Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Запиши какво точно ти открива антивирусната?

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

07.2.2007 г. 09:38:32 Win32:Trojan-gen

06.2.2007 г. 01:38:32 Win32:Trojan-gen

05.2.2007 г. 01:38:19 Win32:Trojan-gen.

04.2.2007 г. 12:24:39 Win32:Agent-EID [Trj]

04.2.2007 г. 01:38:28 Win32:Trojan-gen.

Първо си спри System Restore ако е пусната: десен клик върху My Computer -> Properties -> страница System Restore, слагаш отметка на Turn off System Restore on all drives и потвърждаваш с OK. Тогава сканирай с avast!. Ако не помогне, опитай да сканираш и с VundoFix 6.3.5 (88KB).

Други програми, с които можеш да сканираш.

Spy Sweeper 5.3.1.2344 (12.3MB)

AVG Anti-Spyware 7.5.0.50 (6.2MB)

a-squared Free 2.1.0.12 (11.7MB)

Spybot - Search & Destroy 1.4 (4.9MB)

Ad-Aware SE Personal 1.06 (2.8MB)

SpyRemover 2.68 (3.4MB)

Windows Defender 1.1.1593.0 (5.0MB)

И не забравяй да ги обновиш първо!

В краен случай можеш да сканираш и с HijackThis 1.99.1 (208KB) и да пейстнеш съдържанието на LOG файла тук.

http://tinypic.com/view/?pic=2m6u5bt

Нямам го това System Restore. Ето дала съм снимка горния адрес. Иначе имам е тази програма Ad-Aware SE Personal 1.06., но не помага.

Щом нямаш, значи няма да я спираш. :speak: Опитай и другите, за които съм дал линкове. Започни с първата.

Мерси за помощта на всички, но за днес стига утре ще опитам да се справя. С това нещо не знам как се казва правилно тази гадинка.

Eто инструкция за справяне с "досадника": http://www.nosnoopware.com/removal/winantivirus_pro_2006.htm

Може да погледнеш и тук: http://www.aceviper.net/WinAntiVirus_Pro_2006.php

Или да пробваш този инструмент от Symantec, като спазиш инструкциите: http://www.symantec.com/smb/security_respo...-112210-3747-99

Мисля че си изчистих компютъра от "досадника" , но имам някакъв файл, който не мога да го махна, а мисля че е част от "досадника", казва се: ljkjol.exe. Мерси на всички, но да си призная никога толкова компютъра не бил заразяван от такава гадост. ПАЗЕТЕ СЕ.

Редактирано от jaki (преглед на промените)

Eто инструкция за справяне с "досадника": http://www.nosnoopware.com/removal/winantivirus_pro_2006.htm

Може да погледнеш и тук: http://www.aceviper.net/WinAntiVirus_Pro_2006.php

Или да пробваш този инструмент от Symantec, като спазиш инструкциите: http://www.symantec.com/smb/security_respo...-112210-3747-99

Всъщност се премахва и от този инструмент който си предложил преди, но сега си го забравил :)

fc2c7332e5bc6bec2776fe36e1229c1eb0703510.jpg

RogueRemover

Лиценз: Free

cfblueweb3og.jpgОфициална страница: www.malwarebytes.org

За актуалните версии на тази програма, следете заглавната страница на сайта!

Мъча се с един компютър заразен с Virus: win32.Salit.k намиращ се в: C:\WINDOWS\system32\olemdb32.dll !Опитвах да го обработя с 4 антивирусни програми:Avast ; AVG; Antivir и Kasperski и резултат никакъв появява се като вирус в ехе.-тата на mv2 player;WinAmp;WinRAR и Съвременна Българска Енциклопедия при опит да бъдат отворени тези програми антивирусните (и 4-тирите) спират достъпа до тези програми !След като изключа активната защита на антивируса програмите се включват,същото се случва и с няколко игри!

Моля за вашата помощ ако някой знае що за вирус е това и как мога да се преборя с него моля да сподели опита си?

Мъча се с един компютър заразен с Virus: win32.Salit.k намиращ се в: C:\WINDOWS\system32\olemdb32.dll !Опитвах да го обработя с 4 антивирусни програми:Avast ; AVG; Antivir и Kasperski и резултат никакъв появява се като вирус в ехе.-тата на mv2 player;WinAmp;WinRAR и Съвременна Българска Енциклопедия при опит да бъдат отворени тези програми антивирусните (и 4-тирите) спират достъпа до тези програми !След като изключа активната защита на антивируса програмите се включват,същото се случва и с няколко игри!

Моля за вашата помощ ако някой знае що за вирус е това и как мога да се преборя с него моля да сподели опита си?

Пробвaй със Spybot S&D,a-sguared,онлайн скенера на Ewido и на Bitdefender.Може и да помогнат.

Изключвай и SystemRestore преди да почистваш вируса.

