Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Дааам, има го това нещо, че поддържаните конекции от модема създават доста проблеми. Препълването на ъплоуд канала доста често води до забиви на модема. В този случай човек няма много алтернативи, но мога да ти предложа няколко. Свързваш се с Хелп Деск и изискваш да проверят firmware-а на модема, коя версия е и обновяване до последната възможна (предполага се, че с ъпдейтването му трябва да решат част от проблемите, до колкото ми е известно последната уж по-стабилна версия на БТК-ашкия фърмуер е ZXDSL 831V4.2.h_B04_BG, възможно е да има и по-нова, но според мен всичките са доста боклучави). Съответно не очаквай да са много словоохотливи или пък чевръсти за да го направят, но опитай. Следващата стъпка е при теб, в настройките на Торент клиента (основно той създава главоболия, още повече ако е Бит Комет, ДС++ по-малко, също проблематични са и Мулето, Морфей и още куп Р2Р програми, ако не се настроят да ползват възможно най-малко кънекции). Много зависи и колко потребителя са закачени след модема, как потребяват нета, до каква степен натоварват трафика и генерират връзки, но определено проблема идва единствено и само от претоварване на изходящия канал.

Ако проявиш желание мога да ти дам ориентировъчни примерни настройки за торент клиента (за Бит Комет), каквито ползвам аз и срещам значително по-малко проблеми (доста редки са рестартите, но и фърмуера ми е различен от стандартния).

Ако си стар абонат на ADSL услугата (повече от година), може да хвърлиш едно око на тази тема тук! Има интересни неща публикувани там. Идеята ми е, ако откажат да ти обновят firmware-а на модема, да го направиш сам, като операцията е високо рискова ако не знаеш какво правиш (почти като ъпдейт на BIOS да речем, като опасността е да не си запалиш нета после!), освен това си дай сметка, че по този начин на практика нарушаваш всевъзможни клаузи от договора :ph34r:

Проявявам интерес-че къде ще ходя... :) Ползвам...Bitcomet 0.63 :)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Здравейте!Преди 15 дни си купих РС.Internet доставчика ми в момента е Comnet.Аз съм от Ямбол.DL скоростта ми от BG сайтовете е 40 КВ,а от чуждите-10 КВ.UP скоростта е до 40 КВ.Мисля да се абонирам за БТК ADSL 512 безкрай.Заслужава ли си?Ползвал съм БТК в един Internet клуб.Много бързо зарежда страниците.Аз съм регистриран в Sportingbet/onlineбукмейкър/.Когато исках да депозирам пари не ми отваряше формата за депозиране.Според вас в БТК ли е проблема или в настройките на РС-тата в клуба.И още нещо.Вкъщи телефонната ни линия е дуплекс.Това проблем ли ще е?Трябва ли да се промени?Изобщо възможно ли е?

Преди да се решиш дали да се включваш или не, е добре първо да провериш дали има техническа възможност за това, от самия сайт на БТК или директно от тук! Скоростите с в рамките на договорните (512 Безкрай - 64к даунлоуд и около 14-15к ъплоуд), разбира се с отклонения в зависимост от сайтовете и мрежите към които се осъществява връзка (проблемни са някой БГ мрежи заради дебилното отношене на собствениците им и рестриктивната политика за пиъринг с БТК).

Проблема със сайта явно е от настройките на браузъра в залата.

След като си на дуплекс, ако има техническа възможност за прекарване на АДСЛ (по-малко от 5км от пощенска станция), бъди сигурен, че ще ти бъде сменен телефонния пост с прав (най-вероятно и цифров ако капацитета на пощенския клон го позволява).

Дали си заслужава или не е относително - съобразно нуждите на всеки един потребител. Ако разчиташ на БГ пиъринг основно и интернет (пиъринг) доставчика ти не го таксува или на локалния сървър, тогава за теб може и да не си струва, ако обаче разчиташ на качествен и сигурен международен интернет и напълно равноправна скорост България - Международна, да тогава си струва.

Избора е твой.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Rub4o,благодаря за отговора.Вчера прочетох форума на тема БТК ADSL.Всички въпроси и мнения.Изводът,който направих е следният:БТК е осигурява сигурен и бърз Internet.Колкото до проблемите забелязах,че те се появяват при свързване на няколко РС-та,които ползват един абонат и за целта се използва рутър.Ако греша,поправете ме.

