Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайната отвъд материята

Featured Replies

Много интересна тематика е задълбана в този сайт.

Просто се ровех в интернет когато случайно ми попадна..

Ми това е ,хвърлете един поглед и кажете какво мислите??????

Тайната отвъд материята

• 2 седмици по-късно...
Много интересна тематика е задълбана в този сайт.

Просто се ровех в интернет когато случайно ми попадна..

Ми това е ,хвърлете един поглед и кажете какво мислите??????

Тайната отвъд материята

Хубава тема...

НО Нещо линка не зарежда?! :headphones:

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Материята - какво представлява?

А ама и отвъд нея хахахахаха.

Незнам хора май като погледна календара виждам 2007 г.

Да започнем от Галилео Галилеи ако незнаете за него - този човек преди векове когато хората който са яли месо по време на пости биват изгаряни на клада от хора които са светий служат на господ бог. Та Галилео е прозрял ,че земята не е плоска и кръгла и се върти около слънцето, но как така бог е направил земята за 6 дни и тя не се върти и не обкаля в орбита около слънцето В ИМЕТО НА ГОСПОД БОГ да го изгорим той е син на гявола.

Името на този реален мъченик (не като тея перфекциониски изражения по иконите) е останало в историята и бил прав за земята. Не може да бъде отречено, че църква по това време е маниполирала хората и е налагало свойте идеи и избивала хората който се осъмнята в нея погледнат в реалноста.

За щастие църквата е безсилна пред откритията на физиците, химиците, инжинерите, биолозите ... който използват езика на природата (математиката).Все още съвременната наука не е способна да обесни всичко, но да не забравяме тези учени ,че непрекъснато откриват и ги доказват (а не като някой други който си ги измислят и промиват мозъка на хората с всякакви глупости). Някой хора когато не могат да си обеснят нещо или не им изнася си измислят някви неща който са недоказуеми.

Та да се върнем на въпроса:

Като един съвремен чове знам, че големия взив който е оставил радиационен фон който доказва ,че го е имало и създал материята и антиматерията и ако има бог и той е създанен от него.

Физиката е открила какво представлява материята като градивни частици. Слънцето, земята,...,всичко е изградено от атоми а атомите от електрони, протони ,неутрони който са изградени от мюони. Оделно окло нас имам фотони който предсталяват свлетлината която сетивото- зерени възприема като образ а типа на светлинната вълна определя цветът й. Накратко ни видаме фотоните който попаднат окото на човека, котката, кучето.... А това на мен ми звучи тъпо (Независимо от това дали ги виждаме или не, всички тези неща са вечни в Божията памет.). Наскоро физиците откриха елемент с име "квант" забелязан е дадено му е име за сега само се предполага какво е ,но рано или късно някой като Аинщаин ще разбере какво и токава ще има отговорна на много въпроси и ще прозрем истината за неща който неможем да си обясним. Такова откритие може да постигне такъв скок в технологията къкво даде фомолата е=м.с2. Тоес Анщаин откри, че времето не е константа а зависи от масата и скороста на даден обект. Без тази формула GPS навигатцията би било невъзможна следователно нямаше да има спътници в стационарна орбита. Така и човек нямаше да стъпи на луната която бог или алах ,или буда ,или арменския поп е забравил да запише в светите книгоизмишльотини.

Пс: Незнам хора как може да вярвате в такива неща ,а ако решите че аз сам тъпанар който ще гори в ада. Надявам се да не оставите някой ,шизофренясал извратен маниякален психопад пастор на секта който чува гласове в главата си и си мисли ,че не е луд а говори с някав измислен бог, да ви промие мозака. Както чрез изсляма се маниполират хора който вместо да създадът семеиство и да отгледат деца отиват в името на алах и се самоубиват мислеки си че ще отидат в рая (малко ми е интересно кой е станал от гроба да кайе че има ад и рай).

Това е погледа на един атеис който не търси смисъл в безмисленото. Хора разберете няма смисал в живота нещата просто стават така както вали дъж после се изпарява и пак вали така както умира една същество човек, муха, куче... материята от която е изградено продължава пътя си в кръговрата на веществата. Защо е така ФИЗИКА - материята ме се губи.

:P

Материята - какво представлява?

А ама и отвъд нея хахахахаха.

.....

