Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Искам да попитам има ли проблем с ADSL да се теглят торенти и с DC++.

Апсолютно никакъв проблем няма да имаш.

Само трябжа да си настроиш дц++ да ти е пассивен защото на бтк няма реални ип-та.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Благодаря! Любимия Касперски ми показа черен картон-каза ми че съм в черния му списък и се наложи да инсталирам друга програма. Всичко, което ми препоръчваш по-горе е направено и сега вече гледам брадърите и си тегля с бит комета. И последен въпрос, без да досаждам занапред: До сега зарязвах компютъра да си тегли и заминавах на работа. До колкото разбирам ми препоръчваш да не го оставям без надзор и да го изключвам-правилно ли съм разбрала и това няма ли да ми се отрази зле на коефициента и да получа някой бан? Това ми е последното питане!

като нов абонат на бТК АДСЛ

имам въпрос:

Как да влизам в irc?

В смисъл нещо ми изписва че съм баннат, пък то аз дори не съм влизал с бТК-то в мирката

използвам x-chat

Баннати са всички клиенти на БТК от комплексарите на UniBG. Вие още ли ползвате това свърталище на Ален Делон, Арнолд и Рамбо в БГ варианти...

окей ама имало начин за проникване :-)

доста клиенти на БТК използват въпросните "начини".

Само некой да можеше да ми обясни как....

Абонат съм на БТК ADSL домашен, като ми дадоха модем ericsson hm310dp. През май или юни 2006 г. инсталирах Windows Vista Beta. Имаше проблеми с драйвери и я махнах, но тогава имах нормална връзка с интернет. Сега инсталирах на друг дял VIsta RTM ver 6000, която версия реално ще се продава от януари догодина. Зададох автоматично получаване на IP и DNS, каквито са настройките при XP. По никакъв начин не можах да се свържа с интернет. Мислех, че проблемът е в драйвера на NIC, макар, че видимо нямаше проблеми в Device mansger-а. Инсталирах последните драйвери за NIC-а ми специално за Vista, без никакъв положителен ефект. Това ме озадачи и отнесох компютъра в офиса ми, където сме с LAN от някакъв доставчик, но не БТК. Веднага след включването, без никакви промени по софтуера, интернетът заработи без проблеми. Пробвах и в офиса на мой приятел с друг доставчик пак по LAN. Там също работи без никакви проблеми или настройки. Така се оказа, че проблемът не е в операционната система или компютъра, а в модема вкъщи. Обадих се по телефона на БТК, но от там ми отговориха да си сменя операционната система, очевидно неподготвени за въпроса ми. Странното е, че при ADSL вкъщи компютърът ми получава адреса от модема посредством DHCP, DNS сървър 212.39.90.42, който е на БТК и твърди, че имам връзка с интернет. Когато му дам да се диагностицира ми отговаря, че не може да осъществи връзка с DNS сървъра. Същевременно интернет няма през какъвто и да е софтуер, нито модемът се пингва на 192.168.1.1. Естествено, при XP всичко си работи нормално.

От един месец съм на ADSL и имам един проблем с торентите.Прекъсва ми нета когато е активен бит комета.След като рестартирам модема всичко си идва на мястото до следващото прекъсване.Те проблемите май ще станат повече, но като съм почнал…От http://www.btc.bg/bg/seeme.php не мога да изтегля нищо, а така също не мога да гледам и биг брадар (не че съм им фен но все пак…).Ако някой може да помогне но с по-прости обяснения че не съм много в час с компютрите.Благодаря предварително.

За торентите - ограничавай си ъплоуд скоростта, да не е на максимум, ако не го направиш модема ти ще продължи да си забива редовно :beat:

За торентите - ограничавай си ъплоуд скоростта, да не е на максимум, ако не го направиш модема ти ще продължи да си забива редовно :wors:

Аз съм на 512 Безкрай (viva broadband).На колко трябва да огранича скоростта?

Начините са два:

1-ви намира се читаво прокси за Socks5 (работещо и не баннато от мрежата на UniBG) и се попълва в настройките на mIRC.

2-ри използвате Шел за BNC през който да се влиза в мрежата (прави се първо виртуална връзка към сървъра на шела, след успешно логване към него се прави връзка с избрания mIRC сървър).

