Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10-те Божи заповеди

Featured Replies

А ти защо не коментираш темата, а коментираш моя пост?!

По темата...

10-те Божи заповеди като цяло отразяват моралното богатство и стремеж на човечеството в продължение на хиляди години. Несъвременно или не те си остават вечен критерии за нашите постъпки и всеки един човек с нормална психика би трябвало по един или друг начин да се стреми към тях. Някой заповеди вече са и юридически уредени, но това в никакъв случай не означава, че останалите не бива да се спазват - в крайна сметка дори юридическите закони, в които не би трябвало да има някаква следа от пристрастие, се базират на морала, респективно и на заповедите.

Аз изразих мнение по въпроса. "4 хиляди години" са нищо в сравнение с ведическата хронология, а да не говорим- в сравнение с Вечността на безциклието.

В блога си съм анализирал заблудата за яГве, от къде е плагиатнато и какви са последиците от този акт. Както и други 'фройдистки връзки' Публикувано изображение

Не е нужно аз да давам оценка за яхве. Христянският свят или ще го отхвъли, или ще си станат пак юдеи. Изборът стои пред тях, не пред мене. Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 162
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Интересна тема... Според мен има само една божа заповед, но не е заповед. Що се отнася до прегрешилите, който ги сочи с пръстче нека погледне къде сочат останалите свити пръсти на ръката му.

Твоето изясняване е просто твърдение и тук - там плагиатство.. Не забравяй, че едно твърдение, изразено с много ирония, не го прави нито факт, нито доказателство.

Твоето изясняване е просто твърдение и тук - там плагиатство.. Не забравяй, че едно твърдение, изразено с много ирония, не го прави нито факт, нито доказателство.

Този, който иска може да направи справки от други места..особено от нета...те с анезависими от мене и аз от тях...Иронията ли те "дразни"?.... ;) Че това е част от урока също-да преодолееш егото си и да гледаш същността. Публикувано изображение

Иронията не ме дразни, просто не говори добре за теб ;) А в нета може да се намерят и неща, които взаймно си противоречат. Така че едва ли е най - надежндния източник.

Иронията не ме дразни, просто не говори добре за теб ;) А в нета може да се намерят и неща, които взаймно си противоречат. Така че едва ли е най - надежндния източник.

И двете ти изречения са строго субективни. Ти на нито едно от двете не казваш твоето ЛИЧНО мнение. Разбира се се, че докато си в материални свят нещата са дуални. Но в Иблията има не философско-концептуални противоречи само(семитите не се славят да са философи, като арияните, ма нейсе!), там има и морфологично-синтактични. Примерно "Не убивай!", а в същото време "Убиването е позволено под накаква си привилегия"... Публикувано изображение

Мисля, че се разбрахме за точните цитати... Публикувано изображение

Иначе до тогава с чиста съвест мога да заявя, че Библията никъде не си противоречи, а напротив открива божествената истина в пълнотата си, а не като Индуизма (с всичките му подразделения) например, който представялава голяма част от човешката мъдрост и е частичен проблясък на божествената, но това не е достатъчно...

Редактирано от hrisko_96 (преглед на промените)

Мисля, че се разбрахме за точните цитати... Публикувано изображение

Не успях да разбера "кое ти говори" и кое - не, ма нейсе..ти си знаеш... ;)

Ми само си задай въпроса, може ли това яГве да издава заповед "НЕ убивай!" и още в следващите моменти да издава заповед -Убий всички нееврейски мъже, жени, деца, старци,.....животни... в името на еврейщината" Публикувано изображение

Представи си един човек,който има обучено и голямо куче и го накара да убие друг човек.

Кой ,според теб, ще е отговорен за смъртта на другия човек?Кучето или собственика?

... в името на еврейщината

Тва пък какво ли ще да означава?

Левит 24:16

Който похули Господното име непременно да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни; бил той чужденец или туземец, когато похули Господното име, да се умъртви.

Виж какво открих...В някои случаи убиването било разрешено...

И не се хващай за думите буквално,нали?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Представи си един човек,който има обучено и голямо куче и го накара да убие друг човек.

Кой ,според теб, ще е отговорен за смъртта на другия човек?Кучето или собственика?

Тва пък какво ли ще да означава?

Виж какво открих...В някои случаи убиването било разрешено...

И не се хващай за думите буквално,нали?

