Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

на 24.01.2016 г. at 21:15, язе написа:

Тоест, съгласяваш се, че часовника е верен 365 пъти в годината...

730 пъти всъщност. И 732 пъти във високосна година.

А иначе... В световната икономика ще има пренареждане и промени. Всъщност такова тече и в момента и далеч не е за първи път в историята. Което не означава "край на капитализма", освен ако не разбираме под "капитализъм" някакво временно състояние на стоково-паричните отношения. Ако така го разбираме - "край на капитализма" е имало поне веднъж през 19. век и поне 2 пъти през 20-и. За разочарование на цитиращите "авторитета" Красимир Иванджийски с неговите изсмукани от пръстите числа и смехотворни напъни за "анализ", нито САЩ ще изчезнат в обозримо бъдеще като глобален фактор, нито Русия ще стане световна икономическа сила. Значението на долара като световна резервна валута ще намалее и по всяка вероятност в същото това "обозримо бъдеще" ще говорим вече за "кошница валути" - като сред тях почти със 100% сигурност ще бъде юанът и почти със 100% сигурност няма да бъде рублата.  И за да не ме налазят лица с "георгиевски лентички" в профила - харесвам руснаците, обичам руската литература, превеждам от руски. ;) Но имам молба към лицата с лентички - много моля да намалите броя на излишните препинателни знаци в постингите си. Така мисълта ви става още по-препъната и не помагате на читателя да разбере до какви висини на анализа и глъбини на мисълта сте стигнали. Успех!

Редактирано от stoyanivanov (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

В щата Тексас, се усилва стремежа за отделянето, в независима държава. :D Между другото, за тези дето не знаят, Тексас е бил независима държава, преди да се включи към така наречените, съединени щати.

САЩ едва ли ще изчезнат от световната сцена като държава, освен при природен катаклизъм. Но това ще засегне, и нас и мижитурките дето се кланят, на голямата бяла къща.

Отново давам жокерче, освен предното с Кадафи. Какво е Федералния резерв? И как се осъществява валутната политика на САЩ? И от кой? Кенеди преди да го 'демократизират', прави опит да върне печатането на пари, в държавни ръце.

Това което наричаме капитализъм, който виждахме в последните 25 години, стигна края. Балона ще се спука, въпроса е с гръм ли ще е. Колкото до числата цитирани от Красимир Иванджийски, те са факт. И много видни икономисти, дават почти същите данни. Долара като световна валута умира, и то не в обозримото бъдеще, е сега. Юанът е част от 'валутната кошница', не в обозримото бъдеще, а сега. Както казах и преди, има нови играчи, макар и тукашните експерти, да ги премълчават. Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции е факт и в момента, 57 страни са участници. Скоро щели да станат 70, напук на опитите на САЩ, да спрат процеса. Германия участва в тази финансова институция, но ние като верни лакей и смукачи на американски интереси, дори и не знаем за наличието й.

Към лицата с писанки на профила, малко повече мисъл трябва. Има наченки, което ме радва. За разлика от писанията на загледния мозък, в предния пост има доста вярни неща.

преди 9 часа, ghostBG86 написа:

Все по-малко, господства долара. И това е проблема, за кравефермата. :D Тия паразити, за да водят сегашния си живот, трябва да смучат от други държави. Само в САЩ, можеш да направиш ипотека на ипотеката на ипотеката, като е ясно на всички, че никога няма да върнеш парите. 

До сега, ако купуваш нещо от друга държава, първо прехвърляш сумата в долари, после получателя ги обръща в своята валута. Това са милиарди приход, за печатницата САЩ.  И да не забравим, сеенето на 'демокрация', там където им изнася.

Сега вече, все повече държави търгуват в собствени валути, или в юан. Има нови международни банки, които ще заместват МВФ и Световната банка. И много държави, станаха участници в тези институции.

Дълга на САЩ, в последните години, се утрои. И никога не могат, да го върнат. А всеки с поне малко акъл знае, че в нормална икономическа ситуация, ще фалираш. ;) Или кредиторите, ще те принудят. До скоро, ситуацията не беше нормална, защото САЩ успешно властваха, и всяка държава която надигнеше глава, беше 'демократизирана'. Но това е вече минало.  Жокер за по-умната част /изключвам трола и оня другия/, какво искаше да направи Кадафи и в каква валута да търгува нефта? Поинтересувайте се.