Съгласен съм с теб че човек не трябва да приема нищо на доверие и е хубаво да може да мисли сам.

Квантите не са елементи. А квантовата физика не е толкова лесна.

Науката обяснява част от света, но на някои въпроси не дава отговор.

Например какво е имало преди големия взрив. Ако материята не се губи логично е да помислим че преди Големия взрив е имало голям срив. Нямаме обаче никакви методи да установим какво е било.

Други въпроси които не са предмет на научно търсене са:

За смисъла на живота.

Защо един залез е красив.

Защо музиката вдъхновява.

От чисто научна гледна точка Джокондата на Леонардо е 200 грама боя и малко плат.

Науката не може да се справи с болестите, старостта и смъртта.

Науката не може да определи причините за щастието и страданието.

Аз не отричам науката. Тя носи много за човечеството. Но не е достатъчна. Поне за някои хора.

Човек може да бъде учен и в същото време да търси смисъла на живота и смъртта, причините за щастието и страданието.

А не или едното или другото.

Религиите също както науката не са толкова лесни, колкото изглеждат на пръв поглед. Вярно е че много религии са били ползвани от едни хора за да управляват и манипулират други хора.

Но и науката не носи само добро. Науката не дава отговор на въпроса за добро и зло.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

сайта наистина е пълна тъпотия, то самият сайт е правен от хора от ислямската религия, за съдържанието му говоря.

darkwonderer - за доста неща не си прав, някои са ти ги казали в следващия пост.

Само едно заяждане за формулата е=м.с2, каква е тази енергия на материята, някой учен открил ли я, на мен нещо не ми е известно, на теб.

Квантите не са елементи. А квантовата физика не е толкова лесна.

Вероятно грешката е моя ,наскоро четох някаде за елемент който е забелязан от някъв си учен ,но той само изказваше хипотези можеби е и нищо не беше доказал освен ,че то съществува.

Други въпроси които не са предмет на научно търсене са:

За смисъла на живота.

Защо един залез е красив.

Защо музиката вдъхновява.

От чисто научна гледна точка Джокондата на Леонардо е 200 грама боя и малко плат.

Ми философията като хуманитарна наука дава някой отговори. Наскоро гледах един филм по дискавъри който отговаря до някъде за на тези въпроси. Та в него ставаше дума ,че човек създава предмети който извършват оределена функция и следователно има смисъл от тях. И следователно подсъзнателно ние търсим смисъл във всичко смисъл (което споед мен е една най основните причини които ни правят интелигентни същества) ,но това което не сме създали (във частност съществането си като раса и нашия живот) съществува просто така без причина.

Замисли се за едно просто същество като кучето то не е надарено с интелект като нашия не намира нищо интесесно в Джокондата на Леонардо защото не се яде (най-много да е препикае или да е накъса на парчета laugh.gif ) музиката му е безразлична залеза му подсказва само ,че е време за спане. Та ние търсим смисъл в живота ,намираме залеза за красив (някой хора де на мен ми е безразличен), музиката ни вдъхновява ... ТОВА НИ ПРАВИ ХОРА ,но не трябва да се прекаляваме и отнасяме това все пак се случва само в главата ни! Да продължа това куче както останалото то пази живота си (има инстикт за самосъхранение, тоест стах го от смърта), инстинктите го карат да се чифтоса за да остави поколение, то пази децата си инстиктивно ... няма ли някъква много голяма прилика макар и ненадърена с интелект има голяма прилика с нас. Ние въпреки съзнанието което имаме контрол върху инстинтите си ,тоест не ни е страх от пералнята защото знаем ,че е опасна ,но от друга страна може да сме безнадежно болни от нещо и само операция може да ни спаси но истинтивно ни е страх да дадем на някой лекър да ни оперира за да не ни убие (че то си срашно то някой да те разпори и да те човърка от вътре докато си толкова надрусан ,че незнаеш каде си намираш и грам болка не чустваш).

(извън темата)

Според мен много хора ще са против това което казвам но ще го кажа единстваното нещо което ни различава съществено от другите живи организми на планетата е интелекта ни и като сме еволюира ли ние така и дугите отганизми за мен Дарвин е 100% прав за произхода ни(друготе теории са абсурдни извънземн ,бог все едно врели не кипели и един факт няма който да ги подкрепи Дарвин поне е дал смислена теория и някой факти и аз мисля ,че е горенаписаното обеснява защо аз му вярвам и още много мога да напиша в подкрепа на това в което вярвам но в този форум не му е мястото).

