Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще гласуваме с интегрална бюлетина

Featured Replies

Ще гласуваме с интегрална бюлетина на местните избори

23884.jpg

Въпреки че вчера народните представители решиха гласуването да бъде преференциално, днес подкрепиха точно обратното предложение

С интегрални бюлетини за кмет, за общински съветници и за кмет на район ще гласуваме на предстоящите местни избори.

Това предложение, което направи парламентарната правна комисия за промени в Закона за местните избори, беше подкрепено от 205 депутати, а само двама бяха против.

Въпреки че вчера народните представители решиха гласуването да бъде преференциално, днес подкрепиха точно обратното предложение на парламентарната правна комисия и по този начин отпадна гласуването с преференции.

Само депутатът от ОДС Ваньо Шарков заяви, че ще бъде нарушение на Конституцията, ако отново се прегласува този текст, тъй като вчера вече е решено от депутатите да има преференциално гласуване на местните избори.

Гласуването ще бъде до 19 часа, а когато пред изборното помещение има желаещи да гласуват, те трябва да предадат документите си за самоличност на изборната комисия и така ще могат да упражнят правото си на глас и след 19 часа, но не по-късно от 20 часа.

В изборните помещения няма да се допускат лица с "поведение, накърняващо добрите нрави", както и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в секционната избирателна комисия, записаха депутатите в промените. Председателят и секретарят трябва да са задължително от различни партии и коалиции.

Източник:ACTUALNO.COM

Голяма караница настана в парламента-и накрая какво? :question: "Пременил се Илия -и пак в тия"! :)

Пак ще има автобуси с екскурзианти,пак никой нищо няма да разбира от "интегралните" бюлетини,пак бабичките ще си гласуват за БСП-без значение кои имена стоят в листите :) защото няма да могат да ги прочетат!

Ще взема накрая да тегля една майна всичко и всички! :)

Днешното заседание на парламента

Каракачанов към депутат от БСП :

"Господин Мерджанов, вие пожелахте вазелина и ще получите това, което следва след него", каза Каракачанов.

Има ли тук някой който е гласувал на избори за помиярите от БСП ?

Интересно ще ми е да чуя защо ?

Аз след парламентарните избори разпитвам познати и непознати и никой не си признава,че е гласувал за тях,а боклуците спечелиха.

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

Прарламентът просто стигна дъното на излагацията! ;) Ако не бяхме 2007 г,а 1923-на бас,че щяхме да се бием с "социалистчетата" :angry:

Много жалка картинка, това кой ще те упрявлява би трябвало да решават хората които ще бъдат управлявани, а не живеещи някъде другаде и без никакво намерение някога да се връщат. Дано този анти-български и про-турски вот на БСП бъде използван достатъчно добре от опозицията на изборите

Ква опозиция , кви управляващи , кви 5 хиляди марки ... Политиката в Българския Тълковен Речник е синоним на кражба ... Е как да гласувам , като няма за кого ? По-добре хич да не си губя времето и няколкото часа необходими ми за да отида до секцията и да пусна бюлетината ... При мен вариант да избирам между по-малкото и по-голямото зло няма ... Всички са боклуци ... Съжалявам за черногледството , ама е факт ...

Ква опозиция , кви управляващи , кви 5 хиляди марки ... Политиката в Българския Тълковен Речник е синоним на кражба ... Е как да гласувам , като няма за кого ? По-добре хич да не си губя времето и няколкото часа необходими ми за да отида до секцията и да пусна бюлетината ... При мен вариант да избирам между по-малкото и по-голямото зло няма ... Всички са боклуци ... Съжалявам за черногледството , ама е факт ...

Много правилно ! Я си гледай твоя интерес, защо да си губиш времето.

Аз пък съм оптимист и съм сигурен, че такива като теб ще стават все по-малко.