И по двата начина се влиза под различен хост (IP) от IP рейнджа на БТК и така се избягва наложения бан.

Моля те обясни малко повече как се правят тези магий че ми трябва Мирк спешо.

Благодаря! :wors:

Моля те обясни малко повече как се правят тези магий че ми трябва Мирк спешо.

Благодаря! :wors:

Ще ми бъде трудничко да обясня достатъчно разбираемо, ако и представа си нямаш от нещата които съм написал, но въпреки това ще опитам.

За вариант 1:

Има различни сайтове предоставящи "Анонимни проксита" принципа им на действие е следният, ти се връзваш към една машина (някъде по света и у нас) и от тази машина (от нейния адрес) изпращаш своите заявки към различните сървъри (уеб страници, фтп сървъри, mIRC мрежи и прочие) като по този начин не се идентифицираш пред тях със своя собствен адрес, а с чуждия адрес към който си се закачил. От въпросните сайтове за "Анонимни проксита" се търси такова, работещо в "режим" Socks5 (като не винаги всички са работещи към настоящия момент в който ще се опита връзка, а някой изобщо генерално са баннати поради големия приток на хора използващи ги или евентуалните злоупотреби правени през тях), за целта е необходимо да се експериментира и изпробва до налучкване на подходящо. След като са открити едно или няколко такива проксита е необходимо да се стартира mIRC криента (програмата), отива се в Опции - Кънект - Файъруол, където първо от падащото меню на Файъруол Съпорт се избира - Сървър, на протокол отново от падащото меню се избира Socks5, следва на Хост нейм да се попълне съответния IP адрес на откритото прокси и да се посочи в секцията Порт, порта през който работи даденото прокси (полетата Юзър Ай ди и пасуорд не следва да бъдат попълвани, освен ако изрично не е упомената съответна парола за достъп и използване на проксито). След това се отива на секцията Кънект - Сървър и се пробва на няколко сървъра дали достъпа ще бъде осъществен (понякога е необходимо да се изчака 5-6 опита за връзка, докато бъде осъществена такава), ако въпреки търпението и опитите за връзка през различни сървъри, не бъде осъществена такава, най-вероятно проксито към дадения момент не е работещо (много лагаво или куп други причини), тогава е необходимо да се опита отново същата процедура, с друго (други) открити (предоставени) проксита по същия начин докато бъде постигнат желания резултат - влизане в мрежата. Неудобството при този вариант е че дори да бъде открито работещо и не баннато прокси в 90% от случаите са много лагави.

За вариант 2:

Необходимо е някой притежаващ функциониращо BNC да предостави акаунт за достъп до конфигурираното и работещо такова (има вариант при който всещи желаещ може да си закупи шел и да пусне BNC, но за това са нужни необходимите познания при конфигурирането и стартирането, затова няма да се спирам на тези подробности). След като имате акаунт за достъп през BNC, трябва да се свържете първо към неговия сървър:

Примерно: shellsbg.net:8104 или с команда в главния прозорец на програмата или може да бъде директно добавен като самостоятелен сървър за връзка. След осъществена връзка сървъра изисква съответната парола за идентификация, за да се логнете и да можете да го използвате (в зависимост от BNC-то освен изискуемата парола за идентификация и оторизация на достъпа, се изисква и използването на точно определен Ident в програмата, който играе ролята на Юзърнейм при идентификацията). След като вече е осъществена връзката към BNC-то и идентификацията е минала успешно, тогава се подава команда за връзка с желания mIRC сървър или отново с команда от рода на /addserver се добавя към BNC-то автоматна връзка след логване към желан/и сървъри за достъп.

Ще ми бъде трудничко да обясня достатъчно разбираемо, ако и представа си нямаш от нещата които съм написал, но въпреки това ще опитам.

