Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Здравейте,

Съществува проблем с международно трасе, което е извън територията на

страната. Работи се по отстраняването му.

Поздрави,

ADSL Helpdesk

Това ми отговориха sad.gif

Ми нета (международния) си е супер ама как да играя WoW с 500мс

Редактирано от Spunky (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Здравейте! От около 2 месеца съм на БТК (512 безкрай) и не съм имал някакви проблеми досега.

Активно играя Counter Strike Source и в началото нямах никакви проблеми, но от около 1-2 седмици този проблем се появява все по-често и не ме оставя да играя:

Играя във сървър на Man1a, като съм сигурен че проблема не идва от сървъра, защото съм пробвал и в други сървъри и пак се появява същия проблем - както си играя изведнъж играта забива за около 5-6 секунди, като през това време виждам че лампичката на модема "LAN" не мига изобщо, а само свети. след като отново започне да мига , играта продължава, само че пинга ми е много голям (около 400-500) и започва бързо да пада, докато си стигне пак до нормалния пинг (около 50-60). много е дразнещо в някой момент да си играеш нормално, да ти забие играта, и когато пак всичко се оправи да видиш че са те убили примерно - някой имал ли е подобен проблем и евентуално знаете ли как мога да го оправя ?

благодаря предварително на всички :cheers:

Предполагам че в тези моменти модема ти се рестартира :)

Ами и аз това предполагам, но дали няма някакви настройки, които да направя за да не става така ? звънял съм преди на хелп деска за забиването на модема и по никакъв начин не могат да ми помогнат..вие имате ли идеи ?

Ами и аз това предполагам, но дали няма някакви настройки, които да направя за да не става така ? звънял съм преди на хелп деска за забиването на модема и по никакъв начин не могат да ми помогнат..вие имате ли идеи ?

според мен проблема е че модема може да поеме определен поток от информация когато се превиши тои блокира и трябва да се рестартне !!! когато ограничиш ъплоада би трябвало да не прави проблем !!!

А как става това, би трябвало да има някоя програмка !!! Порови в GOOGLE успех и дано да съм помогнал @ :)

Пробвах с Bandwidth controller, но пак не става..ограничил съм скоростите, обаче пак забива. Вече се изнервям, защо в началото преди 1 месец нямах никакви проблеми да играя, а сега и 10 минути не мога ????

БТК ги мразя и пари да ми дават няма да се включа към тях-това е най-потресаващата фирма за комуникации!

Здравейте!

От два часа съм с тарифа 512 Biz. Имам два компютъра, които искам да свържа към модема. За единия нямах никакви проблеми, използвах CD-то, което беше с пакета ("Инсталирай сам"). С втория компютър обаче имам проблеми с настройките. Не мога и не мога да подкарам интернет на него. Ако може някой да ми обясни като на идиот какво трябва да направя?

Компютрите са свързани към модема чрез switch.

Ами благодаря за отговора, но както вече казах аз СЪМ с 512 Biz :)

Настройките ми са наред, а интернета ми ту го има, ту го няма. Понякога го има на 1-ви комп само, след 5 мин става обратното. Help Desk след цяла нощ обаждания ми казаха "Пробвай нещо друго".

Точно в този момент имам интернет на 2-я компютър.

На първия е малко по-сложно. Той е с два Windows-a и на единия имам нет, на другия - не. Имам пинг навсякъде, дори и към сайтове, само дето не мога да ги заредя с браузъра.

