Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Аваст 4.6, обаче за настройките нищо не знам :-)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Сканирането с най-подробния вариант заедно с архивите наистина става адски бавно.... но нищо обезпокоително не показа. Тук е момента да попитам дали е достатъчно да ползвам само защитната стена на уиндоуса, с xp sym?

Защо да сканира архивите? Това според мен е безсмислено, само ще се бави системата.

<{POST_SNAPBACK}>

За да е сигурна на 100 %.Нека кажа за вградената стена и аз по лични впечатления.При мен тя е пусната и на двата компютъра заедно със вградената на Аваст(която също хваща)Засега(5 месеца)не съм имал проблем с атаки,винаги са били отбивани..Rossiko,Аваст има няколко защити които можеш да провериш дали са включени като задържиш мишката на иконата на Аваст в трея трябва да ти изпише че от 8 услуги има 7 работещи.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

В момента не съм вкъщи, но това което казваш за 8 услуги и 7 работещи съм сигурна, че го показва същото, защото се чудех какво означава. Аваста ми я инсталираха съвсем скоро, преди 2 седмици, и още не съм и свикнала.

Аз обаче не можах да разбера има ли конкретни настройки за вградената стена, които трябва да направя? Извинявам се за може би глупавия въпрос :help:

Не е така поне при Аваст,там там има 3 нива на скан и можеш да избираш дали да включиш сканирането на архиви отделно.Радвам се че се отърва от троянеца rossiko.

Незнам как ти звучи.Аз исках да помогна за троянеца който вече го няма.Извода?Ако няма доверие на Аваст да сложи друга антивирусна.

О, и аз се радвам, че се отървах. Оказа се, че не е бил само той, имаше около 3-4 вида, общо доктора изтри над 60 файла. Не знам дали това е много, но на мен ми изглеждаше доста страшно положението. Затова мисля довечера да пусна някой от предложените сканове, които вчера не съм ползвала.

Звучи невероятно много.Спомена по-горе май че наскоро е преинсталиран Уиндоуса.В мен изникна още едно съмнение,дали преди да се инсталира антивирусната компютъра е връзван с интернет(аз имах такъв случай затова питам).Множко ми се виждат въпросните файлчета,сканирай и с други неща за всеки случай.

Ами не. Преди преинсталирането, прехвърлихме информацията на друг комп, изчистихме вирусите със същата Аваст и после инсталирахме Уиндоуса и антивирусната. Свързахме се с интернет 3 седмици след по-късно. Има ли възможност да е останала някаква гадинка след преинсталирането?

Ами ако са инсталирани един върху друг,знам ли.Не би трябвало.Просто е невероятно да имаш толкова много гадини.При мен на сужебния лаптоп работим двамата със шефката като тя е абсолютен лаик и сваля всичко което и се предложи от нета,бразува с ИЕ и пак няма такива неща.Затова се държа съмнително :help:

Аз също съм лаик, но си мисля, че причината може да е, че защитната стена на уиндоуса не беше включена. От друга страна ти казваш, че Аваста си има такава стена...

Абе тая на Аваста лови,поне Бластер и Сасер със сигурност.Аз за всеки случай съм пуснал Уиндоуската защото на тая и нямам много вяра.Преди ползвах Касперски антихакер която след като сложих Аваст се побърка,а иначе беше хубава и непретенциозна стена която бих сложил отново ако махна Аваст.

Моята версия на Аваст изтича след 20 дни и после ще трябва да и търся крак. Но дотогава може и да реша да я сменям.

Много благодаря на всички за бързата реакция и за помощта!!! Радвам се, че влязох в този форум :help:

Не я краквай а просто въведи това:

S7808740R6857M0705-9RTULRR1

rossiko, реадвам се, че си "излекувала" компютъра.

След като Dr.Web ти е свършил работа, предлагам ти още една безплатна добавка на Доктора: Dr.Web anti-virus link checker. Може да е станало дума за него по форумите. Това е плъгин за: Mozilla - Firefox, Оpera (иска малко ръчна настройка) и за MS Internet Explorer. Полезна добавка, която е 10 КB и прави бърза (наистина, ако имаш добра външна връзка на нета) онлайн проверка през сървъра на Dr.Web при пускане на браузъра, при посочване на линк и преди download. Kaто посочиш някакъв линк, просто кликваш с десен бутон и най-отдолу на менюто ще се появи логото на Dr. Web с надпис "Scan with Dr.Web". С него правиш онлайн тест на линка за зарази. Дава лог и анализ.

Повече информация на английски: Dr.Web

Повече информация на руски: Dr.Web

В момента тествам последната версия Dr.Web anti-virus link checker 1.0.8 за Netscape/ Mozilla и засега работи перфектно и няма конфликти.

О, и аз се радвам, че се отървах. Оказа се, че не е бил само той, имаше около 3-4 вида, общо доктора изтри над 60 файла. Не знам дали това е много, но на мен ми изглеждаше доста страшно положението. Затова мисля довечера да пусна някой от предложените сканове, които вчера не съм ползвала.

<{POST_SNAPBACK}>

На мен това ми прилича повече на вирус или червей , отколкото на троянски кон.Съвета ми е да си сложиш някоя по сериозна антивирусна програма и да сканираш с нея.Аз ти препоръчвам Kaspersky или Bitdefender.Сканирай в режим SafeMode с изключен system restore.Toва че някоя антивирусна програма не намира

повече заразени файлове не означава че няма.

iani1981, едно въпросче: от къде се изключва system restore?

Значи сега се сетих за един вирус който антивирусната беше намерила и се разрових из логовете на същата и вижте какво открих,лог:

Доклад на avast!

* Файлът е генериран автоматично

*

* Задача 'Резидентна защита' използвани

* Стартирана на 09 Август 2005 г. 17:11:13

* VPS: 0527-2, 08.07.2005

*

D:\Полезни\WinRAR 3.42 Final + crack\Crack\patch2.exe [L] Win32:Trojano-1586 [Trj] (0)

D:\Полезни\WinRAR 3.42 Final + crack\Crack\patch.exe [L] Win32:Trojano-1586 [Trj] (0)

*

* Задачата спряна: 09 Август 2005 г. 17:12:48

* Време на изпълнение: 1 минути, 35 секунди

*

Вируса е подобен и е хванат и изтрит с ъпдейт от 9-ти август което ме кара да мисля че при теб се е появил преди Аваст.Не съм много сигурен дали е същия,но е аналогичен.

Не знам дали вирусът е подобен, но факт е, че отново се появи ;) а и не мога да пусна firewall-а на windows, дава някаква грешка от сорта на error sharing files, не мога да цитирам в момента

Формат "С" - най сигурното, отнема няколко часа, заедно с инсталация на програмите :yanim:

досега да си го забравил тоя кон!!!

iani1981, едно въпросче: от къде се изключва  system restore?

<{POST_SNAPBACK}>

My Computer->Properties ->System restore->turn of system restore ->трябва да сложиш отметка.След това рестартираш и влизаш в режим Safe Mode.Трябвя да си стартираш антивирусната ръчно , тъй като в този режим тя няма да се зареди първоначално.Сканираш ,после включваш System restore и рестартираш.Може да направиш един скан и с Ad - Aware и с някоя програма за почиставане на регистъра.

Пак ти препоръчвам да пробваш с Kaspersky.

Формата е много крайна мярка,пробвай всичко преди това.

Здравеите !!!

PCK/PESpin - от известно време защитата ми лови това нещо - как да се справя с него и какво точно е то ?

АнтиВир + КламВин - но не го трият !!! :eek:

Моля помогнете !!! :angry::):eek:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.