А иначе, тукашния загладен мозък, може да прави елементарни икономически анализи. :ph34r:

Къде го четеш това? Юанът ще стане ако поиска китайското управление.Имало нови световни банки ама кои са те кажи ги? Тоя фалит се чака от много време и нестава.Ма ето,че кредиторите не ги принуждават!

Редактирано от Beyond_Wisdom (преглед на промените)

преди 13 часа, Beyond_Wisdom написа:

Къде го четеш това? Юанът ще стане ако поиска китайското управление.Имало нови световни банки ама кои са те кажи ги? Тоя фалит се чака от много време и нестава.Ма ето,че кредиторите не ги принуждават!

Юанът е вече част от 'валутната кошница'.

http://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/12/01/2660535_mvf_vkljuchi_juana_v_rezervnite_valuti/

Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции - за нея говоря.

http://www.investor.bg/aziia/336/a/si-dzinpin-oficialno-startira-aziatskata-banka-za-infrastrukturni-investicii-209599/

Ако искаш още информация, за новата световна банка, трябва да търсиш. Но не в нашите и западните медии. Че играе голяма цензура, а уж са свободни и независими.

Говорех, за нормална икономическа ситуация. В която САЩ, натрупва трилиони долари дълг и никога няма да ги върне. Икономическата логика е, фалит. Но САЩ бяха хегемон, в последните 25 години. И всяка държава, която се опитваше да се измъкне, беше 'демократизирана'. Кадафи правеше планове, за златно покритие на валутата и обединение на африкански страни, в икономически съюз. И искаше да търгува, нефта на Либия в евро, а не в долари. И какво стана с него?

Колко държави, са били изправяни пред фалит, заради стократно по-малки дългове? Аржентина преди две години някъде, дължеше 7 милиарда. И кредиторите, се опитваха да я фалират. Та Китай тогава, даде заем да си платят дълга. И вече никой не говори, за Аржентина. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Цитат

Очаква се AIIB да предоставя заеми между 10 и 15 млрд. долара годишно през първите пет или шест години и да стартира дейност през второто тримесечие на 2016 г.

Китай първоначално предостави 29,78 млрд. долара от уставния капитал на AIIB, който възлиза на 100 млрд. долара.

Ма виждаш,че всичко е в долари!Четеш ли какво си постнал?

преди 51 минути, Beyond_Wisdom написа:

Ма виждаш,че всичко е в долари!Четеш ли какво си постнал?

А ти какво прочете? :D И какво, като сумите са в долари? По-лесно разбираемо е, за някои хора. Като ти напишат 100 милиарда юана, ще гледаш като теле в железница. Но с времете, ще свикнеш какво означават 100 милиарда юана.

И от всичко това, на теб ти направи впечатление, че в статията сумите са в долари? Браво. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Не че е по-лесно разбираемо а че още юанът не е световна валута и резервите са в долари! И ще се дават кредити в долари! Не искат другите юани!!!! Искат доларчета!!! Ся разбрали?

Според някакви тука медии, американската икономика щяла да ср забави, сега растяла с темп 2% (трето тримесечие).

Умряла работа, тия американци, само 2%....

http://mobile.reuters.com/article/newsOne/idUSKCN0V70BY

преди 12 часа, Beyond_Wisdom написа:

Не че е по-лесно разбираемо а че още юанът не е световна валута и резервите са в долари! И ще се дават кредити в долари! Не искат другите юани!!!! Искат доларчета!!! Ся разбрали?

Айде на поправителен. Ама си сложи и очила, че нещо имаш проблем с четенето. :D Имаш линк, че юанът е във 'валутната кошница'. Имаш линк, за работеща нова световна банка. Ако имаш желание, може да прочетеш и за едни икономически съюзи, формирани в Азия и останалия свят. И САЩ не участват в тях. ;) Ще те оставя да осмислиш, какво означават тези нови неща.

Във всички статии, се използва доларовата равностойност, за лесно рабиране. А в каква валута ще се дават кредити, си зависи от конкретната ситуация. Със сигурност, ще има и доларови, ще има и в юани.

Интересно, уж Америка е във (технически) фалит, пък капиталите напускат бързо Китай, поставяйки рекорд - близо 1 трилион долара:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-27/china-s-1-trillion-money-exodus-isn-t-about-capital-controls

Може би отиват в цитираната банка, или купуват с тях рубли...не знам.

