Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

Междувременно ... в една друга галактика, фар фар ауей... бензина е... 37 стотинки :

http://fakti.bg/avto/169319-litar-benzin-v-sasht-veche-struva-37-stotinki

:)

Живи да ги оплачеш хамериканците...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Ако мога да иронизирам леко - падащата американска икономика да не вземе да затисне руската, непоправимо.

Путин няма да пусне лесно кокала, надявам се да не се наложи кръговете, които представлява и са го поставили там да му избиват зъбите, за да отвори уста и пусне кокала.

преди 10 часа, Blago72 написа:

Путин няма да пусне лесно кокала, надявам се да не се наложи кръговете, които представлява и са го поставили там да му избиват зъбите, за да отвори уста и пусне кокала.

Мечтите са безплатни! Русия умира от глад, но финансира тролове по цял свят, включително и партии в Европа.

Защо тогава, се обиждаш ако те нарека малоумник? Заплатите в Москва 1500 евро ли са или не?

Трудно можеш да ме обидиш, Язе, както и да ме наречеш.

Не сме на една и съща плоскост.

В Русия заплатите не са в евро, а в рубли. Уверявам те, че с еквивалента на 1500 евро в Москва никак няма да ти е добре.

преди 14 часа, Blago72 написа:

Чакай сега, не говорехме ли за фалита на САЩ?

преди 10 часа, Blago72 написа:

В Русия заплатите не са в евро, а в рубли

Точно затова вече започнаха безредици около някои банки , раздавали валутни кредити .

Защото едно е да си изплащаш кредита в обезценяваща се в пъти рубла, съвсем друго във валута...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Чакай сега, не говорехме ли за фалита на САЩ?

За него, за него, ама от време на време ми става скучно да чакам, а то нищо да не става, та реших да раздуя нещо, е - така, докато чакаме.

Парите не са материален ресурс , а виртуален !

Обръщаш се в един момент и ......А ! Вътре нЕма никой ! .....това поне някои от нас сме го преживели....(може и продължение)

За това им текат лигите за руски територии....

Еха, териториите ли са ресурса...

А аз си мислех за технологии, начини на управление, познания...

Заблуждавал съм се.

преди 3 часа, Blago72 написа:

Технологии, ама за да развиваш нови технологии и да произвеждаш продукти, използвайки технологиите, ти трябват материални ресурси, а ресурсите се намират  в разни територии. Не можеш да започнеш от средата, трябва от началото.

Заблуждавал съм се.

Чакаме гибелта на Русия значи. Русия обаче, умря и възкръсна... нещо да кажеш? Май ще пием кокакола за 3 рубли. ;)

Заблуждавал съм се.

Не бе ! :)

Ресурса е в териториите....

Познанието идва след това - когато има какво да се познава ....:)

А пък Путин и окръжаващи , все познайват нещо....като им гледам космическите технологии ! :)

Бай ти Иван и със старо Жигули ще изкара....:lol6:

Заблуждавал си се !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Забравихте как банковата криза в САЩ ни обхвана и нас цяла Европа!! Така че са голям фактор и фалит няма да има!

Те могат да си печатат доларчета но ние не!

Китайската валутна политика е пълна със загадки. Китайската народна банка (People's Bank of China) от години беше обвързала юана, местната валута, с щатския долар.

Ако юанът бъде освободен от долара, американската валута ще загуби вероятно 10 до 40 процента от стойността си спрямо китайската. И то рязко. Китайските доларови резерви също ще загубят много от стойността си. Но това ще бъде най-малкият проблем. Хиляди фирми-износители ще фалират, а милиони работници ще останат на улицата. Китайското правителство не може да го допусне, защото иначе положително ще настъпят социални размирици.

Юанът реално трябва да расте а Централната банка го понижава нарочно.

Пекин може да си позволи поскъпващ юан само, ако е сигурен, че Федералният резерв на САЩ ще удържи обещанието си и постепенно ще повишава основния лихвен процент.

Хит след хит. Всички сериозни анализатори предвиждат сериозна девалвация на юана, ако бъде наистина оставен да намери равновесния си курс.

