Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли нещо за случая "Царичина"?

Featured Replies

Царичина не е мит.Тя е една лъжа.

Библейски има основание за "божи ковчег", така че, има основание за мит.

Дали е Царичина или други земи, дали е лъжа, това го оставям на професорите във форума. Някои от тях преди да говорят малко четат, това мога да го забележа със сигурност.

• Отговори 124
  • Прегледи 28,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Можеш да си вземеш културата, която смяташ, че притежаваш. Знанията, общуването.

Искам да знаеш, че ако аз бях модератор нямаше да пишеш в този форум заради промяната, която настъпи в тебе. Не почваш изреченията с главна буква както в началото, и въпреки, че ти направих забележка,проявяваш наглост. А аз не толерирам наглите хора. Свободата не е свободия. Гаврата с езика е показателна за отношението ти към България, българите, род, народ, култура. И за първи път съм наистина разочарован от модераторите тука. Загубиха под напъна на простотията.

Можеш да си вземеш културата, която смяташ, че притежаваш. Знанията, общуването.

Искам да знаеш, че ако аз бях модератор нямаше да пишеш в този форум заради промяната, която настъпи в тебе. Не почваш изреченията с главна буква както в началото, и въпреки, че ти направих забележка,проявяваш наглост. А аз не толерирам наглите хора. Свободата не е свободия. Гаврата с езика е показателна за отношението ти към България, българите, род, народ, култура. И за първи път съм наистина разочарован от модераторите тука. Загубиха под напъна на простотията.

Имаш погрешни представи за ролята на модераторите. От нас не се очаква да бъдем нито морални и идейни цензори, нито пък някакви двигатели на съответния раздел. Единственото, което сме поели като задължение, е да следим за спазването на правилата на форума, и до там. Това не ни пречи да имаме собствено мнение, и съответно да го изразяваме. Разбира се, не можем да отречем и правото на другите да имат лично мнение. Твоето мнение за потребителя Валкирия си е твое мнение. Но аз като човек, който редовно посещава раздела, имам съвсем друго мнение и смятам, че много от темите печелят от нейното присъствие в тях. Разбира се, до момента, в който не бъде нарушено някое от правилата на форума... За това си има бутонче "докладвай", и всеки може да се чувства свободен да го използва, за да не е после разочарован от модераторите...

изяснила съм отдавна въпроса по отношение на писането ми на български,които не ми е роден,но се старая...така че престани с твоите глупавини за няква гавра с езика,която се ражда само и единствено в твоя мозък.имам наглост да твърдя,че познавам много повече от теб и българия и историята на българия и още куп неща, които на теб куцат .когато имаш слабост в общуването заради недостиг на знания, не използвай модераторите като щит зад който се прикриваш.

Е, много знаеш...

да бе да :tongue2: преди моя пост ,ти изобщо не написа нищо,освен едното" мохамед бил отхвърлен от евреите".пояснението дадох аз...ти го интерпретира с твои си мисли.. и си присвои заслугите :tongue2: :tongue2: :whist:

евреите не са си присвоили нищо.бог ги пожела за свой народ. :whist: другите се намърдаха покрай тях :tongue2:

И превратна участ спря крила над българи: през изкус и съсипни ще мине България, ала – ще изтрае.

Погасна нимбата над Масър, умряха двата народа – близнаци на Междуречието, изгоря Гърция, погина Иудея, разсипа се Рома: само Бизанс и България останаха.

... Но този, що се вслушва в пророчески вещаниа, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят Бизанс навсегда, а България като Огнена Птица ще се възражда из собствена пепел, та до край на векове ще пребъде.

Защото – гаснят звезди една по една. Ала Божият Лентион ще свети вечно – и Млечният Път ще бъде свет саван на мъртвата вселена...

Автор: Петър Осоговец

От далече, далече съм си потвърдил казаното:

Тогава Бог може да пожелае и други за свой народ, защото "покрай тях" това е невъзможно.

