Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Ще можеш ли да ми посочиш къде в общите условия го пише това? В хелпдеска няколко пъти ми казаха: "до 5 работни дни" относно срока... Пиша факти, а това, че ти се струват глупости показва само къде работиш... аз ако не бях тръгнал да звъня ежедневно телефони сигурно след месец щяха да ми го пуснат...

Досега бях доволен от услугата, а и нямах друга алтернатива на нея, но последните 2 седмици яко ме хваща "синдрома на нервната мишка"...

Честно да ви кажа , скоростта се променя в рамките на около 5-10 минути , но зависи дали -човека- от среща ще си му присърце да ти помогне .

Не знам вие за какви дни говорите но мисля 4е и в най-лошия случай нещата трябва да се фиксират в рамките на ЕДИН - работен ден. :rolleyes:

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

и при мене отскоро се наблюдава "побъркване" на модема, почва през 2 секунди да се рестартира, като един прост файърфокс само е отворен... правя всичко според инструкциите за загуба на връзка, оправя се нета за минута-две и пак същото... обаждам се в хелпдеска, оттам ме карат да направя същото, което съм правил до преди малко и нета изведнъж се оправя... и това вече за 3-ти път...

а бтв като сключвах договор за минаване от 512 на 1024, там мацката ми каза "до 2-3 дена ще е пуснат"... мина една седмица и почнах да звъня телефони, и все инженерите работеха по въпроса... точно 2 календарни седмици им трябваха , за да ми пуснат 1024...

в хелпдеска пък една гуспоица не знаеше английската транскрипция на буквите и трябваше да казвам Гъ, Хь... за "джей" не ме питайте как се обясних...

Ако от Хелпдеск са видяли че няма проблем от Тяхна страна значи НЯМА!!! Ако е имало проблем да са го завели като повреда! (Ако прочетеш договора ще видиш също че БТК подържа услугата САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО МОДЕМА, като няма видимост и достъп до устроиствата свързани след него!) В такъв случай направи най-елементарното:

1. Пусни пинг до модема

-ако няма значи че проблема е при теб

2. Пусни до ДНС

-ако няма до днс значи проблема найстина е в БТК-то

3. пусни trace route

- ако някъде тайм аутва или има големи закъснения значи пак проблема е в БТК-то ....

Няма как да те отсвирят от Хелпдеск като им покажеш черно на бяло къде е проблема :whist:

Пича с комисията за защита на потребителите -> Щом смяташ че БТК не ти предоставят услугата за която си подписал договор помоли комисията да ти съдействат за да го растрогнеш... и се вържи към друг доставчик. както спомена pay4free, като си го подписал не си се омъжил за БТК нали ?! :angry: Ако толкова настояваш за симетричен канал на ъплоуд премини на SDSL :wors:

Поздрави

с БТК АДСЛ 2048 съм разделили сме го с комшията с рутер ЛИНКСИС ,намалили сме ъплоуда на 8к за всеки комп. конекшъните единия на 100, другия на 70 и интернета забива постоянно. DNS e 192.168.2.1. Кажете има ли други настройки,които да направим. :speak:angry.gif

DNS-а не е така, потърси тук са описани няколко пъти. ЛинкСис вярно е от най-сериозните марки, но какво точно забива на интернета ? Рутъра как е настроен, има ли QoS, рестрикции други има ли ?

С ISDN линия съм и преди 3 седмици си вдигнах скоростта на ADSL-а от 512 на 1024. И преди като си бях на 512 прекъсваше, но сега нямам думи. От HELPdesk-а ми изпратиха местните БТК-специалист / инженери /. Били ми обърнати чифтовете / каквото и да значи това / - оправиха ги ама йок. Идваха и мериха не знам какво си , давало много грешки не знам к'ви си.Между другото не съм спец по кабеляците и не искам да ставам, ама прекъсването ми е на 3-5 мин само във натоварен трафик / миналата събота прекъсна 1 път за 6 часа и поддържаше доста прилична скорост, при това/. Когато говоря с тях за това не дават да се издума !!! НЕ МОЖЕЛО ДА ЗАВИСИ ОТ ТРАФИКА И НАТОВАРВАНЕТО !!! Може и да са прави ама мен какво ме грее като не мога еди свестен разговор през Skype да завъртя. И днес стигнаха върха. Обясниха ми че тъй като ISDN е на по-висок волтаж / деветдесет и не знам колко си V / в някои случаи !! това влияело и на ADSL-а. А бе аланкоолу като влияе защо предлагате ADSL през ISDN бе. Предложиха ми решение : да си открия нов телефонен пост - за 124 лв. и да ми пуснат ADSL-а през него + 20 лв. месечно към таксата , разбира се. Помолих ги да ми го предствят в писмен вид / констатираният от тях конфликт между ISDN и ADSL / и след като си прекарам нов телефонен пост мисля да си търся правата в КЗЗП. Дали някой друг се е сблъсквал със същият проблем и дали имам някаква алтернатива ?? Благодаря предварително.

