Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Включих се в този форум преди всичко за да потърся съвет/мнение за проблема ми с БТК и Линкос. Но бяха изказани много допълнителни неща и аз се включих леко в демонстрацията на знания... само за да кажа скромното си мнение, че безплатни неща няма и че това "истинско" ИП на БТК е малко по-различно от онова, когато си го закупиш и регистрираш. Само това, ако има нещо извинявай и лека :P

Явно нищо не си разбрал... Какво имаш предвид с това: "безплатни неща няма и че това "истинско" ИП на БТК е малко по-различно от онова, когато си го закупиш и регистрираш". Кое е безплатно...? Какво му е фалшивото на IP-то което имаш? Наистина ли мислиш, че може да "си го закупиш и регистрираш"?

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Сега се опитах да вляза и видях "403 Forbidden Unauthorized IP address."

Имах коефицент към 1.18 и за какво са ме бамнали.Дано проблема се раши в най-скоро време.

Абе хора какво сте се хванали за тоя линкос,като че ли са се свършили тракерите в БГ,нека си дават бан то си е за тяхна сметка особено пък за абонати на БТК където външният нет е перфектен и чужди тракери колкото искаш!

Пиша за последен път в тая тема.Потребителите на ADSL нямат проблем.Някои избиват комплекси,други си ги мерят.Това ми стана ясно след като два дена нямах достъп,а моят съсед имаше.Днес той нямаше,а аз имах.Сега вече и двамата нямаме!

Нека не забравят,тези,които се правят на интересни,че за този,както и за всеки бизнес трябват ПОТРЕБИТЕЛИ!!!

Аз съм от Сливен. От офиса днес имах отличен достъп към Линкос, доставчика ни е КейбълТел. Искам да споделя с останалите и незабавния отговор от администраторите на торент-системата на Линкос, използвайки възможността да ги поздрави от ефира на форума на Калдата:

и аз съм от Сливен и да ти кажа че, кейбълтел взема интернета си от БТК, знам защото ги видях как опъват кабелите под ПМГ-то и поразпитах разни хора които ми потвърдиха информацията.

На мен линкос доста ми харесват дори повече от арената по простата причина че търсачката на линкоса е доста по добра и намира ТОЧНО ТОВА което и зададеш.Докато при арената не стоят така нещата,там като напишеш например Nirvana или каквото и да е ти изкарва сумати други торенти който изобщо нямат НИЩО АМА НИЩО общо с търсенето което съм задал :wors:

Радвам се чe поне датата се опомниха и найстина вече си тегля с 65-70к ;)

Но и аз както останалите клиенти на АДСЛ от 3 дена не мога да вляза в линкос поради същата причина.Кво да се прави такъв е живота ;)

Явно нищо не си разбрал... Какво имаш предвид с това: "безплатни неща няма и че това "истинско" ИП на БТК е малко по-различно от онова, когато си го закупиш и регистрираш". Кое е безплатно...? Какво му е фалшивото на IP-то което имаш? Наистина ли мислиш, че може да "си го закупиш и регистрираш"?

Джаги, благодаря ти за експертната оценка "Явно нищо не си разбрал...". Погледнете какво съм писал и за какво се включих във форума, погледнете "безплатния динамичен актуализатор" на Ръбчо: http://www.dyndns.com/services/dns/, опитайте да се сетите как се получава домейн име, как се пренасочва и съживява един сайт, проверете за тези пусти ИП-та на БТК чий собственик се мъдри зад тях, опитахте да се сдобиете без пари с поне един истински или реален или не знам как го наричате ИП адрес, опитайте да хоствате нещо чрез БТК. Както и да е. И на теб, ако съм те засегнал с нещо, моля, извини ме.

Спирам по темата, т.е. поддържам отчасти мнението на Воробянинов. Ако има нещо сериозно за дискутиране, това според мен е да си върнем БТК на българската държава а онези от офшорката - в затвора. В Сливен в момента сградата на БТК е затворена и се готви за продажба. Това е най-голямата бизнес-сграда в града. Оптиката им беше изградена преди да я прилапат и не се дискутира публично като обект на сделката по закупуване. А Линкосите можеха да драснат два реда на първа страница с кратко обяснение и като мъжете да си признаят ако вината е тяхна. Не да си губим времето, да си чатим като пуберчета и през 2006 година да не можем 3 дена да разберем какъв е проблема.