Еврейската звезда, Давид, Голиат,  пък евреите не са разбрали , че България е избраната държава и българите са богоизбрания народ.(?) И последните ще живеят и без исраел. Да не са се самоопозорили евреите скривайки това?

Иначе ,за модерирането съм сериозен, щеше да ми "изквичиш в ръцете" ("изквичиш-замълчиш").

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

еее това е то да се изкажеш с любов към ближния..от километри личи колко си христов .....love is all around..а мухи..ко да те праим ...толкова можеш толкова даваш,......чудно е само ,след като не можеш да ме търпиш,защо непрекъснато ми се навираш,пред очите и се слагаш на постовете ми? :whist: .

И Английски ли не говориш?

http://vbox7.com/play:309124de

Тя ,любовта е сляпа...

драги мухалярчо,дълбоко оценявам в теб ,прилагането на изконното еврейско правило ..око за око,зъб за зъб.

ноооо, да ми се явиш пред синьо-зеления колор на моите очи само с една роза,считам за дълбоко възмутително скъперничество,бадр ми дава последния си дъх и възхитителните брилянти на душата и хазната си,а ти..за любофта която изпитваш към мен заслужавам милиони рози.викам алла да те отсрами.. :tongue2:

Да ни чуят и глухонемите.

Има ли за тази Ямболска област някакъв мит за великани, като да кажем за Търново, че е било построено от такива?

http://ald-bg.narod.ru/biblioteka/folklor/tur_nas/slav-padane-ternovo.htm

Макар названието „Жид” да се свързва с евреите, то по предание жидовете са също великани, които са построили Търново – Славейков прави интересен опит да свърже названието жид, жит с гетите.

Кое според теб е притеснителното в "орфизма", та трябва така "да се потулва в тайна"?

..не съм запозната с митът за Търново,но за могилите край Ямболско народопсихологията там я свързва с траките и за взаимовръзките им с боговеТЕ!

...преди доста време и докато един НЕслучаен изследовател,директор на Врачанският музей беше жив с име Иван Райкински ми е споделял, как и за Рогозенското съкровище се е основавало уж на митологии,то пък напук блесва за Света в своя тракийски реален разкош!..и да не продължавам в тази насока,защото примерите са много и случвали се и случващи се по различните краища по таз наша Земя..

..подсещаш ме обаче и само ако представлява интерес за теб/трети,пети/може да хвърлиш едно оченце на Ситовският надпис - дали е рунически клинопис,друидни заигравки с тракийски уклон е в трудност и за учените да го дешифрират за сега:http://4coolpics.com/pics/0592/272170592609.jpg

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/Kopia%20na%20nadpisa.jpg

П.п...Въпросът ти свързан с Орфизма е много добър!..и на който с най-кратък отговор ще е изразен в обобщение,че ако Археологията проговори с ясен,звънък гласец,то Политиката ще й пререже гласните струни с фин кинжал !.. мислиш ли,че човечеството е готово в свидетелство,как се пренаписва Историята човешка,как се сриват догматики,религиозни вери иии последиците от един такъв постъпателен хаос?!..пък и на никого от установените академици не им се разделя със затоплените кресла,престижността,пишейки поредните дисертации завъртяни до втръсване ,като в омагьосан,порочен кръг...!

Царичина"дупка" е вид костилка/поредната/ която може да  отрони нечии златен зъб.. :) 

П.п.п..благодаря за линка и за вниманието!

П.п.п..благодаря за линка и за вниманието!

Аз също ти благодаря. За мен Орфизма е поразяващо изящество изразено в най-благородния елемент.

Иначе ,за великаните пречупени през думите и действията на Христос, споделих моите лични усещания,  докато четях евангелие от Марко. Тогава нерационално дърветата ги взех за великани, и се връщах и "търсех" отново точно там, като печат, отпечатък.

