Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

странно аз сега пробвах и си влизам, но малко бавно http://######/browse/101, и мога да тегля но и без това има малко сеед в този тракер, арената си е номер 1

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Не ми е ясно след като в аренабг не се съдържа никаква незаконна информация, подлежаща на авторски права и т.н... от какъв зор ще ми я филтрират?!?!?!

Тия тъпанари от ГДБОБ и незнам си какви още "органи на реда" видяха, че работата няма да стане като задържат администратори (невинни) за по 1-2 дена и ги пускат след това поради липса на доказателства и сега погнаха интернет доставчиците като ги заплашват под предтекст, че дават достъп до тези "незаконни" сайтове. Понеже същите тези интернет доставчици нямат интерес тези сайтове да работят - нали взимат по 2000+ лева заплати и си купуват само лицензиран софтуер - за тях е по лесно да забранят достъпа до такива сайтове и да не се разправят със "служителите на реда", въпреки че с това нарушават правата на стотици хиляди българи.

Надявам се на митинга в София да се съберете много хора и да защитите правата на българските интернет потребители! (съжалявам, че не съм от София и няма да мога да отида.)

Ето нещо интересно което видях някъде:

Всеки чиито провайдер е БТК ако иска да ги пита на мейл:

цитат:

Здравейте!

От известно време използвам сайта www.арена-бг.com във връзка с информацията относно пазара \"Форекс\", която се публикува там. Освен това го ползвам и като източник на информация, която НЕ Е обект на Закона за авторските права.

Бих желал да Ви информирам, че сегашното ограничение на достъп до тази страница, е атакуемо по т.9.5 и т.9.6, подточка 9.6.3 от този документ: \"Общи условия за предоставяне на услугата БТК ADSL\"

Освен това във връзка с т.10 от цитирания документ може да ми разясните на база на кое решение на Български Съд е взето и вашето за ограничаване на правото за свобода на информацията?

Този адрес ще бъде ли \"отблокиран\" или да считам, че мога да прекратя договорните си отношения с Вас, според условията в цитираната подточка от договора.

С уважение: \"Супер Явор Колев\"

Чл. 41 Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани както и срещу националната сигурност обществения ред народното здраве и морала

ОК, ще се отажем от БТК и после какво?

Все пак тия от ГДБОБ са наредили на всички доставчици да забранят достъпа,

засега само БТК са го направили, но рано или късно ще го направят и другите и после какво?

И от другите ли ще бягаме и на къде...?Без нет ли ще стоим.

И нета не е само торенти,да гадно е, но БТК ни е виновно,колкото и да им се иска на някои да е така....

Ами то не е само това... Ако и да има незаконно съдържание на тракера (макар че това не е основание да го затварят, а нас да ни филтрират), то биха ли могли да ми обяснят от какъв зор ми филтрират и форума на арената тия педераси ( и ГДБОП и БТК)... А аз получавам много ценна информация за мен от форума... И общуването явно вече е незаконно... Сега трябва да затворят библиотеките и училищата, а даскалите да ги метнат в панделата, щото те видите ли споделят информация, без да са правоносители или автори... И това ако не е произвол - здраве му кажи...

... не очаквах че ще го проумея, но изглежда третата световна война отдавна е започнала и се води на информационния фронт, а ние дори и не подозираме за нея...

...Бах маа му!... :whist:

Topper пробвах обяснението от онзи адрес, който даде на WRTrouters, но нещо не ставаше и викам я да сменя firmware-a с нещо по-ново , може пък д е от това. Качих му някакво OpenWRT White Russian, което истеглих от същия сайт. След като го качих обаче ми искаше да му задам нова парола, пиша си аз нова парола някаква, потвърждавам я и след това ми дава грешка - An error occurred updating the password file.

шот:

erroreh1.th.jpg

Приятелю, от години не съм се занимавал с Линксис.

Но като гледам, много смело си се заел с тежката артилерия - смяна на Firmware !!! И то с най-advance версията...

Предлагам ти да прочетеш по-внимателно документациите на сайта, защото знам от колеги едно - със сигурност нещата от там работят. Виж и на първа страница пише за v.7 с друг чип, на които не може да се качват допълнителни неща. Пак те съветвам - прочети внимателно и обръщай внимание на версиите. Нямам под ръка Линиксис, за да пробвам къде е проблема.

