Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Какъв е тоя К-лине дето са ни го дали и по каква причина???

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

На БТК ADSL 512 безкрай съм, но от известно време (10-на дни) имам някакъв проблем с модема.

Когато съм задал за DMZ Host 192.168.1.2, след известно време, може да е час - час и половина, може и по-малко, модема влиза в един непрекъснат цикъл на рестартирания. След няколкоминутно изключване на всички кабели от модема, той отново заработва нормално, но след малко историята се повтаря.

Когато не е зададен DMZ Host проблема не се проявява. Както вече казах това е от 10-на дни. Преди това пак бях задал DMZ и нямаше нищо такова.

Ако някой е наясно на какво може да се дължи това, моля да сподели !

Благодаря :)

P.S. Въобще не става въпрос за торент-клиенти, DC++ и други подобни програми.

Модема се рестартира дори само при един отворен сайт в Firefox.

Редактирано от cecov (преглед на промените)

Абе намествате си DMZ Host-а на 192.168.1.2, пускате max-half open connections на торент клиента на 128 или 192, от Windows ги правите на 256, ограничавате броя на connection-ите във torrent клиента си на 128 или 192 глобално. Слагате един traffic shaper - cFosSpeed и всичко е супер вече...

http://www.lvllord.de/download.php?url=en/...atch223d-en.zip Това е patcher-a за max-half open connections

cFosSpeed го има в demonoid и/или в data.bg

Редактирано от Fearnor (преглед на промените)

На БТК ADSL 512 безкрай съм, но от известно време (10-на дни) имам някакъв проблем с модема.

Когато съм задал за DMZ Host 192.168.1.2, след известно време, може да е час - час и половина, може и по-малко, модема влиза в един непрекъснат цикъл на рестартирания. След няколкоминутно изключване на всички кабели от модема, той отново заработва нормално, но след малко историята се повтаря.

Когато не е зададен DMZ Host проблема не се проявява. Както вече казах това е от 10-на дни. Преди това пак бях задал DMZ и нямаше нищо такова.

Ако някой е наясно на какво може да се дължи това, моля да сподели !

Благодаря :rolleyes:

P.S. Въобще не става въпрос за торент-клиенти, DC++ и други подобни програми.

Модема се рестартира дори само при един отворен сайт в Firefox.

CECOV

Виж са братле колко е просто :rolleyes: , фащаш телефона и званиш в бизнес-център в твоя град и искаш да си удвоиш скоростта , предполагам си по лятна промоция щом не си минал на 1024 ендлесс все още , казваш им че си имаш проблеми с модема и като минеш на новата скорост ще получиш и нов модем без да те притеснява .И така си решаваш всичките тези проблеми / но пък щом имаш проблеми при ПФ редно е да видиш да не би да си имаш вируслясала машина и да ти товари модема , другия вариант е да видиш какъв е трафика на входящите заявки към модема ако е над 160 ... зле ако е под 120 е добре :ph34r: / ;)

Заради някакви флудери/спамери от УниБГ са се принудили да баннат *.btc-net.bg. Напоследък обаче гледам, че има хора от БТК, които влизат, явно от компанията са махнали тази "наставка" от хостовете. :nono: Ако не можеш да влезнеш -> намери си БНЦ или Прокси :)

Братле ей това ми показва

angry.gif

-irc.ttm.bg- *** Banned banned angry.gif

---

Closing Link: 127.0.0.1 (*** Banned ) angry.gif

---

ERROR: ERROR Closing Link: 127.0.0.1 (*** Banned ) angry.gif

шо стана бре Атанасе ... и аз не знам как я мислят тая , марзи ме да тарся прокси или през бнц , нища да е по трудния начин.