Знам само, че ми става забавно колко неграмотни по темата хора има.

преди 9 часа, ghostBG86 написа:

Айде на поправителен. Ама си сложи и очила, че нещо имаш проблем с четенето. :D Имаш линк, че юанът е във 'валутната кошница'. Имаш линк, за работеща нова световна банка. Ако имаш желание, може да прочетеш и за едни икономически съюзи, формирани в Азия и останалия свят. И САЩ не участват в тях. ;) Ще те оставя да осмислиш, какво означават тези нови неща.

Във всички статии, се използва доларовата равностойност, за лесно рабиране. А в каква валута ще се дават кредити, си зависи от конкретната ситуация. Със сигурност, ще има и доларови, ще има и в юани.

А бе ти не разбираш ли,че докато не се откаже/загуби доверие/ в долара целия свят и не държат резерви в долари и не търгуват с долари,чак тогава може да стане това! Да резервите на Китай и Азиатските страни са в долари!!!

Нищо, има време за фалит, силно се надяваме за закриването,  ще чакаме до края на годината. Дотогава ще се утешаваме с цитати от блитц, поглед.инфо и други авторитетни издания.

Цитат

В крайна сметка Китай, както и други държави, биха желали да видят края на хегемонията на долара като световна резервна валута. Това обаче няма да стане, докато не се появи друга валута, която от геополитическа гледна точка е сигурна колкото долара"

Еврото като стана международна валута с какво попречи на долара?

преди 4 часа, Blago72 написа:

Интересно, уж Америка е във (технически) фалит, пък капиталите напускат бързо Китай, поставяйки рекорд - близо 1 трилион долара:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-27/china-s-1-trillion-money-exodus-isn-t-about-capital-controls

Ми само 100 милиарда са останали за банката! Многото пари!! Америка си напечата 600 милиарда без проблем!:D

Редактирано от Beyond_Wisdom (преглед на промените)

Марк Фабер - Не бих съхранявал активи в САЩ, по-добре в Азия

Марк Фабер е убеден, че Федералният резерв е направил множество грешки и финансовата система е станала несъразмерно голяма в сравнение с реалната икономика

20160201.jvgxueqdbs.jpg

Цитат

Вярвам, че Федералният резерв направи множество грешки през последните 20 години и тези грешки се надграждат една друга. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria популярният инвеститор Марк Фабер.  По думите на Фабер последните две грешки на Фед „бяха, че те трябваше да повишат лихвите по федералните фондове още през 2011-2012 с да речем 2% на година. Но те не го направиха и политиката на нулеви лихви произведе нови балони, особено при пазарите на ниско качествени дългове и при възникващите пазари“.

Марк Фабер посочи още, че не би съхранявал активи в САЩ и във „васалa на Америка“ - Великобритания. „Европейската централна банка най-вероятно също би ги изпратила в САЩ. Така че си мисля, че най-доброто място е може би някъде в Азия - в Хонконг или Сингапур, може би Дубай, може би дори и в България. Разбирате ли, навсякъде, но не и в САЩ. Това е каквото аз бих направил“, изтъкна инвеститорът.

„Сега към проблемите на Западна Европа и в САЩ имаме и проблемите на развиващите се икономики. И според мен Фед ще осъзнае още на следващата си среща грешката, която направи. Сега беше точно моментът, в който те не трябваше да вдигат лихвите, а го направиха. И сега те ще останат неутрални - ще казват винаги, че решенията им зависят от данните за икономиката, а те са се влошили и има международен натиск върху капиталовите пазари и особено на кредитния пазар. И че има влошаване на икономическата статистика, и спад на цената на петрола. Те ще използват всеки аргумент в опит да отложат вдигането“, коментира популярният инвеститор и автор на Gloom, Boom & Doom Report.