Поднасям ти извиненията си не видях уточнението че си на BIZ, явно жегата съвсем е размекнала мозъка ми. Странно е, че имаш пинг до сайтове, а сигурно и в локалната мрежа към първото РС, а не можеш да ги зареждаш, в този случай явно отпада вероятността да е технически проблем в кабелите и самото свързване на компютрите, но въпрети това може да опиташ пингването с различни пакети, особено що се отнася до вътрешната мрежа, щом ползваш суич следва вътрешната мрежа да е 100мбит и ако лан картите са също 10-100 следва да можеш да прекарваш пакети с параметър -l 65000, a към модема -l 32000, все пак за да се изключи някаква нередност по самото трасе. Следващото което можеш да направиш е да преминеш на ръчни настройки и да добавиш DNS-ите на БТК, някой път се случва един от двата DNS-а да е проблемен и при честото превключване от единия на другия да става така, че примерно комуникационните програми (Скайп, Кю, МСН месинджър, торен клиенти, ДЦ++ и други), продължават да работят, но страниците не желаят да се отварят - DNS-ите които БТК използва са: 212.39.90.43 и 212.39.90.42 Другото което ми идва на ум е да изискаш и то настоятелно, да променят DHCP Server Leased Time от един ден на 1 минута, ако смяташ да продължаваш да караш на автоматични настройки, защото точно този огромен интервал от време в някой случаи е виновен често да се губи изцяло връзка с модема.

В момента това ми идва на ум. По-късно като се прибера отново ще помисля и умувам по въпроса и ще добавя и други неща ако се сетя.

Благодаря отново. В общи линии повечето от нещата вече ги правих снощи. Не съм пробвал пинг с по-големи пакети. Настройките и на двата съм ги вкарал ръчно, DNS-те са същите.

Тази сутрин като написах предния си пост интернета тръгна нормално и на двата компютъра от само себе си, без да съм променял нищо от вчера. Закъснявах за работа и нямах много време да се занимавам, така че изключих всичко и ще видим довечера като се прибера какви нови изненади ще ме очакват.

Здравейте отново !

значи пуснах си АДСЛ и съм доволен ама имам един роблем...

веднага щом звънне телефона и нета ми спира sad.gif иначе ако аз се обаждам - няма проблем

не знам кво става - помагайте плс

Има телефон за help обади се там! Може при тях да е проблема. Но мнението отгоре ми звучи логично. Провери си всичко. ОК

Същия познат и оправен проблем :) Грешно си свързал модема с телефонната линия - предполагам си пропуснал сплитера, Rub4o е обяснил достатъчно добре :)

ами проверих всичко - всичко е свързано по начина описан по горе и явно причината не е от там

имам съмнения да не би при самото инсталиране след като свързах кабелите да съм допъснал някаква грешка...

Днес си поръчах заветния ADSL пакет 512 безкрай :wors: . Не ми взеха никакви пари :yanim: и ми казаха. че когато дойде пакета ще трябва да платя само 34лв за Август, а после ще ми дойде изравнителна сметка за Юли,

Горе-долу за колко време го доставят? На мен ми казаха до края на седмицата, ама се съмнявам.

ами отново проверих всичко и по някоко пъти...

всичко е както трябва и няма никакви допълнителни устройства

а и проблема е само когато телефонът звъни - когато някой се обажда вкъщи, а когато ние звъним - проблем няма

какво може друго да е причина освен неправилното свързване ?

freelanders - при мен от обещани 10 дена на 6тия пакетът беше пристигнал :yanim:

Редактирано от DoMiNuS (преглед на промените)

skype- a си бачи перфект , и със бг юзъри и със хора от америка , говорил съм по 1-2ч и няма никакъв проблем , без насичане и т.н. , конфернтната връзка м/у 4 човека също работи перфект , за web кам пак си е добре , тва което получаваш като качество е мн задоволително , но тва което ти изпращат ...заради малкия уплоад трябВА да с по ниска резолюция , но на 320х240 си върви перфект , то и скайпа си намира точната резолуция която е наи добра за връзката ти , така че няма проблем и с тва , еми тва мога да кажа за скайп през бтк :))

Мерси 'SnOOpeRa'.

Кой/кои торент клиенти ползвате и при каква скорост, ако не е тайна?

Прочетох за проблем при игра в мрежа. В офиса имам 512Biz и нямам такива проблеми. А при 512безкрай има ли нещо особено?