За село Гела,битува и мита, че е бил погребан патриарх Евтимий. Пак в седяща поза (хокерно погребение), "в седнала поза, със скиптър във формата на две змийски глави и златна огърлица".

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BB%D0%B0

Писал съм за патриарха по друг повод във форума:

В първия момент, когато проетох предишния ти коментар се сетих за един разказ на Айзък Азимов "Ами ако..,?". Ами ако е обективна?

Ако Шишман не беше шушомига нямаше да блесне личността на патриарх Евтимий.

.....

Най-незабравима и покъртителна ще си остане неговата последна проява на добър пастир, който не бяга, когато види врага и не оставя своето стадо на вълчия произвол, а полага душата си за своите духовни овци (Йоан 10:11). Царят напуснал столицата, а патриархът – не! Затова с пълно право така хубаво се изразява за него народният поет Вазов: "Евтимий, на Търново в дните ужасни последний бранител и последний цар!".

На 17 юли 1393 г. пада Търново под напора на завоевателните османски орди и при предателската услуга на един другородец! Патриарх Евтимий имал гражданската доблест и пастирската смелост веднага да се яви пред гордия завоевател, за да моли пощада за мирното население. Неговата осанка и светла личност внушили почит дори в поробителя и патриархът получил обещание, че ще се изпълни молбата му. Но завоевателят се стремял с всички средства да затвърди властта си, без да се подчинява на общоприети нравствени закони, нито на чуждите трогателни молби, нито дори на собствените си честни обещания.

Наскоро последвало избиването на 110 столични първенци, събрани с измама от врага в една от градските църкви. Тогава патриархът, като истински бранител, смело изобличил лукавия управник, който не щади своите нови поданици и не уважава своята собствена дума. Заради тази му смелост завоевателят го осъдил на смърт чрез посичане при Лобната скала в Търново. Обаче става чудо, толкова необходимо като психологическа поддръжка както за патриарха, комуто предстои още да страда в продължение на останалия си живот, така и за нещастния народ, който в многовековното си робство не трябва да губи упованието си в божествения промисъл: в момента на убийственото замахване, ръцете на палача са вцепенили и мечът паднал на земята.

Публикувано изображениеВ 1394 г. патриарх Евтимий бил изпратен на заточение на юг, вероятно в Бачковския манастир. Раздялата на архипастира с паството е описана трогателно от автора на житието му, Киевския митрополит Григорий Цамблак: "Той излизаше заедно с народа като втори Йеремия, при което самите камъни на града плачеха със сълзи!" Всеки желаел силно да се доближи до великия заточеник: едни целували ръцете му, други нозете му, трети полите му; някои късали тревата на стъпките му за благословение и спомен, а други отдалеч измолвали неговия прощален благослов. Някой плачевно се провикнал: "На кого ни оставяш, добрий пастирю?" А той – и сам просълзен – отговорил: "На светата Троица ви оставям – и сега и навеки!"

http://www.pravoslavieto.com/life/01.20_sv_patriarh_evtimij.htm

След този пост тогава, Валкирия пак ми говори на тема "велики евреи", а аз си мислех за думите на Слава Севрюкова, че патриарха е преродения апостол Павел:

http://slava-sevrukova.com/evtimii/

И вътрешно, идеята не мога да я отхвърля.

Иначе, имаш ли докосване до надписите наживо?