Науката не може да се справи с болестите, старостта и смъртта.

Тук си прав но с една изключение ми то преди се е умирало от някои болести а сега с една скатула хапчета продължаваш да йивееш. Въпреки че те разбирам какво си има предвид ама отвътре ме глождеше да се позаям (по силно е от мен :P ).

Аз не отричам науката. Тя носи много за човечеството. Но не е достатъчна. Поне за някои хора.

Човек може да бъде учен и в същото време да търси смисъла на живота и смъртта, причините за щастието и страданието.

А не или едното или другото.

Религиите също както науката не са толкова лесни, колкото изглеждат на пръв поглед. Вярно е че много религии са били ползвани от едни хора за да управляват и манипулират други хора.

Но и науката не носи само добро. Науката не дава отговор на въпроса за добро и зло.

Аз съм атеист и отричам всички религий за себеси ,знам ,че това си е лично мое мнение и мой възглед за живота така го виждам аз обосновавъм се на науката (до колкото съм се запознал с нея и то не много за разлика от дуги хора) от която научавам неща с който да си обесням сранните въпроси който изникват в главата ми и нещата който се случват около мен. Невъзмойно да ме обеди някой ,че има бог ,освен ако не стана шизофреник и не чуя божия глас. Ако не друго поне науката дава обеснения ,доказателсва и факти за има неща който са на теория и доказани от части (тоес чакат да се развие науката и техниката за да бъда доказани на 100% или отхвърлени) едни приемам на други дажа ми иде са се изсмя. Обаче религия при религията е вярвай защото бог есъздал всичко и само той знае отговора който просто е така ,тоес по никакъв начин небива да бъден поставян под съмнение и не е нужно никакво доказателство(това даже е грях да си го помислиш). Извенете грешник сам и се поддава на логиката нека горя в ада или там да не накаже по друг начин зависи от религията ;).

100% науката не носи само добро ,тук си много прав. Б**ти глобалното затопляне ,еб*л сам го и в нефта ,еб*л сам я и жегата. Да земе да стане 3-та светована ядрена война та мръ и да се спася от тая жега (това в кръга на шегата).

---------------------------за some_spirit---------

това си е твое мнение.

Ще ти овърна на заяждане-то:

е=м.с2 това e формула открита е от Аинщаин (най-голямото му откритие странно е ,че не я знаеш) . Истина е и е добре доказана защото нямаше да имаш интернет ако не беше тя (исползва се за да се изчисли и поддържа стационарната орбина на спътниците около земята и за още сумати неща добре ,че я има).

Редактирано от darkwonderer (преглед на промените)

Аз съм атеист и отричам всички религий за себеси ,знам ,че това си е лично мое мнение и мой възглед за живота така го виждам аз обосновавъм се на науката (до колкото съм се запознал с нея и то не много за разлика от дуги хора) от която научавам неща с който да си обесням сранните въпроси който изникват в главата ми и нещата който се случват около мен. Невъзмойно да ме обеди някой ,че има бог ,освен ако не стана шизофреник и не чуя божия глас. Ако не друго поне науката дава обеснения ,доказателсва и факти за има неща който са на теория и доказани от части (тоес чакат да се развие науката и техниката за да бъда доказани на 100% или отхвърлени) едни приемам на други дажа ми иде са се изсмя. Обаче религия при религията е вярвай защото бог есъздал всичко и само той знае отговора който просто е така ,тоес по никакъв начин небива да бъден поставян под съмнение и не е нужно никакво доказателство(това даже е грях да си го помислиш). Извенете грешник сам и се поддава на логиката нека горя в ада или там да не накаже по друг начин зависи от религията

Тази част от поста ти показва, че не познаваш всички религии. В Будизма например няма Бог. Няма и нищо което трябва да бъде прието на доверие. Напротив, всеки трябва да провери всичко за себе си.

Ако се позамисли човек всеки вярва в нещо. Някои хора вярват в науката, по начина по който други вярват в Бог. Догмите са различни, но вярата е една и съща.

Огромната част от това, което смятаме за свое мнение са неща, които сме научили от другите и сме приели за свои.