Ето инфо за вируса :

Sality.m

Sality.k

Точно така - нека да си изключи SystemRestore, и пак да пробва с някоя от анти-вирусните програми, щом го засичат, значи трябва да могат и да го изтрият!!!

За да го изчистиш успешно трябва:

1. Да откриеш и да изтриеш самият инфектор, в твоя случай май е olemdb32.dll, но е вероятно да има и други. HiJackThis ще ти помогне да разбереш дали има и други, ако не се оправиш с HJT пусни лога му тук. По принцип това е най- бързият начин когато веднъж свикнеш да работиш с HJT/Autoruns и подобните. Никакви антивирусни не могат да ги заместят.

2. Да изчистиш вече заразените файлове- ако са заредени естествено няма да можеш ако ще и да ползваш супер-мупер антивирусна, например exe файлове в run секцията на регистъра ако са заразени и при стартирането им заразяват и други exe файлове има да си играеш на котка и мишка до безкрайност. Затова чистенето се извършва или под Safe Mоde или най- добре диска закачен на друга машина или под Bart PE.

System Restore в случая не ти е проблема, изключва се и се включва когато приключиш за да се предотврати нова инфекция ако се върне системата до предишна точка и тя е със заразени файлове. Иначе не влияе върху самият процес на чистене, т.е. не заради това не можеш да ги изчистиш.

Преборих го този вирис!То било много лесно -пуснах Spyware Doctor намери го и го изтри !Винаги съм признавал Доктора за най добрия сканер за такива гадини !

Вчера тази гад ме заблуди че е вирус -истински вирус понеже заразяваше ехе.тата

Ако бях го усетил веднага че е от рода на троянски кон или червей веднага щях да му пусна Доктора!

Пуснах за всеки случай и програмката която изтеглих от http://www.kaldata.com/forums/index.php?.....1689&st=15:

Мерси за информацията, защото аз от една седмица се боря с тая досада, мдааа чудех се как е попаднала а то заради шернатите папки

О, да това е ужасно и аз го имам, обаче на лаптопа.

Много изнервящо е.

И аз го бях лепнал преди време с кристал плеъра/Т.Е при инсталирането/,но при мене не беше болка за умиране,под сейв мод го махнах от старт менюто и римуув,тва беше всичко,повече не се е появило.

Той е прав послушай го.

Редактирано от iani1981 (преглед на промените)

И въпреки всичко потребителите продължават да се тъпчат с поредната версия на BSplayer, който е основният разпространител на това чудо. Crystal Player го съдържа във версия 1.97, но не и в по-старите. Наистина трудно се намират, но не е невъзможно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

AVG ми хваща "Exploit.ADODB.Stream.AK" в Е:/WINDOWS/Temp/tmp......Не зная какво е това и как да го премахна?Моля, ако някой може да ми помогне и предварително благодаря.

Има доста инструменти във важните теми - просто се поразрови малко из тях...А иначе тази гадинка се намира в папките за съхранение на временните файлове (TEMP)...Просто изчисти кеша...с този иснтрумент:

За по-пълно изтриване на кеша натрупан от сърфиране както и за изтриване на някои по-упорити cookies и дори някои паразити които са се лепнали от интернет аз предпочитам програмката ATF - CLEANER...

screenshot1644qi.jpg

Download:

ATF-CLEANER

http://www.atribune.org/ccount/click.php?id=1

Поразгледай се дали няма някой процес стартиран (който ти се струва подозрителен) + С (Ctrl + ALT + DEL) бутоните стартираш т.нар. Task Manager ... можеш да направиш снимка на стартираните процеси там с бутона PrintScr и да я качиш в сайта www.imageshack.us и да сложиш препратка тук за да видим от какво да се отървеш...Възможно е гадинката да не позволява да бъде изтрита и това трябва да се направи или с помоща на Unlocker 1.8.5 или под SAFE MODE (безопасен режим)...Но щом се открива от AVG трии без проблеми...Мисля че имаше беше с бутона HEAL...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

:P B-boy[styLe] благодаря ти много за помоща!Справих се и за сега всичко е наред, благодарение на твоите указания!
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Имам непонятен за мен проблем с УиндоУс-а.Значи при рестарт или изобщо влизане в ОС няма нито икони, нито дори помен от експлорер, работи само таск менаджера в който не се вижда да има нещо,което да бъгва ОС. Единствения начин да си влезна нормално в компюъра е да лог офф-на Администратора (понеже влизам под него,няма юзъри) и отново да влезна. Използвам си читав имидж, който за 4-5 месеца е използван многократно и без никакви проблеми ?! А сега като преинсталирам с него само в началото, до 3-4 рестарт се държи нормално. Опитах и с пълна преинсталация, ПАК СЪЩОТО ?! Някой имал ли е подобен проблем или да е чувал за нещо такова? АМАН ОТ ПРЕИНСТАЛАЦИИ !!! Някой може ли да помогне?

Благодаря ви предварително

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.