За вариант 1:

Има различни сайтове предоставящи "Анонимни проксита" принципа им на действие е следният, ти се връзваш към една машина (някъде по света и у нас) и от тази машина (от нейния адрес) изпращаш своите заявки към различните сървъри (уеб страници, фтп сървъри, mIRC мрежи и прочие) като по този начин не се идентифицираш пред тях със своя собствен адрес, а с чуждия адрес към който си се закачил. От въпросните сайтове за "Анонимни проксита" се търси такова, работещо в "режим" Socks5 (като не винаги всички са работещи към настоящия момент в който ще се опита връзка, а някой изобщо генерално са баннати поради големия приток на хора използващи ги или евентуалните злоупотреби правени през тях), за целта е необходимо да се експериментира и изпробва до налучкване на подходящо. След като са открити едно или няколко такива проксита е необходимо да се стартира mIRC криента (програмата), отива се в Опции - Кънект - Файъруол, където първо от падащото меню на Файъруол Съпорт се избира - Сървър, на протокол отново от падащото меню се избира Socks5, следва на Хост нейм да се попълне съответния IP адрес на откритото прокси и да се посочи в секцията Порт, порта през който работи даденото прокси (полетата Юзър Ай ди и пасуорд не следва да бъдат попълвани, освен ако изрично не е упомената съответна парола за достъп и използване на проксито). След това се отива на секцията Кънект - Сървър и се пробва на няколко сървъра дали достъпа ще бъде осъществен (понякога е необходимо да се изчака 5-6 опита за връзка, докато бъде осъществена такава), ако въпреки търпението и опитите за връзка през различни сървъри, не бъде осъществена такава, най-вероятно проксито към дадения момент не е работещо (много лагаво или куп други причини), тогава е необходимо да се опита отново същата процедура, с друго (други) открити (предоставени) проксита по същия начин докато бъде постигнат желания резултат - влизане в мрежата. Неудобството при този вариант е че дори да бъде открито работещо и не баннато прокси в 90% от случаите са много лагави.

За вариант 2:

Необходимо е някой притежаващ функциониращо BNC да предостави акаунт за достъп до конфигурираното и работещо такова (има вариант при който всещи желаещ може да си закупи шел и да пусне BNC, но за това са нужни необходимите познания при конфигурирането и стартирането, затова няма да се спирам на тези подробности). След като имате акаунт за достъп през BNC, трябва да се свържете първо към неговия сървър:

Примерно: shellsbg.net:8104 или с команда в главния прозорец на програмата или може да бъде директно добавен като самостоятелен сървър за връзка. След осъществена връзка сървъра изисква съответната парола за идентификация, за да се логнете и да можете да го използвате (в зависимост от BNC-то освен изискуемата парола за идентификация и оторизация на достъпа, се изисква и използването на точно определен Ident в програмата, който играе ролята на Юзърнейм при идентификацията). След като вече е осъществена връзката към BNC-то и идентификацията е минала успешно, тогава се подава команда за връзка с желания mIRC сървър или отново с команда от рода на /addserver се добавя към BNC-то автоматна връзка след логване към желан/и сървъри за достъп.

Златен Си!! :wors:

Намерих си прокси при което не лагваа и не дисконектва. :hush::);) Много ти благодаря!!!!!

Това за БНЦ го чух от много хора вече :-) ма ми се трува много сложно :-(

Най лесният начин който открих е чрез аверче с реално IP -> едно ВПН сървърче и даже се решава проблема с достъп до някой локални фрее зони

униклубс например :-)

Имам един въпрос.

Защо когато сийдвам към Databg ъплоуда ми е 12-20кб/с а когато сийдвам към Torrent linkos скоростта седи на 0 ???

БТК ADSL е като една много известна улична игра "Тука има тука нема". Първо продават и зарибяват хората с ниски цени и договори без да си направят "добре си я правят" сметка от техническа гледна точка дали могат да поемат толкова клиенти.

Както всичко в БГ отзад напред. :wors: За домашни потребители може и да става но не и за корпоративни да не се Върже някоя сериозна фирма ,че ште им побелее косата. То не са управдания с рязане на тлф. им кабели"ми да си изтеглят оптика -нестава за изкупуване в пунктовете , то не бяха профилактики ,то не бяха оптимизации ,то не бяха проблеми в линиите им, то не бяха проблеми с мейл сървърите им и т.н. просто несериозна фирма която си съкрати работещите служители и остави само търговци и акаунт мениджъри които като ги питаш нещо елементарно и ти отговарят - изпрати ми въпроса на имейла защото "неразбирам какво ме питаш" трябва да го разгледам подробно и да взема мерки "при късмет до някоя и друга седмица". Нямам думи angry.gif Имат доста проблеми ,но и нагло те лъжат ,че такива няма или са отстранени.(Патил и продължаващ да пати защото тук не е София с по-

добри алтернативи.