Тъй като се смятаме за център на Вселената и всичко се върти около нас, приемаме своето мнение за най-вярно.

Собствената ни преценка е единствено правилна. Собственото си щастие за по важно от щастието на другите.

Всяко наше действие е обусловено от егоистични цели.

Резултата от този начин на мислене обикновено е страдания.

Страдания за нас и за останалите.

Тази част от поста ти показва, че не познаваш всички религии. В Будизма например няма Бог. Няма и нищо което трябва да бъде прието на доверие. Напротив, всеки трябва да провери всичко за себе си.

Ако се позамисли човек всеки вярва в нещо. Някои хора вярват в науката, по начина по който други вярват в Бог. Догмите са различни, но вярата е една и съща.

Огромната част от това, което смятаме за свое мнение са неща, които сме научили от другите и сме приели за свои.

Тъй като се смятаме за център на Вселената и всичко се върти около нас, приемаме своето мнение за най-вярно.

Не бях се сетил за будизма. Да това е нещо като филисофия дори съм срещал някъкви текстове и има доста интересна. Чувъл съм че Буда е бил с 6 пръста на краката и е имаципи мейдъ тях и тодобни. Пише се за енерги от сорна чи... Не съм достатъчно запознат да там някакво мнение за нея.

Прав си в това което си написъл в поста.

Само че в науката има доказателства. За дадена формула се прави опит който доказва съществъването и. Ще ти дам пример:

Наскоро спорех с един приятели ,че ако 2 тела с разлилчна маса ако бъдат пуснати едновременно под действието на гравитацията ще падат свободно и тяхната скорост ще бъде еднаква. И изкочи въпроса как може перото да пада с короста на чук. 100 часа обеснявах ,че това е заради съпротивлението породено от въздуха и... Най-накрая им пуснах да гледатат Ниил Арстронг как прави този опит на луната(с чука и перото). Тора ва вече ми повярваха въпреки ,че имаше мнение ,че америкаците не са били стъпвали на луната :).

Прав си пак пак го казвам но изтъквам разликата науката дава солидни доказателства. Странна ми беше формулата е=м.ц2 не повярвах защото Анщаин е лекик учен ,а защото видях доказателсвата.

Целта ми беше да кажа ,че научните факти немогат да бъдат отхвърляни. Компютъра на който пиша е създанед не базата на научни факти не е задвижвам от божествена сила. Отхвърляйки науката отхвърляме прогреса.

Преди светкавиците са били нещо свърхестествено и са се обеснявали с богове от шаманите, сега са неищо особено. Защо като видим нещо неразбираемо за нашия мозък не прочетем малко физика(мойе да има отговор там) или не изчакаме (ако го доживеем) някой по-умен от нас да го даде с факти и доказателства преди да се забулим в мистичното.

Будизма не отхвърля науката. Дори напротив. Буда е искал, ако има противоречие между будисткото учение и нещо доказано от науката - да се промени будисткото учение, защото не би трябвало да има религия, която е над истината. Към момента аз не знам да има сериозно разминаване между научната гледна точка и будисткия възглед.

В Будизма също има методи с които всяко едно твърдение в учението да бъде проверено.

Будизмът също дава солидни доказателства. Умирайки Буда е казал: "Не вярвайте на нито една моя дума. Проверете всичко сами. Бъдете своя пътеводна светлина."

Колкото до това, че Буда е имал повече пръсти или ципи - това са глупости. Буда е обикновен човек. Като всеки от нас. Обикновен човек открил как е възможно да сме щастливи във всяка ситуация от живота си.

Просветлението в Будизма е преживяване.

Безстрашие, радост, мъдрост и активно съчувствие.

Думите са ограничени.

Това е същността ни.

Така можем да преживяваме света и ние.

Във всеки момент.

• 5 седмици по-късно...