CECOV

Виж са братле колко е просто :P , фащаш телефона и званиш в бизнес-център в твоя град и искаш да си удвоиш скоростта , предполагам си по лятна промоция щом не си минал на 1024 ендлесс все още , казваш им че си имаш проблеми с модема и като минеш на новата скорост ще получиш и нов модем без да те притеснява .И така си решаваш всичките тези проблеми / но пък щом имаш проблеми при ПФ редно е да видиш да не би да си имаш вируслясала машина и да ти товари модема , другия вариант е да видиш какъв е трафика на входящите заявки към модема ако е над 160 ... зле ако е под 120 е добре ;) / :ph34r:

Не съм сигурен, че ако мина на по-високата скорост ще получа нов модем, а и не мисля, че проблема е в него.

100% гаранция, че машината няма вируси.

Как да видя "трафика на входящите заявки към модема" ?

Как да ти кажа : ) ще си клиент на БТК , ама това което искаш няма да стане!!

IP-то ти няма да ходи на мрежовата карта .

WEB-servera може и да работи коректно но трябва да му зачислиш поне още два DNS-a ако ти се занимава и то да са към някоя по-известна такава зона :) , това можеш да го направиш за да не се чустваш прецакан от някакви си филтрирания , които на мене лично не са ми известни :P на някои заявки за имена .

Нещо не схванах какво го бърка пича? За DNS-а - ако ще и от компот.нет да получава нет, пак ще му трябва мастър сървър и/или нейм сървър ?

И като "не ходи IP" то не мрежовата карта - к'во ? Няма пълно транслиране ли

Пич, хубаво си се ориентирал, прави си сървър. И да не ти пука, че някой от някой квартал ти каже, че няма достъп до сайта ти - това е т.нар. БГ Пиъринг. Срамно понятие angry.gif

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Абе в последните 2-3 седмици имам един доста странен проблем и незнам как да го оправя. Проблема е следният, на модема LAN изгасва и ми изписва, че кабела е изваден, после светва за 2 секунди и пак изгасва и така, докато не го изключа и трябва да минат 5-10 минути и да го пусна и се вързва към нета и след това трябва всеки път да влизам в my.contact.bg и да го активирам с user/pass. Направо съм се побъркал с това и ако някой знае какъв е проблема да каже, аз си мислех, че е от ЛАН картата, купих си нова ама пак същото. Обаждах се на БТК казаха, че ша го оправят вече 1 седмица нищо не са направали.

Абе в последните 2-3 седмици имам един доста странен проблем и незнам как да го оправя. Проблема е следният, на модема LAN изгасва и ми изписва, че кабела е изваден, после светва за 2 секунди и пак изгасва и така, докато не го изключа и трябва да минат 5-10 минути и да го пусна и се вързва към нета и след това трябва всеки път да влизам в my.contact.bg и да го активирам с user/pass. Направо съм се побъркал с това и ако някой знае какъв е проблема да каже, аз си мислех, че е от ЛАН картата, купих си нова ама пак същото. Обаждах се на БТК казаха, че ша го оправят вече 1 седмица нищо не са направали.

Проблема ти е същия като моя :ph34r:

Виж малко по-нагоре.

Ако си активирал DMZ Host и имаш пуснат FTP сървър на 21 порт го промени да е на някакъв друг.

Поне при мен това даде резултат.

Успех !

Никакви фтп-та не сум пускал, преди да стане този проблем ми бяха разрешени някой портове и можех да влизам в DC++ с Active статус, а сега не мога пак не са ми разрешени.

Никакви фтп-та не сум пускал, преди да стане този проблем ми бяха разрешени някой портове и можех да влизам в DC++ с Active статус, а сега не мога пак не са ми разрешени.

Ако сега нямаш пренасочени портове, би трябвало или вече да нямаш описания проблем, или това да стане след ден-два.

Не успях да изчета всичките 52 страници, за да видя дали има още някой с проблем като моя.Преди две седмици се прехвърлих от 512 на 1024 безкрай, оттогава връзката е просто безобразна.Налага се да рестартирам модема по 5-6 пъти на ден, да не говорим, че осезаема разлика в скоростта няма :super: Звънях им, отговора беше, че ъплоуда превишавал в пъти даунлоуда?!?Не правя нищо по-различно откакто се прехвърлих на "по-високата" скорост, така че едва ли това е причината.Променях и настройките на БитКомета-резултат никакъв.Имате ли някакви идеи какъв може да е проблема?

