Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

http://forum.######/showthread.php?p=...44&posted=1

Lipon:

Сега званях в БТК и им зададох въпроса защо не ми отваря ######.

Отговора беше че ГДБОП и МВР са издали заповед до всички доставчици да прекратят достъпа на абонатите си към ######.Аз съм на БТК и кабеларка, и му обяснявам на момчето отсреща че на БТК нямам а на кабеларката ми отваря ######.Обясни ми че било въпрос на време да ми се спре достъпа и от кабелния ми доставчик....

Ще се надяваме екипа на аренабг да измисли нещо в отговор на това. А в крайна сметка има хиляди чуждестранни тракери

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Защо точно БТК?

Технологията АДСЛ не позволява голям ъплоуд.Защо не спряха основните ъплодери??

Въпреки,че БТК потребителите нямат достъп,ъплуда и разпространението на незаконни файлове ще продължи.Даже ще е по лесно,след като няма да е натоварен сайта ще има яко сваляне и качване. :speak:

Ще видим дали могат да контролират всички доставчици и дребни фирмички в България.Колкото и заповеди да издадат,най-вероятно всичко ще е в рамките на София.

http://www.varnabounce.info/arenabg/

Налазвайте!!!

Редактирано от electric (преглед на промените)

За сега работи :)

EDIT: ма не моеж дърпа...

Хммм..при мен теглеше.Сега неще. :clap:

Всички които искат да прекратят договора си предсрочно им се отвори вратичка!

1во обаждате се на 070017111 и добре се скарвате на Хелпдеск-а, че е нарушена клауза от договора ви с бТк, използва се цензура и това е в разрез с правилата с който сте се съгласили. Те ще ви препратят на телефон 080015500 където излагате отново причините си относно молбата ви за прекратяване на взаймотношенията си с тази компания и това е. Оттам нататък ще ви разяснят как да процедирате :clap:

Прятелю,благодаря ти за информацията.Обадих се веднага на телефона им и се опитаха да ме направят на глупак даже се държаха много грубо.Реших че няма да търпя такова отношение и затворих слушалката.Облякох се и право в най-близкия център на бтк.Там пак се опитаха да хитруват.Питам аз една женица имате интернет тук,тя каза че има.Седнах на ПЦ-то отворих ИЕ и написах "www.######",и хоп не се отваря.Казвам е заради това се отказвам от ващта "Услуга".По договор нямат право да ме ограничават по какъвто и да е начин.Та от днес съм пуснал жалба и до 20 работни дни трябва да ми прекратят договора без да заплащам неустойки.Много съм щастлив.Препоръчвам да бъдете меко казано арогантни иначе ще ви лъжат до последно.Н е б ъ д е т е Г Л У П А Ц И !!! Потърсете си правата,БТК не знаят колко збъркаха с тази филтрация.

Редактирано от jorji (преглед на промените)

Прятелю,благодаря ти за информацията.Обадих се веднага на телефона им и се опитаха да ме направят на глупак даже се държаха много грубо.Реших че няма да търпя такова отношение и затворих слушалката.Облякох се и право в най-близкия център на бтк.Там пак се опитаха да хитруват.Питам аз една женица имате интернет тук,тя каза че има.Седнах на ПЦ-то отворих ИЕ и написах "www.######",и хоп не се отваря.Казвам е заради това се отказвам от ващта "Услуга".По договор нямат право да ме ограничават по какъвто и да е начин.Та от днес съм пуснал жалба и до 20 работни дни трябва да ми прекратят договора без да заплащам неустойки.Много съм щастлив.Препоръчвам да бъдете меко казано арогантни иначе ще ви лъжат до последно.Н е б ъ д е т е Г Л У П А Ц И !!! Потърсете си правата,БТК не знаят колко збъркаха с тази филтрация.