..признавам си веднага,че съм изразено пристрастна и то откъм негативизъм към въпросния апостол Павел/ еврейчика Савел,лисунгера Саул/ по няколко много съществени причини,ала ако се впусна в писания ще е спам за темата! .. Слава Севрюкова,Ванга,Вера Кочовска са всепризнати люде,които са могли да боравят с Фините Нива/каквото и да означава това/,но в същото време си остават хора,които са твърде различни по вътрешна характеристика и по тази причина са и различни прорицатели и почини на пресъздаване на Инфо,било от Акаш-а или чрез посредници...в това посредничество и прийом се допускат ,както  грешна интерпретация,така и Не-ясен,точен образ За докосването наживо до Ситовският надпис ми е направило впечатление,споделеното като преживяване от 6 мои познати/различни по професия,пол и възраст/ ,но  които са определено зрели хора,визирам възраст,около и над 35г.!..само 2-ма от тях и слагайки ръка върху самият надпис са получили енергиен "удар" с различна амплитуда..Подчертавам за вид яснота,че и двамата са в скепсис и не робуват на залитания религиозни или се захласват по "чудеса" ! П.п. ..не мога да подмина още веднъж,че и Слава Севрюкова е изразявала мнение в Царичина "дупка" за сега да не се рови ...както и в Странджа/въпросната Баст-гробница/край Малко Търново!

..признавам си веднага,че съм изразено пристрастна и то откъм негативизъм към въпросния апостол Павел/ еврейчика Савел,лисунгера Саул/ по няколко много съществени причини,ала ако се впусна в писания ще е спам за темата! .. Слава Севрюкова,Ванга,Вера Кочовска са всепризнати люде,които са могли да боравят с Фините Нива/каквото и да означава това/,но в същото време си остават хора,които са твърде различни по вътрешна характеристика и по тази причина са и различни прорицатели и почини на пресъздаване на Инфо,било от Акаш-а или чрез посредници...в това посредничество и прийом се допускат ,както  грешна интерпретация,така и Не-ясен,точен образ За докосването наживо до Ситовският надпис ми е направило впечатление,споделеното като преживяване от 6 мои познати/различни по професия,пол и възраст/ ,но  които са определено зрели хора,визирам възраст,около и над 35г.!..само 2-ма от тях и слагайки ръка върху самият надпис са получили енергиен "удар" с различна амплитуда..Подчертавам за вид яснота,че и двамата са в скепсис и не робуват на залитания религиозни или се захласват по "чудеса" ! П.п. ..не мога да подмина още веднъж,че и Слава Севрюкова е изразявала мнение в Царичина "дупка" за сега да не се рови ...както и в Странджа/въпросната Баст-гробница/край Малко Търново!

Хахахахахахха този пост определено ще си го копирам - "енергийни удари с различни амплитуди" "боравене с фините нива" "Слава Севрюкова,Ванга,Вера Кочовска са всепризнати люде "     :giggle1: 

Що се отнася до дупката  в царичина цялата истина е доста проста - военните бяха опозорени, бяха похарчени едни милиони за нищо и всичко това в следствие на човешката глупост, като в основата стои и една заблудена женица с определени връзки. Защо материалите по случая са засекретени? Защото голяма срам, голям позор и сведения, че покрай цялата излагация са прибрани пари от определени хора. Е скучна е истината за съжаление. Няма енергийни удари, извънземни, фини нива и други глупости, а просто човешка наивност. ;)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Хахахахахахха този пост определено ще си го копирам - "енергийни удари с различни амплитуди" "боравене с фините нива" "Слава Севрюкова,Ванга,Вера Кочовска са всепризнати люде "     :giggle1: 

Що се отнася до дупката  в царичина цялата истина е доста проста - военните бяха опозорени, бяха похарчени едни милиони за нищо и всичко това в следствие на човешката глупост, като в основата стои и една заблудена женица с определени връзки. Защо материалите по случая са засекретени? Защото голяма срам, голям позор и сведения, че покрай цялата излагация са прибрани пари от определени хора. Е скучна е истината за съжаление. Няма енергийни удари, извънземни, фини нива и други глупости, а просто човешка наивност. ;)