DNS-а не е така, потърси тук са описани няколко пъти. ЛинкСис вярно е от най-сериозните марки, но какво точно забива на интернета ? Рутъра как е настроен, има ли QoS, рестрикции други има ли ?

не съм много добре с комп. затова питам какво тръбва да донастройвам. Значи скайпа работи,с у-торент програмата съм,стават торентите в червено,но теглят от мене,но никой сайт не може да се отвори.обаждах се вБТК дадоха ми ДНС-212.39.90.42 и 43 накрая другия,тогава тръгна,но после на другия ден пак спря и върнах стария ДНс.това е в общи линии!!

аз съм със рутер д-линк от шест месеца не е изключван и не е блокирал ,но модема вече ми е втори предния го рестартирвах през пет минути и след много увъртания от бтк и заплахи от мен сега работи трета седмица със закачени към него три компа -пакета е 2048. интересува ме рутера може ли направи мрежа с другите и да обменям филми с тях,и могали да им ограничавам връзката :sobbing:

Здр,

И аз ползвам Длинк рутер но от както увеличих скороста на 2048 през 12 часа ми забива и се налага рестарт от копчето вече ми писна !Има ли някакво решение на това или да си правя механичен прекъсвач! Вече ми писна .Но забиването не е от моя рутер а от този на Бтк!Някой ако има идея защо забива с удоволствие ще го изслушам ?

Здр,

И аз ползвам Длинк рутер но от както увеличих скороста на 2048 през 12 часа ми забива и се налага рестарт от копчето вече ми писна !Има ли някакво решение на това или да си правя механичен прекъсвач! Вече ми писна .Но забиването не е от моя рутер а от този на Бтк!Някой ако има идея защо забива с удоволствие ще го изслушам ?

и моят беше така ,ще стигнеш и до рестартиране през пет минути,от бтк ще ти кажат ми много теглиш,пратил си много заявки и други безмислени глупости,модема е китаиски и е скапан искаи да ти го сменят имало и черни на цвят модеми,моите и двата са сини, просто трябва да случиш на здрав

С един приятел сме свързани с хамачи.Как мога да му влезна в компютъра да разгледам? :yanim:

@reistar може ли да дадеш малко повече информация за тези черни модеми? Кой ти каза това, съответно виждал ли си ги, някаква марка модел или поне снимка :lol6: ? Благодаря предварително за отговора, а колкото до другите хора имащи въпроси по темата бТк-адсл ще ви помоля да разгледате няколко страници назад и сами да намерите отговор на въпроса си. Просто от няколко страници насам преповтаряме едни и същи въпроси и отговори.

Здравейте ви.:)

Аз съм клиент на БТК от 3 дни.На 1024 безкрай съм и имам лееки проблеми.

Значи днес доста често нет-а прекъсваше или ако не прекъсва е доста бавничък.Спирам модема за една две минутки и всичко е ОК.Малко досадно но нищо.:)

Като тегля торенти при 30-40 сиид скоростта доста често стои на 110-115 и неще да дигне повече.

А едно приятелче на същата оферта като мен тегли при 2 сиид със 125 и нагоре.Не че правя проблем за 10кб ама определено е по добре от колкото да плащам 30 лв и да получавам 25кб.

Приятна вечер. cool.gif

И да питам ако знаете сървъри за Counter-Strike 1.6 в които се играе нормално напишете,защото аз знам само два но единия неработи,а в другия е ужасен лаг.

Благодаря. :rolleyes:

И още един последен въпрос.

