген".

Тц тц тц

Интересно ми е колко от тези 32 джипа ще бъдат по разпределение за спешна помощ и колко ще бъдат дадени на шефовете на самите болници или на някои други високопоставени чиновници в нашата здравна система?

Също така се чудя кой ще се "облажи" нaй-много от тази сделка?

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

• Автор

Аз пък се чудя що не си купиха Q7-ци... или да бяха почакали още малко да излезе джипа на Ламборджини. biggrin.gif

Ай са, Ламборджинитата ще бъдат примеро за пожарната, че и те хора трябва се возят на нещо

Купихме ги след търг по Закона за обществените поръчки, обясниха от министерството. "Порше Кайен" е предпочетен, защото бил на най-ниска цена.

По-скоро представителите на порше в българия е трябвало да лапнат парички. А как ще побереш носилка в кайена е друг въпрос. angry.gif

normal.jpg

Редактирано от Maverick (преглед на промените)

... пир по време на чума.

На мене ми се е налаголо да викам линейка три пъти през живота си. Нищо, че живея в центъра на София - два пъти дойдоха след час, а единия път изобщо НЕ дойдоха. МРЪСНИ ГАДОВЕ!!!

Служебната кола е най-добрата кола.С наши пари е много лесно да се купуват такива супер луксозни коли.И също така има много по евтини японски всъдеходи,но явно тук пак играят "големите хора" в министерствата,а на теб джипка айде и на теб по една и да слушкаш. :speak::P;) Просто нямам думи,докато хората умират защото немогат да си купят лекарства,че и ходят по чужбина за да си ги набавят,нашите дерибеи от парламента се мислят за големи държавници и лесно пръскат за глупости народните пари. angry.gif

@ Трихо - кога ще ни повозиш? biggrin.gif

biggrin.gif Няма да е скоро :P И аз вече не се возя на линейка cool.gif

А колкото до тези джипове-ще поживеем,ще видим.През години много работи се обещаваха,а нищо от тях не беше изпълнено.Порше "Кайен" била най-евтината оферта biggrin.gif Леле-майко. Бах тая работа-другите оферти за "Майбах" ли са били? :speak:

Дано сега да стига навреме "бързата" помощ

Вози и мене :ph34r:

Иначе пир по време на чума.Ако наистина им трябваха джипове да бяха си взели Тойота или Роувър,за цената на тия Поршета могат да вземат три пъти повече хубави джипове.От къде им хрумват тия идеи се чудя.Сега следва да си купят и яхта за 2 млн. долара защото им трябва за пациенти в морето.

Прав си. Много по-важно е кой седи в линейката (особено в задната част), а не как тя изглежда. angry.gif

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Прав си. Много по-важно е кой седи в линейката (особено в задната част), а не как тя изглежда. angry.gif

И естествено,важно е, как се държиш с този, който се вози отзад

Вози и мене :ph34r:

Мисля, че става въпрос за специализирани автомобили, а не за бижута, дето се продават на дебеловратите :ph34r: Откъде знаеш, че ще вземеш няколко специализирани Роувъра или Тойоти на тая цена? Дайте първо да видим всички оферти. А щом са ги избрали, явно условията са били най изгодни, нали? Да, ако решиш да си вземаш в кеш за лична употреба определено Порше ще ти излезе доста по-солено, но това е така, защото е МАРКА. Реално производствената му цена не е такава, така, че защо Порше да не предложат конкурентна оферта? А и винаги нещо може да се махне от модела и да се опрости точно за подобни нужди.

За пример вземете цената на таксиметровите автомобили. Фирмите предлагат доста по-изгодни цени от тия за лична употреба.

• Автор

bildera_, колкото и да е намалението едва ли от 250 хиляди ще ги направят 80 или 100, нали? :ph34r:

bildera_, колкото и да е намалението едва ли от 250 хиляди ще ги направят 80 или 100, нали? :wors:

Мисля, че това е цената на която са купени Поршетата нали? Или греша? Защото аз така разбрах, че са ги закупили за 250 000,, а не, че толкова струва на магазина :wors: Значи предполага се, че може да се махне въздушното окачване, навигационната система, някои други глезории, дето Порше искат майка си и баща си, а реално струват по-малко. Освен това предполагам колите ще бъдат оборудвани с медицинска техника, която никак не е евтина нали? Сам си направи сметка колко искат за една операция на запад, а и където и да е и дали в тая операция не е включена и техниката? Освен това нищо не струва на Порше да си направи реклама, продавайки почти без печалба линейките. Всяка фирма си има отделени средства и за реклама, нали?

