Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Не става с нищо! Сега се опитвам да преинсталирам Windows, но стига до едно положение и излиза син екран. Някой може ли да ми каже как се форматира C:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

По принцип тази папка не е проблем за Касперски, щом не трие значи е доста упорит

Направо изтрий всичко. System properties-system restore и го изключваш. Така и помен няма да има от него ;-)

Форматът го направи като сложиш CD с Windows XP, пускаш инсталатора през дос и задаваш къде да инсталираш - C:. Ще те попита да форматира ли дяла и потвърждаваш

За преинсталацията и форматирането, виж тук.

както и тук

Инсталилирах си безплатния Kасперски и съм много доволен .Махна много вируси и комрютъра спря да зависва.Сега работи поне 10 пъти по бързо.

Имам проблем с нанесените щети.Часовника ми изостава много.Кошчето ми изчезна от декстопа и не мога да го намеря.Това виждам ,но сигурно си имам и други поразии причинени преди инсталацията на AOL antivirus.

Моля кажете какво да правя .

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

На часовника виж часовата зона,изкарай шорткът на кошчето.

На часовника виж часовата зона,изкарай шорткът на кошчето.

Часовата зона ми е в ред.Като сверя часовника в нета е точен , но в момента е 11 .13 , а часовника показва 10.05.

Моля обясни подробно как да изкарам шорткът на кошчето.

Ползвам безплатния Касперски.Свърши много добра работа , но един вирус остана.

detected: malware Exploit.JS.XMLCore.a File: C:\RECYCLER\S-1-5-21-1757981266-507921405-725345543-1003\Dc88\opr0A3AS.htm.Vir

Като пусна сканирането се показва тази гад,но на Mdnual Scan Warning е активен само бутон Skip.Търсачката на

"Моят компютър" не го намира във всички файлове и папки.

Моля кажете как да унищожа паразита.

Това би трябвало да свърши работата - Counter Spy

:wors:

Благодаря.свалих програмата.Дано свърши ралота.

много често се налага под сейфмод да бъдат зачиствани.. или по друга ОС ръчно ако знаеш къде е точно файла.

Когато не ти дава достъп при триенето на файла много често това върши работа:

Пускате Таск мениджъра, Процеси(прозореца), намирате Explorer.EXE , второто на мишката в/у него и давате End Process.. след това с каспера си сканирате папката пак през File менюто на Таск мениджъра като го намерите файла вече трябва каспера да може да го делне ...след това File менюто на Таск мениджъра NEW TASK и пишете в прозореца само Explorer и си е ок...Някои икони на програми няма да ги видите при часовника долу затова ги спрете напълно с End Process TREE и ги пуснете на ново... по лесният начин е РЕСТАРТ и сичко си е ОК

Моля обясни подробно как да изкарам шорткът на кошчето.

Опитай с този .reg файл. Кликаш с десен бутон -> Save target as..., запазваш някъде, стартираш, кликаш Yes и рестартираш компютъра ако не се опресни само до минутка.

Опитай с този .reg файл. Кликаш с десен бутон -> Save target as..., запазваш някъде, стартираш, кликаш Yes и рестартираш компютъра ако не се опресни само до минутка.

Благодаря за вниманието. Като пуснах почистване на диска и си намерих кошчето .

Часовника ми все така изостава. Няма ли някаква проверка в доса и вътрешно възтановяване?

Редактирано от nbn64810 (преглед на промените)

Благодаря за вниманието. Като пуснах почистване на диска и си намерих кошчето .

Часовника ми все така изостава. Няма ли някаква проверка в доса и вътрешно възтановяване?

А на колко години ти е дъното, понеже е възможно причината за изоставането да е хардуеърна (изчерпана батерия)?

Виж в биоса дали часовника е наред.

А на колко години ти е дъното, понеже е възможно причината за изоставането да е хардуеърна (изчерпана батерия)?

Ами не знам на колко години ми е дъното ,но РС-то ми е Р4 на 1.7 и затова мисля ,че не е чак толкова стар.

За проверка на батерията на сервиз ли да го нося ?

Виж в биоса дали часовника е наред.

Непременно ще видя.Само моля ми обясни възможно най подробно какво и как да направя.

Инсталилирах си безплатния Kасперски и съм много доволен .Махна много вируси и комрютъра спря да зависва.Сега работи поне 10 пъти по бързо.

