Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първият Български автомобил е факт!

Featured Replies

• Автор

Ясно е че не е абсолютна иновация!

Но това не е целта...

Аз имам забележка към емблемата - отвратителна е!

Аз обаче имам мрачното предчувствие ,че от тая работа -българска-няма да излезе нищо.Управниците ни са продажници,политиците гледат само себе си,в България живеем,колкото и да се надяваме - всички сме чували фразата-"Хубава работа,ама българска!"...Много ме боли сърцето,защото ние заслужаваме нещо хубаво,искаме го,автомобила е толкова хубав,че ако започне производство мисля,че всеки българин ще си го купи....но всичко ще осере държавата,всичко,както са осирали и досега,нищо не са направили и пречат на тези,които искат да направят нещо хубаво-ПОЛИТИЦИ=БГ МАФИЯ!

Редактирано от krasiika (преглед на промените)

Ясно е че не е абсолютна иновация!

Но това не е целта...

Аз имам забележка към емблемата - отвратителна е!

Отвратително е и името!

Отвратително е и името!

Е, да, за името можеше да изберат нещо с по-българско звучене

• Автор
Аз обаче имам мрачното предчувствие ,че от тая работа -българска-няма да излезе нищо.Управниците ни са продажници,политиците гледат само себе си,в България живеем,колкото и да се надяваме - всички сме чували фразата-"Хубава работа,ама българска!"...Много ме боли сърцето,защото ние заслужаваме нещо хубаво,искаме го,автомобила е толкова хубав,че ако започне производство мисля,че всеки българин ще си го купи....но всичко ще осере държавата,всичко,както са осирали и досега,нищо не са направили и пречат на тези,които искат да направят нещо хубаво-ПОЛИТИЦИ=БГ МАФИЯ!

Много е емоционално това което написа... И много невярно!

1.Българите не сме хубави хора- мързеливи сме, завистливи и тнт... има и много талантливи но това не е масата!

2.Хубаво е че са направили опит с тази кола, но тя не е кой знае какво.. не знам кой ще си я купи - всичко зависи от цената!Но и от сигурността.. а като знам как се спазват правилата в любимата Българиа, от къде да знам че бай Пешо не е отишъл пиян на работа и ми е правил каквото той си знае по новата ми кола...

3.Не обвинявай Мафията! Хората са овце, там е проблема! На всякъде има мафия, ама тука нямаме гражданско общество..

---

Дай боже повече такива инициативи и дано се научим каква е цената на високия стандарт на живот за да го имаме!

ЦИТАТ(krasiika @ 14.05.2007г. в 23:51ч.)

Много е емоционално това което написа... И много невярно!

1.Българите не сме хубави хора- мързеливи сме, завистливи и тнт... има и много талантливи но това не е масата!

2.Хубаво е че са направили опит с тази кола, но тя не е кой знае какво.. не знам кой ще си я купи - всичко зависи от цената!Но и от сигурността.. а като знам как се спазват правилата в любимата Българиа, от къде да знам че бай Пешо не е отишъл пиян на работа и ми е правил каквото той си знае по новата ми кола...

3.Не обвинявай Мафията! Хората са овце, там е проблема! На всякъде има мафия, ама тука нямаме гражданско общество..

---

Първо, фразата е " Хубава работа, ама циганска". Второ, българско е само купето. Даже не казвам дизайна, защото той е повлиян от концерна " Даймлер-Крайслер" . Това е само проект на студенти, които завършват образованието си. Браво на тях, но защо не последваха примера на студенти от Русенския технически университет преди двайстина години и не създадоха нещо собствено? Предполагам, че никой не знае за тяхните проекти. Те даже спечелиха награди в конкурс за дизайн. Естествено, тогава всичко беше в соцлагера и единственото списание, което публикува техните проекти бе " За Рулем". Имахме такива таланти, сега също имаме. Интереесно ми е какво е станало с тия студенти, които вече трябва да са минали четиридесетте.

На мен лично дизайна на тоя автомобил не ми допада много. Може би защото го оприличавам на други автомобили, които също не ми допадат като дизайн - Мерцедес А-класа и Митсубиши Колт.

Българското беше хубаво допреди 10-15 години, но не и сега. Ето, навремето предпочитах български дрехи, но сега всичко е повлияно от турски, италиански и каквито се сетите още дивотии. Купувам си български анцунг, който още от самото начало ми стана ясно, че не се различава по нищо от турските. Само за 3-4 дена се разнищи вървата му, освен това е толкова неудобен, че ако отида да тренирам с него ще се изхлузи от кръста ми или ще се сцепи между чатала... Ха, това ли е българското, което познавахме преди години? Вече ни завладяха чужди фирми и ние се водим по гайлето им. Сульо и Пульо ни експлоатират яко. Ние вече сме роби на чуждите амбиции и не можем да покажем нищо от това, което е в главата ни! Нас ни приемат само като евтина работна ръка и нищо повече! Тоя автомобил е плод пак на нечии чужди интереси. Разглеждам снимки на подобни автомобили, създадени в третия свят и осъзнавам, че някои концерни искат да припечелят още малко от това, което вече е залязло при тях.