Сега само гадая каква е реалната цена на един такъв автомобил, хората дето са се занимавали с офертите знаят, аз само насочвам мислите ви към това , каква може да е действителността ;) Извинете ме, че мисля вместо другите :wors:

ПП: fifa, ти си го писал това и знаеш по-добре ;) Сега видях, че цената е 250 000 не за поръчаните автомобили, а на магазина :wors: Дай тогава инфо за колко ще ги купим ако намериш. После ще правим сравнение :wors:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

bildera_, колкото и да е намалението едва ли от 250 хиляди ще ги направят 80 или 100, нали? ;)

Всъщност цената на най-обикновенния модел е 48,000 евро без ДДС.

Идеята тук е че когато този SUV е проектиран, едва ли дизайнерите са си мислили за линейка.

Редактирано от Maverick (преглед на промените)

Всъщност цената на най-обикновенния модел е 48,000 евро без ДДС.

Идеята тук е че когато този SUV е проектиран, едва ли дизайнерите са си мислили за линейка.

Винаги съм имал шестото чувство, че всъщност Порше е народен автомобил и че аз като част от народа, мога да си го позволя :) Йеееее. Още утре отивам в магазина! ( Дано да имат от по-евтините MathBox ;) )

Такива линейки ползват швейцарците в Алпите и по принцип специализираните автомомобили не са евтини.

Друг е въпроса поршетаа ли са най-евтините и най-подходящите и защо на търговете се дават само неизгодни оферти, които по закон трябва да се приемат (пример лекарствата- здравната каса ги заплща на цена 2-5 пъти по-висока от пазарната)

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

Такива линейки ползват швейцарците в Алпите и по принцип специализираните автомомобили не са евтини.

Друг е въпроса поршетаа ли са най-евтините и най-подходящите и защо на търговете се дават само неизгодни оферти, които по закон трябва да се приемат (пример лекарствата- здравната каса ги заплща на цена 2-5 пъти по-висока от пазарната)

Ами какво са виновни Порше, че последните години имат страхотен подем, даже преди няколко дни изтече информация, че искат да закупят още 2-3 процента от концерна Фолксваген, в който акционери са и те! Нека като на другите им стиска да предложат по-изгодни оферти! Аз лично се радвам, че ще са Порше, а не Хюндай или Тойота примерно! Не пожелавам на никой да ползва услугите им! И защо смяташ, че порше предлагат неизгодна оферта? Разликата в цената между Порше Кайен и братчето му Туарег на Фолксваген не е толкова голяма, тя е просто за престиж! Ако изключим престижа получаваме отлична оферта на изгодна цена! Порше са в подем и те могат да си позволят подобни маркетингови игрички!

Друго си е обаче с Порше ! :wors:

Всички линейки ако станат такива ...

Ами какво са виновни Порше, че последните години имат страхотен подем, даже преди няколко дни изтече информация, че искат да закупят още 2-3 процента от концерна Фолксваген, в който акционери са и те! Нека като на другите им стиска да предложат по-изгодни оферти! Аз лично се радвам, че ще са Порше, а не Хюндай или Тойота примерно! Не пожелавам на никой да ползва услугите им! И защо смяташ, че порше предлагат неизгодна оферта? Разликата в цената между Порше Кайен и братчето му Туарег на Фолксваген не е толкова голяма, тя е просто за престиж! Ако изключим престижа получаваме отлична оферта на изгодна цена! Порше са в подем и те могат да си позволят подобни маркетингови игрички!

Ако става въпрос за истински джип който да се ползва за труднодостъпни райони то тоя Кайен ще диша прахта на Лендкрюизър,Нисан Патрул,Паджеро или Роувър.След справка в сайта на Тойота открих че цените на големите джипове тръгват от 70000 лева.Който е ходил на състезание по олроуд е напълно наясно че въпросните готини Поршета са за фукане в града.Не ме разбирайте погрешно,готини коли са ама в случая не са практични.В цял свят марката се купува от богаташи и заможни хора.В случая не е гледано практично на нещата,а е гледан интереса на някой или голяма комисионна.

Ако става въпрос за истински джип който да се ползва за труднодостъпни райони то тоя Кайен ще диша прахта на Лендкрюизър,Нисан Патрул,Паджеро или Роувър.След справка в сайта на Тойота открих че цените на големите джипове тръгват от 70000 лева.Който е ходил на състезание по олроуд е напълно наясно че въпросните готини Поршета са за фукане в града.Не ме разбирайте погрешно,готини коли са ама в случая не са практични.В цял свят марката се купува от богаташи и заможни хора.В случая не е гледано практично на нещата,а е гледан интереса на някой или голяма комисионна.

Щом така смяташ, мисля да се откажа от спора. обаче не мисля, че и Мерцедес са направени за катафалки :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.