Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Oт 15.06 за 512 Безкрай 24,99 с ДДС по непотвардена информация;)

В момента цената е 26лв.без ДДС при двугодишен договор и това е в сила някъде от края на март,друг е въпроса че БТК не си обновяват сайта месеци наред....

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

По добре да си взема сателитен интернет от колкото Асиметричен. ;)

Кои други доставчици???

БТК ADSL 512 БЕЗКРАЙ скоростта е 512 Kbps или 64 KB/s това е смешна скорост за София например

пример

HomeLan 22лв/с ДДС/ >> BG: 800 KB/s, Inter: 80 KB/s

за потребителите обаче които се нуждаят от гарантирана връзка и 24/7 поддръжка или са извън София това с 25-лева определено би било една страхотна новина защото ще доведе до промени в скоростите/цените и на кабелните доставчици които в момента са предоставят абсурдно ниски скорости

За град като Ловеч скоростта е прилична , а офертите на кабелните доставчици като скорост и заплащане са абсурдни angry.gif

Кои други доставчици???

БТК ADSL 512 БЕЗКРАЙ скоростта е 512 Kbps или 64 KB/s това е смешна скорост за София например

пример

HomeLan 22лв/с ДДС/ >> BG: 800 KB/s, Inter: 80 KB/s

за потребителите обаче които се нуждаят от гарантирана връзка и 24/7 поддръжка или са извън София това с 25-лева определено би било една страхотна новина защото ще доведе до промени в скоростите/цените и на кабелните доставчици които в момента са предоставят абсурдно ниски скорости

Аз главно за другите градове имах предвид.

Тия лан доставчиците на колко ще трябва да си смъкнат цените, че да имат още клиенти?

А за София - там изборът е голям, но не мисля, че БТК е лош избор! Доставчикът от твоя пример сигурно има доста други недостатъци...

24,99 лв. на месец за неограничен интернет през БТК ADSL. До 20% по-малко за високоскоростен ADSL достъп от 15 юни 2006 г.

14.06.2006

Най-новата промоция на БТК предлага по-достъпни цени за високоскоростен ADSL Интернет. Само 24,99 лв. на месец с включен ДДС е цената за неограничен достъп със скорост от 512 kbit/s през ADSL услугата на БТК. До момента най-предпочитаният от домашните потребители „БТК ADSL 512 Безкрай” струва 39,60 лв. с ДДС. Това най-ново предложение на компанията е за периода от 15 юни до 31 юли.

Новата оферта дава възможност на домашните и бизнес клиенти да спестят от 15 до 20 процента от разходите си за високоскоростен интернет. Единственото, което трябва да направят, е да ползват услугата една или две години.

Българският бизнес може да намали разходите си за Интернет чрез новото предложение на БТК. При сключване на двугодишен договор за периода на промоцията цената на основния пакет за бизнес потребители БТК ADSL 512 BIZ пада от 66 лв. на 42 лв. с ДДС. Само за 75 лв. на месец бизнес потребителите могат да се възползват от предимствата и на двумегабитния пакет БТК ADSL 2048 BIZ.

Специално за представителите на туристическия и сезонния бизнес са създадени ADSL пакети със 6 месечни договори. По този начин инвеститорите в туризма ще могат да планират по-практично сезонните си разходи за качествен достъп до световната мрежа. Потребителите вече могат да избират между 6, 12 и 24 месечни договори.

“Българският телеком продължава да развива широколентовата технология в България, защото това е важно както за обикновените потребители, така и за бизнеса”, заяви Димитър Цонев, Говорител на БТК. “Целта ни е всички българи да имат лесен достъп до световната мрежа. Освен по-добри цени, БТК предлага и гъвкави решения, които да удовлетворяват по-добре нуждите на клиентите”, добави той.

Настоящите ADSL клиенти също ще могат да се възползват от промоционалните цени като изберат нов по-бърз ADSL пакет или продължат договора си с телекома.

Мрежата от високоскоростен Интернет на БТК непрекъснато се разширява. До края на годината жителите на още 47 града ще могат да използват БТК ADSL на новите по-достъпни цени. В момента БТК ADSL е достъпен в повече от 150 градове и села от цялата страна. Всеки нов клиент на ADSL може да провери за възможностите за ADSL в неговото населено място на Интернет страницата на БТК. Крайното потребителско оборудване е безплатно, а инсталирането на модема е лесно и удобно и може да бъде извършено от всеки потребител.