разбира се, че "еврейския бог". :beer: Еврейските кучета(Кучето е Скорпион и Орел още! Публикувано изображение )са питбули, не са чи-хуа-хуа. :)

За евреите се казва, че са демоничен народ, тъй като спекулират с Бога.(те са създали бога си по свой образ и подобие!) Я виж(жив) що маса са увлекли след себе си, ....христяните, са кървавица на техния измислен бог -ягве; Не че във ведически времена е нямалко подбни 'богове'-напротив. :P Всички те водят начало от "сянката на Бога Кришна" в материята. Най-голямата Му сянка се нарича Кали :beer11: , ето това е "нещото", което насъсква еврейските питбули.. Публикувано изображение

Всички те водят начало от "сянката на Бога Кришна" в материята. Най-голямата Му сянка се нарича Кали :angry: , ето това е "нещото", което насъсква еврейските питбули.. Публикувано изображение

Напротив, след Вавилонското падение на човека и създаването на езиковата бариера пред хората, те започнали освен да се отдалечават един от друг - да се отдалечават и от истинския Бог. Така, загубили връзка с Него, повечето започнали да си измислят собствени богове и да се покланят на каквото решат - на плода на човешкото въображение Кришна, Слънце, Луна, Кали и още много други. Докато еврейте, по онова време, били единствените запазили вярата в истинския и жив Бог.

Напротив, след Вавилонското падение на човека и създаването на езиковата бариера пред хората, те започнали освен да се отдалечават един от друг - да се отдалечават и от истинския Бог. Така, загубили връзка с Него, повечето започнали да си измислят собствени богове и да се покланят на каквото решат - на плода на човешкото въображение Кришна, Слънце, Луна, Кали и още много други. Докато еврейте, по онова време, били единствените запазили вярата в истинския и жив Бог.

И какво е това "Вавилонско падение", съотнесено към ВЕДАическата хронология, след като евреите ще празуват на 29 септември точно "5769 години от Сътворението на света" Преди около 5 хиляди години се сътворяват Адам и Ева. Това "вавилонско стълпотворение" ще да е някъде по-ранко, към днешна дата, нали? Публикувано изображение

ВЕДАическата хронология преди около 5140 години е започванл т.нар. век Кали-йуга, тъй като преди началото му е Кришна е напуснал нашата планета... :clap:

Относо "Кришна, като продукт на Човешкото въображение" може както да посетиш моя блог, специално тази публикация http://u-ra.blogspot.com/2008/08/blog-post_11.html както и целият ми блог, разбира се, така също и целият нет е твой в анализа. :clap: Стига да не си предварително "чифутнат на ъгъл Фи градуса" Публикувано изображение или както се казва 'зоо-мбиран с индоктринации" чиито "промоутър" е била Римската Империя. :clap:

Цифричките нещо не са ти вярни... 2008 от рождество Христово е 7516 от сътворението ( пророчество на св. Нил Мироточиви за последните дни ). Малко е позакъснял Крашна с излитането си... А стройтелството и започва около 2000 години пр.Хр. Хм..Краши май е подранил тоя път с излитането си... И друг път недей изтъква акълните ти творения, а покажи някой по - твърд източник... ако е възможно... А, и е добре да преосмислиш древността на ведите...

Цифричките нещо не са ти вярни... 2008 от рождество Христово е 7516 от сътворението ( пророчество на св. Нил Мироточиви за последните дни ). Малко е позакъснял Крашна с излитането си... А стройтелството и започва около 2000 години пр.Хр. Хм..Краши май е подранил тоя път с излитането си...

И друг път недей изтъква акълните ти творения, а покажи някой по - твърд източник... ако е възможно...

А, и е добре да преосмислиш древността на ведите...

и койе таози самозванец Нил? Ми по-диобре напиши и ти една цифричка. Няма да направи разлика.

Аз вземам информация от самите йудеи, дето, държат 'авторските права' върху Иблията и Битие... Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosh_Hashanah

Ще разсъждаваме ли или ще си стоим в невежество?. Хубаво е да си 'млад по сърце и душа', но не и да си 'примитивен, като тийн'. На каква възраст си?.. ;)

Ами като гледаш от там - погледни това... за древните веди... и колко всъщност древни са... За сравнение само ... древността на Мойсей и Петокнижието

Да, хубаво е да си запазил детското в себе си, но е жалко на тия години да е само то... ;)

Ами като гледаш от там - погледни това... за древните веди... и колко всъщност древни са... За сравнение само ... древността на Мойсей и Петокнижието

Да, хубаво е да си запазил детското в себе си, но е жалко на тия години да е само то... :wub:

Готин, думата "жалко" си ползвал и в коментарът ми към публикация към мой блог. Много, много примитивно разсъждаваш, а това е заради фанатизмът ти. Той иде от ревността ти a тя-от егото ти, които те заслепяват. Няма смисъл да ти давам повече информация. Ако един ристиенин черпи информация от светска(съветска) "Уики" за ВЕДА значи добворолно е станал невеж. Но имаш време, момко, тийн си ощe, ще ти мине инатът, който е положителен за едно, но вреден за това. Понеже те зове кръвта и се ориентираш към "кръвно-родствени религии и кодекси", НЯМАщИ НИщО ОБщО С БОГА!

