Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

хъхъъ аз шот съм с връзки в бтк, вчера баща ми преподписал към 14 и днес по същото време ми пуснали новата :help: Но 1024 sad.gif 2048 не му разрешили, явно им идва вътрешно да доставят 2-на скорост :speak: Но по Коледа се надявам на намаление или пък може и увеличение laugh.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

В края на краищата БТК са фирма и тя иска като всички други да папа....

Модемите се престройват буквално за 20 мин със смяната на фирмуера. За момента нямам оргинален фирмуер за ZXDSL 831/II и за ZXDSL 832. Моля ако някой има такова нещо, нека да не му се свиди, а ако някой има и по-нова версия за ZXDSL 831 от 'ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV', нека да удари една жица - [email protected].

(Говорим за ОГРИНАЛНИТЕ РУСКИ ВЕРСИИ или за ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ на английски език)

Предварително благодаря.

PS. За всички, които не знаят за какво става въпрос. ADSL модема всъщност представлява рутер-модем с вграден процесор, реализиран на Xilinx логически програмируема матрица. Инструкцийте, реализирани на тази матрица са почти Intel 8086/88 съвместими. Има само някои допълнения и специфични изменения.

В това 'нещо' има вграден Linux с една купчина мрежови и др програмки. Например има web server, tftp server, dhcp server, telnet server, iptables, adsl client, система потребителска потдръжка и много други нещица. Просто не ми се пише повече. Паролите се записват некриптирани. Всичко се вижда.... Но една грешка и модема става НЕИЗПОЛЗВАЕМ!!! Така, че внимавайте. Паролите си за достъп до модема можете да си научите от Net-a, но PPPOE username:password не забравяйте да си ги запазите КОРЕКТНО, иначе ще плащате за нови акаунти и БТК ще Ви разиграва както си иска....

Редактирано от savchev (преглед на промените)

sad.gif Ако има някой на БТК ADSL от Стара Загора нека каже дали вече са му променили скоростта? Аз още в понеделник съм си подала заявлението, но досега не ми е променена скоростта. От 0700 17 111 ми казаха че от нашия бизнесцентър не са им пратили заявката ми за по-високата скорост и те немогат нищо да направят. :)

След като четох тук за чакането за новата тарифа, миналата седмица в четвъртък на обяд отидох да преподпиша за 2048. Жената там само ми взе договори и каза:

"Утре сутринта си рестартирайте модема."

Аз: Утре сутринта ли?

Тя: Ами, не съм сигурна, че може да стана до довечера за това ви казвам чак за утре.

Същия ден сл. обяд към 17 часа рестартирах модема и взе че тръгна новата тарифа. :lol6: Може просто да съм и бил симпатичен на госпожицата :lol6: (шшшт, да не чуе жена ми :wors: )

Сега търся начин да разделям връзката по равно между 2 машини и то така че когато едната не е включена другата да ползва пълня капацитет. Купуването на скъп рутер с такава възможност в моя случай не е решение. :P Та ще помоля някой ако има опит да сподели. В момента ползвам NetLimiter, но не открих начин да го настроя да ползва цялата връзка когато другият компютър)на комшията) не е включен.

:baby: Откакто ми промениха скоростта на нета, като тегля от bgshare скоростта ми е много ниска - 10-15 к едва стига ohmy.gif при вас така ли е? Преди нямах този проблем - теглих си от там с пълната скорост sad.gif

Изкам да попитам някой който има даговор със новите скорости. при предишните условия 512 се тегли с 64 нб/с., а се даваше с 13кб/с. Та мисълта ми е сега при 1024 се тегли с 128 и при 2048 с 256. При тах ъплоуда какъв е?????

Смятам да изчакам и да видя Коледните и Новогодишните промоции. Ако има такива. Предполагам, че БТК пак ще скрои някой МРЪСЕН номер.

Някой би ли дал някаква информация по-въпроса ?????

Изкам да попитам някой който има даговор със новите скорости. при предишните условия 512 се тегли с 64 нб/с., а се даваше с 13кб/с. Та мисълта ми е сега при 1024 се тегли с 128 и при 2048 с 256. При тах ъплоуда какъв е?????

Смятам да изчакам и да видя Коледните и Новогодишните промоции. Ако има такива. Предполагам, че БТК пак ще скрои някой МРЪСЕН номер.

При скорост 1024 се тегли с около 118-120, а ъплоада е 32. За скорост 2048 незная. Ъплоада си върви без проблем - аз съм го ограничила на 30 и с толкова си качва. cool.gif

Добрем, имам един въпрос...отново :yanim: да речем, че сега подписвам за 2048...и след 1 година се преместя другaде(друг адрес), имам ли правото да преместя интернете на друг телефонен номер?

Редактирано от D3k0 (преглед на промените)

Добрем, имам един въпрос...отново :yanim: да речем, че сега подписвам за 2048...и след 1 година се преместя другaде(друг адрес), имам ли правото да преместя интернете на друг телефонен номер?

Да, можеш да го преместиш на друг телефонен номер само че ще трябва да си платиш една сумичка от мисля че беше около 36 лв. за прехвърлянето.

При 512 Ъплоуда ти беше точно 16 кб/с това е максимума, а сега при новите скорости независимо дали си на 1024 или 2048, ъплоуда ти е един и същ 256, което значи, че ще качваш със 32 кб/с.

