Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

преди 5 минути, darkterminal написа:

Голяма игра падаше! А и не само с такова изпълнения... И с CO2 патрончета за сода... С дезодоранти и олово... С ХХХХХХ и ХХХХХ... Напрао, как съм останал с всичките си пръсти - не знам...

тръба+пирон+ластик; "карабид" в кутия от блажна боя; йодна тинктура+амоняк...

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

преди 41 минути, darkterminal написа:

Голяма игра падаше! А и не само с такова изпълнения... И с CO2 патрончета за сода... С дезодоранти и олово... С ХХХХХХ и ХХХХХ... Напрао, как съм останал с всичките си пръсти - не знам...

миниум

бронз....

молотовки с пюрени бурканчета.....

спирам до тук че анс вече събра квот и требаше,ще оставят ситизен фоур,ще погнат нас:)

кеф беше да поставиш ловджийска капса върху хапче сух спирт и да го запалиш.....

или шепа капси хвърлени в лагерния огън дето палихме всяка вечер лятото,щото в странджата е хладно

ся ко знаят-поднебесни пиратки на кило

леле как са ви опущили леле

:lol6:

туряха някакви клечки от кибрит, главичките им само, и няква магия правеха и бум

ама кво беше точно вий знайте най-добре

преди 2 часа, DarkEdge написа:

тръба+пирон+ластик; "карабид" в кутия от блажна боя; йодна тинктура+амоняк...

преди 1 час, _nib_ написа:

миниум

бронз....

молотовки с пюрени бурканчета.....

спирам до тук че анс вече събра квот и требаше,ще оставят ситизен фоур,ще погнат нас:)

кеф беше да поставиш ловджийска капса върху хапче сух спирт и да го запалиш.....

или шепа капси хвърлени в лагерния огън дето палихме всяка вечер лятото,щото в странджата е хладно

ся ко знаят-поднебесни пиратки на кило

Ох, момчета... Колко рецепти има още... Ма четат деца тук, после не ща да ги мисля, колко пръста са им хартисали по ръцете...

П.П. И пиратките не са за подценяване де... И с тех се трещи яко...

а помните ли кибритените кутийки, колко дебело бяха омазани с окислител?
остъргвахме окислител и с барут от една клечка, смесвахме и си правихме топченца със станиол от шоколад
ама често се случваше, докато правя топченцето, да се взриви и чувството беше, като че ли съм се ударил с чук по пръстите
набутвахме ги в цигарите, като мярка срещу муфтаджии
е, понякога и аз съм закъсвал за цигари, та си е доста стряскащо като ти гръмне под носа

преди 1 час, дръндю написа:

...

Обяснявай ти, обяснявай... После, като си опърли мустаците някой любопитен тинейджър, ше те видя къде ше се дяваш...

преди 1 час, darkterminal написа:

Колко рецепти има още...

Затова инфо само отгоре-отгоре, без описания. Сега, докато пиша се сетих и за димките в станиол. Ама съм забравил подробността за типа на материала - не всеки пластмасов 3-ъгълник/линия става за целта.

преди 29 минути, darkterminal написа:

Обяснявай ти, обяснявай... После, като си опърли мустаците някой любопитен тинейджър, ше те видя къде ше се дяваш...

ами изтрий този пост, ама аз, от много години, не съм виждал такъв вид кибрити

преди 6 минути, дръндю написа:

ами изтрий този пост, ама аз, от много години, не съм виждал такъв вид кибрити

Нямам права тук... Докладвай се сам :) Ако нете мързи :)

ай стига стига че темата отива към форум-тероризъм

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Затова инфо само отгоре-отгоре, без описания. Сега, докато пиша се сетих и за димките в станиол. Ама съм забравил подробността за типа на материала - не всеки пластмасов 3-ъгълник/линия става за целта.

най-добрите димки бяха от изсъхнал дърводелски лак

палиш в единия край,гасиш пламъка,меташ и бегаш

е и от амониева селитра сме правили

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Димките в станиол бяха от парче от триъгълник от плексиглас.Имаше едни такива триъгълници от много еластичен плексиглас!

Е, аз какво съм казал? И линии имаше от такъв материал.

преди 26 минути, ivan_pop написа:

Димките в станиол бяха от парче от триъгълник от плексиглас.Имаше едни такива триъгълници от много еластичен плексиглас!

А ние изпозлвахме пластмасата то топчета за пингпонг..имаше една марка , китайска мисля , която даваше страшно много дим, но това бяха за малко димене в закрити помещения ...отделно със амониева селитра бяха най зрелищни и можеше да се задими дори голяма площ навън :)))) ..А това с фосфора от кибритени клечици си беше просто широкоразпространено навсякъде , и намираше различно приложение не само с болтове :)

А за миниумки, ефекта ставаше много по голям, ако вместо бронз се ползваше алуминий .... но технологията с алуминия беше известна само на няколко души, добри химици ... един приятел достигна първи до нея, и заедно творяхме оуууу  и ауууу  сред съучениците .... за съжаление моя приятел дотолкова се вманиячи да прави и ръчни патрони и самоделна пушка ( на лов искаше да ходи ) , че загуби при инцидент части от пръсти... и едва не ослепя напълно ( мисля и досега все още парче метал е някъде в главата му ) ...

преди 6 часа, _nib_ написа:

ай стига стига че темата отива към форум-тероризъм

...

Мдам, по съвременни стандарти, това си е баш бомбаджийство .. а навремето си бяха просто детско-юношески  игри, любопитство да видиш а какво се получава и как , опити  да изпъкнеш , или ловиш риба лесно, да стряскаш кучетата и съседите, или някоя злобна бабка комшийка .... ех времена , в училище по химия правехме дори опасни опити , а сега, едва ли....

преди 12 часа, darkterminal написа:

Ох, момчета... Колко рецепти има още... Ма четат деца тук, после не ща да ги мисля, колко пръста са им хартисали по ръцете...

П.П. И пиратките не са за подценяване де... И с тех се трещи яко...

Сегашните ни фига не знаят..а отделно, не са толкова обучени както ние навремето.......Пиратките са мързеливия начин ... а не творчество да добиваш необходимите продукти,  смесваш и изготвяш сам такива пукалки и бомбички ( в които можеше да слагаме и камъчета и сачми  дори ( или всякакви таквиа дреболии под ръка, гайки например , болтчета малки и т.д ) за шрапнелен ефект :))))

П.С А при мен това се върза добре с военщината м/у впрочем :))))

преди 3 часа, _nib_ написа:

image;s=585x461

ааа това е 3D киното ни

преди 2 часа, megatone написа:

773837.jpg

липсва ми

няма такъв вече, няма

:(

преди 18 минути, acnekt написа:

Отиде си Александър Авджиев, светла му памет

:(

преди 13 минути, acnekt написа:

всичките момичета бяха влюбени в тоя принц, аз пък не - обожавах кучото Бенджи и онуй търкало Закс

51321765_1014857545383983_46149366472454

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.