БТК ADSL може да бъде заявен на телефон 0 800 100 или да бъде закупен директно от бизнес центровете на БТК и партньорската мрежа в страната. Поддръжката на услугата на телефон 0 700 17 111 е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което е изключително важно за хората, чиято работа зависи от Интернет.

http://www.btc.bg/bg/news_details.php?id=223 :clap: :clap: :clap:

Редактирано от nicsan88 (преглед на промените)

В допълнение на по-горната информация, след справка с 0800100, става ясно, че всеки един от пакетите се предлага в два ценови варианта, в зависимост от това какъв договор ще бъде сключен (едногодишен или двугодишен).

За два от плановете (които ме интересуваха) цените изглеждат по следния начин:

512 Безкрай - 34лв. с ДДС месечна такса (при сключване на едногодишен договор)

512 Безкрай - 24,99лв. с ДДС месечна такса (при сключване на двугодишен договор)

1024 БИЗ - 82лв с ДДС месечна такса (при сключване на едногодишен договор)

1024 БИЗ - 60лв с ДДС месечна такса (при сключване на двугодишен договор)

При поставено от мен запитване, дали при положение, че съм настоящ абонат на услугата, при евентуално преминаване на БИЗ пакет, ще ми бъде дадена възможност за подмяна на модема с друга Марка, получих интересен отговор. Беше ми заявено да проверя в центъра за клиенти в регионалния офис на БТК, дали има налични модеми от "другата партида", което явно означава, че освен със ZTE модеми, вече БТК открито и реално дават възможност за използване на алтернатива.

В най-скоро време смятам да проверя достоверността и възможността за подмяна на техническото оборудване.

Чакам с нетърпение дали ще пуснат нова техника.Имам само една забеложка ако бяха направили 1024 за домашни абонати 45-50 лева щеше да е идеално.Сега ще трябва да чакам още половин година, че да станат цените на по-големите скорости по привлекателни за домашните абонати

Редактирано от nicsan88 (преглед на промените)

Като допълнение на поста на Rub4o ето как следват и другите тарифни панове по новите цени ;)

512БИЗ (1 година) 56лв

512БИЗ (2години) 42лв

2048БИЗ (1година) 99лв

2048БИЗ (2години) 75лв

Цените ВКЛЮЧВАТ ддс

Нещо не можах да разбера .Аз сега плащам 31.20 лева с ддс като си поднових договора от 01.05.2006 г. за 2 години.За такива като мен важи ли цената от 24.99 лева и какво трябва да направя?Предварително благодаря.

Нещо не можах да разбера .Аз сега плащам 31.20 лева с ддс като си поднових договора от 01.05.2006 г. за 2 години.За такива като мен важи ли цената от 24.99 лева и какво трябва да направя?Предварително благодаря.

Отиваш в башия БТК център ще ти дадът една бланка да попълнеш и подпишеш и готово.

Само не съм сигурен трябва да питаш дали не трябва да минат 3 месеца от предишното преподписване.

Мен лично много ме кефи да съм на бтк,единстевеното нещо което ме дразни че тегли бавно иначе всичко останоло просто IS THE BEST BTC ADSL

Здравейте аз съм от една година съм на квартален лан от кабелната телевизия в Кюстендил, но съм навит на Adsl-a на BTK и по-специално 512безкрай на промоцията за 34лв с ДДС. Прочетох цялата тема и останах с впечатлението, че нета е съпер за международен и български трафик, но бих искал да ви попитам какво е положението с торентите.

Благодаря предварително.

Здравейте !

Искам да се прехвърля на БТК АДСЛ и след като прочетох по голяма част от темата смятам, че наистина си заслужава

Но в града се носят разни слухове, че работата в интернет пречи на телефонния сигнал и той бива заглушени неясен. Та има ли нещо такова или са просто слухове...

Благодаря

freelanders, бих казал че интернета е псотоянен! Рабирай (почти) навсякъде теглиш със скорост която е посочена за съответния месечен план. Избора е твой, но наистина БТК не са ВЕЧЕ лош избор с промяната си в цената.

DoMiNuS, това което си дочул не е вярно. АДСЛ технологията прави възможно пренасянето на звуковия сигнал (телефония) и трансфера на информация (интернет) напълно възможен без те да си пречат взаимно. Логично не се начисляват импулси, минути и такива глупости и може да бъдеш спокоен че телефонната ти сметка няма да набъбне както беше при dual-up-a :)

A за "заглушения и неясен сигнал" има така наречения ADSL SPLITTER който идва с пакета ти "Инсталирай сам" и "пречиства" сигнала така че няма от какво да се притесняваш :wors:

Редактирано от korn (преглед на промените)

Здравейте !