Аз утре отивам да си прекратя бизнес абонамента и край с тъпото БТК.

Интересно ми бе че можеш да си го поръчаш по телефона а не можеш да се откажеш по телефона! angry.gif

Аз утре отивам да си прекратя бизнес абонамента и край с тъпото БТК.

Интересно ми бе че можеш да си го поръчаш по телефона а не можеш да се откажеш по телефона! angry.gif

И на мен ми е дошло до гуша от тия тъпаци, но имам 2 г. договор. Ти с договор ли си и как става отказването, карат ли те да плащаш неустойки..?

а някои мооже ли да каже някои БНЦ през което и аз мога да влизам ще сам мн благодарен

Какво толкова сте недоволни не мога да разбера.Какви са проблемите ви, на които никой от бтк не може да отговори.

И най-вече ми е интересно как ще си прекратите договорите.

Наистина не е най-добрата оферта за София, но в провонцията мисля, че това е по-добрата алтернатива пред това някоя квартална ланка/кабеларка да ти къса нервите с постоянните си ''профилактики'' и ''проблема не е при нас''...

Здравейте приятели. Имам следният проблем: абонат съм на БТК АДСЛ 1024 и реших да свържа и лаптопа си. Закупих си безжичен рутер Crypto WR 100. Свързах модема с рутера, но така и не успявам да подкарам нета нито към ПС-то си нито към лаптопа - между двете има връзка но няма интернет. На какво се дължи проблема и какви опции трябва да настроя?

П.С. Едни съседи са си направили нещо подобно, но със рутеп РЕПОТЕК и единственото което са направили и да включат модема към рутера а след това и компютрите и воала всички имат нет - без никакви допълнителни настройки.

Здравейте приятели. Имам следният проблем: абонат съм на БТК АДСЛ 1024 и реших да свържа и лаптопа си. Закупих си безжичен рутер Crypto WR 100. Свързах модема с рутера, но така и не успявам да подкарам нета нито към ПС-то си нито към лаптопа - между двете има връзка но няма интернет. На какво се дължи проблема и какви опции трябва да настроя?

П.С. Едни съседи са си направили нещо подобно, но със рутеп РЕПОТЕК и единственото което са направили и да включат модема към рутера а след това и компютрите и воала всички имат нет - без никакви допълнителни настройки.

На WAN порта на рутера трябва да му дадеш

IP Address: 192.168.1.2 Static IP

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.1.1

DNS Server: 212.39.90.42, 212.39.90.43

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Problema e, che rutera ne uspqwa da se razbere s 831-cata (kakto i njakoi drugi mashini - naprimer imah analogichen sluchaj s Notebook-a mi - HP NX9010), no ima reshenie, zadaj rychno slednite parametri v nastrojkata na WAN porta:

IP Address: 192.168.1.2

Netmask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

DNS Server: 212.39.90.42

Secondary DNS: 212.39.90.43

USPEH!

Редактирано от paganini (преглед на промените)

едно интересно въпросче... забелязвахте ли смяната на ип рейнджа изведнъж.... 90.154.ьь.ьь , модема се ресетна и пое такова ип ... стами ми интересно и го ресетнах ръчно още няколко пъти но все взимаше ип от този рейндж ... да не би тва да е опит на бтк да се измъкне от бан-а на унибг или просто са вкарали и нов рейндж поради увеличилия се брой потребители на адсл....

Моля ПОМОГНЕТЕ!!! Не мога да поставя на WAN порта на рутера

IP Address: 192.168.1.2 Static IP !

Не ми приема 192.168.1.2 - пише - НЕВАЛИДЕН адрес!

На WAN порта на рутера трябва да му дадеш

IP Address: 192.168.1.2 Static IP

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.1.1

DNS Server: 212.39.90.42, 212.39.90.43

Та значи тази вечер звънях на поддръжката на БТК, на този денонощния номер за помощ, та от там ми обясниха, че техниците трябва да променят настройката на модема ми като позволят от 192.168.1.1 пакетите да отиват и към рутера, за който ми казаха, че трябва да е настроен с адрес 192,168,1,2, както ти си писал, но за тази цел трябвало да изчакам 2-3 дни. Има ли нещо такова или само да си променя настройките както сте обяснили?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.