Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупките, за които съжалявам!

Featured Replies

Преди 4 год. си купих едни чехлички, с отворени пръсти, много сладурски, белички, и ги обух един единствен път, в следствие на което получих кървави рани по пръстите. Нито лепенки, нито пухчетата, които им приших отпред уж да ги омекотят, не помогна..Дадох на една приятелка да ги пробва - горкото момиче само му докарах същите рани.Тцттцтцц, а не бяха евтини!

Та: продавам чифт женски чехлички за лятото, с отворени пръсти, много сладурски.................

Добре де, признавам, че прочетох само заглавието на темата, без да обърна внимание на форума..Май не се вписвам, ама толкова разпалено писах, че не ми се трие..Поне може да се похилите малко.пиис:)

• Отговори 67
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Преди 4 год. си купих едни чехлички, с отворени пръсти, много сладурски, белички, и ги обух един единствен път, в следствие на което получих кървави рани по пръстите. Нито лепенки, нито пухчетата, които им приших отпред уж да ги омекотят, не помогна..Дадох на една приятелка да ги пробва - горкото момиче само му докарах същите рани.Тцттцтцц, а не бяха евтини!

Та: продавам чифт женски чехлички за лятото, с отворени пръсти, много сладурски.................

Добре де, признавам, че прочетох само заглавието на темата, без да обърна внимание на форума..Май не се вписвам, ама толкова разпалено писах, че не ми се трие..Поне може да се похилите малко.пиис :)

Миличка, направо се разпилях от смях с твоя пост! "Уцелила" си темата, надявам се модераторите да ти простят и най-искрено съчуствам за мъките с "продукта" ти! Иначе наред с многото калпави записвачки, евтини ДВД плеъри и множеството боклучави неизвестни марки мп3 плеъри ще знаем да не си купуваме чехлички с отворени пръсти - белички :-)

Ха-ха ;) qip това наистина внесе свежа струя в темата

kokomil

Миналата година, като си купих компа. Купих го на части и с един френд се отпаряве с 2 4анти 4аркалъци към нас да сглобяваме. След 2 часа всичко беше сглобено и радостта в мен напира. Обаче не може да се сложи Windowsa. И така след 2 дена безсъние и маки се оказа че харда е дефектен. Хората веднага ми го смениха. Даже като купихме частите ми предложиха да ми сглобят безплатно, ама аз обичам да човъркам такива работи и реших сам да го сглобявам. Е понякога човек може да се ядосва само на себе си. Понякога трябва да се възползва от някой неща, за да си избегне излишни главоболия

Добре де, признавам, че прочетох само заглавието на темата, без да обърна внимание на форума..Май не се вписвам, ама толкова разпалено писах, че не ми се трие..Поне може да се похилите малко.пиис:grimace:

Аз пък незнаех,че тази тема е само са пишман-копувачи на hardware.

Миличка, направо се разпилях от смях с твоя пост! "Уцелила" си темата, надявам се модераторите да ти простят и най-искрено съчуствам за мъките с "продукта" ти! Иначе наред с многото калпави записвачки, евтини ДВД плеъри и множеството боклучави неизвестни марки мп3 плеъри ще знаем да не си купуваме чехлички с отворени пръсти - белички :-)

A ти защо се присмиваш на чуждото нещастие а ? :clap:

Момичето се прецалакало с чехлички,и споделило с нас ,невиждам нищо лошо ...та чак "модераторите да и простят" ...

A ти защо се присмиваш на чуждото нещастие а ? :grimace:

Момичето се прецалакало с чехлички,и споделило с нас ,невиждам нищо лошо ...та чак "модераторите да и простят" ...

Така ли било? Един ден броя стотинките и реших да се направя на велик комбайнер.Разни мазни псевдодилъри и пишман магазинери ги заобикалям и боц право на борсата за велосипеди.Купувам си един по-наточен, по-ориенталско лъскав и се прибирам в къщи на 11 етаж.Правих се на Рамбо по етажите.И като съветски конструктор взех да го сглобявам и хопаля, няма ги педалите.Е как, без педали? Пляс пляс педалите, имаше една песен.И както се ядосах, ха като Рамбо по етажите, ама с полусглобено колело.Първа, втора, пилене на гуми, минавах на червено, плювах през прозореца минувачите и разните клативодачи и точно в склада.Да, ама Джордж си отишал.Откъде да знае, че ми набутал мострата.Нали, ако мине, всякакви цървули търсят колелета да се правят на селянина с колелото.По едно време, кандисаха и ми дадоха сигнално жълто колело.Хай сиктир, аз да не съм член на Спартакус.Та си купих един спрей и стана морско зелено.Свалиха педали от едно друго колело.Изтрещяла работа.От време на време го карам, ама кварталните "леопарди" май ги дразни цвета и се спускат да ме ръфат по галошите, та сега стои с омекнали гуми.Не е лесно да се въртят педали и да ходиш с кафяви гащи.

