Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Някой знае ли каква е паролата и юзъра за достъп до АДСЛ модема ZTE ZXDSL831 пробвах почти всичко но нестава.

<{POST_SNAPBACK}>

:yanim: Добър въпрос задаваш,едва ли това ще се публикува тук ако някой я знае

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Аааа искам да питам вас тръгва ли ви на арената филмите дето са на живо и насичат ли ви ? Как да го оправим тва четох във форумите чееее било от БТК-то нещо връзката им с арената каде да кажем да го опраят ?

Защо ми дава грешка че ВИП ББ че съм нямал Windows Media Player ? като го имам даже и го свалих от там и пак го инсталнах ?

Аааа искам да питам вас тръгва ли ви на арената филмите дето са на живо и насичат ли ви ? Как да го оправим тва четох във форумите чееее било от БТК-то нещо връзката им с арената каде да кажем да го опраят ?

Защо ми дава грешка че ВИП ББ че съм нямал Windows Media Player ? като го имам даже и го свалих от там и пак го инсталнах ?

<{POST_SNAPBACK}>

За Вип Брадър и при мен не тръгва а имaм работещ Win Media Player, според мен са си прецакали сайта понеже Биг Брадър 2 гледах без проблем.

мене повече обаче ме интересува за Арената въпроса ( 2 поста по-нагоре ) тоя ББ ВИП съм го е*ал в гъ*а не ми е притрябвал исках само да видя кво е да се гледа лайф :)

А на мен модемът ми забива почти всяка вечер и губя много време-за какво им давам на тия монопо;исти 119 лв на месец за 240К скорост на теглене-във Варна няма по-добър доставчик...От подръжката им нищо не могат да направят,подадох молба за смяна на модем...посъветвайте ме как да реша проблема,или какво да им кажа на ония "техници"...

А на мен модемът ми забива почти всяка вечер и губя много време-за какво им давам на тия монопо;исти 119 лв на месец за 240К скорост на теглене-във Варна няма по-добър доставчик...От подръжката им нищо не могат да направят,подадох молба за смяна на модем...посъветвайте ме как да реша проблема,или какво да им кажа на ония "техници"...

<{POST_SNAPBACK}>

Ако имиш предвед че ти пише че си свързан но не получаваш трафик и на мен ми беше така но наскоро им се обадих и здраво им се накарах и от тогава интернета може да ми спре максимум 1 път в седмицата и то за не повече от 30 сек ;) (на БТК АДСЛ 512 съм)

Не,целият ми Интернет спира.И upstream, и downstream...Аз аз като комп спец яко им се накрах,но не свърши работа...

Не,целият ми Интернет спира.И upstream, и downstream...Аз аз като комп спец яко им се накрах,но не свърши работа...

<{POST_SNAPBACK}>

Спира в смисъл че пишe че си свързан и нямаш трафик или се изключва и пише disconnected?

променят IPтата тия дни и нещо много се губи Defaut Gateway-a

• 2 седмици по-късно...

Какви IP-та имат тези които са на "БТК ADSL 512 БЕЗКРАЙ " тоес какво IP има самич компютър(Мисля че е от сорта 192.168.0.*) а не IP-то в Интернет

Или пък е настроен по DHCP Server

Също за тези които са на Бизнес Тарифа?

WinLogo+R -> cmd.exe -> ipconfig /all

Иначе казано - 192.168.1.1, съответно твоето IP (на компютъра) е 192.168.1.X, просто трябва да сте в една група.

Едит: на BTC-ADSL 512kbps съм (безкрай, НЕ бизнес).

Редактирано от Gad3 (преглед на промените)

А да речем ако прекарам 512home след 2-3 месеца мога ли да я сменя на 1024biz

някой знае ли може ли да се мине на новите тарифи ако в града ми няма магазин на БТК . Аз съм от Ловеч и няма посочен магазин в списъка. Предварително благодаря :wors:

някой знае ли може ли да се мине на новите тарифи ако в града ми няма магазин на БТК . Аз съм от Ловеч и няма посочен магазин в списъка. Предварително благодаря :)

<{POST_SNAPBACK}>

магазин ? би трябвало да можеш в поста където си плащаш телефона.

А аз има грамадански проблем с тях!Ползвам 2048 Biz и скоростта е супер-постоянна,ностабилността яко куца!Дърпайки през торент от arenabg и bol.bg-и модемът забива-което е крайно неприятно-за през ноща трябвало е да изтегли доста гигабайти,аз се бавя,клиентите се сърдят,а от Хелпдеск-а лиглите ми се карат да съм си ограничавал upload до 15кбайта!!(А в договора пише-до 64,измамниците им!)Най-накрая един от подръжката каза,че модемът е до 200 connections,затова забива,а други модеми не предлагали...Help,pls! :wors:sad.gif

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Да основно на "Инсталирай Сам" залага БТК това им спестява доста "обгрижване" на клиентите.

Rub4o, имам доста сериозен проблем с NAT настройките на мрежата си. След модема на БТК има закачен рутер с 3 компютъра. Само единия използва торент клиент. Разкача доста често :ph34r:. Опитахме да настроим рутера с портове и IP-та. Клиента е Azureus. Моля дай идеи какво да помоля хелпдеска като рутираща функция, какви портове да си разреша или как да си реша проблема. В момента в който започна да дърпам от арена и другите два компютъра нямат интернет връзка.