Toku shto se registrirah i mnogo me zaintriguva vashiq spor. Opredeleno iskam da vzema u4astie, zashtoto vyv vseki spor se rajda istinata. Makar 4e sym malko nepodgovena, tyi kato tepyrva navlizam v tazi materiq. I az kato dark bqh i sym oshte 4ovek na naukata i mnogo mu se kefq. No predi izvestno vreme mi se slu4i neshto koeto me nakara da gledam na sveta po drug na4in i da zapo4na da si zadavam mnogo vyprosi(kakto v Matricata :) NIo syshto tyrseshe otgovori kakto vie). Imam mnenie po vyprosa ot tova koeto mi se slu4i i tepyrva zapo4vam da se interisuvam.

ne ste li si zadavali vyprosa zashto vakuuma e idealnata sreda tam nqma zagubi sledovatelno mojesh da syshtestvuvash v nego ve4no stiga da si nqkakyv vid energiq . Kak taka ot nishtoto e syzdadeno neshto tolkova syvyrshenno i podredeno. Jiveem si jivota i smqtame vsi4ko za dadenost, no ne e taka. Kapkata voda pada na zemqta i q mokri izparqva se(dori 4ovek da q pogylne ili cveteto da q popie tq pak izliza,no e syhranila jivot) , t. e. priema druga forma(para tq ne se vijda), no pak stava na kapka voda i pak se izparqva i t.n.... Tqloto ni umira stava na prah( izqjdat go bubole4ki i tem podobni, t.e. pak sluji za neshto), no energiqta se zapazva(parata). Ve4niq krygovrat se zapazva. Energiqta(dushata) syshtestvuva parata syshto, no nie ne q vijdame, taka kato ne mojem da vidim 25-tiq kadyr, tyi kato 4oveshkoto oko vijda samo 24 kadyra v sec.

Не можем да си отговорим на толкова много въороси, които всъщност sme gi znaeli prez cqloto vreme(neshto kato vremenna amneziq ili zagubi ot triene).

Valo, mislq da pro4eta vsi4kite ti komentari, tiy kato imash interesni nabludeniq i znaniq. Tova shte e na4aloto kym zapoznavaneto mi stazi materiq. Syshto taka si se registriral na rojdennata mi data kato izklu4im godinata:)), koeto za men e mnogo pokazatelno.

Този спор ми изглежда несъстоятелен. Т.нар. хора на науката, които не приемат на сляпо нищо, сами се опровергават чрез вярата в научни теории. Що се отнася до произхода на света, то там наистина можем само да спекулираме. Иначе е много лесно да си представиш, че нищото може да се взриви и да избълва всичкото, но то точно това, от строго-научна гледна точка е невъзможно. Съветвам интересуващите се да се запознаят с отношението между изчислената възраст на вселената (около 15 милиадра години) и скоростта на продължаващото разширение - съвсем несъвместими са. Съветвам също и поддръжниците на теорията за големия взрив да се запознаят с "диханието на Брахма". Повече от очевидно е, е няма научни обосновки, които да противоречат на езотеричното познание. Науката се занимава с материята, а езотеризма е отвъд нея. Точно поради тази причина, грубата форма, примерно на 6-те дни на сътворението, е символна и има вътрешно значение. Освен това те са си седем, понеже отдиха е част от сътворението, но да не задълбаваме тук.Научните умове могат ли да съпоставят точката на безмерна плътност и маса без обем, с явлението на свръхновите, или с квазерите. Защо звездата след смъртта си избухва и така дава живот на много други. Защо не се свива до безкрайно малки размери. Аз знам, че има теории и за това, но те се основават само върху предположения. И споменатият радиационен фон не е доказателство за нищо. Само защото двама учени откриват постоянно космическо радиополе със стационарни характеристики навсякъде не би могло да е доказателство за каквото и да е, освен за самото поле. Те просто се чудеха как да го обяснят и нали тук няма обратни доказателства, значи така ще да е. Лапешки работи. Аз не съм противник на тази теория, напротив, но моля начуните унове все пак да си ги впрягат аналитично когато се запознават с разните научни достижения, а не да им вярват сляпо и после да се противопоставят на "вярващите". Та на вторите вярата е много по-състоятелна, защото се подхранва от вътрешния принцип на живота.А относно раждането на Бог от големия взрив - нека уточним, че Бог означава първопричина, тоест той е нероден на първи етап, а после и сам се ражда от себе си. И наистина, ако учените вярват безрезервно в големия взрив, който чисто научно не би могъл да бъде предизвикан, то техния Бог значи е имплозната точка, съдържаща всичко в себе си. И да ви светна в нещо, което ви убягва в плахите опити за обяснение на сътворението. Понеже сте много разочаровани, че големия взрив може да роди само водород, деутерий, хелий, еветуално и литий, а тежките елементи сме принудени да раждаме в звездите и то, в различни видове звезди - различни елементи, пък и чрез различни процеси - една тайна - ми то, така или иначе голямото Бум ражда всичко, защото ако там не съществуват потенциите, то нищо не би се развило. Лошо е, че квантовата физика се използва за да обяснява само убягващите на Нютоновите основи явления. Ако имаше повече вяра и творчество от страна на рационалистичните умове, щеше много по-стойностни и завършени начуни теории да познаваме...Тайната отвъд материята, защо ли е тайна? Защото до нея се стига само чрез вътрешен път, а по него можеш да водиш само себе си. Друг е въпросът, че и Друг те води и той не е Големия взрив.