ПП: Пише си за такъв проблем за v.2 OpenWRT password

Освен това се учудих, че един стар познайник (доказан хакер) също е писал за този рутър - MartyBugs

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Ами аз първо бях качил тоя за beginers , но нещо не се получаваше работата със статистиката и си помислих, че може да иска друг firmware... качих версията за най-напреднали (голям съм глупак) и се яви онзи проблем от горния ми пост. Както и да е, след няколко рестарта на рутера вече успях да въведа нова парола и ми изписа, че е приело паролата и всичко е ОК. Добре, но сега пък като искам да влезя в рутера и ми иска име и парола, въвеждам паролата, която аз му бях задал, но не я приема, пробвах и старата парола, но не ме допуска. Нямам и връзка през Телнет и сега не знам как да влезя за да върна стария firmware sad.gif. Четох за рестарт като се задържи копчето няколко секунди докато светне една лампичка, но нещо или аз не го правя като хората или не става...

Оправих се, успях да върна оригиналния firmware :ph34r:. За сега ще го оставя така...

Нещо ми се струва, че знанията не са ти достатъчни, за да прави "тунинг" на рутър, пък било и той Линксис. Първо вземи попрочети документации, за да си изясниш как работят и защо им се сменя фърмуера, после го прави. А и винаги бъди готов за един рутър в резерв :sobbing:

Ето още една възможност за потребителите на бтк, които искат да ползват аренабг http://kalin.org:1111/

Едно голямо БЛАГОДАРЯ :)

и отново.... аренаБГ е недостъпна за клиентите на БТК

Страшно съобщение. Параноици

И Хоумлан нямат и кой ли още не... Изненада - Арената ви филтрира :ph34r:

Абе с Арената нямам проблем,когато имам нет,обаче,то тия дни ми прекъсва по 10 пъти на ден,постоянно цъкам модема за рестарт,а тия от БТК са най-неадекватните хора за които се сещам.

Какви настройки трябва да задам на модема за да може да си пусна Web сървар на компютъра и да е достъпен отвън?

Редактирано от lanplayer (преглед на промените)

Ами ако си с нереално ай пи няма да стане,никой няма да те види,което обесмисля цялата работа.

Абе с Арената нямам проблем,когато имам нет,обаче,то тия дни ми прекъсва по 10 пъти на ден,постоянно цъкам модема за рестарт,а тия от БТК са най-неадекватните хора за които се сещам.

като цяло няма проблеми с нета, нооооо когато стане нещо, оле мале... дам, неадекватни са и не рядко некомпетентни, установено е след доста тел разговори (които за голяма изненада бяха таксувани по 3 различни тарифи, въпреки че телефонирах по сравнително едно и също време, в еднаква натоварена зона) когато ми сложиха нов модем (след многобройните разправии и невъзможност да установят проблема) пак имаше проблеми с прекъсвания на нета, но поне този модем не се налагаше да го рестартирам ръчно, а тои сам си възстановяваше връзката след 3 до 5 минз (обикновено) аз тогава си направих труда да сейфна един лог на прекъсванията и периодите в които нямам нет:

08.02

15:20 - 15:24

15:51 - 15:55

16:21 - 16:25

16:51 - 16:55

19:05 - 19:06

23:11 - 23:14

23:22 - 23:26

23:31 - 23:35

23:36 - 23:37

09.02

00:04 - 00:05

03:24 - 03.25

bez danni

05:55 - 05:55

07:56 - 07:56

08:25 - 08:25

09:27 - 09:27

09:55 - 09:55

bez danni

11:51 - 11:51

12:24 - 12:24

12:26 - 12:26

13:03 - 13:05

13:15 - 13:15

13:21 - 13:25

14:43 - 14:45

16:42 - 16:45

20:05 - 20:05

22:04 - 22:05

22:23 - 22:25

10.02

13:14 - 13:17

bez danni

14:14 - 14:17

14:44 - 14:47

15:15 - 15:17

19:13 - 19:17

19:27 - 19:28

19:35 - 19:36

19:38 - 19:38

11.02

13:32 - 13:36

13:45 - 13:47

13:54 - 13:55

12.02

11:35 - 11:37

12:06 - 12:07

12:23 - 12:27

15:20 - 15:21

15:55 - 15:57

15:58 - 15:58

17:26 - 17:27

18:23 - 18:26

18:54 - 18:55

19:54 - 19:57

20:24 - 20:27

21:24 - 21:26

21:58 - 21:58

...

