Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли нещо за случая "Царичина"?

Featured Replies

Появи се секретният доклад на военните за Царичина!

Чиновническа небрежност и наследена от бившата структура „Металхим” документация изкараха на бял свят секретния доклад на военните за Царичина. „ШОУ” единствен се добра до неговите притежатели в момента – това са шефовете на Националния институт по ултрасензорна мултимедиаторика и феноменология /НИУМФ/ към Международна асоциация „Феномени”. За достоверност на фактите се обърнахме към организационния секретар на НИУМФ Елен Николов.

- Г-н Николов, вярно ли е, че притежавате т.нар. Секретен доклад за Царичина?- Да. Някои наричат Царичинската мистерия „Българският Розуел”. Аз бих я нарекъл „Българският резил”. Т.нар. дупка в Царичина е затворена от години, а се води истинска война на тая тема. Доколкото знам, съществува Варненска група от 6 човека с говорител Ваня Ангелова, които твърдят, че работят там и спекулират с близки връзки с премиера Бойко Борисов. Ели Логинова пък продължава да провежда семинари по темата и да показва картинки. Феноменът по земетръси Валентин Хаджимитов ходи да се зарежда на Царичина, но никога не е говорил глупости, за разлика от другите. Така че картината от кандидат-изследователи е пъстра и нееднородна.

За краткост „войната за Царичина” може да се характеризира като „Варненската срещу Софийската група и всички срещу Логинова”. Истината е, че реално в момента никой не може да работи там по друг начин, освен ментален. Но ако познавате фактите около Царичина, ще видите, че всичко това е една мистерия и подигравка над обикновените граждани, глътнала много пари на държавата. Мястото наистина е заредено с невероятна енергия, обругана от насилствени и неразумни действия на военните, които са били буквално подведени да работят за фалшива чужда доктрина.

Покрай истерията с Царичина се дадоха и много човешки жертви.- Баба Ванга казваше за там, че ни правят на „жути маймуни”, но никой не разбираше какво иска да каже…- За жалост наистина станахме за смях като „жълти маймуни”, и то благодарение на Генералния щаб на българската армия. Превърнаха ни в пример как една държава и нейната отбранителна система може да бъде ликвидирана безкръвно. Царичина бе военен експеримент и това е известно на всички.

- Кой стои в дъното на експеримента?- И това е известно – руските секретни служби и научни военни институти още преди половин век разработиха свръхминиатюрни радиоприемници и предаватели, които лесно да бъдат „вживени” в човешкото тяло. Същевременно се разработиха космически спътникови комуникации от типа „глобал позишънс системс” – американски, японски, руски, китайски, тайвански, индийски – много на вид.

- Как се „вживяват” в човешкото тяло?- На практика се свързват с важни нерви в човешкия организъм – слухови, зрителни и дори на зъбите, и по този начин контролират отделния човешки индивид. Това научно постижение е било използвано за манипулиране на важни персони, заемащи отговорни постове. Обект на имплантиране тип „комуникационни чипове ин витро” са били няколко министри, техни заместници, генерали и полковници от МО и МВР.

Някои от тях вече не са живи.

- Има ли отношение по въпроса напливът на съветски емисари у нас в периода 1988-1991 година?- Абсолютно! Имало е и много други чужди шпиони. Така са създадени свързващи звена между нашите тайни служби с КГБ и МОСАД. Оттам, със службите в Пентагона, МИ 6 във Великобритания, с френски и немски разузнавателни служби, с други от арабския свят – по статистика са били с около 200 страни в света.

