Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Имам един въпрос поръчах си БТК ADSL 1024 BIZ и след празниците трябва да съм вече клиент на БТК искам да знам дали ще мога да си пусна web сървър и дали мрежовата карта на компютъра ще получи истинския ip адрес а не модема и ако не става така как да си пусна сървъра все пак е бизнес пакет.

Благодаря ви предварително.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

И сървър за какво смяташ да пускаш като ъплоуд скоростта ти ще е 25kbps? Мисля, че ти се даваше реално IP и безплатен домейн нейм заедно с него ;) за всеки случай погледни сайта на БТК, там си пише всичко ;)

Нормално е от време на време да има проблеми с нета от БТК, но за сметка на това бързо се отстраняват. Случва се да падат трасета, да губиме външния нет или обратното - бг нета :) Но за час-два максимум, после всичко е наред, а и се случва рядко.

Докато бях на кварталната кабеларка Владиславово.нет - нета не ми е падал никога, но плащах за 684kbps(85KB/s), а получавах от 10 до 25КВ/s, като oт сутринта до 11:00 скоростта гонеше цееели 60КВ/s.

Работех в Интербилд, нета след всяка гръмотевична буря гаснеше в цели квартали :), като мигащи лампички на коледна елхичка си бяхме. Не стига това ами скоростите ниски, цените за нета - най-високи в града. Вярно обявената скорост се държи горе долу колкото е обещана, което не е маловажно. Има си и много локални сървъри, гейм сървъри и какво ли не. Но това нет ли е?

В България май понятието Интернет е доста сбъркано. Интернета не е = на точене само на музика, игри и филми, а за получаване на информация (читанки) и т.н.

Ето затова много хора минават на доставчици, които се пъчат с МНОГОТО СИ ЛОКАЛНИ ФТП СЪРВЪРИ (п.с. прочетете за кой доставчик говоря), синчетата искат игрички, а тати си иска филмите след работа - има кой да ги дава, има и кой да си плаща за това. Някой си мислят имам нет. Ама имам видеотека и фонотека, а доставяния Интернет си е жива подигравка.

БТК доставят Интернет какъвто трябва, в офиса си ползваме техните услуги - доволни сме, у дома ползвам техните услуги - доволен съм, какво повече ми трябва ? Ядове с местни ланки? - НЕ БЛАГОДАРЯ!!!

Друго яче стоят нещата в София, но там си е центъра на вселената нали знаете ;) а останалото си е прованс, поне за тях. Така ще е докато мазни чичковци цоцат парички на изток...но това си е друга тема...

голям вятър направи на БТК - дано някой от тях чете и дано ти направят някаква отстъпка в цената поне. бях им клиент няколко години и съм щастлив че се отървах от тях - 5 месеца не можаха да ми кажат кога ми изтича договора с тях и все се интересуваха защо искам да се откажа от нета. по късно разбрах че са на процент и ако зарибят клиент им дават (+) към заплатата а ако клиент си прекрати договора обратно (-) от заплатата. та с две думи не ми хареса обслужването както и политиката към старите клиенти изразяваща се в извиване на ръце за подписване на дългосрочни договори без покритие на качество + филтриране на сайтове които в демонстрационните центрове отваряш без проблем ама от своята щайга не можеш. съгласен, че примерно до преди 6 месеца бяха единствената алтрнатива на Интербилд и МНет във Варна, но вече не е така. минах на "квартална кабеларка" както се изразяваш и вече имам както скорост така и доста по малко разходи за нет. имена няма да цитирам да не каже някой, че правя реклама на доставчик, но дори за варна нещата са се променили и БТК не са най великите - с това диво разрастване на мрежата си просто нямат ресурс да я обслужват качествено(за политиката на фирмата вече писах) и дано не става по зле.

живи, здрави и весела нова година!!!

Имам един въпрос поръчах си БТК ADSL 1024 BIZ и след празниците трябва да съм вече клиент на БТК искам да знам дали ще мога да си пусна web сървър и дали мрежовата карта на компютъра ще получи истинския ip адрес а не модема и ако не става така как да си пусна сървъра все пак е бизнес пакет.