Ама току що се сетих нещо, което е важно научните умове да знаят - че след като радиационния фон е остатък от големия взрив, то той не може да бъде стационарен, а трябва много бавно да намалява - нали сме напреднали с измерителната техника, достатъчно чувствителна е. Обаче не, той си е фон, неизменен. Или вселената е затворена в оловен корпус и външно, и някак дълбочинно, че да не могат по никакъв начин да се разсейват радиовълните. То това не е единствения сбъсък на естествознанието и логиката с астрофизиката. Сещам се из друго, познаваме физичния закон на уравновесяването, а иначе космоса действа точно обратно - от локална гледна точка, той се концентрира, а се очаква да го прави и до безкрайност. Ми то самата гравитация е антифизична донякъде и както е елементарно явление, така няма истинско обяснение. Е ще си измислим ядрени взаимодействия и т.н., ама пак нещо недовиждам и с тях на очите си. То май, най-равновесната точка в природата ще се окаже тоталната неравновесност.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Съветвам също и поддръжниците на теорията за големия взрив да се запознаят с "диханието на Брахма".

За това време се разказва в химните на Риг-Ведите, в един от най-древните паметници на световната култура. Ето фрагмент от един такъв химн:

Нищо не съществувало: ни ясното небе,

Ни величавият свод, прострян над Земята.

Какво е покривало всичко? Какво го ограждало? Какво го скривало?

Дали това са били бездънните дълбини на водите? Нямало смърт и безсмъртие. Нямало граница между деня и нощта. Нищо друго не съществувало, Освен Единен в своя бездиханен дъх Царуващ мрак, и всичко било прикрито изначално В бездните на Мрака - Океана безпросветен.

За същото говори и един откъс от още по-древната „Книга Дзиан":

Нямало нищо. Само Тъмата изпълвала Безкрайното Цяло.

Нямало време, то почивало в Безкрайните Недра на Продължителността.

Нямало Вселенски Разум, защото нямало Същество да се всели в тях.

Нямало нито Безмълвие, нито звук, защото нямало слух, за да го чуе.

Нямало нищо, освен Нерушимото Вечно Дихание, непознаващо себе си. Само Единната форма на Съществуването, безгранична, безкрайна, безпричинна се простирала, почивайки в сън без сънища. Несъзнателен живот пулсирал във вселенското Пространство.

В тези два фрагмента от древната запечатана човешка мисъл се говори за времето, когато Космос още не е имало, когато нищо не е съществувало. Това значи, че някога е било началото на Вселената. А ако е имало начало, трябва да има и край. Та нали всичко, което се ражда, трябва да умре. Ако е имало време, когато Космосът не е съществувал, ще дойде време, когато него пак няма да го има.

И легендите твърдят, че Космосът се ражда за Битие, съществува определено ограничено време и след това отново се разтваря в небитието. В сказанията на древна Индия периодът на съществуване на Космоса е наречен „Век на Брама" или „Велика Манвантара". За изразяване продължителността на този период според нашето изчисляване на годините ще са необходими 15 цифри. И въпреки че Космосът съществува в течение на невъобразимо дълго време, което изглежда безкрайно, това време е ограничено - нашата Вселена не е вечна.

Също толкова време продължава и „Великата Вечност на Небитието", наречена Маха (Велика, Пралайя, т. е. всемирно разтваряне). След това Вселената отново възкръсва за нов космически Живот, за нов век на Брама. Така продължава без начало и край смяната на великите периоди на Живота и Смъртта на Космоса. В редуващите се цикли на Битие и Небитие Вселената е вечна! Тя е периодична в непрестанното появяване и изчезване на световете - и вечна в цялото. Броят на манвантарите е безкраен - никога не е имало първа манвантара, както и никога няма да има последна.