- Говореше се още по времето на Елцин за връзки на КГБ – т. нар. Група АЛФА, с МОСАД. Упражнявали ли са контрол върху отделните страни от бившия соцблок?- Разбира се! През 1989-а у нас се появи супервълна, която нарекохме „цунами от извънземни”. И оня ден една телевизия показа снимки от любителски кадри на летящи чинии над България. Стратегическата схема е била следната: първо, избират се ръководни кадри от МВР, от МО, от научни среди от БАН, от Военна академия и институтите към “Метал Хим Холдинг” АД, „Арсенал” АД, „Електрон прогрес”, и се подвключват към програмата „ИнтерКосмос”. Тези хора са били често командировани в централите на КГБ в днешна Русия. Там, след добри пиянски изпълнения и запои,

на тези наши отговорни лица им се губят от 5 до 8 безсъзнателни часа, в което време са им били имплантирани чиповете.- С каква цел?- Да станат „послушни”.

- Как се е провеждал контролът над тях?- От близкия Космос, на орбитални височини от около 900 км над земната повърхност в спътници се монтират специални секретни устройства, които осъществяват телекомуникация с наземен команден компютърен център за глобално позициониране и изпращане на база данни. Въведена е и една новост – гигахерцови радарни устройства, които преобразуват слънчевата енергия от галиево-арсенидните батерии на фотосоларен принцип в електричество. Така към определена точка от земната повърхност се насочва комбинация от зелени лазерни лъчи и радарни излъчвания, създаващи т.нар. „лехерова система”. При резонанс с природна среда – скали, дървета, треви и пр., в района на Царичината дупка се появяваха образи на летящи чинии, а хора като Елена Логинова, полк. Наплатанов и дъщеря му бяха вкарани в тотален психогенен стрес. Военните екипи, участващи в копането на спираловидното трасе,

буквално са полудели.Изписаха тонове информация, която де факто е била дезинформация от КГБ – с някакви нови типове сигли и йероглифи. Тези хора, чрез чиповете, са били използвани да пишат в тетрадките си глупости, които генералите Минчев и Андреев са считали за „извънземни”. За съжаление, така е бил подлъган и известният наш физик Стригачев.

- А къде е отивала истинската информация?- Не е ли ясно?! Я вижте резултатите: една 200-хилядна регионална армия като нашата бе извадена от строя със задачи за развлечение на КГБ и МОСАД, и бе буквално хвърлена за подигравка в дупката.

- Продължава ли експериментът и днес?- От време на време светват радарни лъчения около Царичина и това е доказателство, че се провеждат спорадични тестове.

- А какво става с хората, у които чиповете стоят?- Сигурно от време на време им тестват чиповете – дали работят, и тези хора са в постоянен здравословен дискомфорт. Питайте Ели Логинова за това – мисля, че нейният си е вече част от тялото й.

http://vlajniochi.blog.bg/drugi/2014/02/13/poiavi-se-sekretniiat-doklad-na-voennite-za-carichina.1238338

• Отговори 124
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

На мен ми се струва, че и на Елен(а) са монтирали не 1 а 2 чипа а и ако имате в.Шоу за достоверен източник!!!!

По този случай за достоверен източник не можем и да мечтаем, но ми беше любопитно да прочета и този източник. :)

Надявам се и за други да е така.

На мен ми се струва, че и на Елен(а) са монтирали не 1 а 2 чипа а и ако имате в.Шоу за достоверен източник!!!!

то може и ти и аз също да имаме чипове, но да не знаем

:D

то може и ти и аз също да имаме чипове, но да не знаем

Еее може но нашите сигурно са 3 и повече и затова не ни интервюират в Шоу  :wink12:

По този случай за достоверен източник не можем и да мечтаем, но ми беше любопитно да прочета и този източник. :)

Надявам се и за други да е така.

Знае ли някой? :shock11:

Еее може но нашите сигурно са 3 и повече и затова не ни интервюират в Шоу  :wink12:

ми те губят - толкоз мноооооого могат да научат от нас нали

Единственото, което знам със сигурност за разкопките в Царичина е, че там са хвърлени много, много грешни пари, като немалка част от тях е потънала в нечии дълбоки джобове.

Единственото, което знам със сигурност за разкопките в Царичина е, че там са хвърлени много, много грешни пари, като немалка част от тях е потънала в нечии дълбоки джобове.