Дали бих си купил подобна кола? Може би, ако след години фирмата, която я произвежда докаже, че автомобила си заслужава парите. За мен дизайна е от голямо значение, но от още по-важно значение е колата, която си купя да не ми създава проблеми. Не съм сигурен, че точно тоя автомобил няма да ги създава! Имах възможност да си взема и Дачия, но страхът е по-голям от желанието ми. Няколко пътувания в автомобил на тая марка ме разубедиха окончателно. Как да си взема тоя български автомобил, не ми е много ясно. Нека другите да покарат, аз не съм опитна мишка.

pavl0v, съгласен съм с теб. Бай Пешо няма да отиде пиян на работа, но това едва ли ще повлияе на качеството. Аз да ти кажа в ранните си години пиян най ми вървеше занаята. Българите наистина сме мързеливи и завистливи. Чудя се какво би ни накарало да работим яко. За себе си ще кажа, че работих яко първо, за да се докажа, после за слава и сега за пари. Не се ли минат тия три категории от даден човек, мързела и завистта е налице и няма спасение от него до края на живота ни.

• 2 седмици по-късно...

a_5e9a5.jpg

Българският автомобил си има и комби-версия

Третата кола от модела “Юнивърс“ на проект “Автомобил, произведен в България“ показаха днес в Сливен.

На летище “Бършен“ край града беше показана комби-версията на “Юнивърс“, която е удължена с 25 сантиметра, предаде Дарик. Моделът е остъклен, в мащаб 1:1 и е зелен на цвят. Така трите готови прототипа на автомобила, произведен в България, показвани в Сливен, вече са с цвета на родния трибагреник – бял, зелен и червен. Промоцията днес ръководи отново немският професор Харалд Лешке, който е един от ръководителите на проекта за автомобила. От българска страна шеф на учебния проект е професор Станимир Карапетков, ръководител на базата на Техническия университет в Сливен. Деликатен интерес към автомобила е сякаш проявиха от Samsung Motors, осигурил електрониката за “Юнивърс“. Г-н Ким, главният дизайнер на компанията, сподели: “За момента не мога нито да потвърдя, нито да отрека информацията. Истината е, че ние се интересуваме от подобни проекти. Тук съм, за да видя работата на студентите.“

Източник: dir.bg

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да сподели нещо за представянето на автомобила на софийския автосалон?

А да попитам, кое от цялата работа в автомобила е българско ? Така де made in Bulgaria.

А да попитам, кое от цялата работа в автомобила е българско ? Така де made in Bulgaria.

Уместен въпрос.Сигурно цената е отговорът biggrin.gif

Ми май само идеята и дизайна.

А иначе на автосалона имаше двама от студентите участвали в създаването на дизайна. До колкото разбрах сега се очаква някой да забележи проекта и да налее пари, за да има развитие. Излиза, че сега проекта е в застой.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Даже и дизайна се ръководи от концерна майка - Даймлер - Крайслер. Българско е само участието.

Чудно - единстено в България от целия Европейски съюз не се произвеждат автомобили май. Как така не са ни забелязали с тая евтина работна ръка? По-евтини сме и от румънците, а и промишлеността ни е развита. Очаквам много скоро и това да стане - български автомобил, макар и да не е проектиран в България. На това автомобилче не му трябват спонсори, а благословията на Даймлер - Крайслер. Кофтито е, че концерна се цели много нависоко и не ми се вярва да рискува имиджа си с нещо, произведено у нас!

Ахаха. . . ами по логиката "Ми май само идеята и дизайна" може в скоро време и първата българска совалка да е факт :lol6:. Стига да намерим инфо, че българин е участвал в доставката на пилешки крилца за столовата на НАСА :jeer:. Май и на тази тема трябва да и се смени заглавиете :Р.

Иначе, ако си имаме автомобилен завод в бг ще е чудесно, ама на. Не говоря за някаква масовка на производството, но капацитет, който поне да задоволява нуждите на българите. А и една достъпна цена означава обновен автопарк, повече сигурност може би и т.н. . . .мечти , мечти. . .

Ахаха. . . ами по логиката "Ми май само идеята и дизайна" може в скоро време и първата българска совалка да е факт :lol6:. Стига да намерим инфо, че българин е участвал в доставката на пилешки крилца за столовата на НАСА :jeer:. Май и на тази тема трябва да и се смени заглавиете :Р.

Иначе, ако си имаме автомобилен завод в бг ще е чудесно, ама на. Не говоря за някаква масовка на производството, но капацитет, който поне да задоволява нуждите на българите. А и една достъпна цена означава обновен автопарк, повече сигурност може би и т.н. . . .мечти , мечти. . .

Хвала!Много точно казано!

На външен вид е много готин :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.