..съфорумнико с име ivanxii,какво ще копираш е твоя работа,но все пак извадено от цялостното съдържание на постингът ми,все пак гледкай да е културно,образовано поднесено,и особено ако е пред интелигентна аудитория..Щото да не те прегърне излагацията теб.. :P  "Защо материалите са засекретени" - питаш ти?..Ей,така по същата причина да са засекретени архивите на АНЕНЕРБЕ до 2045г. или още стотици специфични материали/казано с препратки по темата/ в които да не може всеки да си вре носленцето,а още казано - любопитството уби котката с всичките й 9-т живота!..и не бъди наивен,че ние имаме толкова ;)

ифанчооо,

ти досега не разбра ли,че си имаш работа със специална контактьорка,наречена от извънземните от седмата галактика,която е в осми дом на сатурн и пета поред в другата по голяма мленокисела галактика ...... меденото хени,чиито нос съвпада с посоката на съзвездието орион .

медената гледа малко детенце и кърми.от време на време се появява тук да подаде млечна гръд да накърми и някои балкански балъци.обаче в библията ясно е казано...млечната храна е за беззъбите,на знаещите се подава твърда храна.трябваше да си затраеш бе нетърпеливко да видиш как от "пръдня,се прави боя"..щеше да ти се разкаже за орфеевия кивот, за плочката от градешница/която незнайно защо беше" разчетена" през египетския  древен репит/ и още куп артефакти които се срещат изключително и само по този балкански край от който е тръгнала световната история и човешкия род.

ахааа да се изтърве меденото хени,че е разчело и ситовския надпис или има конфиденциялна информация по случая и благоразумно спря на ръба да си присвои и тая заслуга..защото надписа вече е разчетен разбира се ...и от кой ..от спароток разбира се..индиянския вожд на  голиатовите  готи,които всъщност са ахиловите мирмидонци,които пък са българи.

сега,няма да секваме ентусиазма на хени, и ще я оставим да облъчва балъците с меденото си подквасено мляко.на любителите на твърдата храна ще поднесем основното ястие..да помислят, как така тракиеца орфей/който говори тракийски,разбирай древен български-според единствения българин тихчо/ слиза на бреговете на колхида и веднага започва да си съска разбираемо  на гръцко-тракийски ,с местното население.

същата работа и с одисей, елитен елин,..той се  псува с дивите траки на разбираем и за двете страни език, без преводач....на друг остров .

за александър фол бащата на "траките" няма да говорим...на меденото  хени и трябват космически години да стигне и проумее разликата между "тираки" и "траки". вероятно ще мине още през едно-две майчинства/да я благослови с такова плодородие богинята земела/или ми се струва по вероятно да премине направо от млечни зъби на пластмасови :tongue2::whist:

..слаба ти е психологията в случая! :)  ..но си драскай,щом ти доставя удоволствие да се отдаваш на въображението си!За това се и заплаща,нал тъй!?..пък и така,една такава темица,дето е дремела на 3-ра страница,току-виж взела да подскача в забележителен рейтинг!..ентусиазъм да има,ама от-към съсканици съм имунизирана и не ми е нужно вино да пия за това с ..кой-кой беше - ахаа!..с О-Миро! :tongue2:  Успех,Валкирия!

..съфорумнико с име ivanxii,какво ще копираш е твоя работа,но все пак извадено от цялостното съдържание на постингът ми,все пак гледкай да е културно,образовано поднесено,и особено ако е пред интелигентна аудитория..Щото да не те прегърне излагацията теб.. :P   

Ще гледкам да поразведря атмосферата с него (да се посмеем ), когато имам гости и засегнем теми от подобен характер. ;)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

А някой ходил ли е там?

