Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся майстор да оправи монитор Fihlips 107 T5

Featured Replies

Здравейте. Мониторчето ми се прецака. Носих го във фирмения сервиз, ама той толкова е и фирмен. След месец, че и повече престой, майстора се отказа най сетне. Май изобщо не му се занимаваше, защото на монитора току що му беше изтекла гаранцията. Взех си ново дърво, но тоя път Самсунг SincMaster 795DF, понеже такъв ми беше под ръка. Филипса е класа над него, затова искам да го оправя и да зарежя тоя. Майстора ми каза, че вероятно е THO, ама много не му вярвам, имам си причини. Занесох го в друг сервиз, но направих грешката да им кажа, че вероятно е THО и човека се отказа. Някой да има идея, къде в Русе могат да го оправят или поне да локализират повредата?

Не съм сигурен дали темата е за тук и за да се впиша малко в раздела, ще кажа какво му се случи. По погрешка го изключих от шалтера и после го включих почти веднага. Монитора взе да прецъква. Опитах се да намаля честотата на опресняване, но ефекта беше тъмен екран.

Толкова за монитора. И ако някой ми каже колко мога да взема за него в това състояние...

чакай малко сега... не разбрах нищо...

1. какво значи изключих го и после го включих веднага? все едни си симулирал токов удар?

2. какво значи взе да прецъква? като му смениш разделителната пак прецъква.. такова прецъкване ли, или нещо по-силно? как звучеше?

3. какво по дяволите е ТНО? в мониторите (CRT) има едно нещо, наречено ТХО... това ли е, или е нещо ново, щото аз поне не се сещам какво е ТНО...

ако е ТХО-то... бая пари ще ти излезе само тая джаджа... пък не зная дали ще се и намери такава...

Строителю, ако bildera произлиза от builder, цената на ново ТХО е около 95$ с труда. Плюс евентуално краен транзистор и други неща. За подобна цена е целесъобразно купуването на един Дел про версия на старо. Доста по-добър от филипса.... Повервайте ми. За сървиз мога да те насоча към София, но ще излизе отново нерентабилна цената и ремонта... За Русе вече нямам информация.

Строителю, ако bildera произлиза от builder, цената на ново ТХО е около 95$ с труда. Плюс евентуално краен транзистор и други неща. За подобна цена е целесъобразно купуването на един Дел про версия на старо. Доста по-добър от филипса.... Повервайте ми. За сървиз мога да те насоча към София, но ще излизе отново нерентабилна цената и ремонта... За Русе вече нямам информация.

аз имам... за момента не съм намерил един свестен сервиз в Русе... Мога да ти предложа (ако е ТХО-то) да си вземеш нов монитор... и ти предлагам... вече ти си решаваш дали ще дадеш 100 до 150 лв. за хубаво CRT или ще дадеш 400 за сносно ТФТ...

• Автор
чакай малко сега... не разбрах нищо...

1. какво значи изключих го и после го включих веднага? все едни си симулирал токов удар?

2. какво значи взе да прецъква? като му смениш разделителната пак прецъква.. такова прецъкване ли, или нещо по-силно? как звучеше?

3. какво по дяволите е ТНО? в мониторите (CRT) има едно нещо, наречено ТХО... това ли е, или е нещо ново, щото аз поне не се сещам какво е ТНО...

ако е ТХО-то... бая пари ще ти излезе само тая джаджа... пък не зная дали ще се и намери такава...

1. Да, изключих го от копчето и го включих, понеже си мислех , че монитора е изключен. Тоест беше включен, аз го изключих и пак го включих почти на момента.

2. Ами чува се едно цвърчене отвътре. Нямах време да го локализирам от къде е. едновременно с цвърченето картината премигваше. Звучеше като контакт, който е разхлабен. нали се сещаш как цвърчи :rolleyes:

3. Прав си, TXO e . Тоест генератора за хоризонтално отклонение на лъча.

Kmvasilev, щях да дам 95 долара, а не 150 лева за Самсунга, дето съм с него сега, но не се намери майстор. Просто се направиха на велики и си мислеха, че няма да дам тия пари. Ако е такава цената съм готов да сменя сегашния си монитор за поправка на Филипса.

