Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Здравейте

Един малко тъп въпрос, ама да питам. Изключвате ли си модемите, например вечер, когато гасите компютъра ?

:bye:

Няма никакъв проблем! Компютрите, дадени на училищата работят на АДСЛ и задължително условие е да не се исключват сървърите и модема cool.gif

Модемът малко грее, но това си е така

Обаче ако си на ограничен нет си го изключвай,защото ти отчита малко трафик.Малко,малко ама то както се казва "Капка,по капка вир става" :newspaper: Ако си например на 512 сърф или 512 време е желатело да не стои винаги включен.

<{POST_SNAPBACK}>

Хах.....Според мен ако ти е добре конфигориран софтуера - като си оставиш РСто без да го пипаш ще забележиш дали дърпа от интернета, лапмичката ЛАН на модема не мига, ако мига може да се поразровиш какво ти точи нет, ако не мига можеш спокойно да си оставяш РСто cool.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Аз го изключвам като спра компа, нещо което не ползвам не треа да работи... :)

Здравейте, инсталирах преди няколко дни на мои познати пакета темпо 256 за да могат да си правят от време на време видео връзка със синаси в USA. За мое нещастие връзката се разпада и немогат да си говорят както трябва. Звънях на БТК и те твърдят че не съм закачил модема както трябва. Възможно ли и след като има интернет проблема да е в свързването от мен. От БТК искат да платя инсталация за да решат проблема. Какво мога д апроверя за да съм сигурен че проблема не е причинен от мое неточно действие. Благодаря предварително за съдействието.

ами щом имаш нет нямаш проблем!

Но зависи с коя програма си правиш видеовръзката

Пробвай Skype, а и когато говориш независимо с какав софтуер е добре да спираш сякакви тегления от мрежата

На модема най-дясната лампичка трябва да свети постоянно без да премигва. Ако е така то проблема не е в модема или жиците.

И аз мисля че ако по време на сърфирането не ти прави проблеми не би трябвало да е от вразката а по скоро от кабелите.

Здравейте, инсталирах преди няколко дни на мои познати пакета темпо 256 за да могат да си правят от време на време видео връзка със синаси в USA. За мое нещастие връзката се разпада и немогат да си говорят както трябва. Звънях на БТК и те твърдят че не съм закачил модема както трябва. Възможно ли и след като има интернет проблема да е в свързването от мен. От БТК искат да платя инсталация за да решат проблема. Какво мога д апроверя за да съм сигурен че проблема не е причинен от мое неточно действие. Благодаря предварително за съдействието.

<{POST_SNAPBACK}>

;) Много е вероятно външният трафик, осигурен от БТК за този абонамент, да не покрива нуждите на програмата за видео връзка. Малко вероятно е причината за разпадане на връзката да е от компютъра в САЩ, но всичко е възможно. Провери дали програмата позволява намаляване на трафика за сметка на качеството. Трябва да има такава възможност. Сваляй качеството, докато тръгне видео връзката.

:) Ако не стане, намери място, интернет кафе с оптика например, където е инсталирана програма за видео връзка, и пробвай оттам. Ако всичко е наред, причината е във външната скорост на интернет връзката, където си правил първоначалните проби.

:P Не е лошо да намериш по-нататък икономична откъм ресурси програма, с която да измерваш моментната скорост на връзката. Има такива, но не мога да ти посоча, защото никога не са ми трябвали и не съм търсил. Тук във форума все някой ще ти подскаже, но първо провери дали няма вече нещо писано по въпроса.

:) Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

След като има друг нет, то проблема не е в кабелите. Ама не го казвай на БТК :offtopic_s:

Коя програма използват за връзка. И по - важно е какъв е компа. Ако е на ХР с 128 МВ памет доста ще се тормози. Аз съм на БТК 512 и нямам проблеми, поне засега. При тяхната връзка Темпо 256 ъплауда е 64 Kb/s, при тази връзка видеото може да насича, да замръзва от време навреме, но не и да се разпада връзката.

Та пиши каква програма използват.

:bye:

Що не пробваш с някой друг да говориш може и от Б-я да е.Важното е да се види дали връзката пак ще се разпадне и ако ДА (като се има предвид че вразката тел. линия<>модем<>Пц няма проблем, ако и двете лампички DSL и PWR светят постоянно значи нямаш) преинсталирай програмата, пробвай Skype и виж да не е от ПЦ.Друго неможе да бъде, такаче чакеме резултати.

• 2 седмици по-късно...

Абе имам един интересен проблем у нас на бубу.то не се отваря а в училище също са на БТК и се отваря без проблем.Къде е проблема? sad.gif

• 3 седмици по-късно...

