Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

абе от бтк твърдят че нета им е стабилен....

аз давам факти... и ако тва е стабилно

Tracing route to nrj.bg [195.34.96.40]

over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.52.1

2 1 ms 1 ms 1 ms ZXDSL831.home [192.168.1.1]

3 12 ms 10 ms 12 ms 212-39-87-244.btc-net.bg [212.39.87.244]

4 * * * Request timed out.

5 20 ms 20 ms 20 ms 87-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.87]

6 20 ms * 21 ms 82-66.btc-net.bg [212.39.66.82]

7 21 ms 21 ms 22 ms ndk-df.spnet.net [212.50.3.195]

8 22 ms 29 ms 24 ms 212.50.13.138

9 23 ms 22 ms 22 ms nrj.bg [195.34.96.40]

забелязвате ли че пакети се ГУБЯТ между сърварите на БТК? Ми немам ко да кажа повече...........

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

На вас ако не ви е писнало, на ме ми писна.

Виж какво приятелю, сега ще ти кажа магическия инструмент да си решиш проблемите със скапаното БТК.

Зарязваш ги! Приключваш договора, не им плащаш, заебаваш ги, късаш, баста, стига

И край, нямаш загуби. Поне във Варна имаш избор на доставчици.

ПС.Да ти кажа пък в по-дълбоката провинция - кеф голям е БТК. Без компромиси. А, и знаеш ли друго какво - не ми пука от къде тегля, винаги е 300-400к. Мда, май гледам да не е от България, че може сървъра да е някоя "100-левка" зад "хардуерен рутър" за 25лв. Без ДДС. На кварталната кабеларка.

На вас ако не ви е писнало, на ме ми писна.

Виж какво приятелю, сега ще ти кажа магическия инструмент да си решиш проблемите със скапаното БТК.

Зарязваш ги! Приключваш договора, не им плащаш, заебаваш ги, късаш, баста, стига

И край, нямаш загуби. Поне във Варна имаш избор на доставчици.

ПС.Да ти кажа пък в по-дълбоката провинция - кеф голям е БТК. Без компромиси. А, и знаеш ли друго какво - не ми пука от къде тегля, винаги е 300-400к. Мда, май гледам да не е от България, че може сървъра да е някоя "100-левка" зад "хардуерен рутър" за 25лв. Без ДДС. На кварталната кабеларка.

Данеби да визираш спектрум и интербилд хахахаххахахха във Варна са смешници и мутри всички като исключим рутил .

Познавам доста хора във Варна отказалисе от местните доставчици и минали на бтк . Единственото дето ме държи там е един 9ТБ сървър, ама и аз обмислям вече варианта - искат 30 лв за неограничен прекъсващ интернет!!!

не във варна единствената алтернатива, сериозна де са Хоум Лан...

останалите са смешници и се опитват да копират от Bastard Sys Admin From Hell книжката :P

Абсолютно никакъв избор нямаш във Варна. Интербилд, спектрум, хомелан - всички са повече или по-малко некадърни. БТК може да не предлагат най-бързия интернет, но поне не прекъсват през 5 минути.

И аз да споделя. От около месец съм абонот на БТК-АДСЛ 1024 безкрай, какво да ви кажа, още от първия ден започнаха проблемите. Започна да ми забива нета /прекъсва/ многокротно им се обаждах оправяха го но после пак прекъсваше. И така продължава! А и на модема индикаторите на - internet - ethernet - постоянно премигат, пак им се обаждах но казаха че при тях няма проблем, а да си проверя кабелите от телефона до модима. Направих всичко, а то си беше наред но проблема не е отстранен!!!!

Моля за вашето мнение!

Предварително БЛАГОДАРЯ !!!!!!!!!!!!

И аз да споделя. От около месец съм абонот на БТК-АДСЛ 1024 безкрай, какво да ви кажа, още от първия ден започнаха проблемите. Започна да ми забива нета /прекъсва/ многокротно им се обаждах оправяха го но после пак прекъсваше. И така продължава! А и на модема индикаторите на - internet - ethernet - постоянно премигат, пак им се обаждах но казаха че при тях няма проблем, а да си проверя кабелите от телефона до модима. Направих всичко, а то си беше наред но проблема не е отстранен!!!!

Моля за вашето мнение!

Предварително БЛАГОДАРЯ !!!!!!!!!!!!

Ха-ха-ха

Най-напред беше адсл-96+ със статично IP. После махнаха статичното. Пуснаха само динамично, смениха админската парола,дигнаха скоростта, но оставиха възможност за тези, които са в заварено положение да действат със статично ай пи. Малко по-нататък се одъниха с липса на ип-та, после смениха и малко настройките на DSLAM-те и от тогава не можеш да си заявяваш ай-пи-то от модема - (ако е свободно да те конектва на него, а ако не ....)