Редактирано от klaris (преглед на промените)

Не успях да изчета всичките 52 страници, за да видя дали има още някой с проблем като моя.Преди две седмици се прехвърлих от 512 на 1024 безкрай, оттогава връзката е просто безобразна.Налага се да рестартирам модема по 5-6 пъти на ден, да не говорим, че осезаема разлика в скоростта няма :wors: Звънях им, отговора беше, че ъплоуда превишавал в пъти даунлоуда?!?Не правя нищо по-различно откакто се прехвърлих на "по-високата" скорост, така че едва ли това е причината.Променях и настройките на БитКомета-резултат никакъв.Имате ли някакви идеи какъв може да е проблема?

Има един единствен проблем и той се нарича БТК.

Просто в случая милите ни доставчици много превишиха нивото си и се надцениха. Не могат да осигурят предлаганете от самите тях скорости и затова се получават описаните от теб проблеми.

И ако може да те успокои това, то същия проблем го имат и много други абонати на ADSL, особено в провинцията.

Не успях да изчета всичките 52 страници, за да видя дали има още някой с проблем като моя.Преди две седмици се прехвърлих от 512 на 1024 безкрай, оттогава връзката е просто безобразна.Налага се да рестартирам модема по 5-6 пъти на ден, да не говорим, че осезаема разлика в скоростта няма :) Звънях им, отговора беше, че ъплоуда превишавал в пъти даунлоуда?!?Не правя нищо по-различно откакто се прехвърлих на "по-високата" скорост, така че едва ли това е причината.Променях и настройките на БитКомета-резултат никакъв.Имате ли някакви идеи какъв може да е проблема?

Имаш ли пренасочени портове от модема към компютъра ?

Ако имаш ги затвори и виж как ще работи тогава.

Вече съм абонат на БТК ADSL 1024 BIZ имам закупен домейн в www.host.bg имам и пуснат web server имам и статичен ип адрес проблема е как да направя така че като си напиша домейна да ми се отваря моя сайт а не сайта на модема защото в www.host.bg като направя всички настройки ми излиза сайта на модема а не моя който е на вътрешен адрес 192.168.1.2 а модема е 192.168.1.1 как да стане номера помагайте.

Редактирано от pomukal (преглед на промените)

A ,някой може ли да ми каже каква е разликата между пакетите BIZ,и безкрай?

Здравейте! От десетина дни съм абонат 1024 БИЗ, обиколих всички големи ИТ Форуми и се оказа,че този е НАЙ-ГОЛЯМИЯ за АДСЛ - БТК. Поздравления за ВСИЧКИ които са допринели за "Избистрянето на това ТЪМНО НЕЩО БТК-адсл".

И сега

История: ADSL ZX DSL831 II,ruter WRT54GL, 2 десктоп, 2 лаптоп , изпробвах всички описани в тази (и други) теми, имам връзка на всички комп , скоростите са стабилни но в минус . Като използвам само ZX DSL на един комп чрез IC Gateway мога да отворя портовете които са ми необходими което не ми се отдава при Линкоса.

Въпрос: Аз ли не мога да си настроя връзката м/у двата рутера или да търся БТК за пренасочване на всички портое към 192.168.1.2?

п.п. Моля за малко инфо, ако някои ползва подобна конфигурация.

Поздрави!

Вече съм абонат на БТК ADSL 1024 BIZ имам закупен домейн в www.host.bg имам и пуснат web server имам и статичен ип адрес проблема е как да направя така че като си напиша домейна да ми се отваря моя сайт а не сайта на модема защото в www.host.bg като направя всички настройки ми излиза сайта на модема а не моя който е на вътрешен адрес 192.168.1.2 а модема е 192.168.1.1 как да стане номера помагайте.

