Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Взеха златния знак на Кадафи

Featured Replies

Леле. Как ще му вземат "златния знак". Човека инфаркт получи заради тях. . .

Леле. Как ще му вземат "златния знак". Човека инфаркт получи заради тях. . .

Не, не, грешиш. Той първо получи инфаркта, а после ние решихме да му вземем медала. :)

Използвахме момента да го довършим :) За сега неуспешно.

Веднага ти отговарям : Моята вина се изразява в това, че съм избрал с вота си на изборите хора, които не се погрижиха за тях!!!

Сега ми кажи ти : Как така всички страни надушиха какво ще стане и си изтеглиха сънародниците си, а само нашите останаха?? Венецуела ли беше с 50-те медицински сестри, които успяха да си ги освободят, че не помня вече след всичката "баластра" по темета по медиите ни?

И най-важното : ПРЕПОЛАГАМ, че ще кажеш, че си знаел за този медал , даден на Кадафи преди хиляда години???? Би ли ми разяснил защо чак след 8 години си го взимаме???? Може би заради изборите?? Или ще увеличаваме златния си фонд с дрънкулки???

ЕДИНСТВЕНОТО, което стана след това действие на политиците ни е, че за пореден път отклониха темата за медиците...

Да се твърди че някой не се е погрижил за тях е трудно, предвид че няма как да го знаеш със сигурност. В положение при което граждани на една държава са задържани от друга не по военен, а по гражданско-правен въпрос, единствените мирни средства са правото и дипломацията. При положение, че въпроса беше обсъждан на международно ниво и получихме международна подкрепа, оттук насетне остава търсенето на правен изход от положението. Аз не разбирам какво се очаква да направят "хората", за които си гласувал? Да хукнат с чифте пищови да ги измъкват от Либия ли!? Преди да започнеш да даваш акъл с общи приказки, дори и да се наложи да кажеш глупости, кажи ги, но да са конкретни глупости. А не да размахваш пръст с репликата "Те не направиха нищо". Конкретните предложения ни предпазват от общите фрази и големите, но празни думи, които, съгласи се, всички владеем добре. На българина акъл му дай да дава.

Колкото до другите страни - каква е твоята информация и откъде е почерпена не зная, но както виждам и ти, което прави въпроса ти неточен и отвлечен. Още повече - какви са били конкретните положения и ситуации в други случай по никакъв начин няма връзка с нашите медици. Ако ми казваш, че други чуждестранни медици са направили самопризнания по аналогичен случай и въпреки това са били "пуснати", тогава ще се съглася. Иначе обаче говорим за съвсем различни неща и съпоставката е несъстоятелна.

За медала на Кадафи не съм знаел. Нито ме е интересувало, нито водя сводка по списък за всички раздавани отличия. Финалното ти изречение обаче ми подсказва, че ти никак не си разбрал казаното от мен дотук, което не ме и учудва, предвид блясъкът на мисълта, който често проявяваш. Така че няма смисъл да се повтарям - друго ново няма да имам какво да кажа. Аз избягвам да давам акъл на международно ниво. Туй го могат само избрани изкусници на мисълта, като Вазовият Хаджи Ахил...

Първо: На изборите гласуваме за хора, които да защитават интересите на България....Можеш ли да си спомниш колко време след като медиите раздухаха случая наши дипломати отидоха до Либия , за да преговарят???? Ще ти подскажа : няколко месеца след това....

На какви източници основаваш твърденията си аз не зная. Но ако ги приемем за верни няма и как да знаем все пак за причината за подобно закъснение. Не че и липсата на инициативност не е факт, но да се твърди че се е бездействало и не е направено нищо е също толкова неистина.

Второ : Това, което казах за 50-те мед.сестри (не се сещам само за това дали са филипинки или венецуелки) е факт и го даваха по телевизията преди години. Тези сестри са работели заедно с нашите, само че правителството им навреме се усети и ги издърпа от Либия..Същото направи Америка и западноевропейските страни с техните сънародници в Либия..От каде го знам ли??? Имам познати, които работеха в Либия..А нашите "дипломати" се сетиха , че имаме сънародници там известно време след като случая се случи...