:P

А Петокнижието на Мошеника, самото му ИМЕ само е плагиат на ВЕДАическата "Панча-тaнтра". А да не говорим какви примитивизми, плагиатщини от по-древни източници с ОРИГИНАЛ-ВЕДА, и семистки демонизми дрънка мошето там! Публикувано изображение

ВЕДА- от линка на Уики, дето си ми дал, излиза, че трябва да вярваме на един "руски" индулог с ЙУДЕЙСКО ИМЕ "ЛЕВИ"-Leviticus??? Публикувано изображение . А доста хора пък си задават въпросът, защото юдейският комунизъм и до сега не може да излезе от матушка Русь?...

Според тебе, трябва да се питат руски 'индулози' С ЙУДЕЙСКИ ИМЕНА за древността на ВЕДА?. Публикувано изображение ..

Този 'руснак' с йудейско-петокнижно име, дори НЕ Е СПОМЕНАТ в Руската версия на Уики за 'ВЕДИ'. Това нещо убегнали на тийнеджърската зелена глава?.. Публикувано изображение за сметка на това пък има статия за "руснака" с юдейско име, в кой СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ институт е пребивавал по времето на Юдейска Се Се Ре. Млад си още не знаш тези неща, простено ти е!

Ами добре!-ПАК "РУСНАК" - МАДАМ БЛАВАТСАКАЯ, само, че на АНГЛИЙСКИ обяснява, ЧЕ ВЕДА датира ОТ НЕЗАПОМНЕНИ ВРЕМЕНА. Така както описва и циклите в хронологията си. Ведическия санскрит е по камъните на островите в Тихия океан, на потънали континенти, дето Мошеника не може и да сънува дори! Ма, той, Мошеника с голямо "М", сънува само шекели.... :P

Проблемът с тебе е, че не искаш да виждаш. Гледаш на ристенството, като 'верита пер тутта', и спасителен камък ДЕМОНЗИМА НА ЙУДАИЗЪМА. ;)

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

То е близко до акъла, ма понеже си заслепен не го виждаш. Публикувано изображение След като ВЕДА описва цикли с хиляди, милиони години не може да е писана това, което ти казва спекулативната и нагодена от семитите 'Уики'. Близко до акъла е. Всички това е изчислено на базата на движението на небесните тела, което в талибанското ристенство, особено в Средновековието е било табу. Публикувано изображение

Да, хубаво е да си запазил детското в себе си, но е жалко на тия години да е само то... :baby:

Е, и? :baby:

1)Съществуват различни възгледи относно датировката на ведите. Повечето историци смятат, че те са написани между 1800 и 1200 г. пр.н.е..

2)Някои поставят Мойсей в 15 век пр.н.е. (18-та династия, по-точно царуването на Тутмос III), а други – в 13 век пр.н.е. (19-та династия, когато са царували Сети I, Рамзес II и Мернептах). Обаче повечето историци поддържат теорията, че изходът на израилтяните от Египет е през 13 век пр.н.е.

Светската юде-зидарска "наука" казва ли, че Иблията е по-древна от ВЕДА?.... :speak:

Въпрос към U.Ra.

В линка,който даваш така любезно прочетох следното изречение ".....почти цялото житие на Исус Христос е копие на това на Кришна,",а за мое съжаление линка,който ни препраща към "Кой е Кришна?" е на английски и аз(и не само) не можах да направя сравнението.Но пък знам испански -Krishna

Jesucristo ,така също български(който ми е майчин език!)Кришна и Исус Христос и сравних житията им.Открих онова,което вече знаех.Същата идея се появи в документала Zeitgeist и покрай него се просветих относно връзката между Исус и Кришна.Най-отговорно заявявам,че такава НЯМА!

Ако ти виждаш някъде ,моля те бъди така добър да ми я посочиш,зощото започвам да си мисля,че губя зрението си.Но пък в противен случай,ако не можеш да посочиш такава,...ти знаеш какво би означавало-,че....