периодите "без данни" са когато модема тотално е бил изключил. забелязва се и някаква закономерност от време на време, спира през 30минз за 4 минз... доста е изнервящо, когато играеш онлайн :)

Току що пак го рестартирах,доста време нямаше проблем,но от 4-5 дни е ужас,навъртял съм повече телефони,и съм написъл повече мейли към БТК отколкото към всички други.Вижте как отговориха на последното

Писмо

,въобще нямам проблем със софтуера.А ето и скоростта митук

Днеска трябваше да дойдат,защото се съмняват,че пакета БТК АДСЛ не е инсталиран както трябва..не дойдоха,нямам думи.

Приятелю, има си закони, има си процедури, има си срокове - поинтересувай се. И в договора ти го пише. Ако не се спазят сроковете за отстраняване на повреда или отговор на жалба - имаш право да ги смениш. Съветвам те да го направиш, не че са зле БТК, просто на теб не ти трябва такава връзка. Теб ти трябва кабеларката. Щом Дата-та ти е интернета, няма начин да си достигнеш скоростите. Плюс това ха на бас, че не си си платил за гарантирана скорост ?! Как ли - най-малкото ако си бизнес абонат и плащаш към 4 пъти повече. Така че пак ти казвам - за тези пари си хвани кабеларакта или ланката и се радвай. На скорост и обслужване.

А ако си пропуснал предишен мой пост, моля те, осведоми се http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry469694

Три независими точки с ADSL са това, до които имам достъп или обслужвам. Т'ва е:

Your global rank is faster than 82% of connections

Your country rank is faster than 91% of connections

Забележи скорости, вариращи с 20-30% под максимума, в зависимост от точката на света. Не, не града, не София и останалата България - света. Защото в милата ни родина хората, наричащи се доставчици не са вложили лев в изграждане на капацитивни трасета. И това ни е нета в България. Нещо като с пътната мрежа.

Апропо, торентите не са критерии за скорости, нито са описание на интернета - ако не си разбрал, това е Р2Р технология, на ниво приложения (не както изявени торент потребители го опеределят като протокол) и ти теглиш с толкова, с колкото може да ти сервира 1.Доставчика на пиъра ти;2.Самият пиър колко е пожелал да подели с теб;3.Способностите на програмата на пиъра да ти севрива, едновремено с още няколко хиляди потребителя с по 100 конекции всеки. Този режим на работа може да опече всеки рутър, камо ли модем с такова качество

Дано ти се е изяснило субективното понятие скорост и обективното натоварване

Успех

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Определено не си ме разбрал,говориш ми за неща ,с които съм наясно/все пак мерси/но аз имам впредвид съвсем друго. :offtopic_s:

Определено не си ме разбрал,говориш ми за неща ,с които съм наясно/все пак мерси/но аз имам впредвид съвсем друго. :offtopic_s:

така, и аз минах по твоя път

1. на сктойншота,който си им пратил,се вижда биткомета,него трябва да го ограничиш,както са ти описали.

2.вижда се втора връзка,те сигурно мислят,че си шернал нета,а понеже си на безкрай,

пак от опит знам,че не помагат,когато имаш проблем,а си пуснал нет и на друга машина,не само на една,както е по общите условия

3.питай ги дали са ти пуснали мултикастинга за Випбрадъра,че по време на предния брадър на мен ми беше пуснат и се оказа,че ми пречел и като го махнаха се оправи

Мдаа, аз пак не съм разбрал, но леко ти го казах, все едно ти гледам скрийншота, който не си ми го пратил. Ти пак си разбирай, само спазвай някои технически правила. Компа ти не е рутър, нито този модем е предвиден за такива зверски конекции.

Успех, все пак

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.