Според Марк Фабер отговорните инвеститори трябва да разберат, че никой няма как да знае как точно ще изглежда света след 5 години. „Така че при липса на знание за бъдещето какво можете да направите? Можете да диверсифицирате. И правейки това вие се опирате на вашата оценка, че дадени неща ще проработят, а други не. Това обаче, което всички знаем е, че финансовата система е несъразмерно голяма в сравнение с реалната икономика, която генерира паричните потоци в света. И казвайки това, според мен финансовият сектор ще трябва да бъде намален по един или друг начин. С други думи, тези нива трябва да бъдат намалени, а най-вероятно и оценките на капиталовия пазар“, посочи Фабер

на 29.01.2016 г. at 14:20, Blago72 написа:

Въпросът е, към къде го напускат? Ако е към Америка, ще е доста глупаво, да осъществиш един проект и да го напуснеш, когато той работи. А падането на юана, явно не предизвиква паника в Китай. Китайските стоки бяха евтини, сега ще са още по- евтини. Ноухауто го имат, инфраструктура също... ще си напечатат юани и всичко ще е точно. Имаш ли производство, никой не може да те сгъне!

Ако доларите намаляват юана пада да логично да се уравновесят нещата щат са вързани.Ако почнат да печатат юани ще предизвикат инфлация и ще падне още юанът! Печатането го могат само САЩ!

Населението само си държи спестяванията в юани не и бизнеса капитала!

преди 43 минути, Beyond_Wisdom написа:

Ако доларите намаляват юана пада да логично да се уравновесят нещата щат са вързани.Ако почнат да печатат юани ще предизвикат инфлация и ще падне още юанът! Печатането го могат само САЩ!

Населението само си държи спестяванията в юани не и бизнеса капитала!

Мислиш ли уи?

Да мисля,това е световната валута долара,подпомагана отвсякъде,има й се доверие! Юана извън Китай май не е интересен!

Американците като консумират повече,отколкото изкарват как иначе ще стане работата?

Въпросът е, към къде го напускат? Ако е към Америка, ще е доста глупаво, да осъществиш един проект и да го напуснеш, когато той работи. А падането на юана, явно не предизвиква паника в Китай. Китайските стоки бяха евтини, сега ще са още по- евтини. Ноухауто го имат, инфраструктура също... ще си напечатат юани и всичко ще е точно. Имаш ли производство, никой не може да те сгъне!

Не знам, не е към Русия, не е към Бразилия. В контекста на бълнуванията за Нов ред, доказва колко те са несъстоятелни.

Производството отдавна не е най-важния компонент, нито изобилието от невъзобновяеми енергийни източници. Ако беше така, то нашето огромно, некачествено, енерго-неефективно промишлено производство да ни беше направило лидер.

На този етап, технологиите са всичко.

Технологиите са почти всичко бих казал аз, икономисти като теб все още не искат да признаят една проста истина, а именно само 2 отрасала в човечеството генерират пари (останалите отрасли ги въртят само) това са: земеделието и минно-добивната индустрия. Китай дърпа толкова, именно защото там се наляха в последните 2-3 десетилетия толкова огромни суми инвестиции, че дори не знам как би се казвало числото, с което да ги назова и Китай съумяват да си купуват всички суровини нужни им за индустрията, която в момента е 1 в света (без да спориш надявам се).
Наистина могат да се измислят в близко/далечно бъдеще всякакви технологии, но каквито и да се измислят ще ни трябва суровина, за да си произвеждаме материалните неща, защото няма как да имаш телефон направен само от въздух, ако щеш и последно поколение медицинска апаратура от черна дупка не можеш я направи нали?
Сега ще кажеш технологиите се развиват ще добиваме суровини от астероиди - да, това ще е факт според моето скромно мнение в много близко бъдеще, до 10 г. може би, но ще е все още крайно недостатъчно за нуждите на постоянно увеличаващата се популация.
Пак повтарям както писах в тази тема вече, колкото и да се набирате от двата лагера нито Русия ще фалира скоро, нито Америка, а най-малко пък очаквайте Китай да го сполети такава съдба, те гърците не фалираха, дето са на минус от 20 години.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

преди 6 минути, icekiller написа:

Технологиите са почти всичко бих казал аз, икономисти като теб все още не искат да признаят една проста истина, а именно само 2 отрасала в човечеството генерират пари (останалите отрасли ги въртят само) това са: земеделието и минно-добивната индустрия.

Съжалявам, ама не мога да се въздържа. Това е толкова, ама толкова наивно мислене, че направо не мога да повярвам, че го казваш...

Можеш ли да дефинираш как разбираш "да генерират пари"?

Компании като Google, Facebook, Apple, Microsoft и хиляди други просто не са същестували допреди 20-30-40 години.

Да ти кажа, ако беше или си някой от акционерите им, друго щеше да казваш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.