Много сте мъдри и справедливи, няма що. Особено като гледам правописа си хем образован, хем компетентен. Много бил щастлив - не знам дали знаеш, че има заповед на МВР и ГДБОП да се спре достъпа до аренабг от всички ISP-та. Тогава къде ще се вържеш, приятелю? Ти да не си купуваш услугата "торент-арена-дата"? По същия начин се спряха педофилски сървъри - и за тях ли ще плачеш, казуса е същият. Само не ми навирайте в лицето разни теории, че един крал, защо и вие да не крадете с торентите - това е българския манталитет "Пенчо краде, защо и аз да не крада, не съм по-глупав от него" angry.gif

Много сте мъдри и справедливи, няма що. Особено като гледам правописа си хем образован, хем компетентен. Много бил щастлив - не знам дали знаеш, че има заповед на МВР и ГДБОП да се спре достъпа до аренабг от всички ISP-та. Тогава къде ще се вържеш, приятелю? Ти да не си купуваш услугата "торент-арена-дата"? По същия начин се спряха педофилски сървъри - и за тях ли ще плачеш, казуса е същият. Само не ми навирайте в лицето разни теории, че един крал, защо и вие да не крадете с торентите - това е българския манталитет "Пенчо краде, защо и аз да не крада, не съм по-глупав от него" angry.gif

Я моралисте, платил за всичкия софтуер намиращ се на PC-то ти, покажи каде е тази заповед. От такива като теб страда цял народ. От каде на каде ще ми филтрират трафика angry.gif .Мисля, че живеем в 21 век и не се намираме в комунистически Китай. А МВР и ГДБОП се справиха с диларите на наркотици, трафика на хора, крадците на коли, детеубийците, корумпираните: депотати, полицаи, лекари и държавни чиновници. Та сега се захванаха с ЗАКОРАВЕЛИТЕ ТОРЕНТ ПРЕСТЪПНИЦИ [В повечето случай деца под 18 години, да не казвам под 16]. Ти ли ще ми говориш за Българския манталитет? Нека ти кажа нещо за българина. Той е толкова изстрадал, че надали има друга нация толкова да е страдала. Малко история - 500 - те години робство май си ги забравил, а? Питам те, с коя част от 300 - те лева заплата да си платят за софтуера? Единственото, което искам е да не ми ограничават услугата за която ПЛАЩАМ! Като толкова ги притеснява арена, просто да я свалят, а не да ограничават мен!

@jorji радвам се, че съм успял да ти помогна. Наистина това, което правят в момента бТк е просто нелепо - те самите нарушават правилата си. Не става въпрос за арена, говоря по принцип. Те просто нямат такова право да ограничават потребители си, интернет е свободно място! Така че всеки който иска да се отърве от заробващият договор (който сам ТОЙ нарушава!) на манополиста има чудеснен вариант да го направи. А от бТК нека сериозно се замислят за своите договори, и дали е приятно на потребителите им да плащат за услуга, която те дават с рестрикции!

Гадно е в крайна сметка,

но нали знаете,като ти трипне някой и като каже "Направи го" и го правиш.

Сигурно и на тях са им трипнали,лошото е,че ние сме потърпевшите sad.gif

Tracing route to ###### [72.36.255.203]

over a maximum of 30 hops:

1 **************

2 **************

3 **************

4 * 18 ms 18 ms 102-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.102]

5 32 ms 24 ms 18 ms 92-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.92]

6 17 ms 20 ms 18 ms 67-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.67]

7 51 ms 49 ms 50 ms 42-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.42]

8 49 ms 49 ms 49 ms 67.17.193.65

9 132 ms 138 ms 134 ms savvis-1.ar1.NYC1.gblx.net [64.212.107.34]

10 135 ms 137 ms 143 ms bcs2-ge-4-3-1.newyork.savvis.net [204.70.193.45]

......

Какво стана...всяко чудо за 3..часа? Хайде да си го ползваме със здраве

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Какво стана...всяко чудо за 3..часа? Хайде да си го ползваме със здраве

C:\>tracert www.######

Tracing route to www.###### [72.36.255.202]

over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms ZXDSL831.home [192.168.1.1]

2 11 ms 10 ms 10 ms Virtual-ADSL.btc-net.bg [212.39.70.100]

3 9 ms 9 ms 9 ms 212-39-87-74.btc-net.bg [212.39.87.74]

4 67-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.67] reports: Destination host unreachable.

Trace complete.

Извинявай ама май не е така :)

:| Може би от локалия ми доставчик са направили нещо по въпроса ..извинявам се

280685_t.jpg

ЕДИТ: http://###### i http://www.###### са на различни IP адреси. При мен на първия линк няма проблеми със 2рия не е така е..