Докобг, Кейбъл си има собствена оптична мрежа: http://www.cabletelinternational.com/?p=network, Те си разделиха северна и южна България с МТел... Преди две години ако си спомняш бяха разкопали един канал по бургаско шосе на изток и по пътя за баните на запад. Ама това е друга тема.

Джаги, благодаря ти за експертната оценка "Явно нищо не си разбрал...". Погледнете какво съм писал и за какво се включих във форума, погледнете "безплатния динамичен актуализатор" на Ръбчо: http://www.dyndns.com/services/dns/, опитайте да се сетите как се получава домейн име, как се пренасочва и съживява един сайт, проверете за тези пусти ИП-та на БТК чий собственик се мъдри зад тях, опитахте да се сдобиете без пари с поне един истински или реален или не знам как го наричате ИП адрес, опитайте да хоствате нещо чрез БТК. Както и да е. И на теб, ако съм те засегнал с нещо, моля, извини ме.

Спирам по темата, т.е. поддържам отчасти мнението на Воробянинов. Ако има нещо сериозно за дискутиране, това според мен е да си върнем БТК на българската държава а онези от офшорката - в затвора. В Сливен в момента сградата на БТК е затворена и се готви за продажба. Това е най-голямата бизнес-сграда в града. Оптиката им беше изградена преди да я прилапат и не се дискутира публично като обект на сделката по закупуване. А Линкосите можеха да драснат два реда на първа страница с кратко обяснение и като мъжете да си признаят ако вината е тяхна. Не да си губим времето, да си чатим като пуберчета и през 2006 година да не можем 3 дена да разберем какъв е проблема.

Докобг, Кейбъл си има собствена оптична мрежа: http://www.cabletelinternational.com/?p=network, Те си разделиха северна и южна България с МТел... Преди две години ако си спомняш бяха разкопали един канал по бургаско шосе на изток и по пътя за баните на запад. Ама това е друга тема.

Не си ме засегнал, разбира се. Тук просто се коментира нещо, не бих казал и че водим спор. Нищо общо нямам с БТК, а и тук не коментираме нито цената на БТК, нито справедливо ли е. Факта е, че в момента, БТК предлагат единствения качествен интернет в България. Май е ясно, какви са мотивите на Линкос, но някой ги е посъветвал да действат по начин, който няма да им даде положителен резултат. Най-много утре изобщо да не се сетим имаше ли или нямаше някаква Линкос... А и на кой му пука... Дреме ми за Линкос, при положение, че свалям от целия свят със същата скорост. Ама не... някои са научени още от златното време на фрии сървърите, филмите на готово да им влизат в компютрите, и то, задължително със субтитри...

Условията на БТК са ясно описани в договора който си подписал. Не виждам някъде да се говори, че си собственик на IP адрес. Явно имаш друго предвид. За хоста условията също са ясни, не виждам какво неясно има...

М/у другото (нищо общо с темата), говори се, че ще продават сградата на Гурко... На кой ли... Как да е, но само тази сграда струва двойно парите, които се платиха за компанията...

Здравей Джаги,

Ами аз наистина позабравих вече за линкосите, след като си имам акаунт на Demonoid например, за какво ли се мъчихме да ги пишем тия писанки. Ами оттам и подобни места идват почти всички неща в БГ. А имат и много интересни форуми. А интернета им е единствената качествена услуга, поне за Сливен нямат алтернатива, за София чувам ралични мнения ама не зная как е в реалността. Скоростта към/отвън е отлична, само за 2 дена имам 5 гига доунлоад отвън, ъплоада ми стои постоянно между 60 и 70 кб/с.

Аз също чух за сградата на Гурко, ами тя е поне два пъти по-голяма от тези на военното министерство и на другите министерства около нея. Явно е валиден за цяла България този процес... Не се коментира разбира се, тук става дума за прекалено много пари и за интересите на прекалено дребни душички.

Има си вече Линкос, явно са размислили и са махнали бан-а cool.gif

Сещам се за това,НО това са кабели на М-ТЕL които имат проект за изграждане на телефонни мрежи в страната както и кабел на Полицията. Аз бях свидетел как техниците от БТК и техницити от КейбълТел прокарваха оптика то БТК, и този сайт неможе да ме убеди в противното.