мАЛКО ПРЕДИ ТОВА сложиха т.нар. реверсна зона, заради многото баннати адреси и мрежи от мирк-та. уни-то вече банна цялата бтк и сега всички чатери или трябва да влизат през други проксита - виж. по-горе отговорите на Ръбчо.

Накрая бтк се оказа, че не може да си прави сметката за броя на потребителите и сега в по-натовареното време скоростта пада до 60 КБ/с (а трябва да е 200-250)

абе ко да ти разправям ужас.

не можеш нито сайт да пуснеш нито мей сървер....

ядец.

ай-бай

аз пък съм доволен от бтк. не съм имал нито един от тея проблеми, за които пишете (използвам компютъра почти по цял ден), скоростта никога не ми е падала под 100кб (на 1024). единственият странен проблем е, че по някой път не ми зарежда сайтове. в смисъл имам интернет (скайп, месинджър) говоря, пращам файлове, ама сайтове не зарежда :wors:

Аз бях преди на БТК,но докото изтеглиш каквото и да е може не само брада да ти порасне,а и някой други неща :wors: .Затова сега съм на ComNet .

Да се похваля! Минах на 1023 безкрай. Екстра.

Колкото до съфорумците тук - проблема със рестартирането на модема поради прекъсване на нета го имах, докато не започнах да използвам uTorrent, като паралелно с това поставих модема вертикално. Вярно, лятото от време на време пак спира, но това не е болка за умиране. по - добре рестарт на модема, отколкото да се обаждаш през 30 минути на админа на местната кабеларка, за да ти отговаря "оправя ме го", "след 15 минути идва екип" и други подобни глупости, а в същото време - нет нема.

Ха-ха-ха

Най-напред беше адсл-96+ със статично IP. После махнаха статичното. Пуснаха само динамично, смениха админската парола,дигнаха скоростта, но оставиха възможност за тези, които са в заварено положение да действат със статично ай пи. Малко по-нататък се одъниха с липса на ип-та, после смениха и малко настройките на DSLAM-те и от тогава не можеш да си заявяваш ай-пи-то от модема - (ако е свободно да те конектва на него, а ако не ....)

Позволи ми тук да не се съглася с теб! Първо - "най-напред" всички тарифи бяха по default с динамичен публичен IP адрес, а срещу 5 лева на месец се получаваше статичен публичен IP адрес за която искаш тарифа, включително и ADSL 96+.

После не са махнали статичното, а разделиха тарифите на бизнес и домашни, като вече за бизнес статичния публичен IP адрес беше (и е) безплатен, а за домашни няма възможност за статичен.

Едно доуточнение отнсосно завареното положение - оставят те да действаш със статично IP само ако не преподпишеш договор за домашен план.

Поздрави ;)

аз пък съм доволен от бтк. не съм имал нито един от тея проблеми, за които пишете (използвам компютъра почти по цял ден), скоростта никога не ми е падала под 100кб (на 1024). единственият странен проблем е, че по някой път не ми зарежда сайтове. в смисъл имам интернет (скайп, месинджър) говоря, пращам файлове, ама сайтове не зарежда ;)

И аз съм на /1024/ - и проблема при мен е същият, постоянно се налага да "ресътна" модема едва след това положението се оправя.

Впрочем каво ще кажете за модемите " ZTE --- zxdsl831" според отзивите които чувам, пълен боклук!

Производство на шанхайският МУЦ! Нищо друго не мога да кажа повече, при положение, че трябва какви ли не интерпретации да правиш, за да работят като хората в студ и пек!

Ограничи си ъплоуда и няма да ти се налага да ресетваш модема.Ако искаш,ще ти пратя лог от модема ми за една седмица със свалени и качени мегабайти.....

Ограничи си ъплоуда и няма да ти се налага да ресетваш модема.Ако искаш,ще ти пратя лог от модема ми за една седмица със свалени и качени мегабайти.....

Благодаря Много !, наистина проблема беше в настройките на Ъплоуда - спря да ми забива.

Редактирано от likor (преглед на промените)

Позволи ми тук да не се съглася с теб! Първо - "най-напред" всички тарифи бяха по default с динамичен публичен IP адрес, а срещу 5 лева на месец се получаваше статичен публичен IP адрес за която искаш тарифа, включително и ADSL 96+.

После не са махнали статичното, а разделиха тарифите на бизнес и домашни, като вече за бизнес статичния публичен IP адрес беше (и е) безплатен, а за домашни няма възможност за статичен.

Едно доуточнение отнсосно завареното положение - оставят те да действаш със статично IP само ако не преподпишеш договор за домашен план.

Поздрави :)

значи си съгласен с мен - аз си бях платил ;)
Ха-ха-ха

Най-напред беше адсл-96+ със статично IP. После махнаха статичното.