Благодаря ви предварително.

Как да ти кажа : ) ще си клиент на БТК , ама това което искаш няма да стане!!

IP-то ти няма да ходи на мрежовата карта .

WEB-servera може и да работи коректно но трябва да му зачислиш поне още два DNS-a ако ти се занимава и то да са към някоя по-известна такава зона :) , това можеш да го направиш за да не се чустваш прецакан от някакви си филтрирания , които на мене лично не са ми известни :) на някои заявки за имена .

Аз казах ли ви честита коледа на патерици ?? :)))

И весело прекарване във новогодишната нош! :)) :);):);):wors:

Клиент съм на БТК от известно време, но не мога да отварям сайта aquariumbg.com показва ми

Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.37 Server at www.aquariumbg.com Port 80

И незнам на кой трябва да кажа за този проблем.На моя доставчик или на човека хостващ сайта.Защото силно се съмнявам, че сайта не работи.Даже го отворих на друго място

Спокойно и при мен не го отваря а аз все още не съм клиент на БТК.

Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

Toва приятелю означава, че собственика на сайта си е платил за един хостинг, повечето хостинг планове имат лимит на трафика, и в случая трафика е бил надвишен. Ето затова от самата хостинг компания автоматично са му спряли сайта докато:

1. не започне следващия месец

или

2. докато не си плати за някой от плановете с повече трафик ;)

от 1месец съм с БТК АДСЛ2056 с рутер Linksys разделяме инт. на две отначало вървеше добре,но от извесно време започна да забива не се отварят страници,а имам скайп,У-торент програмата работи,но е в червено.Звънях на БТК казаха ми да си огранича конектите,но пак забива от време на време.Кажете какво да направя.

И аз това предположих, но нямам много вяра на такива automated съобщения и за това реших да попитам.Преди нямах този проблем

от 1месец съм с БТК АДСЛ2056 с рутер Linksys разделяме инт. на две отначало вървеше добре,но от извесно време започна да забива не се отварят страници,а имам скайп,У-торент програмата работи,но е в червено.Звънях на БТК казаха ми да си огранича конектите,но пак забива от време на време.Кажете какво да направя.

Проблема е повсеместен, намали ъплоуда -> до минимум -> забивките намаляват.

Много е писано по темата, провери! - http://www.kaldata.com/forums/lofiversion/....php/t2383.html

Аз практикувам -> рестарт на модема.

Здравейте ,

Понеже прочетох че си имате проблеми с дистрибуцията на нета с Линк-Сис , проблема наистина понякога е в самият рутер, трябва от време на време да му се проверява LAN- интерфейса да не е обърнал някоя настройка , ако пък си имате нет само на една от машините проблемът си е пак във вашето у-во зад модема , колкото и иронично да звучи .

А относно проблема с торентите който имате , опитайте да си отворите портовете които ползват У-торент или Бит-комет / зависи коя ползвате /,по причина че се получава двоен файруол ,демек ADSL - modem-а + Links-Sys Router-a = 2 файруола-а /защитни стени/ по дефаулт, т.е. отваряш портове и на двете у-ва и си решаваш проблема кардинално .

Е нормално е да си скъсаш нервите на ХелпДеска на БТК , докато откриеш момчето което може да ти помогне или по-точно , момчето което те разбира какво искаш или какво му обясняваш angry.gif за да пусне една скапана заявка да ти отворят един или няколко порта / говориме за поне 2-3 дена / и след това да си тестваш нещата .

Освен това по дефаулт ,ADSL-модема си поддържа 165 конекций / заявки по протоколи = двустранно / така че може да съобразите и това до колко конекции да ви прави торент-клиента , примерно моя торент клиент за един най-прост фил ми прави средно по 80 -конекции , което доста ме впечатли ,като видях че наистина е така .И след това вече започнах да си тегля само по-един голям файл и си нямам проблеми ама изобщо с нета .