• 2 седмици по-късно...
Ако има нещо сериозно за дискутиране, това според мен е да си върнем БТК на българската държава а онези от офшорката - в затвора. В Сливен в момента сградата на БТК е затворена и се готви за продажба. Това е най-голямата бизнес-сграда в града. Оптиката им беше изградена преди да я прилапат и не се дискутира публично като обект на сделката по закупуване. А Линкосите можеха да драснат два реда на първа страница с кратко обяснение и като мъжете да си признаят ако вината е тяхна.

Що за щуротииии бТК да се върне на държавата, тва незнам в какъв филм ще се случи, гаранция че точно като НЕ държавна институция бТК ще прогресира, само къде има да се оправя с мн кофти минало. "В Сливен в момента сградата на БТК е затворена и се готви за продажба." Тва е абсолютна измислица. Тва от коя бабка го чу! БТКЦ Сливен си работи и не е спирал, а дали сградата ще се продава тва е друг въпрос, големите шефове ше го решат тва. Пораснете и спрете да ръсите простотии без да имате представа за какво става въпрос.

БТК не трябва да се връща на държавата,напротив.Държавата е лош стопанин,а частнка няма да позволи да се краде.Трябва да се търси отговорност от тия които я продадоха за една пета от цената.Сега новоте собственици ще си избият вложенията само за година като продадат нерентабилни имоти.Нали знаете,не е луд който яде баницата....

БТК не трябва да се връща на държавата,напротив.Държавата е лош стопанин,а частнка няма да позволи да се краде.Трябва да се търси отговорност от тия които я продадоха за една пета от цената.Сега новоте собственици ще си избият вложенията само за година като продадат нерентабилни имоти.Нали знаете,не е луд който яде баницата....

Ще се продават имоти, това е ясно... Предполагам ще се продадът за много под действителната им стойност на същите тези, чиято собственост е БТК. А ако тръгнем да търсим отговорност от някой, предполагам че това трябва да са всички в купом политици. За всички партии е имало по някое и друго милионче за да няма недоволни...

БТК е идеален интернет за хорицата от провинцията. За 30-40 лв - 512 kbps кой ти ги дава? (:

Сега като имам и пълноценна връзка към дата.бг няма какво повече да искам. Единствения недостатък е договора от 1 година и ако искам да се връжа за 1024 kbps не е възможно да стане.

sad.gif От 28 юли чакам от БТК да ми пратят техник за да ми види модема защо прави по 95 -100 рестарта на ден, но досега никой не ми се е обадил и не е дошъл. Проблема си продължава и явно няма да му обърнат внимание, затова ще ви попитам ако си пусна жалба до централният им офис в гр. Бургас дали ще ми обърнат внимание? ohmy.gif Някой който е пущал такава жалба моля да сподели има ли полза от нея? :hush:

P.S извинявам се ако някаде е отговорено на този въпрос, но пиша от работа и немога да прегледам всички постове по темата.

Хехе сега става същото и с моя модем - по чудо съм го подкарал нета в тоя момент! ;)

Утре ще ходя да се разправям! angry.gif

Аз също съм на БТК-ADSL,но славо бого нямам такива проблеми.

До колкото знам при такъв проблем трябва да ти сменят целия модем,а не да го поправят.

Тея дни да ви върви супер бавно интернета? Тези дни във Варна имаше бури и върви по-бавно от всякога. sad.gif

БТК е идеален интернет за хорицата от провинцията. За 30-40 лв - 512 kbps кой ти ги дава? (:

Сега като имам и пълноценна връзка към дата.бг няма какво повече да искам. Единствения недостатък е договора от 1 година и ако искам да се връжа за 1024 kbps не е възможно да стане.

В грешка си. Утре решаваш да минеш на по-висока скорост и нямаш никакъв проблем. Освен това за 512 цената вече е 25 лв с ДДС.

Тея дни да ви върви супер бавно интернета? Тези дни във Варна имаше бури и върви по-бавно от всякога. sad.gif

Да, усети се видимо влошаване на връзката.

Уж почна вече да се нормализира biggrin.gif

В грешка си. Утре решаваш да минеш на по-висока скорост и нямаш никакъв проблем. Освен това за 512 цената вече е 25 лв с ДДС.

джаги , 25 лева с ддс е при договор за 2 години

Да прав си, иначе за едногодишен договор беше 30 или 35 лв.

djagi преди около 1-2 месеца звъннах в БТК и ги питах дали може да се преместя на по-висока връзка и ми каза, че не мога. Първо трябва да изтече договора!!! Обади се и питай ако не вярваш, аз съм сигурен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.