Това все пак са местни избори, а не за парламент , президент или европейски парламент. Аз съм доволен от кмета на Русе, който не се сещам даже от коя партия е, но най-вероятно БСП или независим. Бях доволен и от предната кметица, която бе избрана от лисата на СДС. Изобщо съм доволен от всички досегашни кметове, които правиха всичко, което е по силите им за града ни и което им позволява централната власт. Затова сега ще отида пак да гласувам. За мен няма значение кой ще спечели, важно е да се справя добре с общинските задачи. А какви са те? Най-важни според мнозинството избиратели, предполагам са чистотата и състоянието на пътната настилка, тротоарите и така нататък. Тогава има ли значение кой ще ме управлява, ако всичко е наред? Няма . И кмета на Гюргево да ме управлява, щом си върши работата, няма какво повече да искам. Между другото стигнахме дотам в Русе, че румънска фирма ни прави маркировката на пътищата, защото доколкото разбрах, нашето родно "пътно" е закрито :) Е, поне хората ще се постараят да си свършат работата докрай .

Много жалка картинка, това кой ще те упрявлява би трябвало да решават хората които ще бъдат управлявани, а не живеещи някъде другаде и без никакво намерение някога да се връщат. Дано този анти-български и про-турски вот на БСП бъде използван достатъчно добре от опозицията на изборите

Точно така е,тях хич не ги интересува какво е,що е-да си гласуват къде са се засадили biggrin.gif

И аз съм против такива пришълци sad.gif

Много правилно ! Я си гледай твоя интерес, защо да си губиш времето.

Аз пък съм оптимист и съм сигурен, че такива като теб ще стават все по-малко.

Хехе ... И я ми кажи за кого ще гласуваш ??? За Серго ? За Доган ? За царчето ? За Бат' Бойко ? За Атака ? За останалата опозиция която не , че е на изчезване ами сигурно ръководството и е повече от електората ???.... Мале само като ги пиша всичките тези и ми иде да си изям клавиатурата ...

1. За Серго - за партия която докара това дередже на България няма да гласувам никога ако ще Доганско да стане ...

2.За Царя - дето извършиха най-лошите сделки за България , ама за сметка на това си взеха най-хубавите комисионни ??? Айде няма нужда ...

3.За Бат Бойко - дето за една асфалтирана улица се показва 5 пъти по телевизията ??? Моля - артисти има и в театъра ...

4.За Доган - ако бях циганин или турчин щях да гласувам за него , щото той поне краде от българите за да даде на неговите си хора , за разлика от нашите които ни крадат без оглед на нищо ... Ама не съм ...

5.За Атака - демек за оня смешник Воленчо ??? Ахахаха - без коментар ...

6. За останалата опозиция - тая дето въведе понятието - господин 10% - тая която обеща да има хора в затвора заради '97 година ??? Тая при която мижитурки като Христо Бисеров от нищо станаха големи хора ??? Тая опозиция която е опозиция даже в собствената си партия ??? При която затвориха сума ти бъдещо-печеливши предприятия , само и само за да могат после да ги изкупят на безумно ниски цени или за да не са им конкуренция на собствения им бизнес ??? Ми ... май и за тях не ща ...

Казвате , че изборите не са парламентарни ами местни ... И за коя местна партия ?? Като ги виждам всичките какви са без оглед на партия ??? От Варна съм ... Кмета - Кирилчо Йорданов - Независим подкрепен от червената левица ... Бивш комунист , настоящ ТИМ-аджия , на когото му дай да си прави далаверите и да си върти манекенките на пръсти ... ??? Г-н Един От Нас ( Неделчо Михайлов) - също ТИМ-аджия ... Като знам как се карат в общинския съвет , бетер в парламента , ама не за доброто на хората ами за кой да си прокара неговото решенийце от което да се нагуши ??? Няма да давам подробности , само ще ви кажа , че си имам достатъчно информация как работи общината и как си върти далаверите ... Не сте виждали просто как се карат като цигани когато имат сесия - ако изобщо отидат на нея де ... Бедна ви е фантазията какви хора се уреждат по тънката лайсна ...