Благодаря предварително.

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

еми ползвам едновремемно и биткомет и utorrent , кометат асъм е лимитирал на 65кб даун и 11-12кб ъп , а уторента е със същите лимитации , значи препоръчително е да си намалиш ъп-а поне на 12 кб иначе китаичето забива доста често и не можешда постигнеш максиланите скорости на даунлоад , ако само сеедваш без да теглиш можеш да си пуснеш ъп-а на 16кб тогава няма проблем , ама ако и двете се изплзват , нито ъп-а е на макс , нито даун-а ти е приличен , проблем с игра в мрежа не съм имал , играл съм и през хамачи и в лан и не съм имал проблем , за интернет игра , също няма проблем по принцип , като изклучим че напоследък външния пинг нещо взе да се ташака на моменти ... също ти препоръчвам да си заявиш пренасочване на портовете ( които ползваш или всички ) от хелпдеск-а , че ианче ен се постигат добри скорости на даун през торент и други кирии .....

едит: забравих , намали си броя на кънекциите на торент програмие на макс към 60-80 , че модема по дефаулт е със нат- прехвърляне и може да издържа на 205 нат конекции и като ги мине забива и трябва рестарт на модема ... , аз съм направил по 6-8 конекции на торент да пускат програмите и няма проблем , не държа повече от 10-итина торента активни... то няма и фаида от повече не може да пусне връзка за ъп на толкова мн ,

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

ами не очаквах това да е проблема и затова не го бях посочил прри мненията си по горе - понеже имам 2 телефони апарата които са на 1 номер и са в различни стаи при звънене се получавала промяна в напрежението и в това е била причината за спирантео на интернета (поне така ми обясниха по телефона)

сега като ги прехвърлих и двата телефона към сплитера всичко е оК :)

все пак благодаря за готовността да ми помогнеш рубчо :)

Здравейте, трябва ми спешна помощ sad.gif .

Имам бтк 512биз в офиса в софия и камера

LINKSYS WVC54GC 320x240 MAX Pixels IEEE802.11b/g+RJ45 Compact Wireless-G Internet Video Camera - Retail, свързана директно с нета без компютър. Проблема e, че не мога да разбера къде праща сигнала, а ми е много важно защото отивам в провинцията за няколко дни и трябва да наглеждам И ЗАПИСВАМ НА ХАРД ДИСКА всичко в реално време.

В последствие открих сайта на който го праща, но връзката е просто ужасна. Има забавяне от около 10сек и картината непрескъснато прескача, а звука идва по-барзо от картината, но накъсва ужасно и почти нищо не мога да разбера.

Дайте някаква идея как да го оправя защото това е изключително важно за фирмата в която работя(управител съм).Предполагам че забавянето идва от адсл, защото пращя с около 12кб/с. Иначе нета на който получавам е все още лан-ка(поръчал сам и за там Адсл ама още не е дошъл :angry: ).

Моля Ви sad.gif за компететна помощ защото фирмата, от която купих камерата ми отказа каквото и да е въпреки 'обещания' безплатен монтаж и настройка!

П.С Опитах и със скайп ама е още по-зле и камерата изисква непрекъснато компютър.

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

Може ли да се изгради VPN мрежа между 2 клиента на БТК-ADSL със статични IP-та? Има ли хардуерно решение на поносима цена?

Здравейте приятели !

Имам само един бърз въпрос понеже смятам да се свържа скоро към БТК АДСЛ 512 безкрай!

Имам розетка с връзка към БТК чак в другата стая , а компютърът е в друга !

Въпроса ми е ще има ли някакъв проблем в това че ще пусна един 20тина метров телефонен кабел до другата стая, ще има ли влошаване на сигнала и какъв кабел да купя?

Мерси предварително !

@KillingTime:

Спокойно си го удължи - няма да има проблеми, а за кабел - обикновен телефонен кабел ще ти свърши работа.

Редактирано от martinez (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.