то да беше само там

:(

Таз статийка и тоз смешен в-к "Шоу" си подхождат! :) ..както си подхождат всякаквити похвати за дезинформация от всякакъв вид....като мнение бих добавила,че масата-народ последна ще научи,какво баш се е случвало в Царичина и дали още ще се случва след време?!..На този етап от развитие е по-добре някои неща да не се откриват,нито разкриват!..Ич не сме дорасли за някои истини и зомбирането да се гледкат сълзливо-елементарни латино сериалчета,истерични религиозни шоу-програмки за сега перфектно си вършат работата!..Направо viva на невежеството и елементаризма!

Само ще вметна отново,че и никои в сериозност за научно проучване, няма да се захваща  по тоз въпрос,ако няма наличие за това и още повече,че не се разиграват от българската хазна!..И да питате еврейчиките - ооо,ей,сега отчет ще спретнат :tongue2:  :)

Жутата маймуна, както я нарича Ванга, не е за всеки.

Така е.

Жутата маймуна, както я нарича Ванга, не е за всеки.

Така е.

..акцентът ,наистина не е еднополюсен!...и защото  /не визирам Ванга/ центробежността се измества на Изток и ако се задълбоча,то "двуполостта на Създателите" не е тайна,но определени човешки Фракции искат да се доберат до древни технологии...и преди и сега..

• 2 седмици по-късно...
Божидар Димитров: Извънземната мистерия в Царичина е чудовищно мошеничество

Експериментът "Царичина" е най-голямото мошеничество, което съм наблюдавал в съзнателния си живот. Това коментира в "Добро утро, България!" по TV7 директорът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров, който е бил част и от държавната комисия, която е назначена от правителството, за да разследва разкопките. Димитров добави, че техният доклад не е бил огласен, а е останал за ползване във Министерство на отбраната. "Самата операция започва в нарушение на българското законодателство, по-специално на Закона за културно историческото наследство", категоричен е директорът на НИМ. ПО думите му копането започва след докладване от Кекеменов - екстрасенс от Пловдив, който е имал връзки с властта."Не намират нищо, разбира се. Разкарват Кекеменов, сядат и започват да мислят какво да правят. А жената на един от офицерите - Елисавета Логинова, изведнъж започнала да получава съобщения от извънземна цивилизация. Въпросната цивилизация съобщила, че вселената се управлява от българи, а самите ние сме едно семе, пръснато на Земята на определена територия и нещо като спяща клетка на тази извънземна българска цивилизация", спомня си Божидар Димитров.Това не е всичко. Директорът на НИМ добави, че според разказа на Логинова, е трябвало да ни събудят, за да се справим в голяма опасност - без да е уточнено каква точно, но ние, българите, сме призвани да спасим планетата. "За целта трябва да копаем на Царичина дупка, защото неизвестно на колко метра дълбочина там има заровен кристал с формата на пирамида, който е натъпкан с технологична информация за нови машини и военно оборудване", каза още Божидар Димитров.По думите му пророчеството е казало, че трябва да се копае само на ръка и само от четирима офицери, които обаче не са копали, а са възложили тежката работа на "трудоваци". "Трима министри щедро субсидираха проекта тази операция "Слава". Общо с 16,5 млн. лв., което са много пари. Доколкото разбрах офицерите са приключили проекта с много добри придобивки", твърди Димитров. Той цитира професори по геология, според които скалите са били с шисти, които се копаят много леко - "почти като кашкавал"."Това е чудовищна измама. Беше уволнен само един полковник. Умът ми не побира как може да се случи такова нещо", завърши Божидар Димитров.

http://www.blitz.bg/news/article/252893

тоя Божудар..ама няма никаква толерантност у него към българите :slap1: още не може да разбере ,че Вселената е създадена заради българите,че бог е създал българина ,редуцирайки собствената си формула.дълбоко възмутена,откривам подписка да му се отнеме професорската титла!!!!!!!!!!