Може ли по някакъв начин да се видят отворените портове на модема на БТК за да мога да изпозвам един от тях.

P.S. Нямам BIZ в платения пакет към БТК :)

И на мен ми се бъгваше често - пише че си свързан, но не получаваш трафик и решението е да рестартираш модема, но като им се обадих го поправиха и сега ми се случва рядко.

Мерси за бързия отговор. :ph34r:

Веднага пуснах писъмце с което искам статично пренасочване на два от възможните за работа с торент клиента към адреса на модема 192.168.1.2. Да се надяваме че това ще оправи нещата.

Проблемът ми е че връзките с тракерите пропадат или ако ги има интернет връзката изчезва на всички компютри. Този на който съм аз има най-голяма активност от към заявки, другите два компа са само за е-майли

Мисля, че трябва да провериш настройките на рутера в това отношение, а също и на Торент Клиента, който може би използва твърде "хищни" настройки, с множество кънекции, малък размер на буфер на сокета, броят на торентите които едновременно се свалят, броя на поддържаните връзки на торент, броя на TCP връзките и прочие настройки. Явно програмята бълва огромен брой заявки и рутера се "задръства", част от заявките остават на изчакване или се дропят, от където според мен произтича липсата (пада) на интернета за другите машини. При някой руритащи устройства съм забелязал и приоритетност на адресите: IP 2-е с по-висок приоритет от 3, 3 с по-висок от 4 и т.н.

Ако има и други предположения и варианти, надявам се да ги споделят останалите потребители и да те улеснят в решаването на проблема.

Да основно на "Инсталирай Сам" залага БТК това им спестява доста "обгрижване" на клиентите.

Немисля,че си прав...по скоро спестяват "твоите" пари !

Редактирано от kavrakov (преглед на промените)

Мисля, че трябва да провериш настройките на рутера в това отношение, а също и на Торент Клиента, който може би използва твърде "хищни" настройки, с множество кънекции, малък размер на буфер на сокета, броят на торентите които едновременно се свалят, броя на поддържаните връзки на торент, броя на TCP връзките и прочие настройки. Явно програмята бълва огромен брой заявки и рутера се "задръства", част от заявките остават на изчакване или се дропят, от където според мен произтича липсата (пада) на интернета за другите машини. .

Бутнах малко настройките на торент клиента като му ограничих едновременните заявки от 8 на 2 и му зададох локален компютър 192.168.0.1 - адреса на 3COM -я рутер. Засега работи ... вече 2 часа и не е разкачало. Единствено имам малък проблем с upload трансфера но това предполагам е временно :wors: все пак торент.....

Ако се задържи така тогава става безмислена евентуалната намеса на хелпдеска на БТК. Утре ще кажа как е. Засега мерси и имаш освен :hush: една on-line бира cool.gif

Хора ако си купя 512home и го го продада на няколко хора чрез отделен Роутер дали ще ми направят нещо

или трябва да си купя Бизнес- с него имам ли право да го продавам на 5-10 клиента

Трудно ще докажат какво правиш с нета си, противоречи по принцип на договорните клаузи, но ако не тръгнеш прекалено гласно и шумно да афишираш постъпката си едва ли някой ще се трогне или ще тръгне да ти прави проблем. Ако искаш да си изряден и стриктен си вземи BIZ, така ще си чист пред съвестта си и изряден спрамо договора и няма да има нужда да си купуваш и слагаш рутер, защото модема сам ще ти рутира сигнала и само със суич ще разделяш сигнала (по договор дори за BIZ плановете не е разрешено препродаване на услугата, а просто използване за повече от една работна станция - примерно в офис където има повече машини - затова и се водят BIZ - бизнес) . От друга страна си помисли струва ли си да плащаш по около 20лв. отгоре, само за тази рутираща функция? След като ако си купиш рутер за около 60-70лв., това ще ти спести 240лв. отгоре за такса BIZ 512 (все пак договора е едногодишен). Дай си и сметка че хората които закачиш може да им скимне в един хубав ден да се откажат и да оставят изцяло на твоите плещи плащането на цялата такса.

Избора е твой, прецени силните и слабите страни на нещата.

Аз втора година деля нета с брат си, доста пъти съм звънял на БТК за проблеми и са ми ръчкали модема, никой дума не е отронил за това как потребявам нета си, дори съм дебатирал с техниците относно разликата между 512 Безкрай и 512 BIZ и те се мотивират, че разликата в цената е единствено и само заради факта, че модема ти рутира сигнала и БТК поема поддръжката на тази рутираща функция.

Задай си и въпроса, могат ли според теб БТК да те ограничат да ползваш вкъщи 2 или 3 компютъра (примерно твой личен, на родителите ти или на друг от домакинството), тук изобщо не споменавам препродаване или нещо подобно. Точно поради тази причина, какво правиш с нета си е трудно доказуемо и не съм чул някой да се е захванал да нищи това и да създава проблеми. БТК ги интересува са си плащаш таксата и да не искаш от тях официално неща които не ти се полагат съобразно договора който си подписал.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.