Трябва ли да въвеждам DNS,Getaway и IP-та някъде?Защото гледам две страници назад разни днс-и и айпи-та се мъдрят .. ?

Лека вечер. :nono:

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Ясно.Това за торент клиентите настрана.

П.П.

Да желателно е да си въведеш статично настройките на лан картата, като попълниш директно DNS-ите на бТК, за да не се задават после въпроси, защо имам ICQ, Skype и Торент клиента ми тегли, пък не мога да си заредя и една страница

Настройките които са писани две страници назад тях мога ли да ползвам?

От каде да взема на лан картата настройките?

ohmy.gif

Написах настройките в следния ред:

IP: 192.168.1.2

Subnet Mask: 255.255.255.252

Getaway: 192.168.1.1

DNS1: 212.39.90.42

DNS2: 212.39.90.43

Изключих модема за 1 мин. пуснах го и засега няма проблеми.Зарежда страниците идеално.

ICQ и други такива програми не ползвам само чат.Дано няма проблеми.

А това изречение не разбрах само:

Адреса на модема като DNS (първи, втори или допълнителен) не е желателно защото има голяма вероятност да се получат описаните от мен по-горе неприятни моменти - уж има интернет пък не се зареждат страници.

Този ДНС на модема въвеждам ли го някаде какво го правя?

Благодаря за отделеното време в този късен час още веднъж. :rolleyes:

Да питам само последно тези настройки индивидуални ли са?Променят ли се?

Благодаря.

От "твоята страна" - да! Не ги променяй, евентуално може да смениш DNS адреса с някой от по бързите спрямо теб сървъри, но едва ли има много разлика

Значи намерих си user и password с който да влезна в настройките на модема, обаче незнам как да си направя IP-то статично. Ако някой знае да напише, peace.

На БТК айпи адресите са само динамични, доколкото знам.

Сериозна глупост каза. Ако трябва да те цитирам от други постове - то се чете, първо в нета, после ръководството и след това питаш някой, който разбира. angry.gif

Здравейте момичета и момчета и хард-юзери на мрежата хаххха , да ви кажа че си гледах разни форуми и попаднах на нещо невероятноооо , ето част от него ... ужааас angry.gif

#5 Посочените...

06/02/2007 11:09

от galalex

Намирате този коментар за неуместен? ...Татяна Ангелова - "Мениджър" /думата е в кавички, щото тя толкова разбира какво означава думичката мениджър, колкото аз съм английската кралица!/ на Кол-Център Плевен - Център за обслужване на клиенти, завършила РАБ ФАК /НАВРЕМЕТО, КОГАТО РАБ ФАК ЗАВЪРШВАХА САМО ВЕРНИТЕ НА ПАРТИЯТА И НАРОДА и тия дето даваха з....к!/с неизвестна специалност. Другия посочен - Анатоли Аднреев "Супервайзор" /по същите причини в кавички!/ на ADSL Support в същия Кол-център, завършил даскал /и работил като селски даскал!/ по СЕЛСКОСТОПАНСКИ МАШИНИ, от гр. Левски, на когото неизвестно кой и кога му е казал/излъгал/, че ADSL Support има много общо с машините на полето! По собствените му думи - ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО КОЛИ И БЕСИ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ Кол център в Плевен! Отнася се с хората като със животни, щото той самия е такова, а неговата шефка /въпросната Татяна/ официално подкрепя гаврите му с работещите Call-centre Agents! ....

ето и линка ако искате да се запознаете по-обстойно с всичко което ви вълнува...

http://www.karieri.bg/forum/job.php?topici...1622&view=1

УЖАС МОМЧЕТА ,ВИЖТЕ ГО ТОЗИ КЪЛЦАЛНИК ,КОЙТО СЕДИ НАД ОПЕРАТОРИТЕ НА КОИТО ВИЕ ЗВЪНИТЕ /демек техния шеф/ КОЙТО И НА ХАБЕР СИ НЯМА КАКВО Е ТОВА ИНТЕРНЕТ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДУМИЧКИ ОТ ТОЗИ ВИД хахахахахахаххахахах ЗА ТОВА МРАЗЯ БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО НА СВЕТА ,ЗАРАДИ ТАКИВА ИДИОТИ КАТО ТОЗИ НЕДЪГАВ ОЛИГОФРЕН ...