БТК дава възможност на други компании да предлагат високоскоростен интернет чрез ADSL

26.02.2006

Българската телекомуникационна компания (БТК) предоставя възможност на други оператори да предлагат високоскоростни услуги за достъп до Интернет на крайни клиенти чрез продажба на ADSL пакети. По този начин конкурентни на БТК компании ще предоставят услуги, които по съществото си ще даде достъп до крайния клиент на БТК.

“Управленският екип на БТК винаги се е стремял да създава условия, които насърчават конкуренцията и предоставянето на нови и по-качествени услуги на българските потребители”, заяви Павел Велчев, директор “Регулация и конкуренция” в БТК.

Предоставената оферта от страна на БТК е нова крачка към либерализиране на телекомуникационния пазар в страната, като компанията следва най-добрите европейски практики в тази област. Според действащото в България законодателство, БТК няма задължение да предоставя тази възможност на конкуренти, тъй като тя се предоставя чрез „необвързан достъп до абонатната линия”. Въпреки това БТК предприема тази стъпка една година преди подобен тип задължение да влезе в сила у нас.

Припомняме, че в началото на декември миналата година БТК предложи на Сдружението за електронни комуникации (СЕК) възможността негови членове да предлагат продуктите за високоскоростен достъп до интернет ADSL на крайни клиенти, като по този начин алтернативните оператори ще имат достъп до абонатната линия на БТК.

Компаниите, които решат да продават ADSL пакети, сами ще определят цената им, като цената, на която БТК им продава различните пакети се определя на базата на действащата към момента на подписването на договора ценова листа.

Конкуренцията идва cool.gif

да не забравяме и това!

Зад съкращението ADSL се крие терминът “асиметрична цифрова абонатна линия”. Преведено на езика на потребителите това означава бърз и удобен достъп до Интернет и телефон едновременно, 24 часа в денонощието. Техническа възможност да се възползват от постоянната линия имат както притежателите на аналогови, така и на цифрови телефони. За разлика от кабелния Интернет и LAN достъпа до мрежата, ADSL услугата гарантира висока скорост и качество не само при връзка с български сървъри, но и при международния трафик.

<{POST_SNAPBACK}>

Какво ще рече "връзката се разпада"? Ако имаш предвид че интернета се губи, може и ти да си сбъркал. Имам предвид че от тел.линия (розетката) трябва да е вързан само сплитера който разделя сигнала на две (телефон и модем). Ако по някакъв начин си вързал нещо друго (като телефон, секретар или факс) преди сплитера не се учудвай че ти прекъсва връзката.

А ако имаш предвид прекъсване на видео връзката проблема може и да е в тях или при теб (при компютъра, нещо да са омазани Прозорците) или нещо от този характер.

Първо провери официалните system requirements на програмата,осигуряваща връзката,и ако отговарят-подгрей им и без това Горещата линия на БТК

Здравей те.Вярвам че тук ще се намери специалист които да ми отговори на следните въпроси.Смених си скороста на 1024 биз имам реално IP "поне постоянно го показва едно и също" защо модема продължава да ми праща към компа 192.168.0.1 , не трябва ли да ми дава реалното ип?Появи се и друг проблем трудно отварям сайтове които имат .php в адреса,зареждат се бавно или след рефреш.Някои да има идея защо е така .

Ами NAT-та служи за някаква сигурност. IP-to  е реално, но е динамично.

Причините за домашните пакети да са динамични IP-тата е, че както знаете IP адресите са ограничен ресурс, а и да не се правят някои неща, които се продават като отделни услуги от БТК. :)

<{POST_SNAPBACK}>

А именно?

За да имаш реалното ай пи на Lan картата си, е необходимо да изискаш от ХелпДеск да преконфигурират модема в Бридж моуд, по този начин реалния адрес ще се получава директно на компютъра ти, без да  е необходимо преминаването през NAT, модема има такава възможност. Друг е въпроса дали от БТК няма да се направят, че не знаят за какво става дума.

<{POST_SNAPBACK}>

При мен го пуснаха час-два след обаждането ми. За мулето го исках.

И защо така в края на краищата ние си плащаме пуснал съм още два компа през рутер и искам всичко да е както триабва

решението за IPто е да си вземете USB интерфейсен модем,той директно дава IPто на машината към,която е закачен.

Имах кабелен модем на усб от друг достажчик ама ми рестатр компа на всеки 2 часа.Кажете ми и другото защо отвариам страници с php много трудно?

http://www.vip.bigbrother.bg/

айде всички абонати на АДСЛ мятаите се да гледате предаването :P

базплатно ни е ест.

<{POST_SNAPBACK}>

:) Супер и ние да сме веднъж на далавера :P

Някой знае ли каква е паролата и юзъра за достъп до АДСЛ модема ZTE ZXDSL831 пробвах почти всичко но нестава.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.