Връщайки се към темата - народа е казал "По-добре късно, отколкото никога". Продължава да се търси някаква предметна и моментна полза от действията на Общинския съвет. Уви обаче това са могли хората да направят, трябвало е да го направят и го направиха. Въпреки това акълийте пак недоволни. Ето това е положение принципно за мнозинството българи. На тях винаги някой им е виновен, независимо дали в крайна сметка нужното е свършено или не. "Паднала градушка и съсипала нивите? Костов е виновен! Станало наводнение и заляло сто села? Царя е виновен (нали дойде само за имотите си!...). Паднал гръм и убил крава? Доган е виновен!" И това не е мое наблюдение. Аз просто потвърждавам обективните истини. Не твърдя че българските политици се счупват от работа или че няма интересчии, или че те не са мнозинство. Твърдя обаче, че и по двата възможни начина за мирно действие - правния и дипломатическия - беше направено много. Мога и да се обоснова.

П.С. Понеже се чувствам морално засегнат, мисля че трябва да отговоря на нападките ти, дори и да съжалявам за бан-а , който мога да си изработя с коментара ми...Ето какво мисля, макар че може да е отново пошло и лошо :

Цитирам се:

П.С.2 : Готов съм да си понеса последствията за тези мои думи, защото не мога да се примиря с това, някой да изкарва другите некомпетентни и говорещи все празни приказки...Това е което има да кажа, ако ще и да е последното в този форум!!! Всеки човек си има достойнство и трябва да си го защитава!!!

Първо "нападките ми" явно също не си разбрал, защото говориш за някакво изказване на мнение и незачитането му. Ето защо ще си ги повторя нападките, ама по-инак ще се изразя, та да съм по ясен: аз зачитам мнението ти, но твърдя, че по неведоми за мен причини не си разбрал, защо според мен то не е справедливо (справедливо, защото се дава осъдителна оценка на постъпката от новината). По-ясно, боя се, не мога да се изразя. Ако с това си се почувствал морално засегнат, значи или аз не зная значението на думата морал или ти. Първото ме съмнява.

Второ - не виждам защо, когато някой си изказва мнението или пък изрича някоя по-рязка реплика, като че в търсене на мелодраматичния ефект на жертвата, сиреч за да се застрахова в аванс, веднага въздъхва риторично, като същински Шекспиров герой: "Нека ме баннат, ако щат!". Колко драматично! Колко героично! Колко саможертвено! Чувството на възмущение е велико, като душевен оргазъм - едновременно чувстваш превъзходство у себе си и вина у другите. Само дето в случая вината е приписана, преди да е станала факт. Може би така се цели симпатия от страна на другите четящи темата!? Кой знае...

С желание да се върнем в темата питам: като сте толкова недоволни от това решение ще спите ли спокойно, ако Златния знак се връчи наново на Кадафи? Като се били сетили късно за тая ми ти работа, някой замисли ли се, че за това също си има причина? Като нищо адекватно не било направено по случая, вие драги ми Хаджи Ахиловци, какво предлагате конкретно?

В критиката лошо няма. Освен когато е построена от голи и безлични общи приказки и помпозни фрази. Лесно е да заемеш популярната гледна точка. Трудно е да се замислиш къде може да не си прав. Лесно е и да обвиниш друг за някоя неуредица. Хубаво е да се поставиш на това място обаче и ти да се опиташ да решиш проблема, а не отстрани да дюдюкаш и да се жалваш "Те нищо не направиха"...

Конкретно едно от нещата , които могат да се направят, е да си върнем медиците на база на дълговете на Либия...Пари, които така и никога няма да видим...Но това ще си е чиста проба изнудване от тяхна страна...Затова по-разумно щеше да е политиците ни да разрешат на Америка да използва нашите военни бази срещу помощ по този казус, а не просто да им ги предоставят застанали в надупена поза...След като явно въпроса с освобождаването им е ясно, че ще се разреши само с изтъргуване, имаха тези шансове да го направят....Можаха да уговорят затварянето на АЕЦ-а , но не можаха да се разберат с ЕС за медиците ни..Пределно е ясно, че сами нищо не може да направим, но пределно е ясно, че почти не правим нищо друго , освен да отнемем някакъв си медал..