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Според тебе, трябва да се питат руски 'индулози' С ЙУДЕЙСКИ ИМЕНА за древността на ВЕДА?. Публикувано изображение ..

Най - добре да питаме български крашнаит с ведически пристрастия...

ПС: Просто изтъквам, че съвеменатяа наука по никакъв начин не доказва, че ведите са по - древни от юдейте...

Най - добре да питаме български крашнаит с ведически пристрастия...

ПС: Просто изтъквам, че съвеменатяа наука по никакъв начин не доказва, че ведите са по - древни от юдейте...

АнтиГризко, когато се запознаеш със 'съвременната наука', ха ела да беседваме, а?

"Учени" от рода Нил-Крокодил и Златоустия със Златната Ябълка няма да ти свършват дори на първо време работа с полезен КПД. :)

После се запознай точно как юдеите владеят ристените и братята мюсли да им бъдат тор в конспирацията. ;)

и..... тогава си добре дошъл за да дискутираме и ВЕДИте.

Имаш време, когато смениш млечните зъби и порастнат по-здрави ще можеш да гризкаш стабилно. :)

;) U.Ra,като оставим всичко друго настрани,отдалеч се вижда,че поне едно нещо не си научил - толерантност към другите и техните вярвания. :offtopic_s:

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

:white flag: U.Ra,като оставим всичко друго настрани,отдалеч се вижда,че поне едно нещо не си научил - толерантност към другите и техните вярвания. :speak:

Толерантен съм. Публикувано изображение Когато някоя абрахамска религия иска да ми резне десен крак и лява ръка им давам, .....макар и само единия крайник. :doh: Е, пък! Нека малко кръв и да остане и за мене....... те искат цялата да ми вземат! :doh::doh:

не си ли поне малко съ-гласен с мене?... :doh:

Толерантен съм. cool.gif Когато някоя абрахамска религия иска да ми резне десен крак и лява ръка им давам, .....макар и само единия крайник. tongue.gif Е, пък! Нека малко кръв и да остане и за мене....... те искат цялата да ми вземат! tongue.gif lol6.gif

не си ли поне малко съ-гласен с мене?... rolleyes.gif

Я ново двайсет Кишу :P Я кажи да чуем коя абрахамска религия иска да ти кръцне толкова ненужните ръце и крака Публикувано изображение Или пак халостни патрони наляво и надясно сееш , както винаги смешно ми Айрянче ( безсолно ;) )

Бил си и толеранен, нов виц ли измисли , при това съвсем сам :)

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Толерантен съм. cool.gif Когато някоя абрахамска религия иска да ми резне десен крак и лява ръка им давам, .....макар и само единия крайник. tongue.gif Е, пък! Нека малко кръв и да остане и за мене....... те искат цялата да ми вземат! tongue.gif lol6.gif

не си ли поне малко съ-гласен с мене?... rolleyes.gif

Я ново двайсет Кишу :P Я кажи да чуем коя абрахамска религия иска да ти кръцне толкова ненужните ръце и крака Публикувано изображение Или пак халостни патрони наляво и надясно сееш , както винаги смешно ми Айрянче ( безсолно ;) )

Бил си и толеранен, нов виц ли измисли , при това съвсем сам :)

"Толерантен" съм като марсов змей ;) Горянин. Пея като гърмяща змия на Абрахама п.ред Фара Она.. Публикувано изображение

ПС: Знам, че социалистите(бивши ристени, настояши мюслита) измислиха закона за "Количествените измения в качетвени". Но мисля, че са ги наследили от абрахамските КРЪВНИ религии. Все още трябва ли доказателсвот че Кемо ата Турчето е бил зидарче или не те интреесува това нещо в стадото в кУшарата кУша дасЪ?... ;)

"Толерантен" съм като марсов змей wink.gif Горянин. Пея като гърмяща змия на Абрахама п.ред Фара Она.. cool.gif

ПС: Знам, че социалистите(бивши ристени, настояши мюслита) измислиха закона за "Количествените измения в качетвени". Но мисля, че са ги наследили от абрахамските КРЪВНИ религии. Все още трябва ли доказателсвот че Кемо ата Турчето е бил зидарче или не те интреесува това нещо в стадото в кУшарата кУша дасЪ?... wink.gif

Не бягай от въпроса Кишу, не бягай....... знам че пак ще залуташ в словоизлияния, но я отговори поне веднъж на директен въпрос :angry: Ако имаш смелост и данни за отговор според своята камбанария ....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.