Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1500 лв

Featured Replies

Всякакви мнения и препоръки са добре дошли.

Процесор

K8 Athlon64x2 4600+ DUAL CORE Socket AM2, BOX 389 лв

Дъно

Asus M2N-E, nF570 Ultra MCP, AM2, DDR2 800MHz, PCI-Express, SB7.1, Lan, 6 Serial ATA ports, Raid 187 лв

RAM

2 х Corsair DDR2 1GB 667Mhz 250 лв

Video

GF 7600GT, 256MB XFX PV-T73G-UGE3 PCI Express TV Out XXX - Edition 268 лв

Hard disk

Samsung, 400, SATAII, 7200, 16MB, HD401LJ 203 лв

DVD-CDRW

Samsung DVD-CDRW 52x32x52x16x, SH-M522C/BEWE 43 лв

Захранване

350W Fortron ATX-400GLN 58 лв

Кутия

Delux 9512 36 лв

Флопи

12 лв

Общо

1450 лв

Фирма

Voodoo Computers

Процесора много дебело го дават, при JAR го гледах 320 лв с ДДС.

Ако добавиш 50 лева за видеото, можеш да вземеш 7900 GS, която е чувствително по-бърза от 7600 GT, но ако не играеш много тежки игри, една 7600 GS 128Mb GDDR3 ще свърши идеална работа.

Тази CD записвачка не й е мястото там, за 60-70 лева продават добри DVD записвачки - LiteOn, NEC, LG - гледай гаранцията да е поне 2 години :wors:

Захранването - Fortron 400W 400PNF.

Като цяло не е лоша машинката cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

При тия цени на Е4400 всяко AMD с цена над 200лв. ми се струва чисто набутване.

ASUS P5LD2/C

E4400

2x1GB DDRII 667 SuperT -(тоя модел на Corsair не е нищо особено)

320 или 400GB SATA II Western Digital - страхотни дискове! В краен случай и Seagate 7200.10

7600GS DDR3 за малко пари или Х1950GT за повече пари - според бюджета.

DVDRW LiteOn LH20A1S-11C SATA

400W FSP ама не GLN

Кутия някаква.

И горе-долу пак толкоз пари излиза.

P5N-E Sli

E6420

2x1 GB SuperT 667

250 / 320 GB Seagate 7200.10 (гледай да е сингапурски)

8800GTS 320MB

DVD/RW и аз съм твърдо зад Lite-on особено SATA моделите

400W Fortron / Chiefteck

P5N-E Sli

E6420

2x1 GB SuperT 667

8800GTS 320MB

400W Fortron / Chiefteck

Хм, много интересно sad.gif Каква е цената на тази конфигурация ? Утрепвам се да търся кой продава Е 6420 и на каква цена е в България ? :wors:

P5N-E Sli

E6420

2x1 GB SuperT 667

8800GTS 320MB

400W Fortron / Chiefteck

все пак E6420 ще можем да го видим след 22 април- след спада на цените а в България кога ли...

:wors: явно с kokomil сме писали по едно и също време :sobbing:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Ето какво сметнах от MOST с ДДС:

Дъно - Asus P5N-E - 234лв.

Процесор - Core 2 Duo E4400 Box - 300лв.

Видеокарта - Sapphire X1950 GT - 300лв.

Рам - 2x1Gb DDR 2 667 SUPER T - 216лв.

Хард - 300Gb Seagate 7200.10 S-ATA 2 - 150лв.

Захранване - Fortron 400PNF - 72лв.

С кутия, мишка, клавиатура, колонки, DVD записвачка, флопи и други екстри трудно ще мине 1500 лева cool.gif

Хм, много интересно sad.gif Каква е цената на тази конфигурация ? Утрепвам се да търся кой продава Е 6420 и на каква цена е в България ? :rolleyes:

P5N-E Sli - 205 лв

E6420 - 270 лв

2x1 GB SuperT 667 - 180 лв

250 / 320 GB Seagate 7200.10 (гледай да е сингапурски) - 130 лв

8800GTS 320MB - 470 лв

DVD/RW и аз съм твърдо зад Lite-on особено SATA моделите - 70 лв

400W Fortron / Chiefteck - 75 лв

------> 1400 лв с първия хард / 1450 с втория (ако професора дойде малко по-скъпичко ше си готов)

E6420 се пуска на 22 април както знаете тогава е и price cut-a на Intel и максимум 1-2 седмици седмици след това хората от ресет казаха че ше го имат ....

В случай че не ти се чака взимай E4400 .. модваш го на 1066 и си питаш джеба :)

• Автор

Ами не е спешно... какъв е този pricecut на Intel?!?

И още нещо - тия процесори от Intel дето ми ги препоръчвате 64битови ли са?