Имам проблем с нанесените щети.Часовника ми изостава много.Кошчето ми изчезна от декстопа и не мога да го намеря.Това виждам ,но сигурно си имам и други поразии причинени преди инсталацията на AOL antivirus.

Моля кажете какво да правя .

По принцип в много антивирусни има система за възстановяването на щетите нанесени от вируси...С такива могат да се похвалят и от Panda Software и от Trend Micro...

Пробвай да сканираш с този инструмент

header-logo.gif

sysclean

http://www.trendmicro.com/ftp/products/tsc/sysclean.com

Линк към последните дефинициите:

http://www.trendmicro.com/ftp/products/pattern/lpt197.zip

Изтегляш, разархивираш всичко в една обща папка и сканираш!!!

А за часовникът - наистина може да е от остаряла CMOS батерия...

Има и софтуер за синхронизиране на часовника през Интернет, но можеш да го направиш и от Windows

atomic-clock-sync-settings.png

Тука са описани подробностите:

http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/

С командата

Start => Run => CMD => sfc /scannow

можеш да възстановиш някои от оригиналните файлове на Операционната Система.Слагаш инсталационния диск вътре и щом почне процесът всеки път трябва да натискаш Retry...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Докато нещо работа на компютъра и изведнъж ми изкача някакъв прозорец на IE, в който се рекламират разни онлайн казина и т.н.

Мислех, че това е spyware, затова сканирах със Spybot Search & Destroy. Той намери някакви проблеми, но след като ги махнах пак си изкачат прозорците. Има ли смисъл да пробвам с друга програма, защото видях, че тук във форума всички препоръчват Spybot-а?

btw, преди да сканирам със Spybot-а, му направих ъпдейт. С WinXP Pro SP2 съм.

Редактирано от [He4oBek] (преглед на промените)

Аз ти препоръчвам да опиташ с "Counter Spy" - Цък.

Лошото е, че е платен и можеш да го ползваш безплатно само 15 дни, но версията си е напълно функционална и ще ти реши проблема.

Редактирано от sashozl (преглед на промените)

Проблема се оправя трудно като се има в предвид ,че всичките тези spyware програми вкарват техни spy по време на инсталацията. Това си е лично мое мнение.

Нов Win и проблема ще се реши.

А относно за IE не сам и привърженик, Firefox е по добра във борбата и със pop-up прозорците.

Но това си е лично мое мнение както казах.

Докато нещо работа на компютъра и изведнъж ми изкача някакъв прозорец на IE, в който се рекламират разни онлайн казина и т.н.

Мислех, че това е spyware, затова сканирах със Spybot Search & Destroy. Той намери някакви проблеми, но след като ги махнах пак си изкачат прозорците. Има ли смисъл да пробвам с друга програма, защото видях, че тук във форума всички препоръчват Spybot-а?

btw, преди да сканирам със Spybot-а, му направих ъпдейт. С WinXP Pro SP2 съм.

С каква антивирусна си???Дай малко информация.

С NOD32 съм. И с него сканирах ама пак нищо не откри.

По-известните средства за борба с рекламни и шпионски гадинки (не забравяй да ъпдейтнеш):

Spy Sweeper 5.2.3.2120 (12.6MB)

AVG Anti-Spyware 7.5.0.50 (6.2MB)

SpyRemover 2.67 (3.4MB)

a-squared Free 2.1.0.12 (11.7MB)

Spybot - Search & Destroy 1.4 (4.9MB)

Ad-Aware SE Personal 1.06 (2.8MB)

Windows Defender 1.1.1593.0 (5.0MB)

Първите три са shareware, останалите са безплатни.

Какво стана с LOG-а на HijackThis? Директно го копни тук.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Преди време бях хванал подобна гадника, Spybot-а я намери, но не успя да я премахне, Ad-Aware даже не я засече, след това пробвах с няколко

по-неизвестни, накрая успях да я премахна със Spy Sweeper-а :ph34r:

Night_Raven е предоставил богата колекция, все ще успееш да махнеш паразита с някоя :lol6:

Искам и да кажа нещо за SpyRemover, значи това е жалко копие на Spybot, на всичкото отгоре е и платена laugh.gif

Преди година-две, бях сложил нейна вече доста стара версия, та при сканирането намери някаква гадинка и предложи да я премахне преди зареждането на Windows-а, та като се появи началният й екран, прозорецът беше 1 към 1 с този на Spybot и за капак отгоре пишеше Spybot, направо умрях от смях и между другото и тогава беше платена :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.