A ти защо се присмиваш на чуждото нещастие а ? :)

Темите, които се пишат в раздел Хардуер->Общи хардуерни въпроси обикновено са хардуерни, поне аз така си мислех. Това първо.

Второ не се присмивам на чуждото нещастие, а напротив написах, че и съчувствам и наистина е така понеже всеки от нас си е патил с кофти дрешка или обувки, които са красиви, но неудобни.

Спирам дотук понеже съм достатъчно офтопик вече.

HDD:

Maxtor Diamondmax 30GB (още работи , ама съм изолирал 4 GB bad сектори)

Fujitsu 3,2GB

Quantum 3,2GB

Quantum 8.0GB (още работи но само с вентилатор, иначе започва да му трака главата и нищо не прави)

CD-R:

ACER 36x (изкара 1 година; развали се; смениха го;изкара още една година;свърши гаранзията;развали се(2ри път):)

MB:

Някакво дъно с ALI chipset (смениха ми го за качествено)

GA-7KML (имаше много по-добри на пазара от този модел)

CDs:

Verbatim (1998)

Ridata (2004)

VC:

S3 Savage (Смениха ми я за Rendition)

Rendition (Смениха ми я за качествената nVidia RIVA TNT VANTA)

MANLI GF 5600 (много съм доволен от VC-тата ,но MANLI са зле .. егати вентилатора ми беха пробутали..)

• 4 седмици по-късно...

Oooo, а аз, как съм патил с боклуци не е истина! Като се почне :

- преди много време, си бях купил видео "ЕЛЕКТРОН", тогава бяха бая скъпички, и трудно се намираха, но бях събрал а при и си ги дадох.По - некадърна работа на видео не бях виждал! Първите месеци вървеше горе долу добре, ама после като почнаха едни аномалии, да изхвърля касетите по средата на филма, да се включва записваща функция место плей, спомням си как свърши , след няколко години вече ползване(и много разочарования), реших да пробвам функцията с таймера да записва някое предаване автоматично в зададен час, и аз си излизам на вънка и като се връщам видето не свети, а касетата си седи вътре... Занесох го на сервиз, и се оказа че е изгърмяла някаква платка, но причината така и не се разбра, но до колкото помня не констатираха, че е било от токов удар..

- след това 250 мб твърд диск, не помня марка вече, една вечер както си работех и той като забуча, или по-точно зави, и за няма повече от 20 секунди и каза тззз и всичко спря... Цялата ми работа беше загубена...

-процесор 486 но само че, клонинг версия направена от AMD,е по-нестабилен процесор не съм виждал, как ли не забива какво ли неправи, издържах го само 4 месеца...

-имах някаква видео карта 512 кб, по едно време и се появяваше до курсора на мишката, нещо като за рисуване(някакъв дефект явно) и като мърдах мишката това оставяше следи по екрана...

-лаптоп Компак LTE 5300, на четвъртият-петият ден му се появиха мъртви пискели(без реална причина, нито съм го удрял монитора му нито нищо), на 2-рата година твърдият диск му изгърмя...

-Монитор Компак, купих го 96 модела не помня, но такива излъчвания имаше, че за 5 минути ме заболяваше главата, помня, че хората от фирмата, проявиха разбиране и ми го смениха с HP който пък от своя стана, след година и половина започна да си променя цвета в най различни нюанси, ту червен, ту син....

Имах един мастилено - струен принтер HP един грамаден модел и веднъж като си печатах, не знам точно каво стана, може би се спука главата, но като почна да печата целите страници облети с мастило, даже масата беше я поомацал...за сметка на това Lexmark принтер, главите му засъхнаха и трябваше да се купуват нови, защото ония не можеха да се отпушат...

Марков (уж) компютър Пакерд Бел, е на него какво ли не му се счупи, и рам му изгоря и всичко, и тия нащастници не щяха да ми уважат гаранцията, защото причината била в мен, а, как ще имам вина като дори не съм го отварял защото имаше гаранционна лепенка, според мен си беше дефектна рам-та от самото начало, после и твърдият му диск сдаде багажа, но си дадох сметка, че с тия шмекерджии повече няма да си имам работата…

CD rom-омове са ми горели само на марката Сони, и един който беше за лаптоп през псмсиа порт, и една записвачка Lite-on.