Съгласна съм, че като си платил си бил със статично, но аз лично от написаното от теб бих разбрала, че всички клиенти на 96+ са били със стат IP, а не че се е доплащало.

Поздрави

Съгласна съм, че като си платил си бил със статично, но аз лично от написаното от теб бих разбрала, че всички клиенти на 96+ са били със стат IP, а не че се е доплащало.

Поздрави

:hush:

По принцип си права, ама ти да не си адвокатка, че се хващаш за всяка от думите(с риск да ми направят бележка, че този пост не е за тука!)... ;):yanim:

Предложете ми добър рутер за АДСЛ-а.

Ако може и малко обяснение как се свързват PC-тата с него.

Благодаря!

От Варна съм и наистина друга алтернатива освен БТК няма.Най са ми смешни Интербилд като разлепили едни големи реклами на смешната си скорост 256-за 30лв на месец , а БТК вече дори 512 не предлагат... Аз нямам никакви проблеми с ADSL, компютъра работи денонощно, свалям и качвам постоянно, винаги и по всяко време има подръжка, а другарите от Интербилд от петък следобед не ги търси до понеделник по обед....

computer.gif

Редактирано от hrisipisi (преглед на промените)

От Варна съм и наистина друга алтернатива освен БТК няма.Най са ми смешни Интербилд като разлепили едни големи реклами на смешната си скорост 256-за 30лв на месец , а БТК вече дори 512 не предлагат... Аз нямам никакви проблеми с ADSL, компютъра работи денонощно, свалям и качвам постоянно, винаги и по всяко време има подръжка, а другарите от Интербилд от петък следобед не ги търси до понеделник по обед....

computer.gif

Наистина са смешни, запознат съм biggrin.gif

Предложете ми добър рутер за АДСЛ-а.

Ако може и малко обяснение как се свързват PC-тата с него.

Благодаря!

:)
Данеби да визираш спектрум и интербилд хахахаххахахха във Варна са смешници и мутри всички като исключим рутил .

Познавам доста хора във Варна отказалисе от местните доставчици и минали на бтк . Единственото дето ме държи там е един 9ТБ сървър, ама и аз обмислям вече варианта - искат 30 лв за неограничен прекъсващ интернет!!!

Абсолютно си прав-Рутил са единствените, които не са мутри, а способни хора! Който няма възможност да се включи към БТК ще е по-добре да се обърне към Рутил! :rolleyes:

Ми даа,в Плевен пък има Оптиспринт,и Евроком,особено първите много се гордеят стова че имат локален,ама парите са 16лв.за 256,30>512,и се кефят как сваляли с по 2000-300кб/с,ама питаш ли ги кво свалят отвънІ27-28/само ме питат еди къде си да не би да е излязло еди кво си.Аз съм с бтк2048,и според мен по-добри няма.Да не забравяме,че бтк е основен вносител на нет в БГ.

Нормално е от време на време да има проблеми с нета от БТК, но за сметка на това бързо се отстраняват. Случва се да падат трасета, да губиме външния нет или обратното - бг нета :wors: Но за час-два максимум, после всичко е наред, а и се случва рядко.

Докато бях на кварталната кабеларка Владиславово.нет - нета не ми е падал никога, но плащах за 684kbps(85KB/s), а получавах от 10 до 25КВ/s, като oт сутринта до 11:00 скоростта гонеше цееели 60КВ/s.

Работех в Интербилд, нета след всяка гръмотевична буря гаснеше в цели квартали :wors:, като мигащи лампички на коледна елхичка си бяхме. Не стига това ами скоростите ниски, цените за нета - най-високи в града. Вярно обявената скорост се държи горе долу колкото е обещана, което не е маловажно. Има си и много локални сървъри, гейм сървъри и какво ли не. Но това нет ли е?

В България май понятието Интернет е доста сбъркано. Интернета не е = на точене само на музика, игри и филми, а за получаване на информация (читанки) и т.н.

Ето затова много хора минават на доставчици, които се пъчат с МНОГОТО СИ ЛОКАЛНИ ФТП СЪРВЪРИ (п.с. прочетете за кой доставчик говоря), синчетата искат игрички, а тати си иска филмите след работа - има кой да ги дава, има и кой да си плаща за това. Някой си мислят имам нет. Ама имам видеотека и фонотека, а доставяния Интернет си е жива подигравка.

БТК доставят Интернет какъвто трябва, в офиса си ползваме техните услуги - доволни сме, у дома ползвам техните услуги - доволен съм, какво повече ми трябва ? Ядове с местни ланки? - НЕ БЛАГОДАРЯ!!!

Друго яче стоят нещата в София, но там си е центъра на вселената нали знаете :) а останалото си е прованс, поне за тях. Така ще е докато мазни чичковци цоцат парички на изток...но това си е друга тема...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.