Искам да се прехвърля на БТК АДСЛ и след като прочетох по голяма част от темата смятам, че наистина си заслужава

Но в града се носят разни слухове, че работата в интернет пречи на телефонния сигнал и той бива заглушени неясен. Та има ли нещо такова или са просто слухове...

Благодаря

Слухове. Подобен проблем, може да се получи само при неправилно свързване на сплитера и модема към телефонната линия.

Благодаря и извинявайте за повторението,

А има ли някой впечаления от кюстендилския ADSL?

Благодаря и извинявайте за повторението,

А има ли някой впечаления от кюстендилския ADSL?

Ами Кюстендилския трябва да е като Варненския....

Конкретно за ADSL 512 и торентите, ако е добър Swarm-а - DL до 64K и UL до 16K

Аз лично с Demonoid държа DL 58-60, а последно теглих от един китайски тракер с 300 B/s...

PS Доста зависи и от torrent клиента

Днес на баща ми обяснили , че трябва да има достатъчно желаещи за да минеш на новите тарифи angry.gif .Ако не подписват договори с никого как набират желаещи?Пак трябва да звъня до Плевен за да ми се обърне внимание.За пореден път се убеждавам че качеството е 6, но обслужването е 2-.

Днес на баща ми обяснили , че трябва да има достатъчно желаещи за да минеш на новите тарифи angry.gif .Ако не подписват договори с никого как набират желаещи?Пак трябва да звъня до Плевен за да ми се обърне внимание.За пореден път се убеждавам че качеството е 6, но обслужването е 2-.

Зависи на колко "компетентни" служители попаднеш. Немога да отрека, че качеството на услугите предлагани от БТК е значително по-добро от преди 3 години. Най-вече сервиза.

Относно новите тарифи: Предполагам, че имаш в прeдвид поредното намаление на цените.

Същност на промоцията

Новите клиенти на услугата ADSL получават:

До 20% отстъпка от месечния абонамент, при условие, че сключат 24 месечен договор;

До 15% отстъпка от месечния абонамент, при условие, че сключат 12 месечен договор;

Настоящи ADSL клиенти: Разрешено е прехвърляне към по-дългосрочен договор, или към продукт с по-голяма стойност

Определено модема има рутираща функция (аз съм с такъв модем), но за да ти бъде пуснат NAT и рутиращата функция е необходимо да се обадиш на Help Desk или да изпратиш имейл на [email protected] или [email protected] и да опиашеш това (препоръчвам ако ще си активираш NAT и рутиращата функция чрез DHCP изрично да помолиш в писмото да ти бъде направено пълно пренасочване на всички портове към едно IP - например 192.168.1.2 и да го задържиш за себе си това IP), а останалите да бъдат за другите хора които искаш да включиш (предполагам за тази цел ти трябва рутиращата функиця, за да споделиш интернета си директно през модема, без да ти се налага да слагаш две лан карти и да си обвързан с това машината ти винаги да работи за да разделя сигнала. За да влезеш сам в модема е нужно да знаеш административната парола, която са задали от БТК, а това поне при мен до сега се оказва мисия невъзможна, много хора твърдят или се перчат че я знаят, имат или могат сами да си настройват опциите, но до сега никой не е дал действаща така и не е защитил "големите си компетенции" по този въпрос). Може би беше най-умното да помолиш техниците още когато ти инсталираха пакета да ти настроят рутиращата функция, а ако си се влючил в промоцията "Инсталирай сам" е трябвало в момента на подаването на молбата да напишеш всички тези неща като условие за сключването му, за да не си играеш сега да се занимаваш с това.

Нека всички които смятат да се включат в тази промоция на БТК и желаят да разделят интернета между няколко РС-та да обърнат внимание и да изискат активирането на рутиращата функция още в момента на заявяване на молбата в БТК, за да си спестят последващите обаждания към Хелп Деск.

П.П. Препоръчвам още веднъж директна комуникация чрез посочените имейли, става много по-лесно, бързо компетентно и с професионално отношение към клиента.

Успех!

BTC-ADSL или ходене по мъките.