Интересно може ли да се разходи човек в района на дупката? Аз съм много зарибен да ида на палатки там :P

медено хени,

да го знаеш душичко...щом влезна в някаква тема и тя веднага го дига откъм рейтинг..съвсем нескромно ти го заявявам. :tongue2::whist:

колкото до заплащането .какво да ти кажа ,един кайен,една вила в сан диего и хонорар около 300 000 долара годишно изкарах дето пиша тук.яхтата в созопол е бонус...за дето го вдигам и през лятото..рейтинга де. :lol6:

сега да ти кажа за бай  о,миро.нямаш шанс да си пиеш виното и да си говориш с него.той си говори само с мен и със зевс.с мен щото съм най скъпо платения агент на ел рой ел исраил , и със зевс щото бай  о,миро му е баща.ако се затрудняваш да ти го обясня...о,миро измисли гръцките богове измисли и оня дето свири на кози тъпани и родопски  чанове из горите на елинската богиня артемида -орфей.така,че си пристигнала със закъснение на бойното поле и не можеш да отразиш никаква актуална новина....закъсняла си с няколко века.

иначе,щом искаш да се правиш на интересна разправяй си ,че си приятелка с андромаха и хера,че си взела автограф от орфей,че си участвала на конкурса "мис спарта",със елена,че си се сваляла с оня троя-нски г*зар парис,..на никой не му пречи.обаче слагай едно наум,че има хора които разбират от история, от археология, от география и пр...и могат да те разобличат в налудничавите ти изпълнения.нищо лично,ти да не се обидиш..тука ясновидци и контактьори с лопата да ги ринеш..приемаме ,че ти си оная муза,дето ще дрънка на арфата за гибелния гняв на мирмидоно-българина-елина, ахила бин пелеев..ти пък свиквай с нас :whist:

..и всичко това е по темата тук?!...ами бравос от твоя страна! ;)  ..пак ще повторя,че нещо психологията ти/нищо обидно,разбира се/ издиша в случая,ама явно си решила да гониш до "дупка" 8-те върха Олимп!..Коварна работица е това да знаеш,щот там, разреденото кислородче обърква "сивите клетчици" и човекът като нищо започва да си говори я сам,я с некой бог ,да му се привиждат контактьори,ясновидци,дето с лопати "чъчкът сюдичко":)) Забавно е до тук, скромно гъдаличкащо и дори лично те черпя с една богоизбранаhttp://www.youtube.com/watch?v=jxod9jF9c-s

..и тя по разни чукари набива петички,други надничат и се хвърлят в бездни,а трети много самотни и загубили се в егоцентризма си нишката на Ариадна се молят тайно на Минотавърчето да спести собствената им агония иии благородно,ако може да ги приспива.. ..свиквай и ти/трети,пети/ с част от това ми присъствие.. :whist:

.,предлагам с Ети Захhttp://www.youtube.com/watch?v=82lgA53mkxo

да приключим с поздравчетата и със словестните заигравки, които не са по тема.. ..от моя страна ще бъде спазено..!

..и щот ми стана доста смешничко,че някой тук е писал,как там в "Царичината дупка"  яко сме заривали ядрените си отпадъци?!..МалеЕй?!..ама ,верно,ли? :no-no:

мммм-да,явно много сме напреднали в такова "заряване",дето никой Не знае за него,еле пък тез,дето си живеят в с. Царичина от поне 70г....или пък ракията им е замъглила съзнанието,щракат си с пръсти у кръчмето,а през това време управници със шапка невидимка,копат като луди да прикриват вери спешъл сикрети?! :)  :) ..Чууудна логика! :ph34r:

..сладуранка си ти,Валкирия!..хей да не си помислиш,че нещо там със сарказъм!?...пък и ме присещаш,как един екип финансиран от САЩ,дето се надъхал яката и идва в БГ с просба да проучва за още артефакти,щом един такъв е вече бил открит в Черно море.. разните му там учени се изпотяват,мокрейки със солена влага надиплени кресла!Разбира се,че тези люде са НЕ от вчера геолози..Кръстили този артефакт "чинията на Ной",до-Потопна,щот знаците изтипосани върху нея,наподобявали протошумерско клиновидно писмо..Явява се един нашенец,Боно Шкодров,който си сложил "таралеж в гащите" и взел,че изпратил графично възстановените 68-ем знака на лингвисти по цял свят!http://balgarite.interbgc.com/Image123.gif