-Скенер, първият ми му се счупи, май платката в която се включваше защото те тогава е включваха в специални платки който си бяха към комплект с платката, но за съжаление никоя друга плата подобна на онази (даже мисля, че си бях дал сума ти пари за точно същият модел платка), скенера не щеше да върви, само имаше някакво развитие с някои, но само че, с тях сканираше много бавно… После много съжалявах че се излъгах да купя..и за скенер Canon,който изгоря...на няма и втория месец и ми го смениха с HP който се държи още, но вече не го използвам много, много.

С клавиатури и мишки, и колони не съм имал особени проблеми, освен на мишките с топчета нормалните проблеми когато се задръстят с прах...

Единствено нещата на IBM които съм си вземал са работили читаво и стабилно, купих един настолен компютър IBM през 97, и още работи без никакъв проблем, използвам го от време на време. Също така имам и лаптоп IBM от 2001 и той също работи перфектно, само батерията му я смених.

За адски много други неща съжалявам, но..."откриваме си грешките когато, непоправими са за нас..."

Редактирано от alp (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
И аз съжалявам за един Фотоклип въпреки че ми е подарък,сега събирам за Канон. :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

Искаш да кажеш-за FUJIFILM FinePix F10?(700 лв) По темата:неведнъж и аз съм грешил,по-горе описаха част от грешките ми.Съжалявам за какви ли не марки дискове,за SKY,MEDIASYS,OPTICAL STORAGE,OMEGA...Съжалявам,че купувах GSM-И от Meri Mobil и HANDY...Рядко греша в покупките на компютърна техника,защото с това се занимавам,и внимавам какво си вземам.Съжалявам,че избързах и взех AMD ATHLON 64 X2 4200+ с ядро Manchester,купен от DIGIT-Варна,много съжалявам,че оттам го купих.Съжалявам за ASUS A8N-E,че не успя да се справи с греенето от overclock-а.Много съжалявам за GIGABYTE PCU-31VH охладител,дадох $ 63 за него...Хич не струва :P !Съжалявам за SONY ERICSSON K300...Като си припомня повече,ще пиша пак. :P

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Имам вече от десетина дена Fuji Finepix S5200(10x zoom optical,5.2 megapixel).

:P

• 2 седмици по-късно...

аз пък яко сам патил от едно касетофонче PHILIPS.Чудото се скапа след 3 месеца.Оказа се че лазера на CD - то е

отишъл и говедата от сервиза така и не го оправиха :clap:

Мойта грешка е, че си купих мастилно-струен принтер Lexmark Z33 за домашна употреба, изпечатах две дипломни работи (120 страници) оставих го 2 седмици и главата се запушиsad.gif

Ако някой знае на спиртна или водна основа е мастилото за Lexmark-a моля да ми каже.

Мойта грешка е, че си купих мастилно-струен принтер Lexmark Z33 за домашна употреба, изпечатах две дипломни работи (120 страници) оставих го 2 седмици и главата се запушиsad.gif

Ако някой знае на спиртна или водна основа е мастилото за Lexmark-a моля да ми каже.

Aз чистя патроните само с вода (също ползвам Lexmark). Напои някаква кърпичка (става и дебела кухненска хартия) с вода и остави патрона върху нея да постои (поне 20 мин). Последно имах един патрон, който беше засъхнал до такава степен, че се наложи да му извадя дунапрените и да ги изпера, с течаща вода измих патрона отвътре хубаво. След като дунапренчетата изсъхнаха ги сложих вътре, напълних с ново мастило и вече 6 месеца нямам проблем с този патрон.

Aз чистя патроните само с вода (също ползвам Lexmark). Напои някаква кърпичка (става и дебела кухненска хартия) с вода и остави патрона върху нея да постои (поне 20 мин). Последно имах един патрон, който беше засъхнал до такава степен, че се наложи да му извадя дунапрените и да ги изпера, с течаща вода измих патрона отвътре хубаво. След като дунапренчетата изсъхнаха ги сложих вътре, напълних с ново мастило и вече 6 месеца нямам проблем с този патрон.

Киснал съм го в дестилирана вода и какви ли не разтвори по 3 дена ама отпушване няма, ама това с прането не съм го пробвал, блгодаря за съвета.

Аз най-много съжалявам за мойто видео GF FX5500. Слаба работа.

А и преди време си купих принтер Epson Stylus C42UX сега не може да принтира и си събира прах в един кашон sad.gif

А аз най-съжалявам за един force feedback волан , дето даже не доизиграх NFS-то с него.Жена ми всеки път като му чисти праха вика нещо от сорта на: "А можеше да е нова микровълнова..."

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.