ЕДИТ2: хм това с домейните не е много правилно.. но тук си е добре http://72.36.255.203/

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Я моралисте, платил за всичкия софтуер намиращ се на PC-то ти, покажи каде е тази заповед. От такива като теб страда цял народ. От каде на каде ще ми филтрират трафика angry.gif .Мисля, че живеем в 21 век и не се намираме в комунистически Китай. А МВР и ГДБОП се справиха с диларите на наркотици, трафика на хора, крадците на коли, детеубийците, корумпираните: депотати, полицаи, лекари и държавни чиновници. Та сега се захванаха с ЗАКОРАВЕЛИТЕ ТОРЕНТ ПРЕСТЪПНИЦИ [В повечето случай деца под 18 години, да не казвам под 16]. Ти ли ще ми говориш за Българския манталитет? Нека ти кажа нещо за българина. Той е толкова изстрадал, че надали има друга нация толкова да е страдала. Малко история - 500 - те години робство май си ги забравил, а? Питам те, с коя част от 300 - те лева заплата да си платят за софтуера? Единственото, което искам е да не ми ограничават услугата за която ПЛАЩАМ! Като толкова ги притеснява арена, просто да я свалят, а не да ограничават мен!

Не ме поучавай, ако обичаш. Платил съм и за софтуера, искаш ли фактура? И не ми тикай в носа робство, че няма нищо общо тук. Ако си моралист - поне спазвай правописа и бЪлгарската азбука. И аз искам Мерцедес S - като нямам пари да си го крадна ли! Ще ме оправдае ли в съда, че съм го откраднал от нужда? Като не ти харесват правилата - не играеш играта с БТК. Нали не ти пише в договора - абонамент за достъп до Арена. Но в регистрацията на всяка фирма в съда пише "...и всички дейности, които не са забранени от закона..." Схваща ли, че като има знак забранено влизането - не се влиза в улицата, колкото и да ти се иска?

Хайде, останете си със здраве

Не ме поучавай, ако обичаш. Платил съм и за софтуера, искаш ли фактура? И не ми тикай в носа робство, че няма нищо общо тук. Ако си моралист - поне спазвай правописа и бЪлгарската азбука. И аз искам Мерцедес S - като нямам пари да си го крадна ли! Ще ме оправдае ли в съда, че съм го откраднал от нужда? Като не ти харесват правилата - не играеш играта с БТК. Нали не ти пише в договора - абонамент за достъп до Арена. Но в регистрацията на всяка фирма в съда пише "...и всички дейности, които не са забранени от закона..." Схваща ли, че като има знак забранено влизането - не се влиза в улицата, колкото и да ти се иска?

Хайде, останете си със здраве

Извинявай, че ще се намеся в закачката ви, но явно проблема в случая не опира в съдържанието на сайта и това дали някой от тук присъстващите се е абонирал за даден сайт, чат, или нещо подобно. Тук ясно и недвусмислено бТК сама нарушава свои клаузи от договора който предлага на абонатите си. Пълен достъп означава достъп до всички сайтове, в това число и сайтове фигуриращи в "сивия" и дори "черния" сектор на законодателството. И не бТК трябва да решава аз до кои сайтове да имам достъп, а съответните институции, след като имат необходимите доказателства (съответно неоспорими и законово издържани) да предприемат необходимите съдебни процедури и по каналния ред дадения сайт, сървър, хост, да бъде затворен, спрян и собственика му (ползвателя) санкциониран! Това е нормалния начин, в нормалните държави ....

Помисли над това.

В никакъв случай не ме вълнува факта дали Арена ще я има или кой да е друг сайт и тракер, защото това е хубавото на интернет пространството, че дава безброй много алтернативи, български и чуждестранни. Кой каквото търси ще успее да го намери, ако не може, ще се научи. Въпроса е принципен в случая, интернет доставчика ми днес ще реши да ми спре достъпа до 1 сайт, утре ще сметне, че трябва да ми спре достъпа до Китай, Русия, Пакистан и в един момент може да се окаже, че ми е разрешено да зареждам само сайта на Microsoft и то само след валидет отзив от Windows Genuine Advantage Validation!

"Всеки е невинен, до доказване на противното!"

