Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

И при мен е така.А коефициента ми си е доста добър - така че едва ли са ме отсвирили.И друг път се е случвало.Лекувал съм го като изгася модема,изчакам няколко минути и го включа отново.Вече съм с ново IP и обикновенно си влизам без проблем.

Редактирано от Pawcho (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

И при мен е така.А коефициента ми си е доста добър - така че едва ли са ме отсвирили.И друг път се е случвало.Лекувал съм го като изгася модема,изчакам няколко минути и го включа отново.Вече съм с ново IP и обикновенно си влизам без проблем.

и аз направих така, с ново IP сам но пак не се получава sad.gif сигурно пак имат нещо против БТК ohmy.gif

Този проблем е от самото БТК, не е от вас. И при мен е така, преди месец пак беше станало тъй за 1 ден, после се оправи. Така че спокойно, дано по-бързо бъде разрешено това неразбирателство между БТК и Линкос :clap:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Този проблем е от самото БТК, не е от вас. И при мен е така, преди месец пак беше станало тъй за 1 ден, после се оправи. Така че спокойно, дано по-бързо бъде разрешено това неразбирателство между БТК и Линкос :nono:

ако искат линкос да са в час да вземат пример от датата :)

при мен бол.бг прави проблем последният час....

Този проблем е от самото БТК, не е от вас. И при мен е така, преди месец пак беше станало тъй за 1 ден, после се оправи. Така че спокойно, дано по-бързо бъде разрешено това неразбирателство между БТК и Линкос :nono:

И защо проблема да е в БТК, а не в Линкос? Обоснови се, ако обичаш!

Искам да кажа, че проблема не е от обикновените потребители, а БТК и Линкос явно имат някви проблеми помежду си biggrin.gif

Днеска е същата картинка:

403 Forbidden Unauthorized IP address.

Вече съм с ново IP и обикновенно си влизам без проблем.

Сигурен ли си че си с динамичен IP адрес, защото са ми казвали ,че БТК са направили всичките си клиенти с Релни IP адреси ( прикрепени към телефонните номера, защото при тях е регистриран адреса на потребителя на телефона ) и поради големия трафик он НСБОП вече са чукали на вратата на двама мои приятели и като за първи път са се разминали само с предупреждение, но това беше като от телевизията раздуваха новината за пиратството. преди около месец.

По принцип BIZ пакетите на БТК са с реални IP адреси. Ако не сте на BIZ пакет, значи IP-то ви не е реално biggrin.gif

Не разбрахте ли... Реално динамично IP! С какъвто и пакет да си, IP-то е реално. На бизнес абонатите е реално статично.

От два дена съм с ADSL-512 и не мога да влезна в Linkos.Реших всички други проблеми,включително портовете за eMule,но с тези не мога да се справя.Старите ми торенти ги подкарах и вървяха до днес,9.00 и дотам.Ни торент,ни сайт,ни дявол!403 Forbidden Unauthorized IP address.

Ако може да помогне някой... :ph34r:

Не разбрахте ли... Реално динамично IP! С какъвто и пакет да си, IP-то е реално. На бизнес абонатите е реално статично.

Един ipconfig показва, че IP-тo ми винаги е 192.168.1.2, а на сървърът (Gateway,DNS Server и DHCP Server) 192.168.1.1. Получавам интернет-а си чрез Internet Connection Sharing. По-същия начин вторият ми комп получава нет от мен. Моят комп играе ролята на сървър - 192.168.0.1, а вторият, клиента е 192.168.0.2, като споделянето се осъществява чрез споменатият по-горе Internet Connection Sharing. И така, като си проверя IP-то в например http://www.whatismyip.com/, то винаги е едно и също - 87.126... , разбира се абсолютно същото е и като се направи проверка от втория комп.

Но това не е мойто IP (192.168.1.2), това е IP-то на сървъра на БТК, от който получавам нет-а, както IP-то на вторият ми комп не е неговото (192.168.0.2). Иначе няма как IP адресът ми да бъде идентифициран всеки път като Софийски, като се има в предвид, че аз съм от Варна.

Следователно в случая имам нереално IP. Ако беше реално, например нямаше да имам проблем да хоствам игра в нет-а, защото компа ми щеше да приема inbound връзките, които идват към мене от клиентите, които ще join-ват хостваната игра в случая. Така че не става въпрос за статично - постоянно или динамично - променящо се, било то при всяко ново влизане в нет-а или веднъш на 2 месеца, както е в моя случай. Става въпрос за Реално , с открит, директен канал към интернет, където IP-то на лан картата ти, съотвества на това, с което компа ти се подвизава в нет-а и Нереално , където IP-то, с което биваш разпознаван в нет-а, е всъщност това на сървъра на доставчика. Следователно е невъзможно да хостваш нещо, защото клиентите няма как да стигнат до компа ти, който е скрит в недостъпната вътрешна мрежа между теб и сървъра на доставчика.

Сега не съм голям разбирач на мрежови комуникации и протоколи, незнам дали точно така стоят нещата, просто поразсъждавах малко, опирайки се не оскъдните си познания в областта biggrin.gif

....