PEACE NIGGAZ :yanim:

LIKOR

Приятелю , линка който си оставил тъм Next Generation Lamers е перфектен :nono:))

Но това там не ти решава нито един проблем по нито един начин , понеже ще влезнеш в модема /някак си/ ще омажеш нещо и после от ХелпДеск-а няма да могат да ти фиксират проблема ама хич.

1. В модема не се крие скоростта която имаш / тя ти е зададена от мрежова машина с поне един MAN -порт , демек по-голем суич/

2. Влизаш в модема осираш картината и загиваш / имам предвид последвали главоболия с техници и заявки към ХелпДеск-а :) /

3. Влизаш в модема ,флашваш го и си остава вечно твой , по причина че само ти ще си имаш достъп до него и по- някое врме ако се случи че не може да решиш последвал проблем прочети т.2

4. Ясно е че модемите са възможно най-евтини /уникална северно-корейска сглобка - гаражна натурална/ и си имат заводски Firmware ,който след това се подменя с този на БТК.

Лошото в случая е че ако модема се е осрал по някакъв незнаен начин или ако проблема не е бил в зад-клавиатурното у-во просто можеш да си заръчаш на печените момчета на ХелпДеска

да ти ъп-дейтнат Firmware-a / нали знаеш че човек,като види дупка и винаги е за-идеята да бръкне в нея ;) та така и с дупките на модемите -бъркаш и като го извадиш и край .../

5. Модемите не се дават за да може децата да четат NGL-Форума и след това да се изпражняват ,опа обърках се - упражняват и да влизат в модемите , не им е работа нито задължение , има си такива специално назначени хора които да оправят нещата демек пак онези от ХелпДеск-а .

6. Ако пък евентуално не сте схванали идеята каква е до момента , да сте :) ,за това е т.6

Дано не съм бил много груб в това пояснение но мисля че е редно да е казано и тука по този начин.

Ще се радвам ако наистина някой попита нещо стойностно а не каква в паролата на модема.

Предложете ми добър рутер за АДСЛ-а.

Ако може и малко обяснение как се свързват PC-тата с него.

Благодаря!

Най-добрия рутер за дсл-а е самия дсл. (АДСЛ де) Така! Само дето БахТъпитеКопелета се правят на много уриГинални...

...и не щът да давът ник'ва пасс. ми ко да ти кажъ! Аз у Габрово бЕЕЕЕЕх на дсл, у Бургас - ТОООООЖЕ.... Ама тука - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТ!!!!

С уважение (и към БТК): Ники

Икам да Ви питам какво трябва да направа, за да мина на новата скорост(до сега бях на 512, но предподписах за 1024). Пуснали са ми 1024 обаче аз си свалям с максимум 62кб/с от които и да е сайтове и торенти. рестартирах няколко пъти модема, звънях на хелп деска и те ми казват че вече съм прехвърлен на новата скорост, а всъщност явно не съм...

Благодаря!

Икам да Ви питам какво трябва да направа, за да мина на новата скорост(до сега бях на 512, но предподписах за 1024). Пуснали са ми 1024 обаче аз си свалям с максимум 62кб/с от които и да е сайтове и торенти. рестартирах няколко пъти модема, звънях на хелп деска и те ми казват че вече съм прехвърлен на новата скорост, а всъщност явно не съм...

Благодаря!

Здравей ,

Ам как да ти кажа пич , ако няма файда от обаждането към хелпдеск-а , редно е като почнеш да си сваляш нещо с ниската скорост земи си направи няколко скрееншот-а в .jpg формат и им ги метни на мейла на ХелпДеск-а , поне със сигурност ще имаш отговор ,какво е направено и как е направено или ако не може да се направи , защо не може :) , дано съм бил коректен в отговора ... freelanders

:)

Най-бързото е да си рестартираш модемчето, но предполагам че си го направил това вече :ph34r:

Клиент съм на БТК от известно време, но не мога да отварям сайта aquariumbg.com показва ми

Bandwidth Limit Exceeded

--------------------------------------------------------------------------------

И незнам на кой трябва да кажа за този проблем.На моя доставчик или на човека хостващ сайта.Защото силно се съмнявам, че сайта не работи.Даже го отворих на друго място