Майтап си правиш ти, но наистина невероятното е, че има хора, сериозно вярващи в цялата тази безумна и нелепа история... :D

Как извънземни прецакаха военните в Царичина

ПЕТЪР МАРЧЕВ

Аз съм книжен плъх. С претенции на изследовател на българската национална глупост. Освен това отдавна искам да напиша книга като "Параграф 22" - четивото, което ми помогна да оцелея по време на 27-те месеца в родната казарма. Докато старшината ни караше да боядисваме с вакса асфалта на плаца в Школата за запасни офицери. Както и да е, тази интродукция е достатъчна да обясни интереса ми към темата "Царичина", събрала в един стегнат възел брилянтни образци на откровена глупост и "извънземна" налудничавост. И така, с фотоапарат и репортерски диктофон в чантата поемам към това красиво и шантаво софийско селце...

Царичина. С малко късмет попадам на една особено ценна находка. Ценна почти колкото съкровището на цар Самуил. Всъщност заставам очи в очи с Димитър Кекеменов - човека, от чийто сън започва една от най-безславните операции на Българската армия - "Слава". Здрависваме се и след няколкосекундно колебание Димитър ме кани да седнем в неговото опелче и да поговорим. Включвам диктофона. Но той първо ме пита кога съм роден - година, месец, число... Ти да не си астролог, дърпам се аз. Не, искам да видя дали ще се разберем с теб, клати глава Митко. Той работи във ВМА и всеки ден се тътри до София. После почва да ми разправя една стара история. За прадядо си Младен Кривио. Кривия, защото бил куц с единия крак. Една нощ го срещнали в тъмното трима. Слушай, искаме да ни направиш един вир на реката, че да се къпем в горещините. Ама как, сакат съм, сиромах съм. Шшшт, почваш всяка вечер в кръчмата да играеш барбут. Ще спечелиш пари и ще направиш бент на реката... Както му казали тия караконджовци, тъй и станало. Не само че спечелил пари, ами спечелил и реката на барбут. И оттогава е оня Дяволски вир, пък на речицата и казват Крива река, на името на дедо Младен Кривио. А на нас ни викат Барбутовия род... Наскоро обаче някакъв пришълец развалил бента и си направил от камъните къща. Ама се изтрепали цялата му фамилия с колата - слага Димитър точка на историята, от която ми настръхват малкото косми по главата.

"Верно, на мен ми се даде, че тука е съкровището на Самуил, ама после на Логинова казаха други работи... - разказва Кекеменов и допълва. - Абе, тя Ели искаше сама да обере лаврите, ама..."

Да върнем лентата назад. В зората на българската демокрация един асансьорен техник и един екстрасенс убеждават генерал Радню Минчев, че знаят къде е заровено съкровището на цар Самуил. Ген. Минчев е начело на Генералния щаб на Българската армия. После екстрасенсът Димитър Сираков и неговите колежки - екстрасенските Марина Наплатанова, Дора Петрова и Елисавета Логинова, които контактуват с извънземните цивилизации КИКИ и РОРО, потвърждават думите на асансьорния техник. На 5 декември 1990 екстрасензорното войнство и полк. проф. Делчо Наплатанов, началник на Научния отдел на Генщаба, провеждат рекогнисцировка в Царичина и установяват къде трябва да се копае. Цяла нощ генерал Радню Минчев крои плана за секретната военна операция "Слава". На 6 декември Рубикон е преминат - сутринта от казармите на 4-ти километър поема внушителна колона от инженерни машини. Когато пристигат, центърът на селото вече е отцепен от охраната и разкопките започват. За беда точно в този момент блокира хидравликата, с която се управляват машините. "Механик-водачът на автогрейдера беше роботизиран чрез подадени му дистанционно биотокове от извънземните, в резултат на което лицето му беше изменено до неузнаваемост", свидетелства по-късно проф. Наплатанов в една своя докладна записка.

Тогава влизат в действие кирките, лопатите и шашките тротил. Българските войни издълбават стотици метри под земята, но от съкровището няма и следа. Тогава в разкопките настъпва обрат. Извънземните чрез своя човек Ели Логинова уточняват, че няма да се търси златно съкровище, а останките от първото разумно същество, живяло на Земята...