..Отговори получил ,както получил и проф.Петко Димитров,а "другарчетата от Щатите" ,възпрял кой - охооо,Спецът на всички времена, г-н Божидар Димитров!..ударил по един шут на всички,угоил още повече двойната си гуша/сигурно,затова доста време фъфлеше беззъбо/,както финтове раздаде и за въпросната Царичина "дупка" Според геолозите, проливните дъждове, които са предшествали Потопа, са предизвикали "скъсването" на Босфора и водите на Средиземно море преливат през него в Черноморския басейн и се получава пробив, чийто дебит е 200 пъти по-голям от този на Ниагарския водопад...подобен катаклизъм не описва ли и Диодор - Черно море, чието ниво е по-ниско от това на останалите водни басейни, се препълва в резултат на неспиращи дъждове. Скалите, преграждащи Босфора и Дарданелите се разкъсват, следва потоп... От смесването на сладката Черноморска и солената (33 %) средиземноморска вода се получава сегашната концентрация на соленост в Черно море (17 %). Липсата на циркулация на водите му пък води до появата на "мъртва" сероводородна зона - идеална за съхраняването на археологически находки... П.п...апропо,Исус име ли е,та даже в прибавка Хростос?!..аре,локумите да продължат,както е в буквален превод - помазаник-месия...??..хи-хи..,че то още за цар Кир + че в един момент, самият той се е определял за такъв..и още и още в примери за нравите на израел,дето го е яхвал здраво Яхве - последната "дупка на кавала",като божество,бог и О-ле - още от Шумер!..Ей,че ревниц е тоз бог Йехова,бре!?..ааа,нищо аз не казвам,Он сам си казал:"Аз бог ревнив съм.." ;)

..гледкай ти,Какво може да стори и е сторила Религията на "бледоликите"?!.. :ph34r: 

Ноо,дали Ели Логинова е откачалка, психолозите отдавна са си издали присъдата - съвсем в ред си е жената,тъй че версията за нейната лудност е безсилие на пристрастните и крайно ориентираниТе!..а,дали Мошето е бил наред с главата и с кой баш господ си е шпрехал е под въпрос сериозен и дали като пророк не се е друсал с разни халюцигенни гъбици,дето и до ден-днешен си виреят по онез библейски региони!?

На мнение съм,че онова с което НЕ сме запознати,щото няма аналог или по-точно казано за силно религиозните люде е в противовес към религията им с която са им промивали мозъците от бебета Е и ЩЕ е потрес,еле пък ако се изрови артефакт на Бог,дето се изтипосва,че е я двуполов,я многолик и без да се намесва чак толкова метафоричните нюанси..

Хич не твърдя,дали в Царичина "дупка" има такъв двуполов "бог"и именно, защото залагам на артефактите,като един пример пак от Шумер и под №:11http://www.netslova.ru/gudava/sumer/gl15.files/image009.jpg

и за унагледност:Публикувано изображение

А,ти Вал и относно въпросният адонай е в зоната на личностни взаимоотношения - дали в храм,църква или на полянката до рекичката и на ръка разстояние до Евкалиптовата горичка..

не сте у ред вие

Ели е много повече от вас

Да, най-интересното е, че хората сляпо вярват на казаното от пророците от вехтите писания, без да имат и най-малкото доказателство, че те наистина са съществували, или че например Мойсей или Мохамед наистина са разговаряли с Бог, но не вярват на хора, които твърдят че разговарят с извънземни, и не вярват дори в съществуването на други разумни същества извън нашата планета.

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

алабала ми,

теб ,най-лесно те хващам в противоречия.ами,че ти сама си го опровергала,това дето си го писала по-горе:

:whist: :whist:

Внушението е голям психологически похват. :)

Ако ти внушат, че ти си най-силният, ти наистина ще се чувстваш силен.