Сега не съм голям разбирач на мрежови комуникации и протоколи, незнам дали точно така стоят нещата, просто поразсъждавах малко, опирайки се не оскъдните си познания в областта biggrin.gif

Здравейте myd, впечатлен съм като не-голям разбирач ( cool.gif ) колко сте наясно с нещата. Точно така стоят те. Ще допълня, че ако имахме РЕАЛНО IP от БТК щяха да ни предоставят и паролата и достъпа до онези големи играчки в USA, наречени DNS сървъри /6+1 са на брой + още няколко супер секретни.../ и т.н. За мен въпроса е изяснен. Аз и съседите сме абонати на БТК с "големия" им пакет - 2 МБ/с. От снощи имаме същия проблем с ЛИНКОС, освен, че торент-клиентите ни не могат да се "вържат" към линкос, то и към датата скороста е просто смешна, към външните тракери скороста също е влошена, например към demonoid.com. Не мога да отворя и страницата с торентите - torrents.linkos.bg, дава същото съобщение, като описаното по-горе - 403 Forbidden Unauthorized IP address.

Аз съм от Сливен. От офиса днес имах отличен достъп към Линкос, доставчика ни е КейбълТел. Искам да споделя с останалите и незабавния отговор от администраторите на торент-системата на Линкос, използвайки възможността да ги поздрави от ефира на форума на Калдата:

...............

Cyalata mreza na BTK e s BAN

Nadyavame se v nai- skoro vreme problemut da bude reshen

S uvazenie:

Linkos Team

...................................

----- Original Message -----

From: K.Vasilev

To: [email protected]

Sent: Monday, August 14, 2006 9:20 PM

Subject: You are not authorized to view this page

Zdraveite,

Molya da prepratite tova pismo do administratorite na vashata torent-sistema.

Dnes, sled rabota ustanovih, che nyamam dostyp do http://torrents.linkos.bg/. S 4-ma sysedi imame internet ot BTC, sys IP: 87.xxx.xx.xx.

................................................................................

.........................

Blagodarya vi predvaritelno i leka rabota,

K.Vasilev

Sliven

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Един ipconfig показва, че IP-тo ми винаги е 192.168.1.2, а на сървърът (Gateway,DNS Server и DHCP Server) 192.168.1.1. Получавам интернет-а си чрез Internet Connection Sharing. По-същия начин вторият ми комп получава нет от мен. Моят комп играе ролята на сървър - 192.168.0.1, а вторият, клиента е 192.168.0.2, като споделянето се осъществява чрез споменатият по-горе Internet Connection Sharing. И така, като си проверя IP-то в например http://www.whatismyip.com/, то винаги е едно и също - 87.126... , разбира се абсолютно същото е и като се направи проверка от втория комп.

Но това не е мойто IP (192.168.1.2), това е IP-то на сървъра на БТК, от който получавам нет-а, както IP-то на вторият ми комп не е неговото (192.168.0.2). Иначе няма как IP адресът ми да бъде идентифициран всеки път като Софийски, като се има в предвид, че аз съм от Варна.

Следователно в случая имам нереално IP. Ако беше реално, например нямаше да имам проблем да хоствам игра в нет-а, защото компа ми щеше да приема inbound връзките, които идват към мене от клиентите, които ще join-ват хостваната игра в случая. Така че не става въпрос за статично - постоянно или динамично - променящо се, било то при всяко ново влизане в нет-а или веднъш на 2 месеца, както е в моя случай. Става въпрос за Реално , с открит, директен канал към интернет, където IP-то на лан картата ти, съотвества на това, с което компа ти се подвизава в нет-а и Нереално , където IP-то, с което биваш разпознаван в нет-а, е всъщност това на сървъра на доставчика. Следователно е невъзможно да хостваш нещо, защото клиентите няма как да стигнат до компа ти, който е скрит в недостъпната вътрешна мрежа между теб и сървъра на доставчика.

Мога да ти кажа, че малко си в грешка понеже IP адреса на адсл модема от който взима интернет компютъра ти е с един и същ адрес винаги - 87.126... - както ти сам споменаваш. Заявките, които отправя твоят компютър и компютърът който получава интернет чрез първия (които са с фалшиви или още нереални адреси) излизат от един и същи IP адрес и той е точно този IP адрес на модема - 87.126...т.е. ти се свързваш с интернет чрез един и същ РЕАЛЕН адрес всеки път - следователно ползваш реален адрес.

Колкото до хостването на игрите - може би не са отворени всички портове на модема и затова не се получава нищо. А проблема също може да е и от инсталираните мрежови протоколи - макар че силно съмнявам.

eMule ми казва, че мойто IP е реално и имам high id, което няма начин да стане, ако не беше така... И твойто е реално, но трябва да се обадиш на съпорта да станеш видим. Друго няма да коментирам, защото не мога да се защитя със терминология която не разбирам, но със сигурност IP-то ти е реално, просто мисля че е време ОТНОВО някой по-компетентен от нас да се изкаже.

