Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Нормално ли е ИП-то ми да изглежда така 213.91.241.xxx

Защото до скоро ип-то ми беше 87 и т.н. ohmy.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Някой да има идея дали скоро щe бъде махнат бана на бтк

Някой да има идея дали скоро щe бъде махнат бана на бтк

наложена забрана за достъп за неопределено време!
:angry22:

Здравейте, може ли някой да ме светне освен смяната на end ip address-а и subnet mask-а в модема, какви други настройки трябва да се направят за да цепя нета между няколко машини... Мерси предварително...

angry.gifangry.gifangry.gifangry.gifangry.gif Баннаха ни и от чата. angry.gif

Източник: UniBG

:) ........Все пак да не забравяме, че живеем в БГ.....тук всичко е възможно.

В началото SPnet ... след това Omega, Tehno-link ..... :P

Предлагам да си направим канал от рода на #btc_progoneni на някоя от другите мрежи и да си лафим там!Какво ще кажете ?_?

Редактирано от Rion (преглед на промените)

Прочетох почти цялата тема, има много компетентни мнения и полезни съвети!Искам да питам какво мислите за програмките, които има за увеличаване на скороста на DSL, дали има ефект от тях, тъй като попаднах на 2 DSL SPEED и cFosSpeed ако има някой, който е използвал поне една от двете нека сподели какъв е резултата

Преди малкио решиш да пробвам Thorottle /настройва модема за оптимална скорост/

Имше ефект.....стртаниците се отваряха мн по-бързо...само дето ми скапа Mirandata/ICQ клиент/!!!! :)

Направо не се занимавай с такива програми, след като си на БТК .....това е 3-тата, която пускам и нямат особен резултат.....

Само поразиииии правят! angry.gif

Преди малкио решиш да пробвам Thorottle /настройва модема за оптимална скорост/

Имше ефект.....стртаниците се отваряха мн по-бързо...само дето ми скапа Mirandata/ICQ клиент/!!!! :newspaper:

Направо не се занимавай с такива програми, след като си на БТК .....това е 3-тата, която пускам и нямат особен резултат.....

Само поразиииии правят! angry.gif

Аз сега съм с едната, но май няма съществена разлика

sad.gif ще изчакам Коледните промоции, ако има такива ще мина на 1024, ако няма пак

laugh.gif

Редактирано от hrisipisi (преглед на промените)

;)

Нали се сещаш, че като питам тук се надявам да получа нещо повече от това като отговор

Имам следния проблем. В момента на пускане на торрент клиента си, ми се срива целия интернет в офиса. Не мога да направя "телефонно обаждане до администратора на услугата, при което му се казва да направи пълно (или избирателно, само на определени портове) транслиране на входящите заявки към определеното от теб вътрешно IP", защото шефчето нещо не иска да се навие на подобен вариант.

Ако може някой да каже как да си разбирам всеки ден отворените портове към динамичното ми IP, за да въведа поне един читав порт в торент клиента, мисля че ще се оправят нещата.

Добро утро от мене, аз чакам от 29.11.06 да ми пуснат 1024....

имам 1 малък проблем, като пусна да свалям нещо през ноща и ми спира интернета...

А за незнаещите които искат да имат постоянен хост, регистрирате се на www.dyndns.org

регегистрирате след това динамичен DNS Host от съответната

секция на сайта "New Dynamic DNS Host".

След което сваляте от тук: http://www.dyndns.com/support/clients/

dyndns-setup

и си настройвате програмата със собствените ви username и password.

След всяко растартиране на модема програмата се свързва със сайта и ви update ip address за съответния регистриран от вас host.

Разбирасе ако искате да го ползвате за някаква цел трябжа да поискате от хелпдеска пълно пренасочване на портовете.

Майла на който можете да го поискате е ADSL_HelpDesk <[email protected]>

Приятен ден на всички юзери на бтк.

Редактирано от Zai4o (преглед на промените)

До два безплатни месеца или MP3 плеър за нови абонати на БТК ADSL по Kоледа

03.12.2006

До два безплатни месеца или MP3 плеър ще получават новите абонати на БТК ADSL от днес. Специалната коледна оферта на българския телеком ще важи до 31 декември 2006 г. за всички пет пакета високоскоростен интернет, които компанията предлага.