И накрая - мисля си , че след като е предвидено право да не гласувам - то е също един вид вот ... С голямо удоволствие бих гласувал , просто искам да видя само един ... Един кадърен човек , който освен че иска да се нагуши , го е грижа поне мъничко и за народа ... Сори , ма няма ... Не , че аз не виждам , ами просто няма такъв ... Когато го видя , ще го подкрепям докрай , ако ще само аз да гласувам за него !!!

Пък вие ако си мислите , че като отидете да гласувате за някой друг - Доган няма да е отново на софрата - значи политиката ви е ясна като в турска баня ... Не казвам , че съм голям политикан , ама просто то е малко и до логика и поглед на нещата ... Доган е такава лисица , че и само той от ДПС да е в парламента , пак ще държи 1/3 от властта ...

Айде със здраве и мислете с главите си за кого ще гласувате ...

Редактирано от Mavrudi (преглед на промените)

Май ще трябва да се гласува този път . Иначе-Булгаристан ! :)

Въпроса се разрешава ,ако тия от НДСВ все още се чувсват Българи.Необходимо е да излязат от правителството,и да отидем на ИЗБОРИ.

Да ама НЕ.Така са се вкопчили във власта и парите,че едва ли им пука какво става с България.

"Патриот е - душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

продава си и душата."

Ех бедни ми БОТЕВ,незнаеш само колко си прав!!!

Абе не знам за избори , ама ако тези които искат да гласуват , вместо до урните излязат с по една сопа на улицата ... 100% ще има по-голям резултат отколкото да правят кефа на управляващия "хай-лайф" ... Щото аз си спомням с кеф , как през една зима преди 10 години депутати бягаха от парламента с полицейски ескорт и са криеха като мишки каквито са си ... Ама няма да стане , затова си лягам , че поне да го сънувам biggrin.gif:clap:

Абе не знам за избори , ама ако тези които искат да гласуват , вместо до урните излязат с по една сопа на улицата ... 100% ще има по-голям резултат отколкото да правят кефа на управляващия "хай-лайф" ... Щото аз си спомням с кеф , как през една зима преди 10 години депутати бягаха от парламента с полицейски ескорт и са криеха като мишки каквито са си ... Ама няма да стане , затова си лягам , че поне да го сънувам biggrin.gif:)

А вие дето не искате да гласувате, и в този случай ли ще предпочетете "протестен" вот ?

Аха ... Не задруго ами защото ме е срам сам да се изтъпанча на центъра и да викам "УУУУУ " и " Оставка" :)

Аха ... Не задруго ами защото ме е срам сам да се изтъпанча на центъра и да викам "УУУУУ " и " Оставка" :)

Всеки сам избира начина по който да изрази мнението си !

че аз не съм казал на никой да не ходи да си гласува ... аз казвам защо аз няма да гласувам а предполагам и болшинството от българите ... :) Щото ако си спомните догодина думите ми - даже и да не са сегашните кметове и общинари - положението ще е все едно и също ...

Бях в Кърджали и видях да мият улиците със сапун,просто се чудя как живея в таз софийска мръсотия , ако гласувам и ДПС спечели в София дали и софийските улици ще се мият със сапун.

че аз не съм казал на никой да не ходи да си гласува ... аз казвам защо аз няма да гласувам а предполагам и болшинството от българите ... :) Щото ако си спомните догодина думите ми - даже и да не са сегашните кметове и общинари - положението ще е все едно и също ...

Няма как положението да е едно и също, защото никога досега през годините не е било така :) Това, че не забелязваш нищо, което се прави от общината, не означава, че не вървим напред. Аз ти препоръчвам всяка година да посещаваш един произволен град в България и да пишеш мнението си в тоя форум. Надявам се тогава да осъзнаеш, какво се прави за една година в една община! Ще дам пример с твоята. Аз съм бил 5 години студент, а след това почти всяка година съм я посещавал. Не можеш да говориш така за Варна, защото тя се развива, както и всички други големи и не чак толкова големи градове в България!

С интегрални бюлетини за кмет, за общински съветници и за кмет на район ще гласуваме на предстоящите местни избори.

Аман от тези безмислени гласувания...Чудят се какво да измислят уж да привлекат внимание...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.