Космическата технология на руснаците е безкрайно частен случай, въпреки, че обединява много индустрии в себе си. Овен това, Русия не произвежда космическа технология от десетки години. Никой друг няма особен интерес - Интернет се оказа по-интересна и полезна в краткосрочен план тема.

Не знам колко са дефицитни ресурсите, но цените им никак не са стабилни, евтинеят напоследък. Сигурно е еврейски заговор.

Хит след хит. Всички сериозни анализатори предвиждат сериозна девалвация на юана, ако бъде наистина оставен да намери равновесния си курс.

Космическата технология на руснаците е безкрайно частен случай, въпреки, че обединява много индустрии в себе си. Овен това, Русия не произвежда космическа технология от десетки години. Никой друг няма особен интерес - Интернет се оказа по-интересна и полезна в краткосрочен план тема.

Не знам колко са дефицитни ресурсите, но цените им никак не са стабилни, евтинеят напоследък. Сигурно е еврейски заговор.

Може ли страната с най-висок икономически растеж дет настигна САЩ по БВП да не й се качва валутата.Девалвацията е умишлена не реална!!!

Вързана валутата за долара?? И то не баш валутен борд/въпреки че всички резерви са в долари/ щот си правят корекция на курса.Те нямат нужда от това!

То кат се замисля ако се влошиме рязко и хоп осъмваме с 3лв. за евро! Няма да ни предупредят разбира се!

Може, не може, девалвацията е факт и посоката за юана е една - надолу спрямо долара.

Както и на рублата.

Теориите за рептилиите и грандиозните заговори оставям за употреба на хората, които не могат да контролират хода на собствения си живот, за което им трябва обяснение извън тях самите.

преди 11 часа, Blago72 написа:

Може, не може, девалвацията е факт и посоката за юана е една - надолу спрямо долара.

Както и на рублата.

Теориите за рептилиите и грандиозните заговори оставям за употреба на хората, които не могат да контролират хода на собствения си живот, за което им трябва обяснение извън тях самите.

Цитат

Пекин може да си позволи поскъпващ юан само, ако е сигурен, че Федералният резерв на САЩ ще удържи обещанието си и постепенно ще повишава основния лихвен процент.

Ти нали беше икономист уж? Нарочно евтиния юан е заради износа! Демек по евтино в долари защото с това се търгува не само на азиатските пазари! А вдигането на основната лихва ще вдигне и лихвите по облигациите които китайците имат в повече!

Да не говориме,че американския долар е навързан и с канадския и австралийския и британския паунд!

И в зависимост какво изказване ще направи руския президент също може да вдигне долара!

Само той, за друг не съм чел да е имало ефект!

Икономист ли? Благо рече, че е катерач бе. Всичката му икономика опира до спонсори... Явно е добър, щото имало... ама икономист!?

А арабите дет са натрупали долари от нефта ако се обезцени долара много увисват.Има и договорени фючърси и форуърди в долари повечето на международния пазар!

Нищо не разбрах от писанията и на двама ви?!

Единият казва, че аз съм казал, че съм катерач, което просто не е вярно.

Да, катеря се, за хоби, все по-рядко.

Икономист съм по образование, "спонсори" нямам, имам работодатели.

Последно, добре ли е или зле, че юанът пада и дали това е проява на целенасочена политика на Китайската централна банка / Политбюро или е индикатор за някакви икономически проблеми?

на 31.07.2007 г. at 1:40, Shrek написа:

САЩ са пред банкрут. Това предупреди в понеделник министърът на финансите Хенри Полсън в писмо до Конгреса. Той алармира, че от есента страната няма да може да обслужва държавния си дълг, съобщи в. "Ню Йорк дейли нюз".

в-к Стандарт

Датата забелязахте, нали?!

Ако бяхте малко по-възрастни или малко по-паметливи, щяхте да знаете, че продобно пророчество сме чели и през 1997 г., и през 1987 г., и през 1977 г. За 1967 г. и по-рано нямам лични спомени, бях в детска възраст тогава, но пък съм чел стари броеве. От 60-те и 50-те години на миналия век. Всеки момент САЩ фалират още от Корейската война.

Ура!

Редактирано от stoyanivanov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.