Пренасочен ли ти е порт 80 към 192.168.1.2?

Ако ДА, от къде пробваш да заредиш сайта? Ако пробваш от машина която е след модема се получава така както си описал.

Накарй някой друг да пробва да го зареди.

Успех :wors:

Здравейте! От десетина дни съм абонат 1024 БИЗ, обиколих всички големи ИТ Форуми и се оказа,че този е НАЙ-ГОЛЯМИЯ за АДСЛ - БТК. Поздравления за ВСИЧКИ които са допринели за "Избистрянето на това ТЪМНО НЕЩО БТК-адсл".

И сега

История: ADSL ZX DSL831 II,ruter WRT54GL, 2 десктоп, 2 лаптоп , изпробвах всички описани в тази (и други) теми, имам връзка на всички комп , скоростите са стабилни но в минус . Като използвам само ZX DSL на един комп чрез IC Gateway мога да отворя портовете които са ми необходими което не ми се отдава при Линкоса.

Въпрос: Аз ли не мога да си настроя връзката м/у двата рутера или да търся БТК за пренасочване на всички портое към 192.168.1.2?

п.п. Моля за малко инфо, ако някои ползва подобна конфигурация.

Поздрави!

Задаваш отговори ;):ph34r:

Аве добре значи ей сега им са обадих и казаха, че са ми пренасочили портовете, пък не са... трябва ли да направя някаква настройка след като ти ги пренасочат... Преди ми бяха пренасочени, но сега имах проблем с рестването на модема и сами са се изключили и сега май няма да мога и да ги пренасоча...... sad.gif

Със сигурност този казус е бил дискутиран в предишните 52 страници, ама някак си не ми се чете цял ден, а търсачката нещо не е много дружелюбна... :)angry.gif

Kазусът е следният: два компютъра, интернет от БТК със съответен модем и рутер. Слага се модема, след него се връзва рутера и от него два кабела до двата компютъра. И на двата се появява интернет, който обаче само на титуляра е пълноценен - т.е. има си всичко - Skype, qip, онлайн радио, телевизия и пр., а другия може да се отварят само страници.

Как да се оправи този проблем?

Доколкото знам, всички освен 'порт 80', който е за страници са 'запушени' или нещо подобно от БТК. В такъв случай може ли да се пренасочат всички програми да ползват порт 80 и какъв изобщо е смисъла от тия портове? И дали доставчикът би проявил желание да ги 'отпуши' или пък дали някъде може да се намери паролата на модема?

Благодаря предварително за всички полезни мнения.

Значи аз си закачих рутер между 2 ПЦ-та и на двата се отварят страници и работят skype,icq и т.н.Не съм правил никакви допълнителни настройки.

Значи аз си закачих рутер между 2 ПЦ-та и на двата се отварят страници и работят skype,icq и т.н.Не съм правил никакви допълнителни настройки.

Какъв е рутера, ако не е тайна?

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

Не успях да изчета всичките 52 страници, за да видя дали има още някой с проблем като моя.Преди две седмици се прехвърлих от 512 на 1024 безкрай, оттогава връзката е просто безобразна.Налага се да рестартирам модема по 5-6 пъти на ден, да не говорим, че осезаема разлика в скоростта няма :) Звънях им, отговора беше, че ъплоуда превишавал в пъти даунлоуда?!?Не правя нищо по-различно откакто се прехвърлих на "по-високата" скорост, така че едва ли това е причината.Променях и настройките на БитКомета-резултат никакъв.Имате ли някакви идеи какъв може да е проблема?

Аз имам същия проблем само че направих прехвъляне от 512 на 2048...и не стига че интернета е ужасен, а и скороста ми е 128 кб/с което си е за пакета 1024 безкрай, а аз плащам за 256 кб/с (2048 безкрай)...няма такива като БТК... sad.gif:)sad.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.