Ако подпишат 1-годишен договор за БТК ADSL клиентите ще сърфират в мрежата с избраната от тях скорост един месец безплатно. При договор за две години те ще могат да избират между MP3 плеър или два месеца без такса за широколентов достъп до интернет със скорост до 4 мегабита.

Специалната оферта е валидна за всички БТК центрове, партньорската мрежа, както и на телефон 0800 100. Ако клиентите изберат своя БТК ADSL пакет от магазините на Office 1 Superstore или Phonex ще получат и допълнителен подарък.

В началото на октомври българският телеком увеличи два пъти скоростта на своите БТК ADSL пакети. За първи път потребителите на високоскоростен интернет у нас могат да сърфират из световната мрежа със скорост до 4 мегабита през широколентовата технология на БТК ADSL. За домашните клиенти са разработените два нови пакета, които достигат скорости до 2 мегабита. При трите БТК ADSL BIZ пакета за бизнес потребители увеличението е съответно от 512 на 1024 kbit/s, от 1024 на 2048 kbit/s и от 2048 на 4096 kbit/s.

Всички БТК ADSL пакети са с неограничени параметри, независимо от интернет трафика и времето, прекарано в мрежата. Припомняме, че крайното потребителско оборудване е напълно безплатно за всички клиенти. Те могат да изберат дали да инсталират модема си сами или да получат техническо обслужване от екип на БТК. Всички бизнес пакети предлагат статичен IP-адрес, до 100 електронни пощенски кутии, безплатен домейн и др. БТК ADSL може да се заяви на телефон 0800 100 или във всеки един от 127-те центъра на БТК в страната. Поддръжката на услугата на телефон 0700 17 111 е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което е изключително важно за хората, чиято работа зависи от Интернет.

Настоящи АДСЛ клиенти: НЕ СА ОБЕКТ НА ПРОМОЦИЯТА!

pic_1610_bg.jpg

Редактирано от korn (преглед на промените)

Здравейте! Нищо не разбирам от компютри и затова моля за снизхождение и по-малко насмешка, но имам сериозен проблем. Съседът, който живее един етаж по-долу, по някакъв начин ползва трафика ми и в това съм напълно сигурна.Трафика ми се скапва от всякъде, като влезе той, а и винаги когато влиза го чувам, защото почва едно пукане в тонколоните.Лампичката в дясно не спира да мига. Гледах телефонните кабели в кутията, която е в мазата, но там е такъв хаос, че изобщо не се разбира кои кабели към кой апартамент отиват. Погледнах там, защото малко преди да започнат проблемите засякох съседа, който е наемател да излиза от мазата с един техник и носеха някаква сива метална кутийка-вероятно устройство някакво. Сложих си хардуерен рутер, инсталирах пакета Касперски и установих,че връзката ми вече е перфектна, лампичката на модема в дясно не мърда и всякакви опити на съседа под мен да се закачи са безуспешни, но не мога да тегля с биткомета. Също не мога да гледам и биг брадър и ми дава само черен екран, въпреки че пакетите които препоръчват са инсталирани. Моля да ми кажете къде да търся решение на проблема. Забравих да спомена, че съм на 512 безкрай и не съм бизнес абонат.

Здравейте! Нищо не разбирам от компютри и затова моля за снизхождение и по-малко насмешка, но имам сериозен проблем. Съседът, който живее един етаж по-долу, по някакъв начин ползва трафика ми и в това съм напълно сигурна.Трафика ми се скапва от всякъде, като влезе той, а и винаги когато влиза го чувам, защото почва едно пукане в тонколоните.Лампичката в дясно не спира да мига. Гледах телефонните кабели в кутията, която е в мазата, но там е такъв хаос, че изобщо не се разбира кои кабели към кой апартамент отиват. Погледнах там, защото малко преди да започнат проблемите засякох съседа, който е наемател да излиза от мазата с един техник и носеха някаква сива метална кутийка-вероятно устройство някакво. Сложих си хардуерен рутер, инсталирах пакета Касперски и установих,че връзката ми вече е перфектна, лампичката на модема в дясно не мърда и всякакви опити на съседа под мен да се закачи са безуспешни, но не мога да тегля с биткомета. Също не мога да гледам и биг брадър и ми дава само черен екран, въпреки че пакетите които препоръчват са инсталирани. Моля да ми кажете къде да търся решение на проблема. Забравих да спомена, че съм на 512 безкрай и не съм бизнес абонат.

