Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

За мен най-добрата антиспай програма е Spy Sweeper.Хваща най-голям брой бацили(вкл. и троянци) и съответно трие.И естествено е платена. :hush:

Затов пробвай с нея и все ще намери нещо.

Редактирано от KenwooD (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Първо, не лъжете човека, касперски лови спай, не му пробутвайте тия блокуци. Само трябва да смени ъпдейтващия сървър със SuperSecure database.

Мисля, че открих решение: Влизаш в сейф мод приятелю. Там отиваш на System volume information. Даваш Пропъртис. там отиваш на таб Security :

17sj.jpg

Забележи, добавил съм Jordan Samardgiev, това е акаунта, с който съм влязъл. /Аdd.../После съм дал фул контрол права. И готово. Папката се отваря без проблеми. Оттам нататък Касперского си знае работата cool.gif Успех :bye:

Или влез в DOS и го изтрии от там. Преди това обаче си вземи лист и химикал и си запиши пътя до там с подробности! Става без проблеми. Като се замисля обаче така съм трил вируси. С тгроянци не съм пробвал.

Успех!

• 3 седмици по-късно...

Real time protector-а на F-prot ми изписва че във C:\System Volume Information\... има "A0124201.exe is security risk or a back door program" "Scan with OnDemand scaner" при опит да вляза ми изписва access is denied, а скенера на анти-вирусната не го засича.Мога ли по някакъв начин да го изтрия ръчно.С Windows XP profesional SP2 съм, ако е от значение.Моля ако някой знае да помага.Благодаря предварително.

Real time protector-а на F-prot ми изписва че във C:\System Volume Information\... има "A0124201.exe is security risk or a back door program" "Scan with OnDemand scaner" при опит да вляза ми изписва access is denied, а скенера на анти-вирусната не го засича.Мога ли по някакъв начин да го изтрия ръчно.С Windows XP profesional SP2 съм, ако е от значение.Моля ако някой знае да помага.Благодаря предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай с Avast! antivirus :) малко по-долу има линк и сериен номер за професионалната версия :)

Благодаря.Трябва ли да ънинсталирам F-prot за да няма някакви сблъсъци между програмите?

Благодаря.Трябва ли да ънинсталирам F-prot за да няма някакви сблъсъци между програмите?

<{POST_SNAPBACK}>

Да, няма да е лошо. Ще си спестиш едно влизане в Safe Mod следващия път ако деинсталнеш старата програмка.

Не ти дава достъп до C:\System Volume Information\ защото това е директорията на System Restore функцията на Windows XP.Изключи System Restore и сканирай отново.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ми моя съвет е да си изключиш System Restore.

Ако можеш ми го прати тоя вирус и ще ти дам подробна информация.

Имам едно загнездило се е в C:\Document and seting\HP_administrator.......

При опит да го изтрия ми казва, че не може, защото в момента се използва.

Името на файла/троянеца е: TROJ_DLOADER.ASS

Ако някой знае как да се оправя с него да си каже, че аз не знам.

С Trojanremover - не става, просто не го лови. Антивирусната не го лови също. Засякох го чрез ONLINE сканиране в Trend Micro.

Благодаря.

Тъй като си сканирал системата на сайта на Trend Micro и там е било разпознато кончето,инсталирай си Trend Micro Anti-Spyware и сканирай компа в Safe mode с тази програма.Дано стане!

Ами първо си изключи System Restore.След това си сложи нова антивирусна(Kaspersky например) ъпдейтни я и сканирай.Ако Kaspersky го хване ще го изтрие.Най-веройтно вируса е в папката Temporary Internet Files.При ровене в някоя страница си го хванал.Пробвай да сканираш онлайн с Panda

Ако и тя не го изтрие,свали си HijackThis 1.99.1 и ми прати лог файла. cool.gif

Това дето си ми го дал не мога да го сваля, защото от САЩ не се виждат тия фрии сайтове!

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай от тук.

http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip

EDIT

А сканира ли с Panda?

Редактирано от KenwooD (преглед на промените)

Пробвай с тази http://fe.metincom.net/index.php?dir=Software/&file=avz3.zip Работи и без инсталация.

Официален сайт: http://z-oleg.com/secur/avz.htm

<{POST_SNAPBACK}>

Филипов, архивът е развален. Ето друго линкче към AVZ 3 ;)

На Филипов линка работи и в момента сканирам!

Филипов, нищо не намери това чудо.

Проверка завершена

Просканировано файлов: 98112, извлечено из архивов: 76027, найдено вирусов 0

Здравей. Имаш няколко варианта:

1. Теглиш Unlocker (имаше линк във форума за него) и изключваш с него процеса, който го използва, после триеш ръчно.

2. Минаваш под Safe Mode и пак триеш.

3. Слагаш някое LiveCD (аз ползвам DigiWiz MiniPE или SLAX, че са най-малки) и пак триеш през него, докато Windows е изключен. Третият е най-радикален, но можеш да изтриеш и нещо, което не бива да бъде трито.

При сканирането с антивирусната програма (NOD32 с последни дефиниции) ми се появи това съобщение:

trojan Win32/TrojanDownloader.Agent.BQ found in operating memory. NOD32 cannot clean this infiltration. No action can be taken on a memory infiltration.

Пробвах и с XoftSpy,но не го открива.

Някой да знае как мога да го махна това чудо и с каква програма?

При сканирането с антивирусната програма (NOD32 с последни дефиниции) ми се появи това съобщение:

trojan Win32/TrojanDownloader.Agent.BQ found in operating memory. NOD32 cannot clean this infiltration. No action can be taken on a memory infiltration.

Пробвах и с XoftSpy,но не го открива.

Някой да знае как мога да го махна това чудо и с каква програма?

<{POST_SNAPBACK}>

Проследи къде се е записал и го изтрий ръчно! Ако е стартиран като процес, го локализирай кой е и го спри и тогава го изтрий или под "Safe Mode", общо взето това е начина!

Друг вариант да изтриеш вируса, ако не ти се търсят процеси и влиза под Safe Mode е да използваш програмата Delete Doctor. Просто избираш кой файл да изтриеш, рестартираш компютъра и си готов. Най-хубавото на програмата е, че е 80kb и няма нужда от инсталация :snowballfight:

Предлагам този вариант ако не знаеш как да влизаш под Safe Mode.

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.