Благодаря ви за мненията, явно пак ще трябва да моля комшията да го прегледа и да установи каква е повредата.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

1. Да, изключих го от копчето и го включих, понеже си мислех , че монитора е изключен. Тоест беше включен, аз го изключих и пак го включих почти на момента.

2. Ами чува се едно цвърчене отвътре. Нямах време да го локализирам от къде е. едновременно с цвърченето картината премигваше. Звучеше като контакт, който е разхлабен. нали се сещаш как цвърчи :rolleyes:

3. Прав си, TXO e . Тоест генератора за хоризонтално отклонение на лъча.

Kmvasilev, щях да дам 95 долара, а не 150 лева за Самсунга, дето съм с него сега, но не се намери майстор. Просто се направиха на велики и си мислеха, че няма да дам тия пари. Ако е такава цената съм готов да сменя сегашния си монитор за поправка на Филипса.

Благодаря ви за мненията, явно пак ще трябва да моля комшията да го прегледа и да установи каква е повредата.

как така изключих го от копчето и после го включи? аз моя редовно го изключвам от копчето... първо написа че си го изключил от шалтера... по това, което ми казваш значи някаде вътре в самия монитор трябва да има яко нагоряло... за няколко секунди ще си стане черно петно около мястото... щом се е чувало, значи е било яко... + това нищо чудно да е засегнато и нещо друго... апък ТХО-то на един обикновен чернобял юнуст струва майка си и баща си... 40кинта ми искаха миналата година... познай на тоя монитор колко пари ще му дойде ТХО-то... само за инфо... ако ди готов да дадеш 90$ за тоя монитор мога за 130 да ти продам HP p930. Адски добър е, с него съм на работа... продавам такива, плосък с маска, 19", 2003г., тринитрон... ако не си бях взел преди 2 месеца Виюсоник-а дето съм с него (п95ф) щях сега да си взема хюлет пакрда... ама на...

ПП. Ако е от ТХО-то комшията ти на дали ще може да ти помогне особено много...

• Автор
как така изключих го от копчето и после го включи? аз моя редовно го изключвам от копчето... първо написа че си го изключил от шалтера... по това, което ми казваш значи някаде вътре в самия монитор трябва да има яко нагоряло... за няколко секунди ще си стане черно петно около мястото... щом се е чувало, значи е било яко... + това нищо чудно да е засегнато и нещо друго... апък ТХО-то на един обикновен чернобял юнуст струва майка си и баща си... 40кинта ми искаха миналата година... познай на тоя монитор колко пари ще му дойде ТХО-то... само за инфо... ако ди готов да дадеш 90$ за тоя монитор мога за 130 да ти продам HP p930. Адски добър е, с него съм на работа... продавам такива, плосък с маска, 19", 2003г., тринитрон... ако не си бях взел преди 2 месеца Виюсоник-а дето съм с него (п95ф) щях сега да си взема хюлет пакрда... ама на...

ПП. Ако е от ТХО-то комшията ти на дали ще може да ти помогне особено много...

Копче, шалтер, все тая. :) Изключих го от голямото кръгло копче, което е отпред. Чуваше се яко, даже мисля, че и искра имаше. Комшията е телевизионен техник ( не че и аз не съм завършил това де, ама не съм се занимавал никога ;) ) А за монитора, купих преди време тоя на брат ми. Оня за късмет, взе че спечели един ТФТ монитор от една онлайн игра - Империя Онлайн или нещо такова - ха. Сега ме набута да купувам неговия, който ползвах временно. Ама ако не е ТХО си заслужава да го оправя и да продам Самсунга. А и ако се намери някой да го оправи, пак ще продам Самсунга. Най ме кефи на тоя Филипс, че мога с едно копче да си сменям контраста на екрана. Много е удобно вечер и при силно слънце.

че и на хюлет-а можеш... както и да е... според мен не си заслужава... дори и да не е ТХО-то монитора ти е вече започнал да сдава багажа... имам (аз лично) един принцип... щом едно нещо се прецака, значи и другите са на път... т.е. утре ще ти изгори нещо друго... после нещо друго... Ако имаш възможност щом толкова ти харесва вземи си същия... само гледай да е позапазен... маска да има и да не е започнал да му изсветлява луминофора...

ама ти си решаваш...

Успех с ремонта....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.