Конкретното ти предложение обаче е лесно преди всичко на думи. Съмнява ме никой да не се е сетил за този дълг. Съединените Щати поне на двъ пъти повдигаха разговори на дипломатическо ниво по проблема с Либия, което дипломатическо застъпничество никак не е малко. ЕС направи същото, като дори се наложи Кадафи да обещае на Романо Проди безпристрастност на делото (за което излъга). Какво има да се разбираме с ЕС за медиците ни? От там не могат да щракнат с пръсти и да ги измъкнат от положението. Но излизаха многократно с официални становища, включително препоръка 1726 от 2005 г. на Съвета на Европа. Имаше позиции на американски и руски официални лица, имаше разговори на държавно ниво, които включваха съдбата на българските медици ( в частност с това се зае Романо Проди). И да се каже че нищо не е направено - повтарям - е лъжа. Проблема идва от две позабравени имена - Кръстьо Илов и Олег Маринов.

Тук не става въпрос за това защо са отнели медала на Тиранина, а за това защо го отнемат след ОСЕМ ГОДИНИ и то ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИ....Ще ти кажа защо, за популярност...

Не бива да забравяме, че решението е на Столичен общински съвет, не конкретно на някоя партия. Да се твърди че е част от предизборна кампания е нелогично, предвид че съвета е съставен от няколко политически групи.

След като няма нищо общо с изборите, защо се забави 8 години това решение??? Медалът го е имало от толкова време, защо чак сега се сетихме за него??? <--това е дразнещото в случая...

На тъп въпрос, тъп отговор: ми защото не са се сетили по-рано.

А относно Америка , можаха да бомбандират Косово без да ги кани някой....Ако се разбунтува малцинството по южната ни граница и нас ще бомбандират...Но, че невинни жертви са пленени, не ги е много еня.Изказвания на разни Продита, Кондолизи и всичките взети заедно там управници, че нашите са невинни и че не е правилно това, което става с тях няма да освободят медиците ни..Кадафи едва ли го е грижа какво е казал някой някъде си, след като реални действия срещу него няма...Това, че ни съчувтстват не топли никой...Нали се борят срещу световния тероризъм, а оставят един терорист на произвола...Явно се намесват само, когато имат изгода в това...Ако имаше и един американец там, до сега да са заравнили Либия....

Да се твърди подобно нещо е смешно. А да се отговаря с военни действия на въпрос от гражданското право е безумно и идиотско. Сиреч твърдението, че едва ли не така би следвало да се действа, е идиотско. Говориш за разбунтували се малцинства, но не правиш елементарна разлика между бунт и задържане на обвинени в престъпление хора. Да не правиш елементарна разлика между такива две коренно различни положения, и да препоръчваш въвличането на държавата си във война по подобен един повод е признак на нещо, което няма да назова, за да не те засегна "морално".

За щастие подобни събития не могат и не следват да са поводи за междудържавен военен конфликт. Те биват такива само в детското съзнание на някои, за които всичко дето хвърчи се яде...

....Явно сте доста псевдо-патриотите....

Добре, че "истинските" са малко.

...ОСЕМ години да не се сетят държавниците.... .....

Осем?!?! Поне 63 години на държавниците не им пука за 8 милиона !

Мммм, едва ли сме повече от 6 и половина милиона в момента....

Нямах предвид само в България. :lock:

Ми и аз това казвам тука, на политиците ни не им пука, не само за медиците, за всичко...Ако работеха със същото усърдие, с което вадят компромати и медали, щяхме да сме доста по - напред...

Докато масата не разбере, че виновни не са управляващите (толкова могат - толкова правят), а тези които ги избират, бая ядове ще имаме всички. :)

Не си хабете нервите, сега ДПС ще върнат медала на Кадафи :)

Турците не са арабски народ и едва ли ще му го върнат братски. По-скоро ще го вържат на някой сокол.

Турците не са арабски народ и едва ли ще му го върнат братски. По-скоро ще го вържат на някой сокол.

Те са го вързали вече на сокола. Обаче принципа е - щом е за България, тая няма да я бъде.

Докато ти предоставят листи с хора , за които да гласуваш, а не избираш ти - ще е така....

Последната дума винаги е твоя.....ако искаш.

...Май гласуваме не за този, който ще е най-полезен, а за този, който ще е най-малко вреден на държавата..

Много жалко ако това правите.

Еми те листите са само с мафиоти, даваш гласа си за най-малкото зло...

Дали не е по-добре, ако няма 30 процента активност на изборите да се сменят хората в листите??

Хората в листите могат да се сменят много преди да се стигне определен % активност. Гласувайки за по-малкото зло не го прави малко добро!

Аз съм дотук с OFF TOPIC-а.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.