АБЕ КВО ДА вИ КАЖА , НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО... ТО СИ ГО ПИШЕ !!! angry.gif

Извинете за CAPS-a , но просто трябва да се прочете ... !!! angry.gif

• 2 седмици по-късно...

Здравейте момичета и момчета и хард-юзери на мрежата хаххха , да ви кажа че си гледах разни форуми и попаднах на нещо невероятноооо , ето част от него ... ужааас angry.gif

#5 Посочените...

06/02/2007 11:09

от galalex

Намирате този коментар за неуместен? ...Татяна Ангелова - "Мениджър" /думата е в кавички, щото тя толкова разбира какво означава думичката мениджър, колкото аз съм английската кралица!/ на Кол-Център Плевен - Център за обслужване на клиенти, завършила РАБ ФАК /НАВРЕМЕТО, КОГАТО РАБ ФАК ЗАВЪРШВАХА САМО ВЕРНИТЕ НА ПАРТИЯТА И НАРОДА и тия дето даваха з....к!/с неизвестна специалност. Другия посочен - Анатоли Аднреев "Супервайзор" /по същите причини в кавички!/ на ADSL Support в същия Кол-център, завършил даскал /и работил като селски даскал!/ по СЕЛСКОСТОПАНСКИ МАШИНИ, от гр. Левски, на когото неизвестно кой и кога му е казал/излъгал/, че ADSL Support има много общо с машините на полето! По собствените му думи - ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО КОЛИ И БЕСИ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ Кол център в Плевен! Отнася се с хората като със животни, щото той самия е такова, а неговата шефка /въпросната Татяна/ официално подкрепя гаврите му с работещите Call-centre Agents! ....

Това е доста интересно :)

а да те питам,pay4free,и преди съм ти чел коментарите,

ти имаш ли нещо общо с БТК или и ти като нас юзер?

ако не е тайна,разбира се

Поздрави на всички

Така...проблемът при мен е следния: обновявам договора си от 512кбпс на 2мбита...чакам 3-4 дена и го пускат.

След 2месеца нета ми почва да се гаври и не дига скорост по-голяма от ...50-64кб/с, при което званя в Хелп Деск-а и ми казват, че съм на 512 Безкрай. Оправят проблема. Тегля нормално (с 256-260кб/с) след още 2 месеца (допреди 3-4дена) теглих с тази скорост. и последните дни скоростта ми е намалена отново на 64кб/с. обадих се в БТК и ми казаха че последния договор е подписан на 15.11.2005 година и че проблема не е в тях а при бизнес центъра... никаде във сайта няма номера на бизнес центъра във Варна (бул. Владислав Варненчик). имам копие от договора с БТК.

идея си нямам какво да правя вече... Не плащам 40 кинта на месец за да тегля с 60кб/с!!! ако някой знае/може да помогне с нещо...ще съм ви изключително благодарен! :P:rolleyes:

мерси предварително!

Наздраве! :angel19:

Така...проблемът при мен е следния: обновявам договора си от 512кбпс на 2мбита...чакам 3-4 дена и го пускат.

След 2месеца нета ми почва да се гаври и не дига скорост по-голяма от ...50-64кб/с, при което званя в Хелп Деск-а и ми казват, че съм на 512 Безкрай. Оправят проблема. Тегля нормално (с 256-260кб/с) след още 2 месеца (допреди 3-4дена) теглих с тази скорост. и последните дни скоростта ми е намалена отново на 64кб/с. обадих се в БТК и ми казаха че последния договор е подписан на 15.11.2005 година и че проблема не е в тях а при бизнес центъра... никаде във сайта няма номера на бизнес центъра във Варна (бул. Владислав Варненчик). имам копие от договора с БТК.

идея си нямам какво да правя вече... Не плащам 40 кинта на месец за да тегля с 60кб/с!!! ако някой знае/може да помогне с нещо...ще съм ви изключително благодарен! :wors::)

мерси предварително!

Наздраве! :wors:

Прати им : E_meil - [email protected]

Тук дано да обърнат внимание.

ето ти и на бизнес център два номера 052 627202 и 615515 ,дано ти помогнат,но й мейла върши работа

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.