Мойсей наистина е велик пророк. Дали е съществувал или не, не знам, но този библейски герой е много ценен за евреите. Той им е дал силата и вярата, че наистина Бог ги обича и че те са Негов народ. А когато те убедят, че ти си Божий избраник, това ти дава огромна надежда, дава ти самочувствие и увереност, и ставаш психически по-силен.Така че Мойсей, наистина е един гений.

балама ми,мила,

от поста ти излиза,че мойсей наистина е съществувал :wink12::whist:

Тя и Пипилота също е съществувала ...в книгата на Астрид Линдгрен. ;)

ами я си погледни подписа  и ти имаш дете дълбоко в себе си... :whist:

pp..............за царската дупка ,какво ще кажеш? :tongue2:

Няма по-хубаво нещо от това детето в теб никога да не пораства. :)  :tongue2:

........

Възможно е военните да са открили някаква информация в самата дупка, но те никога няма да я съобщят публично.

А книгите на Ели Логинова ми допадат и информацията там ми се струва доста логична.

кое е логичното в иформацията за дупката? айде моля ти ,тази болна женица просто е намерила ниша в която да се продава и добре да препитава за сметка на суеверието и лековерие на хората.да си чувала или виждала някой учен ,да стои зад нея и нейните бълвочи,да има учени на пресконференциите и,на изложбите и....не само някви зомбирани смешковци,обладани от суетата,че покрай нея ще се срещнат с извънземни..

Не говоря за дупката, а за това което се говори в нейните книги. А там има много полезна информация, която на мен напълно ми допада, защото приемам, че това което пише там е много по-възможно да е истина, отколкото това което пише в религиозните писания.

Царичинската дупка е най-малкото нещо, което се обсъжда в нейните книги.

не сте у ред вие

Ели е много повече от вас

..това е спорен въпрос!..може също и ти с нещо да си повече от нея или аз/трети,пети/ ако пееш като Мария Калас например,а аз да рисувам като Леонардо да Винчи и т.н.. :P  Ели Логинова, всъщност е един много приятен за събеседване човек с доста широк мироглед,премерена и доста скарана с изпадането в крайности и категоризми..Това са ми личните впечатления от нея,говорейки за издателства и други теми,нямащи нищо общо с контактьорство !..пък и за случаят с Царичината дупка с всеки няма да тръгне да говори - дошло й е до гуша  от разни-безобразни..

...един от най-глупавите изразители е човек-ът да си мисли,че е единственото разумно същество във Вселената!

Мноого дълъг ще се получи постингът,та затова на чисто..

Воинствена Вал,де спри се малко,че пак си взела да препускаш с бесна скорост по разни трасета и дюни и гдето,като холограмка само си ги гледкала,досущ като Люк,,онази Леа-та Органич от Междузвездни войни .. :)  Препратката ми с двуликия Янус има точно толкова смисъл с двуликия Енки,колкото ако беше на Ти с космогонията на Шумер,нямаше да пишеш нито за изместен радиус на действие,нито пък за Орфей ..Многоименненното божество,който става бог на евреите в един момент НЕ е копал никакви дупки и тунели не е пробивал и определено дестинацията със стрелка към-то земите на Диаонис и Орфей, ИЧ не са го занимавали!..Яхве всъщност/мнение на наистина специалисти в таз област/е един "лисунгер",верно скопен...ооо,ако искаш да е по-изискано казано още кастриран и който все по тъмно да е действал,досущ като египетският Сет от чийто пенис и той бил лишен!..ама ще спра до тук,защото темата е друга! Ели Логинова все пак има свой архив и това аз лично няма да оспорвам,пък който си няма друга работа, да се напиня за обратното, колкото си иска! :wink12:  ..както по-рано споделих тук - само Времето ще покаже един ден,Защо и заради Какво точно е идело реч във въпросната Царичина дупка..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.