Вероятно ползваш KASPERSKY 6 , специално за BIG BROTHER преди да натиснеш бутона "гледай на живо" изключи касперския. Така ще може да гледаш(просто иначе програмата спира буфера от съображение за сигурност )

gozki, благодаря за отговора и мислиш ли че Касперски интернет секюрити 6 е причината да не мога да тегля с биткомета? Изключването на антивирусната не е ли нещо, като да се разхождам с широко отворена чанта из пазара?

gozki, благодаря за отговора и мислиш ли че Касперски интернет секюрити 6 е причината да не мога да тегля с биткомета? Изключването на антивирусната не е ли нещо, като да се разхождам с широко отворена чанта из пазара?

Ще ме извиняваш за мнението ми но съпоставката ти не е правилна поне според мен. Антивирусната не може да те защити ако ти инсталираш или по някакъв начи отвориш вирус/троянски кон. С това искам да кажа че ако знаеш какво теглиш и кои сайтове посещаваш винаги ще се чувстваш сигурна в действията си. Аз лично не ползвам антивирусен софтуер, основна причина за това е товаренето на машинката ми, но се чувствам сигурен и досега съм нямал никакъв проблем с вируси, червей и троянски коне. cool.gif

Извенете ме за глупавия въпрос, но дали ще е проблем да вържа модема към рутер?На 512 безкрай съм, но вече имам втори компютър(лаптоп) и искам да се възползвам от възможностите му за безжична връзка.

Благодаря предварително.

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

Извенете ме за глупавия въпрос, но дали ще е проблем да вържа модема към рутер?На 512 безкрай съм, но вече имам втори компютър(лаптоп) и искам да се възползвам от възможностите му за безжична връзка.

Благодаря предварително.

Никакъв проблем за вързването . Ще имаш после лек проблем с торентите, ако ги ползваш.

Никакъв проблем за вързването . Ще имаш после лек проблем с торентите, ако ги ползваш.

Какъв по точно? Няма ли да мога да свалям от тях?

Какъв по точно? Няма ли да мога да свалям от тях?

Спокойно . Ще си сваляш на воля cool.gif

Просто клиентът ти ще казва че си зад NAT и други такива простотии и ще имаш проблем с отчитането на ъплауда. Могат да се оправят проблемите, но според мен не си заслужава усилието.

Спокойно .......

Благодаря Ти! Все пак мисля да пробвам, писна ми от кабели из цялата къща, а и на затова е тоя лаптоп да не седя само на бюрото. :)

А проблеми с ъплоада си имам и без това, така че не е болка за умиране

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

Благодаря Ти! Все пак мисля да пробвам, писна ми от кабели из цялата къща, а и на затова е тоя лаптоп да не седя само на бюрото. :P

А проблеми с ъплоада си имам и без това, така че не е болка за умиране

Много е удобно така. Аз рутирам 2 настолни и един лаптоп, като само единия настолен е вързан чрез кабел с рутера (просто рутера е до него). А иначе и лаптопа и другия настолен ги вързвам безжично и разкарах ненужните кабели. Само си настрой рутера да ти филтрира по MAC адреси мрежата и си готов.

Успех

korn, посещавам уж само прилични сайтове-предимно български и руски, но доста се напатих-разбрах съвета ти да изключа антивирусната-съвсем без нищо ли да остана, или дай съвет какви програми да сложа. Достатъчен ли е рутера, който съм свързала с модема и съм настроила за една станция да спира атаки към компютъра? Много са ми тъпи въпросите, но лаиците така изглеждаме в области които не познаваме. Тегля предимно анимационни филмчета и научно популярни от линкоса и датата, защото покана за арената няма откъде да получа, а и там не става въпрос за някакви sms-и ,за да те приемат, а за дарения, а не съм бизнесменка, че да си го позволя.

Благодаря предварително!

Много е удобно така. Аз рутирам 2 настолни и един лаптоп, като само единия настолен е вързан чрез кабел с рутера (просто рутера е до него). А иначе и лаптопа и другия настолен ги вързвам безжично и разкарах ненужните кабели. Само си настрой рутера да ти филтрира по MAC адреси мрежата и си готов.

Успех

Благодаря Ти, ще пробвам в най-скоро време.

Искам да попитам има ли проблем с ADSL да се теглят торенти и с DC++.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.