П.П. Така като гледа май се оказвам лош пророк "Пиратския залив" е леко недостъпен. Дали благодарение на "Супер Любо"??? От утре само mIRC, ICQ и сайта на Microsoft (ако Любо е в настроение).

biggrin.gif

Е поне в този случай, става дума за друг тип проблеми, но тежко на абонатите ако бТК почне да преценява, кои сайтове е здравословно да посещаваме (според тях) и кои не. Тогава може само "Любо" да остена де си го ползва.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Помисли над това.

В никакъв случай не ме вълнува факта дали Арена ще я има или кой да е друг сайт и тракер, защото това е хубавото на интернет пространството, че дава безброй много алтернативи, български и чуждестранни. Кой каквото търси ще успее да го намери, ако не може, ще се научи. Въпроса е принципен в случая, интернет доставчика ми днес ще реши да ми спре достъпа до 1 сайт, утре ще сметне, че трябва да ми спре достъпа до Китай, Русия, Пакистан и в един момент може да се окаже, че ми е разрешено да зареждам само сайта на Microsoft и то само след валидет отзив от Windows Genuine Advantage Validation!

"Всеки е невинен, до доказване на противното!"

Приятелю,колко си прав,това се опитах да кажа но с мой думи.Явно има закостенели мозъци,техен си проблем[мозък наливен не продават].

това http://proxy.arrabg.com/ изглежда не работи вече , http://www.varnabounce.info/arenabg това работи макар и малко бавно, нещо много нагли взеха да стават тези милиционери, ще вземат да филтрират вече и за ключови думи в рърсачките и кой знае още какво, по зле от северна Корея ще станем

За съжаление аз не съм достатъчно компетентен, но мисля, че би било добре, ако има някой компетентен юрист от нас, който е и клиент на БТК, да заведе дело срещу тях за извършеното филтриране, а всички ние да се присъединим към него като ищци...

... Предлагам го, не защото искам да се скрия зад човека, а защото не съм наясно от къде биха могли да ме хързулнат на юридическата пързалка, а нямам средствата да плащам на адвокат...

... Разбира се, наясно съм, че има хора, които ще се изсмеят на думите ми, но това с нищо не променя факта, че в последните два дни сме жертва на разнопосочен произвол...

... то не че през другите дни е нещо различно, но тия двата са капак на всичко!... angry.gif

За съжаление аз не съм достатъчно компетентен, но мисля, че би било добре, ако има някой компетентен юрист от нас, който е и клиент на БТК, да заведе дело срещу тях за извършеното филтриране, а всички ние да се присъединим към него като ищци...

... Предлагам го, не защото искам да се скрия зад човека, а защото не съм наясно от къде биха могли да ме хързулнат на юридическата пързалка, а нямам средствата да плащам на адвокат...

... Разбира се, наясно съм, че има хора, които ще се изсмеят на думите ми, но това с нищо не променя факта, че в последните два дни сме жертва на разнопосочен произвол...

... то не че през другите дни е нещо различно, но тия двата са капак на всичко!... angry.gif

Ето нещо интересно което видях някъде:

Всеки чиито провайдер е БТК ако иска да ги пита на мейл:

цитат:

Здравейте!

От известно време използвам сайта www.арена-бг.com във връзка с информацията относно пазара \"Форекс\", която се публикува там. Освен това го ползвам и като източник на информация, която НЕ Е обект на Закона за авторските права.

Бих желал да Ви информирам, че сегашното ограничение на достъп до тази страница, е атакуемо по т.9.5 и т.9.6, подточка 9.6.3 от този документ: \"Общи условия за предоставяне на услугата БТК ADSL\"

Освен това във връзка с т.10 от цитирания документ може да ми разясните на база на кое решение на Български Съд е взето и вашето за ограничаване на правото за свобода на информацията?

Този адрес ще бъде ли \"отблокиран\" или да считам, че мога да прекратя договорните си отношения с Вас, според условията в цитираната подточка от договора.

С уважение: \"Супер Явор Колев\"

Чл. 41 Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани както и срещу националната сигурност обществения ред народното здраве и морала

А ето тук ще намерите телефони и e-mail-и на които да изпращате и да се обаждате.

Няма смисъл да тормозите съпорта, защото от тях не зависи нищо. Трябва да се намерят мейли на някой по-високо в йерархията, на който ще му запари стола, като ги получи! :)

Между другото за ###### е недостъпен, защото е филтриран от Global Crossing, които са доставчик на БТК.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.