Да правилно си разбрал, ако интернета ще се ползва за повече от един потребител (работна станция е един компютър), е необходимо да се използва рутер или постоянно работещ компютър с две лан карти, който да играе ролята на сървър сепариращ сигнала към останалите работни станции. Дай си сметка също, че модема е капризен на голямо и интензивно натоварване на ъплоуд канала, както и има и ограничение в броя на максимално поддържаните връзки, тоест ако са повече хората и използват всички Р2Р програми (повече от една примерно) с "хищни" настройки, ще имаш проблеми при работата на модема (модема ще забива често, ще се рестартира и ще ти спира нета). Следователно е необходимо да помислиш и за това, за да не си блъскаш в последствие главата с много въпроси и чуденки. За да си ги спестиш е необходимо, малко по-пестеливо боравене с подобни програми и известни ограничения в настройките и потреблението им. Съответно ако възнамеряваш да използваш услугата за повече от една работна станция, съобразно нуждите ти, може да използваш BIZ абонаментен план с удовлетворяващите те скорости и съответно с това имаш право на повече "привилегии" и възможни опции които да изискваш при работата и оперирането с модема (основно рутиращата функция на модема за повече от една работна станция, дисково пространство за хостинг, пощенски кутии и прочие описани на официалния сайт на БТК).

Надявам се да съм ти помогнал да си изясниш преимуществата и неодостатъците, преди да вземеш своето решение.

П.П. За сега, мисля че от БТК все още предлагат само ZTE ZXDSL 831 модеми, надявам се в най-скоро бъдеще това да се промени и ако не предложат те самите алтернативни марки и модели модеми, то поне официално да бъде разрешено използването на собствени модеми (неофициално и нелегално на практика е възможно изоплзването на какъвто и да било съвременен ADSL модем отговарящ на стандартите за този вид услуга, но съответно това противоречи на договорните условия, друг е въпроса, че това би дало много повече възможности за работа, опериране и безпроблемност на връзката).

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Все същите глупави промоции... някога няма ли да се сетят да вдигнат тази мизерна скорост или поне малко по-добър ъплоуд! Просто офертата им засега си остава много *****.

Редактирано от korn (преглед на промените)

Все същите глупави промоции... някога няма ли да се сетят да вдигнат тази мизерна скорост или поне малко по-добър ъплоуд! Просто офертата им засега си остава много *****.

Ако се казваше T-Mobile (Deutche Telecom) , а не БТК можеше и да стане.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=12852&catid=3

:bye:

На страничката http://www.btc.bg/bg/seeme.php има стахотни песнички и вървят перфектно при АДСЛ притетежателите :wors: един път и аз да съм доволен ;)

Редактирано от korn (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добре де писах им вчера писмо да ми пуснат портовете там... ма още няма отговор. Как да разбера кога са ми ги пуснали и колко време ша се бавят.

Охо, приготви се да ги почакаш. Понякога са много бързи в отговорите, обаче като решат че няма да обръщат внимание... Аз например вече 4 пъти подред им пиша за един бизнес акаунт на който не са оправили НАТ рутирането и не са им пуснали хостинга ама... нема отговор, нема нищо. Направо не ми се мисли ако въпроса идва от домашен потребител

Добре де писах им вчера писмо да ми пуснат портовете там... ма още няма отговор. Как да разбера кога са ми ги пуснали и колко време ша се бавят.

Eeeeee аз си мислех, че бързо става, щото казахте че тва било работа за 5 минути, ми ша ги натрупам от писма и ако не напрят нищо, ша почна да им звъня... друг начин май няма.

Мерси сега ще пратя на този имейл, защото до момента пращах на друг. Мерси отново и незнаех, че трябва да напиша името на абоната, а си писах моето...

Ся иам един въпрос. Значи вече като ми оправиха портовете как мога да си пусна сървър, трябва ми щото искам да си направя радио, ма като направя сървъра никой не може да влезне вътре, щото става с тва IP - 192.168.*.* мене ми трябва да ми е с външното IP. Мога ли да пусна такъв сървър ???

• 2 седмици по-късно...
Oт 15.06 за 512 Безкрай 24,99 с ДДС по непотвардена информация:clap:

Това за всички ли важи или само за тези, чиито договор е сключен след тази дата?

Между другото не ми се вярва да е с ДДС! -Абсурд! :P

Ако е така направо ще фалират другите доставчици! biggrin.gif

хаха,ше фалират на куково лято laugh.gif

Ти смей се - след време пак ще си говорим! cool.gif

Между другото на кой доставчик си?

вярна ли е информацията че намаляват цената на 24.99 лв?Предварително благодаря за информацията :)

по непотвардена информация

Това ще рече, че е много трудно някой да знае на тоя етап дали е вярно.

Но аз пак да попитам. Ако е така как става по принцип? - Намалението за всички ли ще е или само за регналите се след тази дата?

Това за всички ли важи или само за тези, чиито договор е сключен след тази дата?

Между другото не ми се вярва да е с ДДС! -Абсурд! ;)

Ако е така направо ще фалират другите доставчици! biggrin.gif

Кои други доставчици???

БТК ADSL 512 БЕЗКРАЙ скоростта е 512 Kbps или 64 KB/s това е смешна скорост за София например

пример

HomeLan 22лв/с ДДС/ >> BG: 800 KB/s, Inter: 80 KB/s

за потребителите обаче които се нуждаят от гарантирана връзка и 24/7 поддръжка или са извън София това с 25-лева определено би било една страхотна новина защото ще доведе до промени в скоростите/цените и на кабелните доставчици които в момента са предоставят абсурдно ниски скорости

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.