Редактирано от Bri (преглед на промените)

Ами не е спешно... какъв е този pricecut на Intel?!?

И още нещо - тия процесори от Intel дето ми ги препоръчвате 64битови ли са?

да- щом имаме наличие на EM64T :rolleyes:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

E6420 - 270 лв

E6420 се пуска на 22 април както знаете тогава е и price cut-a на Intel и максимум 1-2 седмици седмици след това хората от ресет казаха че ше го имат

Охоо, значи да очаквам средата на лятото(за когато планирам ъпгрейта) да падне под 250лв. Ако падне до 150$ ще е перфектно devilred4ry.gif

Охоо, значи да очаквам средата на лятото(за когато планирам ъпгрейта) да падне под 250лв. Ако падне до 150$ ще е перфектно devilred4ry.gif

183 $ е цената на Интел за 1000 броя - чакай пък ти, няма ги у нас още и можеш само да гадаеш на каква цена ще ги пуснат тук . За сравнение - погледни им цената там, където се приемат вече поръчки за тях :speak:

( Manufacturer: Intel

Lowest Price: $269.99

From $269.99 to $269.99 at 1 stores

269 $ не са 270 лв. май-май cool.gif

From $269.99 to $269.99 at 1 stores .. тва at 1 store говори само за себе си. Се едно от сега да си направя заявка на P35-DQ6 в някой измислен онлайн магазин и да ми искат безбожни пари и накрая да ми го донесът когато излезе вече на пазара на два пъти по-ниска цена .... Нека изчакаме 23-24 и сичко ще се разбере.

П.П. @kokomil гледам че пастваш сички новини от extreme форума ... така че предполагам си прочел някой неща относно Е6420 ... затова предложих това професорче а не E4400 :speak:

П.П. @kokomil гледам че пастваш сички новини от extreme форума ... така че предполагам си прочел някой неща относно Е6420 ... затова предложих това професорче а не E4400 :speak:

Прочел съм - между другото пак там попаднах и на едно интересно сравнение ( за съжаление обаче е с Е 6320) -то е доста показателно (става въпрос за +2МБ кеш повече на Е6х20 в сравнение с Е 4400)-

captured4jx6.jpg

От тестовете можеш ли категорично да кажеш кой е по-добрият cool.gif

Добавено -

П.П. @kokomil гледам че пастваш сички новини от extreme форума ... така че предполагам си прочел някой неща относно Е6420 ... затова предложих това професорче а не E4400

Ха-ха , между paste и translate има доста голяма разлика ,доколкото ми е известно angry.gif

Дано и на тебе ти е известна разликата (макар че май не ти ясно какво е едното и какво другото - иначе нямаше да се опитваш по такъв ахмашки начин да ме злепоставяш).

kokomil, за някои хора собственото изтъкване и омаловажаването труда на другите е по-важно от фактите, които в случая говорят сами за себе си. Може би не са разбрали, че тук не броя, а качеството на постовете играе роля. От тая гледна точка се възхищавам на търпението и подхода ти :speak:

kokomil, за някои хора собственото изтъкване и омаловажаването труда на другите е по-важно от фактите, които в случая говорят сами за себе си. Може би не са разбрали, че тук не броя, а качеството на постовете играе роля. От тая гледна точка се възхищавам на търпението и подхода ти :speak:

Предполагам имаш предвид мене biggrin.gif Както и да е .... ти сам каза че качеството на постовете е важно - а аз така като гледам твоя няма нищо общо с темата ... Иначе за процесорите - никога не трябва да се вярва на мраковете а пък на резултати в такива таблички (особено от tom's hardware) пък изобщо ! Тук е Е6320 а и все пак процесорите са на дефаут ... при което се сещам за една доста съществена разлика във волтажите при екстремен клок .. освен това не всеки може да модне Е4400 :speak: Айде спирам че много обичате да ми се нахвърляте всички след секи пост ....

Редактирано от peschka (преглед на промените)

Предполагам имаш предвид мене biggrin.gif Както и да е .... ти сам каза че качеството на постовете е важно - а аз така като гледам твоя няма нищо общо с темата ... Иначе за процесорите - никога не трябва да се вярва на мраковете а пък на резултати в такива таблички (особено от tom's hardware) пък изобщо ! Тук е Е6320 а и все пак процесорите са на дефаут ... при което се сещам за една доста съществена разлика във волтажите при екстремен клок .. освен това не всеки може да модне Е4400 :speak: Айде спирам че много обичате да ми се нахвърляте всички след секи пост ....

