Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при синхронизирането на часовника на Windows XP

Featured Replies

защо часовника не се синхронизира автоматично в интернет ? Възниква грешка и при time.windows.com и при time.nist.gov

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

The time servers "time.nist.gov" and "time.windows.com" no longer work.

Change the time server to any of these NIST time servers. I tested them all today. Double click on time: on" Internet time tab. Cut and paste any one of the following to your to the time server box next to the "update time now" button in "

time-a.nist.gov

time-b.nist.gov

time-a.timefreq.bldrdoc.gov

time-b.timefreq.bldrdoc.gov

time-c.timefreq.bldrdoc.gov

utcnist.colorado.edu

time-nw.nist.gov

Ще рече, че сървърите time.nist.gov и time.windows.com не работят и трябва да се заменят с някой от изброените по-долу.

Виж и това: http://support.microsoft.com/kb/262680

Остави го така,през определен период от дни се сверява сам.През останалото време дава грешка.Ти сега го свери ръчно и му задай да се синхронизира автоматично,след няколко дена го погледни и ще видиш че се синхронизира,ето:

Публикувано изображение

Остави го така,през определен период от дни се сверява сам.През останалото време дава грешка.Ти сега го свери ръчно и му задай да се синхронизира автоматично,след няколко дена го погледни и ще видиш че се синхронизира,ето:

Публикувано изображение

На мен това ми го изписва дори дори когато не се е синхронизирал както трябва, но не е болка за умиране и без това доста програмки за оптимизация препоръчват тази услуга да се изключи/disable... :clap:

Часовникът на компютъра ми не е точен, затова с помощта вашата рубрика съм му приложил хватка, с която се синхронизира(ше) през Интернет чрез услугата за точно време на Windows. Наскоро забелязах, че часовникът отново не е в час. Оказа се, че услугата за точно време връща грешка при опит за синхронизиране с time-server.ndo.com – “Peer is unreachable” (Отсрещната страна не е достъпна). Появява се грешка и при опит да ползвам time.windows.com, което комай е единственият друг вариант. Какво да правя?

Стиляна Минкова, София

Опитайте с друг сървър за точно време. На сайта на Microsoft е на разположение полезна статия с адреси на такива сървъри – вижте на http://support.microsoft.com/kb/262680. Не е актуализирана от октомври 2003 г., така че някои от сървърите в списъка може вече да ги няма, но все някой ще ви послужи.

По-добро решение би било да ползвате софтуера от проекта NTP (Network Time Protocol, мрежов протокол за точно време). Той ползва пул (група) от сървъри, така че не е фатално някой от тях да изчезне. Освен това измерва неточността на часовника и сам съобразява необходимата честота на сверяване. Това обаче може да се окаже неуместно, ако нямате постоянна Интернет връзка. Ако решите да опитате NTP, версията за Windows можете да вземете от www.meinberg.de/english/sw/ntp.htm. Инсталирането е лесно – можете да потвърдите всички предложени настройки, освен на въпроса за групата от сървъри. Там (вижте снимката) поставете отметка пред “Create an initial configuration file…”, а в падащия списък отдолу изберете европейския пул.Източник: www.pcworld.bg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Нали ти казах,остави го седмица поне и наглеждай отвреме навреме дали се е синхронизирало.Свери си ръчно часовника преди това.

с нито един от сървърите не иска да се синхронизира Публикувано изображение

А някога ставало ли е? защото е възможно доставчика ти да е резнал този порт и да не можеш да комуникираш през него

ГЪЧО, да беше пуснал един скрийншот на грешката. Може услугата да е забранена. Примерно това може да е станало, ако си ползвал някоя програма за оптимизация. Иначе и аз се мъчих дни наред да си сверя часовника и накрая се отказах. 10x stanley56 за информацията. Вече си мисих, че нещо се е прецакало.

• Автор

А някога ставало ли е? защото е възможно доставчика ти да е резнал този порт и да не можеш да комуникираш през него

да ставало е :)

Изтрий time.windows.com и напиши в полето time-a.timefreq.bldrdoc.gov

пробвах и с time-a.timefreq.bldrdoc.gov и с почти всички от по-горният списък, но резултата е същият Публикувано изображение

При мен се актуализира на седмица автоматично,при опит за ръчно свързване със сървъра винаги дава грешка.Та съвета ми(както писах вече) е да свериш часовника,да зададеш часовата зона и автоматичното сверяване и да го оставиш една седмица да видим дали ще се актуализира.

Аз успях да синхронизирам с time.nist.gov преди, но в момента не мога . Какво ли означава това? time-a.timefreq.bldrdoc.gov работи в момента

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

да ставало е ;)

пробвах и с time-a.timefreq.bldrdoc.gov и с почти всички от по-горният списък, но резултата е същият Публикувано изображение

При мен time-a.timefreq.bldrdoc.gov работи :) благодаря ви много за помоща :)

За мераклиите и желаещите да експериментират ето един линк към лист с официални сърври за време. А тук има даже и български, по-добре ползвайте тях

Аз синхронизирам чрез програмата AusLogicsBoost Speed , където се синхронизира чрез няколко по избор адреси към атомни часовници и действа безотказно ! На уина се синхронизира през 10 дни ! то пише кога е следващата актуализация !

• 3 месеца по-късно...

Пробвай всичките сървъри, барабар в българските - не иска... An error accurred getting the status of the last synchronization. An unexpected network error occurred. Да не би от Firewall нещо ала-бала ? Но ми е Off, както и външен софтуер - no. И пак не иска... Може би от Register-а някой стойност трябва да се modify-цира с преден Time Server и на негово място да се сложи някой друг и тогава пак да се кликне върху бутон "Update Now" и тогава да тръгне... Или някакъв Windows пач.

Редактирано от ¦•••SHERIFA•••¦ (преглед на промените)

Нещо не го намирам... Мда, вече ми стана ясно що излиза горния error :rolleyes:. Ще си остана с ръчното сверяване от тук.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,

имам проблем със синхронизацията на часовника .... всичко си е нагласено както трябва ... (GMT+02:00)Helsinki,Kiyv,Riga,Sofia.... Автоматично синхронизирай с часовото време в Интернет .. но има проблем когато се синхронизира излиза грешка "Възникна грешка докато Windows с есинхронизираше с time.nist.gov (time.windows.com)" .... Как мога да отстраня този проблем ?

Сложи за Time Server time-b.nist.gov. Виж ако имаш Firewall дали не е забранен 123 порт.

Здравейте,

имам проблем със синхронизацията на часовника .... всичко си е нагласено както трябва ... (GMT+02:00)Helsinki,Kiyv,Riga,Sofia.... Автоматично синхронизирай с часовото време в Интернет .. но има проблем когато се синхронизира излиза грешка "Възникна грешка докато Windows с есинхронизираше с time.nist.gov (time.windows.com)" .... Как мога да отстраня този проблем ?

Сложи този сървър и ще се сверява без никакъв проблем Публикувано изображение pool.ntp.org Разгледай и http://pool.ntp.org Има интересни неща.

Редактирано от Joro711 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.