Мога да ти кажа, че малко си в грешка понеже IP адреса на адсл модема от който взима интернет компютъра ти е с един и същ адрес винаги - 87.126... - както ти сам споменаваш. Заявките, които отправя твоят компютър и компютърът който получава интернет чрез първия (които са с фалшиви или още нереални адреси) излизат от един и същи IP адрес и той е точно този IP адрес на модема - 87.126...т.е. ти се свързваш с интернет чрез един и същ РЕАЛЕН адрес всеки път - следователно ползваш реален адрес.

Колкото до хостването на игрите - може би не са отворени всички портове на модема и затова не се получава нищо. А проблема също може да е и от инсталираните мрежови протоколи - макар че силно съмнявам.

Е всеки път е нещо си с 87.126... , но последните 2 цифри се сменят на месец - два, както съм писал. Но всеки път адреса е Софийски. Например ако някой пробва атака срещу така нареченото мое IP, тя няма да излезе на моя Firewall, а на защитната стена на сървърчето в София, което сега ще пробвам да проследя с Visual Route cool.gif

Е всеки път е нещо си с 87.126... , но последните 2 цифри се сменят на месец - два, както съм писал. Но всеки път адреса е Софийски. Например ако някой пробва атака срещу така нареченото мое IP, тя няма да излезе на моя Firewall, а на защитната стена на сървърчето в София, което сега ще пробвам да проследя с Visual Route cool.gif

Значи IP адреса ти е реален и динамичен - т.е. модема ти си взема адрес от софийският сървър на бтк, но понякога друг модем взема същият адрес на модема преди твоят да е успял да вземе стария и затова се сменя от време на време cool.gif

IP адреса ти се показва като софийски понеже седалището на бтк е в софия и са регистрирани така в сайта в който гледаш за информация :yanim:

Редактирано от martinez (преглед на промените)

@myd, просто се обади да ти пренасочат портовете към твоя компютър. При мен го маправиха след по-малко от час, след като им се бях обадил.

Е значи излиза че 192.168.1.1 е модемът ми. Аз се свързвам по лан картата с модема, но от своя страна модемът се свързва със сървърите на БТК, които му дават IP. Но компът ми пак си остава реално скрит зад модема. Това с пренасочването и отварянето на всички портовете на модема не ми стана много ясно, но от гледна точка на сигурността май е по-добре да си остана скрит зад модем-а, ако той ми дава въобще някакво прикритие, съвсем се обърках вече biggrin.gif

Да, това е фалшив адрес за вътрешна мрежа на модема, чрез който си получаваш интернета. А ти ако искаш можеш да си сложиш повече от един адрес на лан картата си също. :hush:

Впечатлен съм от знанията на всички и от изложеното по последните две странички, но в демонстрацията ни на знания и умения забравихме първо най-важния въпрос: Кой е виновен за проблемите на Myd а и моите за липсата на връзка с Линкос ? Май обмена на знания започна с това sad.gif .

Може ли някой с т.н. истински ИП адреси от вас от БТК да си регистрира сайтче, /предполагаме, че името е свободно!!!, разбира се/, например www.martinez.com/org и т.н. ? biggrin.gif

Очаквам отговор на първия проблем, стъгнах на 95.1% на торента на Моцарт /41 ГБ/ от линкоса и съм меко казано ядосан. Тегля го от 1.5 месеца. Загубиха се и сийдърите на Бетовен, и оттам 7-8 ГБ на вятъра, сега ги тегля от демон-а... cool.gif

...............

Cyalata mreza na BTK e s BAN

Nadyavame se v nai- skoro vreme problemut da bude reshen

S uvazenie:

Linkos Team

...................................

Това беше отговора който получих днес утринта. Мисълта ми беше, че е малко трудно хостването в случая, защото ИП-то е собственост на БТК, то се предостввя за временен достъп за времето на договора ни с тях. Самите ИП-та са закупени в пакет за период от 2 години... И след това според зависи от офшорката не се знае какво ще следва. както и да е, Рубчо, къде да вдигнем още малко "гюрултия" по случая :P , някакъв друг адрес или форум ? Съседа ми, където е модема е извън града, заключено е и не мога да ги набера тия от БТК да се поскараме както се полага cool.gif

Така е, както си го описал в предната тема, от личен опит ти казвам а и на всички останали да не се опитват да го правят през БТК. Да, така се прави, също има и много други начини за регистрация, но не с/чрез БТК ! По-лошо от това е да си хостваш пък при тях, на тяхна машина, съгласно предложенията им в офертата :hush:

Включих се в този форум преди всичко за да потърся съвет/мнение за проблема ми с БТК и Линкос. Но бяха изказани много допълнителни неща и аз се включих леко в демонстрацията на знания... само за да кажа скромното си мнение, че безплатни неща няма и че това "истинско" ИП на БТК е малко по-различно от онова, когато си го закупиш и регистрираш. Само това, ако има нещо извинявай и лека :hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.