Редактирано от sladurat (преглед на промените)

Zdraveite.Vchera prepodpisah s BTC za 1024 bezkrai.Do momenta promqna nqma. sad.gif Obadih se da popitam i mi kazaha che v tqhnata sistema sam veche na 1024 bezkrai.A az tegla sas 64 k. :) Ogovora beshe che skorostta ne e garantirana i tova e normalno. angry.gif Znachi 25 = 31 po tehnite smetki zashtoto shte plashtam poveche a shte poluchavam sashtoto.Ta iskam da pitam nekoi ot novopodpisalite dali se e sblaskal s podoben problem :wors:

Рестартирай си модема (извади му захранващия кабел и пак го вкарай) и си напиши поста на кирилица, че освен проблема с БТК, ще се сблъскаш и с проблема "изтрит пост".

Прочети и правилата

Успех и приятно прекарване във форума!

Благодаря за препоръката.Сега ще пробвам.

Пробвах и нищо не стана.Ефектът е нулев. sad.gif

Добрем, имам един въпрос...отново :) да речем, че сега подписвам за 2048...и след 1 година се преместя другaде(друг адрес), имам ли правото да преместя интернете на друг телефонен номер?

Отговора на този въпрос се крие на телефон 0800 100. Незнам дали някой тук ще ти даде по - точна информация.

значи на тия от btk им изпратих близо 1000 писма да транслират портовете и никакъв отговор

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Има ли някой информация за предстоящи промоции на БТК-ADSL, защото 30 лв на месец за две години договор ми се увиждат!

Редактирано от dakata (преглед на промените)

Не мога да ти разбера точно въпроса, но не виждам проблем АДСЛ да работи със всяка ОС настроена автоматично да получава IP адрес.

Или при чиста инсталация на win98 ще имаш нет веднага.

Здравейте! Има ли някой информация за предстоящи промоции на БТК-ADSL, защото 30 лв на месец за две години договор ми се увиждат!

Май няма да има промоции тази година защото БТК вече почна рекламите - 30,99 лв. за 1 мегабит и 37,99 лв. за два мегабита за домашни потребители ...

Здравйте и на мен нета ми е още 512 дано скоро да го дигнат, но не това искам да питам защото разбрах, че мога да доплатя и да се метна на по-бърз нет тоест от 1024 на 2048 знаете ли нещо :)

Здравйте и на мен нета ми е още 512 дано скоро да го дигнат, но не това искам да питам защото разбрах, че мога да доплатя и да се метна на по-бърз нет тоест от 1024 на 2048 знаете ли нещо :ph34r:
Да! Мога да ти отговоря.

БТК безкрай е 1024/128-за около 30 лв. и 2048/256-37 лв.

Biz-а е 1024/256, 2048/512, 4096/1024 с цени съответно около 60, 70, 90 лв (при 2-год. договор)

Но има и уловки:

1.Цената е обратно пропорционална на времето за което ти е договора. (напр. ако си за 6 мес на 1024 безкрай - около 50);

2.Всички Biz-ве са ако виждаш правилно с 2 пъти по-висока изходяща скорост, статично IP и техните заявки се обслужват по-напред в списъка със заявки - нивата за достъп са около три пъти по-високи;

3.Динамичното IP за "безкрай" е ГАРАНТИРАНО динамично - т.е. по-рано можеше ако имаш достъп до Internet, чрез презаявяване на някакво свободно IP или се включва моедма към BRAS сървера, ако ти се освободи IP-то. Сега ако заявиш IP, НИКОГА НЯМА ДА ТИ ДАДАТ ОТОРИЗАЦИЯ ЗА PPPoE сесия от BRAS-a.

4.Безпредметно е да се настройва модема в режим рутер, ако имаш зад него един рутиращ компютър/рутер (но БТК го правят нарочно така-ужким можело да се работи по-лесно с това животно, когато е в режим на рутиране).

5.Ако искаш да караш с твой модем, а не тея китайски боклуци - просто модема трябва да потдържа пренастройка на MAC адресите или да имаш поне достъп през телнет и модема да е с линукс ядро, за да си смеш параметрите на MAC-а (ако модема ти позволява това!)

С уважение: Ники Савчев

Редактирано от savchev (преглед на промените)

Да! Мога да ти отговоря.

БТК безкрай е 1024/128-за около 30 лв. и 2048/256-37 лв.

Biz-а е 1024/256, 2048/512, 4096/1024 с цени съответно около 60, 70, 90 лв (при 2-год. договор)

Тука нещо не се връзва. Бизнес пакетите нямат двойно по-висока скорост. 1024kbps=128Kb, 2048kbps=256Kb и 4096kbps=512Kb. Дугото е вярно. За да не говоря празни приказвки, ето виж страницата на БТК за бизнес пакета 4096 - тук.

Максимална скорост на download (Интернет и локален трафик общо)

4096 Kbps

Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо)

512 Kbps

Хора не мога да ги разбера тези БТК звънах им да ги питам дали ще ми увеличат нета от 512 на 1024 и те ми казаха, че трябва да отида до БТК и да подпиша нов договор за 2 години, а не може ли да ми увеличат нета без да подписвам нов договор моля ви кажете как стана при вас увеличението на скороста sad.gif

Хора не мога да ги разбера тези БТК звънах им да ги питам дали ще ми увеличат нета от 512 на 1024 и те ми казаха, че трябва да отида до БТК и да подпиша нов договор за 2 години, а не може ли да ми увеличат нета без да подписвам нов договор моля ви кажете как стана при вас увеличението на скороста sad.gif

Ако си на стар договор задължително трябва да преподпишеш нов, иначе оставаш на старата скорост.

Редактирано от mirom (преглед на промените)

Ако си на стар договор задължително трябва да преподпишеш нов, иначе оставаш на старата скорост.

Точно така е. И аз съм с "512 Безкрай", при това с промоцията от лятото на тази година. Не може бъде увеличена скоростта на 1 мегабит без да се подпише нов договор за две години и на нова цена - 30,99 лв.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.