Ами нека всеки сам си даде сметка до колко се доближава до това, което съм описал! След като от всички взели участие в темата, само ти реагираш, значи осъзнаваш, че си най-близко до описания образ. Постът ми няма нищо общо с темата, но за разлика от голяма част от твоите постове, е точно на място! Дали ще размислиш защо пиша така, си е твой проблем...както и последствията, които сам ще носиш! Лека вечер и приятно мерене на... :speak:

P.S. И да те питам, след като не бива да вярваме на табличките, на какво тогава? Процесорът, за който става въпрос не е в продажба, тоест не можем да тестваме сами и подобни тестове за сега са единственият източник на информация.

Ами нека всеки сам си даде сметка до колко се доближава до това, което съм описал! След като от всички взели участие в темата, само ти реагираш, значи осъзнаваш, че си най-близко до описания образ. Постът ми няма нищо общо с темата, но за разлика от голяма част от твоите постове, е точно на място! Дали ще размислиш защо пиша така, си е твой проблем...както и последствията, които сам ще носиш! Лека вечер и приятно мерене на... :angry:

P.S. И да те питам, след като не бива да вярваме на табличките, на какво тогава? Процесорът, за който става въпрос не е в продажба, тоест не можем да тестваме сами и подобни тестове за сега са единственият източник на информация.

iovi ,

... но за разлика от голяма част от твоите постове, е точно на място!
- тук си прав ! В постовете на peschka освен хвалби относно това, което има той и каво може неговата машина лично аз друго не виждам :whist: В този ред на мисли, почти всичките му постове спокойно може да минат за :whist: ( веднага давам поредния пример -цък - ключова дума "моите" ).
iovi , - тук си прав ! В постовете на peschka освен хвалби относно това, което има той и каво може неговата машина лично аз друго не виждам :no-no: В този ред на мисли, почти всичките му постове спокойно може да минат за :angry22: ( веднага давам поредния пример -цък - ключова дума "моите" ).

Тц тц не ви е леко обаче .... в мойта машина аз не виждам нищо за хвалене .. нито е най-добрата нито може да лети. Не искам да се заяждам с вас ама вие прекалявате вече .. замълчах си за предишния пост и не виждам какво лошо има в това да кажа на човека колко стигат паметите ? Не понеже аз съм го казал край ... вече се хвала ... В крайна сметка не ме интересува какво мислите вие ... аз казвам на хората мойто мнение а дали вие го одобрявате или не не е мох проблем. Ама айде да спреме вече с заяждането а ???

Пешо не схващаш ли че хората се мъчат да ти кажат че няма голяма нужда от твоите постове и мисли?

А процесора "за нероден Петко не се плаче".

Не можеш да препоръчаш нещо което не е излязло на пазара и има за неговите характеристики само хипотетични тестове.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Here I go again :ph34r:

Всякакви мнения и препоръки са добре дошли.

Процесор

C2 DUO E6420/2.13G/1066/4M BOX = 325 лв

Дъно

ASUS P5N32-SLI PRE/WIFI-AP/775 = 320 лв

RAM

2 х 1GB DDR2 800 KINGSTON = 2 x 120 лв = 240 лв

Video

GB NX79X512DB-RH/7900GTX PCI-E = 400 лв

Hard disk

400GB SEAGATE SATA2/7200/16MB = 207 лв

DVD-CDRW

LG GSA-H30N DVD RW SATA BLACK = 52 лв

Кутия

CX-5058-1 /400W = 39 лв

Клавиатура

LOGITECH INTERNET PRO = 16 лв

Общо

1600 лв

Фирма

Most Computers

Редактирано от Bri (преглед на промените)

ако смениш захранването заспива... само едно не мога да разбера... защо се запътихте при интелските процесори? какво му беше на атлона? в смисъл с какво интел бият АМД, та всички казват "всяко АМД над 200 лв си е чисто набутване"... и след като никой не смее да си вземе атлон за 300 лева защо мислите че е по-лош от пентиума??? не ми казвайте "тестовете показват..." дайте линк да видя тея тестове...

благодаря...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Общо

1600 лв

Фирма

Most Computers

Bri,имаш ли в предвид този надпис

* All prices are in USD and do not include Value Added Tax (VAT). All prices are tentative and subject to change without notice. Appropriate cartridges are included in printers’ prices.
извлечен от Most-a? :rolleyes: Да не се укаже,че в действителност трябва да мислим над компютър за 1200-1300 лв... :ph34r:

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Ако не държиш на x16 SLI, то и значително по-евтиното Asus P5N-E SLI, ще свърши работа.

За памет бих сложил 2 x 1GB DDR II 800 SUPER T CL4

Ако компът е игрово ориентиран, по-добре сложи 8800 GTS 320Mb

Ако не стигнат парите, може да се наложи преминаване към C2D E4300 - не е лошо процесорчето, пък и можеш да го напомшиш с клок ;)

Кутията и захранването не ми харесват, по-удачно е нещо такова cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.