По време на описаните разкопки и в продължение на година след това в района на село Царичина са наблюдавани 27 прояви на аномални явления. По данни на Фондацията за космоноетически изследвания (ФОКОНИ) 26 очевидци са наблюдавали 21 отделни НЛО, две ограничени прояви на полтъргайст, една трийсетсантиметрова фигурка на синьо-зелено човече, един светлинен силует, един случай на обгръщане на двама от очевидците от интензивна светлина, падаща отгоре без видим източник, и едно наблюдение на явлението "тройно слънце".

И все пак най-култовият момент е на 12 май 1991 г., когато в Царичина каца космически кораб с извънземни!

"Вечерята ни започна в 22 ч - спомня си полк. Цветко Кънев, един от главните участници в царичинската епопея - Бяхме насядали около масата, когато във фургона влезе началникът на караула лейтенант Нейков. Лейтенантът беше прежълтял и изплашен и доложи, че наблюдават странни светлини, чийто произход не могат да си обяснят.

Незабавно излязохме всички офицери... Изнесохме се по шосето в източна посока на около 150 метра. Зад близките хълмове се виждаха пулсиращи светлини с дължина няколко десетки километра, които бавно се спускаха зад височините. От този момент на нас ни бе заповядано (от извънземните, посредством контактьора) да снемем цялата охрана на обекта, да отключим входната врата и всички да се приберем в машините, така че навън да няма жива душа."

Каквото и да си говорим, цялата история е някакъв неподражаем хибрид между "Параграф 22" и "Туин Пийкс". Защото още в началото на разкопките екстрасенската Марина Наплатанова се самоубива. След няколко години под моста "Чавдар" намират и бездиханното тяло на баща - проф. Наплатанов. През есента на 1992-ра новият министър на отбраната спира парите за епичните разкопки; до този момент в царичинската дупка са "потънали" 16 млн. лева от джоба на данъкоплатците! Изводите на назначената експертна комисия от учени и специалисти са размазващи за идеолозите и участниците в тази секретна операция. Малко по-късно главните действащи длъжностни лица са дадени на съд, но биват оправдани.

Случаят "Царичина" вече е част и от българския фолклор. Наскоро в специализираните среди, които продължават да се вълнуват от случая, се заговори за секретния доклад на военните за Царичина. Документът "изплувал" изненадващо от архива на вече несъществуващото ДСО "Металхим", под чиято шапка бе поставена отбранителната ни промишленост в зрелия соц. Запознати твърдят, че докладът понастоящем се намира в Националния институт по ултрасензорна мултимедиаторика и феноменология (НИУМФ) към Международната асоциация "Феномени". Според организационния секретар на НИУМФ Елен Николов в Царичина е бил демонстриран военен експеримент на руските секретни служби. Съветските научни военни институти още преди половин век са разработили свръхминиатюрни радиоприемници и предаватели, които лесно могат да бъдат имплантирани в човешкото тяло. Управляващите команди са били подавани от космически спътникови комуникации от типа "глобал позишънс системс - джипиес". Тези чипове се свързват с важни нерви в човешкия организъм - слухови, зрителни, двигателни - и по този начин те контролират отделния човешки индивид. Това научно постижение е било използвано за манипулиране на важни персони, заемащи отговорни постове. Елен Николов твърди, че обект на имплантиране тип "комуникационни чипове инвитро" са били няколко български министри, техни заместници, генерали и полковници от МО и МВР. Другарите от Москва са процедирали по следния начин: първо избирали ръководни кадри от МВР, от МО, от научни среди от БАН, от Военната академия и институтите към ДСО "Металхим", от "Арсенал" и други ключови предприятия на отбранителната промишленост. Тези хора били командировани често в Съветския съюз. А там след юнашки запои на тези наши отговорни лица им се губят по няколко часа, в което време са им били имплантирани чиповете. Как ви се струва този сюжет?! Между другото, той е добре познат на лекарите психиатри - в техните учебници са описани класически случаи на обсебености, когато пациентите твърдят, че волята им се управлява чрез чипове и космически кораби...