След като взехме за тестов период от 2 седмици прословутата услуга на BTC- ADSL

2 Mb Biz, аз, като един многото системни администратори, се натъкнах на някои особености, които искам да споделя с Вас.

1. Не могат да извършват forward на IP, а bridge mode не се предлага въобще, въпреки че модема/ZTE ZXDSL 831/ дава тази възможност.

2.HelpDesk-а първо записва и след това отива при системните администратори да изпълнява това, което съм помолил. Това въобще не е услуга on-line, както се твърди.

3.В един от случаите ги помолих да ми направят forwarding на портове, за да ми тръгне FTP-то, въпреки

че в техния модем има тази възможност, те не го направиха, което наложи да им обяснявам, че FTP работи през 21 порт, но може и през 1024, но това е отделен случай.

4.След техния модем/рутер, аз сложих мой рутер LinkPro- 401, с който си смених и подмрежовата маска, най накрая нещата тръгнаха, но след ги помолих за следното:

- да преместят диапазона на DHCP от 192.168.1.2- 192.168.1.х на 192.168.1.10- 192.168.1.х, които адреси въобще не ми трябват.Сложих фиксиран адрес на WAN на моя рутер 192.168.1.2, със съответни DNS и ги помолих този адрес да се обяви за DMZ.

-след това рутирах мрежата и сега моя DHCP раздава адреси от LAN 192.168.0.100-192.168.0.254

-забраних пинга към WAN на моя рутер

-в настройките на NAT обявих виртуален сървър на адрес 192.168.0.2 през порт 21, където подкарах FTP-то и нещата тръгнаха.

5.Препоръчвам на всички да си изберат FTP server, който да има възможност за избор на потребител по IP и User с PASS. Аз лично работя с Serv-U v.6.3.0.0 Corporate edition :

6.За да ползваме същите e-mail адреси, а имаме закупен домейн, се наложи да попълвам една бланка където в общи линии се пита какво можем да правим с домейна си. Отговориха ми, че след около месец BTC ще са готови и ще можем да администрираме акаунтите на пощите си, при което щях да падна. Сега се двуомя дали да сключим договор с тях или всичко да отиде като един учебен процес в тяхна полза.

Иначе скоростта им е добра, към 12-13:00 малко пада, но се държи стабилно около 1700/400 Kbps.(да се разбира Download/Upload).

Такива ми ти работи и успех на всички.

Първо не мога да разбера защо е нужно това

------------------

4.След техния модем/рутер, аз сложих мой рутер LinkPro- 401, с който си смених и подмрежовата маска, най накрая нещата тръгнаха, но след ги помолих за следното:

- да преместят диапазона на DHCP от 192.168.1.2- 192.168.1.х на 192.168.1.10- 192.168.1.х, които адреси въобще не ми трябват.Сложих фиксиран адрес на WAN на моя рутер 192.168.1.2, със съответни DNS и ги помолих този адрес да се обяви за DMZ.

-след това рутирах мрежата и сега моя DHCP раздава адреси от LAN 192.168.0.100-192.168.0.254

-------------

Като можеш на рутера да си направиш да раздава тез адреси от тип 192.168.2.0- 192.168.2.хх

това го задаваш на рутера който по дефолт е направен да раздава същите адресии като на адсл модема

Второ - обаждаш им се да ти осовбодят портовете - и Upnp enable i DMZ enable na - 192.168.1.2 - което е ип адреса на тwоя рутер и вола всичко работи фтп и алл порт без дестина служебни но те и без това не се ползват

ПС

много сложно си го направил

cool.gif от 10 дни ползвам БТК-ADSL интернета но скоростта ми на доунлоад не е ставала по - голяма от 57-58 К независимо от къде тегля, без значение дали е торент или нещо друго с флаш гета. Интересува ме това нормално ли е и защо никога скоростта нестава 60-64 К? Ъплоуд скоростта си е 15-16 там всичко си е наред. :down:

P.S Извинявам се за глупавия въпрос но ме интересува дали при всички е така или имам проблем с компа sad.gif

Здравейте

В близките дни като абонат на бтк брзкрай имам страшно закъснение към всички международни мрежи (пинга към гоогъл е средно 540мс), докато закъснението към българските мрежи е само 20мс .

Та искам да попитам на какво се дължи това.

Писах на бтк съпорт и сега очаквам отговор и от тях

Благодаря

не успях да разбера каква е разликата между 512биз и 512 безкрай? Разлика в цената има! Чудя се да сменя ли фирмата и да мина към бтк, затова питам, сега има промоция за 25 лева месечно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.