Източник"СЕДЕМТЕ ВЕЛИКИ ТАЙНИ НА КОСМОСА"

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Найстина се е завързал интересен разговор.Не съм много запознат с религийте ,но оставам с впечатление че

човек винаги ще търси нещо .Път ли ,или нещо друго ,не знам!

Редактирано от hekyll (преглед на промените)

Найстина се е завързал интересен разговор.Не съм много запознат с религийте ,но оставам с впечатление че

човек винаги ще търси нещо .Път ли ,или нещо друго ,не знам!

Това ли е съдба?

Отговорите в науката ли са ,или в религията?

Интерсно защо Знанието се приема за религия !?

Това не е религия,това е нещо,което науката може да използва за да се развива.Те вървят ръка за ръка.

Има отговорчета разни - тях навсякъде можем да намираме и ако търсим тях, значи ще сме удовлетворени достатъчно и от всяко безсмислие. Но когато търсим същността, тя не се намира в науката, нито пък в религията, те биха могли понякога да свидетелстват за нея, но не и да ни я дадат. Който тръгва по пътя към нея знае, че това е най-дългия и труден път - път навътре. Същността не е пространствено средоточие, тя е в дълбочината на цялото и обхваща всичкото, но не тя му е дреха, а обратно - самата тя е е обгърната с разните там грубости на проявлението.

Тайни отвъд видимата ни материя - бол. Но и малкото критерийност в нас ни показва, че те също са изтъкани от материйност, но малко или повече по-фина. Когато целта ни е да открием тези тайни, трябва просто да култивираме сетивата си. Но Тайната, онази, отвъд всяка материя, същността - това е Живота, в неговата чистота и абсолютност. И въпреки, че си мислим, че ние сме негови носители, наистина той е най-скритото нещо от нас. В най-съкровената ни същина ние сме оживотворени, но отвъд нея всичко ни е в тежест. Когато ние станем всеживи, тогава да се смятаме за образ и подобие на абсолюта. И, ей Богу, ако сега сме подобие и образ, накъде вървим тогава. Не сме ли далеч вече от всички земни пътища, действително оттърсени от тежестта на кръв, материя и карма? Не, не и не. Човекът беше изправен, но се спъна и падна - удари си главичката. Като се намери пълзящ, той бе получил и амнезия и така прецени, че по логически път настоящото положение трябва да му е естественото. И тъй си пълзим, пълзим и чакаме нещо да ни припомни, че сме били някога прави. Но сега и главата ни тежи, понеже от срам изпърво, а после от залиняване на вратните жилки, тя е клюмнала надолу и назад. Ако това е върха на развитието, на постигналите го - честито! Вземете си наградите. Но на онези, които някак съзнават състоянието си: "Нека Господ ни доведе до добър край!"

• Автор

Казват че съществува "Изкуство", много стара материя на обосновки.

Тайно изкуство практикувано от хора който се наричат Магове.

Доктрина която сигурно вече е забравена?

Но нито едно от религията или науката има обяснение...

Мисълта ми е че това което познаваме като религия,традиция,ритуали като брака са тръгнали от някаде.

И някаде по пътя сме изпуснали може би нишката,и все ми се струва че преди е имало някакъв смисъл да следваме тези неписани закони.

Имали са значение .

А сега нещата са много странни.Все едно вървим на никъде,или на някаде ,все едно каде.

Хората са като празни съдове,и колкото повече вървят напред,толкова повече се връщат назад!

Не е забравена тази доктрина, но днес много окултисти пледират подобно звание. Всъщност, има сфери и на религията, и на науката, занимаващи с тази материя донякъде и са досъпни за интересуващите се, също донякъде.

В настоящите ни условия и точката, в която се намира, някъде из арийската епоха, сме наследили мистиката и езотеризма си предимно от египетските мистерии. В средновековието имаше опит за възраждане на свещената магия, която беше наречена алхимия. Този термин произлиза от "Кем", което означава именно Египет. Тази магия е най-висшето изкуство. Тя не учи как да променяме света и да манипулираме явления и събития, а учи как да променяме себе си, да ставаме по-чужди за света и да търсим христовата победа над него. А който може да каже: " Аз съм в света, но не от света" - той е истинския маг.