Проблема е в прехваления БТК-ADSL ! Моя съвет е да се откажеш от него и да минеш към някоя LAN ; ако си от София примерно мегалан и няма да имаш проблеми ! angry.gif

Проблема е в прехваления БТК-ADSL ! Моя съвет е да се откажеш от него и да минеш към някоя LAN ; ако си от София примерно мегалан и няма да имаш проблеми ! angry.gif

Каквото и да значи това , не знам как ще си решиш проблема пък и с която и да е кабеларка !

bob4o , а според тебе , кабеларките бате не са ли малко прехвалени ??? ;)

Каквото и да значи това , не знам как ще си решиш проблема пък и с която и да е кабеларка !

bob4o , а според тебе , кабеларките бате не са ли малко прехвалени ??? ;)

Како не са прехвалени особено този към който съм тъй като от половин година няма прекъсване , аскоростта е много добра плюс липсата на проблеми за отваряне на определени сайтове !!!!!!!!! ;):clap: :clap:

За по-горния въпрос. - Зависи много ама много откъде теглиш, аз от БГ тегля рядко.

Има сайтове за тестване на скоростта - пробвай ги.

Пробвай да свалиш и поне един файл по-голям от 10МВ от rapidshare.de ;) там поне под 90КВ/с не ми е падало никога, а обикновено си държи 110КВ/с.

P.S. Много е лесно да се обвиняват другите, когато проблема е при нас, първо направете каквото е възможно за да го отстраните, после се обърнете към фирмата към която трябва (в случая - доставчика БТК), няма начин да не ви помогнат, това е зададено по договор и е тяхно задължение. А никой не иска да го съдят или дори и да го заплашат (само) с подвеждане под съдебна отговорност.

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Аз съм на мегалан, и когато видях оплакването на СССР на 31.12.2006 пробвах да отворя aquariumbg.com и ми изкара същата грешка! В момента сайта ми се зарежда без проблем, та мисълта ми е, че проблема явно не е бил от БТК.

Друг е въпросът, че и angelovarna е обяснил къде е проблема.

Ти как откри, че "Проблема е в прехваления БТК-ADSL !"?

Bandwidth Limit Exceeded

Аз също съм на БТК и сайта се отваря без проблем.Явно проблема не е в доставчика.

По принцип всичко е ясно , ама я някой да земе да каже в това IRC защо не може да се влиза ве хора ???

angry.gif

Не съм чат fan ам няма как да си пишеме с разни френдове от Italy OMFG!!!

Някой ако има идея кво се случва и как може да се оправи да каже ????

Предварително ви благодаря! :)

бтв: доставчик ми е БТК :sobbing:

Редактирано от pay4free (преглед на промените)

По принцип всичко е ясно , ама я някой да земе да каже в това IRC защо не може да се влиза ве хора ???

angry.gif

Не съм чат fan ам няма как да си пишеме с разни френдове от Italy OMFG!!!

Някой ако има идея кво се случва и как може да се оправи да каже ????

Предварително ви благодаря! :speak:

бтв: доставчик ми е БТК :hush:

Заради някакви флудери/спамери от УниБГ са се принудили да баннат *.btc-net.bg. Напоследък обаче гледам, че има хора от БТК, които влизат, явно от компанията са махнали тази "наставка" от хостовете. :) Ако не можеш да влезнеш -> намери си БНЦ или Прокси :)

Проблеми се наблюдават и при тегленето на торенти(спец. от арена), може би при най-теглените на момента торенти се връзват прекалено много хорица от бтк, които логично са огромен бр. с по едно IP и от там идва и невъзможноста за старт на download на даден торент. Говоря от личен опит, защото при мен така става понякога, а единственото обяснение е това(наблюдавам го точно от както доставчика ми мина на БТК, и от там купища хора станахме с еднакво външно IP, а до преди това си бяхме с реални.. скороста е за сметка на ip-тата и някои тънки неудобства(пинг, онлайн игри и банове(рядко, но факт)).

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.