Православната църква учи, че извънземни има. По-точно - надземни. Става въпрос за падналите духове, за войнството на Луцифер. Тези невидими същества са сътворени с огромни възможности. Те могат да внушават мисли, да предават информация на определени хора, наричани контактьори. Дори да имитират кацането на космически кораб... А който и свещеник да попитате, ще ви каже, че случаят "Царичина" е нагледен пример как дяволетата могат да направят за смях Генералния щаб, войската и държавата ни, когато се управляват от неграмотни люде.

И накрая - една безплатна печеливша идея. Да се отвори царичинската дупка и да се преустрои в действащ Музей на българската национална глупост. По подобие на Одринската крепост реалистични восъчни фигури ще пресъздадат тогавашните двама военни министри, началника на Генщаба и офицерското войнство с кирки в ръце. Светлинно шоу, подобно на това от Царевец, ще пресъздава кацането на извънземните. И туристопотокът ще потече яко. С първите приходи ще се направи водопровод в селото. После ще се помисли и за хубав паметник пред Министерството на отбраната. Как ви се струва идеята?

trud.bg

Какво всъщност са открили или не в дупката, може би никога няма да разберем, защото и до днес достъпът до мястото е ограничен.

Съществуват много книги и научни доклади за дупката в Царичина, но каквото и да се е изписало и изговорило за нея, жителите и до днес твърдят, че това място излъчва някаква необяснима енергия. Дали е така? Не е ясно. Сигурно е обаче, че пътят, свързващ Царичина със село Искрец, е наистина страшен. 

не мисля че певеца Панайот Панайотов лъже, той има вила там

http://www.razkritia.com/115327/i-panaiot-panaiotov-vijda-izvanzemni/

тези които знаеха какво е станало там починаха скоропостижно, а военните и банаджиите не могат да асимилират това което са видели там

• 10 месеца по-късно...

тези които знаеха какво е станало там починаха скоропостижно, а военните и банаджиите не могат да асимилират това което са видели там

"починаха"

• 4 години по-късно...
Книгата я има за свободен прочит в spiralata.net. 
Царичина - съдбовен контакт
03551.jpg
Логинова, Елисавета
Автентичните спомени на феномена Е. Л.

• 1 година по-късно...

Случая е замразен и изкопите са бетонирани!

Самата история е подобна на "Зона 51". 

По-скоро са издирвали друго, а не намерили нещо. 

Повечето неща не са мистични и/или исторически ... макар, че на тази малка площ в центъра на минал "Голям континент" наречен Пангея се случват определени неща, които и до момента не могат да бъдат разбрани защо, но за сметка на това всеки иска да властва над въпросния "център".

Мда .... има още много тайни които не знаем ... Уви, дори учените не могат да дадат обяснения, но за сметка на това ни заливат с ред аргументи плод само на тяхното въображение, което обаче е направено в ред закони по които да се развива цивилизацията ... мда ... всяко мнение на вид неспециалист едва ли има значение ... 

на 30.08.2020 г. в 7:59, iИ.дИоNд.Ni написа:

Случая е замразен и изкопите са бетонирани!

Самата история е подобна на "Зона 51". 

По-скоро са издирвали друго, а не намерили нещо. 

Повечето неща не са мистични и/или исторически ... макар, че на тази малка площ в центъра на минал "Голям континент" наречен Пангея се случват определени неща, които и до момента не могат да бъдат разбрани защо, но за сметка на това всеки иска да властва над въпросния "център".

Мда .... има още много тайни които не знаем ... Уви, дори учените не могат да дадат обяснения, но за сметка на това ни заливат с ред аргументи плод само на тяхното въображение, което обаче е направено в ред закони по които да се развива цивилизацията ... мда ... всяко мнение на вид неспециалист едва ли има значение ... 

:emoji_smiley-23:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.