За жалост, тези магове са най-скритите, не се показват, не се демонстрират. Всъщност, за добро е. Но много други се кичат с подобни етикети и мамят човешките чисти подбуди. А те, горките, от незнание го правят. Пътят е нещо свято, но в гъстата ни родна горичка не се виждат друмищата.

Свещената книга на това изкуство е в сърцата, в чистите сърца. Всичко друго е мъртва буква и не носи нищо, освен подхранване на егоцентризма.

• Автор
Не е забравена тази доктрина, но днес много окултисти пледират подобно звание.

Окултисти - това някакъв мироглед ли е?

Малко повече информация,и свързано ли е с магия.

occult - закривам, затъмнявам. Тайна наука.

Сигурно знаеш какво е езотеризъм - можеш да приемеш окултизма като лабораторните му упражнения.

• Автор

Попрочетох нещо.Обаче май ще трябва да отделя повече време.

Мерси

• 2 седмици по-късно...

Мисля че това с религиите е голяма глупост. Защо на Земята няма други животни, които да вярват в божества и да се кланят на някого, а само се доверяват на собствените си инстинкти. Не мисля че със зараждането си сме си обяснявали нещата така както сега(Религия!!???). Поставете се на мястото на пещерняците, които са живеели с динозаврите-Егати простия народ надали са имали обяснение за кавото и да е. Ядат, плодят се и така сме се съхранявали и развивали . С времето мозъците ни са "узрели", но как??, защо точно ние, а много по-древни организми си стоят на едно и също положение и нямат развитие. Може би защото са съвършени. А що се отнася за материята- да нея я има. Сентенцията на целия ни живот е толкова проста, но не е дошло времето да я разберем наи-вероятно. И глупавия въпрос по който много обичаме да си спорим "кое е първо кокошката или яйцето?". Естествено, че кокошката иначе от коя утроба ще се пръкне яйцето. Тук вече въпроса опира до вечността и повтаряемостта или обратното. Всичко е толкова просто обичайте живота и живейте пълноценно, обичайте природата и живейте в хармония с нея, защото каво е тялото освен природа.

Мисля че това с религиите е голяма глупост. Защо на Земята няма други животни, които да вярват в божества и да се кланят на някого, а само се доверяват на собствените си инстинкти. Не мисля че със зараждането си сме си обяснявали нещата така както сега(Религия!!???). Поставете се на мястото на пещерняците, които са живеели с динозаврите-Егати простия народ надали са имали обяснение за кавото и да е. Ядат, плодят се и така сме се съхранявали и развивали . С времето мозъците ни са "узрели", но как??, защо точно ние, а много по-древни организми си стоят на едно и също положение и нямат развитие. Може би защото са съвършени. А що се отнася за материята- да нея я има. Сентенцията на целия ни живот е толкова проста, но не е дошло времето да я разберем наи-вероятно. И глупавия въпрос по който много обичаме да си спорим "кое е първо кокошката или яйцето?". Естествено, че кокошката иначе от коя утроба ще се пръкне яйцето. Тук вече въпроса опира до вечността и повтаряемостта или обратното. Всичко е толкова просто обичайте живота и живейте пълноценно, обичайте природата и живейте в хармония с нея, защото каво е тялото освен природа.

Аллах е създал само три интелигентни същества: хората, джиновете и ангелите. От всички създания само хората и джиновете имат възможност да избират, дали да бъдат вярващи или неверници. Останалите живи същества са създадени така, че да вярват постоянно и безусловно на Аллах и да му служат.

Хората и джиновете, обаче, можем да избираме между лоши и добри дела, преклон пред Аллах или отрицание и възгордяване. За това на края на Света ще бъдем съдени само хората и джиновете.

dimka_bs, я вземи си представи описаните от тебе пещерняци. Пийват те пещерняшка бира пред входа на свойто каменно жилище и изведнъж някъде наблизо пада светкавица. Понеже поради гореописания пещерняшки запой, ограниченото си съзнание и своята неинформираност те не могат да разберат реакциита на електрони, на хиляди километри над тях, довели до светкавицата, нашите Фред-Флинтстоуновци започват да си обясняват случилото се с един брадат чичко, живеещ високо горе, дето им се ядосал, щот' злоупотребяват с алкохола. И така, малко по малко става "т'ва с религиите", което е "голяма глупост".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.