Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Какво мислите за новата версия на скайп? Според мен е мн по скапана от вервиите 3.2. Аз съм с 3.2.0.158 и съм мн доволен :wors:

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Сега открих някакъв плугин, който поддържа изпращане и на цели папки. Казва се Pando,но не съм го пробвал..

clp1db3.th.jpg clp3gj5.th.jpg

ПП: би трябвало по скайп и всякакъв друг софт за споделяне да достигате близки скорости..

Същата работа не върши ли и контекстното меню на Windows :speak: (Send To->Skype->избираш потребител)

Такам...

Реших аз да инсталирам Skype 3.5 Beta (от официалният сайт, тоест последния), но тъй като се оказа по-тежък от предния, компютъра започна да ми забива...

Последва Uninstall и реших да инсталирам някоя по-стара версия. Преинсталирах около 10 пъти, с около 10 различни стари версии, но винаги си инсталира 3.5 Beta.

Какво да направя за да започне да ми инсталира версията, която съм дала да ми инсталира. А не да тегля примерно 2.5, да я инсталирам и да се окаже, че ми е инсталирана 3.5?

Я пак . . . . Много смело за първи пост. И защо в болд? Откога не си им посещавал сайта? Там пише:

Official release. Version: 3.5.0.229. Release date: August 29, 2007

File name: SkypeSetup.exe File size: 23 MB

А 3.5 не бета има от поне месец. И всяка следваща версия става по бъгава и тъпа. Със шарении и финтифлюшки на които децата се радват. И тъпи реклами да си купувам кредити. Не са познали.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Я пак . . . . Много смело за първи пост. И защо в болд? Откога не си им посещавал сайта? Там пише:

Official release. Version: 3.5.0.229. Release date: August 29, 2007

File name: SkypeSetup.exe File size: 23 MB

А 3.5 не бета има от поне месец. И всяка следваща версия става по бъгава и тъпа. Със шарении и финтифлюшки на които децата се радват. И тъпи реклами да си купувам кредити. Не са познали.

А на мен приятелите ми не харесват GTALK, защото нямало много опции и не изглеждал като хората... малеее това за мен просто е идеално и не ги разбирам ...

E там им е грешката!

Но защо ли - сигурно не им трябва IM програма, а проста шарения. Колкото по завъртяни символи - толкова повече радост за децата :) Апропо - някой да му е писнало от съобщението при трансфер "прередава се" (каквото и мистично да означава това - трафика ли ми подслушват) и изумителните 3к/сек да вземе да пробва трансфер през Gtalk - колкото може да се изцеди от връзката, го получава! Сигурно, защото прави само една (една?? само една ?!?) конекция и то директно между потребители. Хм, явно не струва - щом не прави 10-20 конекции с неизвестни компютри....

А на мен приятелите ми не харесват GTALK, защото нямало много опции и не изглеждал като хората... малеее това за мен просто е идеално и не ги разбирам ...

Я вземи и пробвай GIZMO .Това е по-добрата алтернативнa VOIP програма.

Ето тук ,ще го намериш GIZMO .И най-важно не е p2p програма.

...Хм, явно не струва - щом не прави 10-20 конекции с неизвестни компютри....

Да, ама да обясниш на тинейджъра ( или на баща му ) този факт за излишното натоварване на ресурсите на процесора на компютъра му е точно толкова трудно колкото да го убедиш че цигарите са вредни.

Единственото нещо което можеш да постигнеш е да му кажеш че, ти ако му трябваш може да те намери само на Гугъл Толк, а когато той ти трябва ще си пуснеш за малко неговата любима програмка и ще му се обадиш. Някои хора са си избрали да си ползват Скайпа и са станали зависими от него до такава степен че им е почти невъзможно да се откажат да го ползват. Така че, не върши много работа да им се обясняват разни "подробности" относно Р2Р дефектите.

От Скайпа все пак се усетиха и пуснаха телефони с инсталирана в тях олекотена версия на софтуера. За сега са три пъти по-скъпи от СИП телефоните, но ако им спадне цената до 100лв ( 50 евро) тогава може и такава играчка да си купи човек за да не страни от "другарчетата".

Моя компютър е на три години без ъпгрейд и нито една официална версия на Скайп не го затруднява, нито интернет-връзката. Отделно съм го оставял да работи една нощ и не е правил по-голям трафик от MSN Messenger. Спрял съм портовете 80 и 443.

Не знам към кого да се обърна по един важен за мен въпрос, така че мисля, че вие сте правилните хора! Проблемът ми е следният - като всеки съвременен човек и аз имам акаунт в скайп, но...когато седна на друг компютър, а не на моя, не мога да видя куп неща - хронология, снимки на абонатите...и др. Искам да разбера дали има начин гореизброените от мен неща да се показват на всеки компютър, на който седна! Предварително ви благодаря за съдействието! :)

Не. Пазат се на компютъра, от който е водена кореспонденция. Може да пробваш да си съхраниш тези неща на флашка и да си я носиш. Но не виждам смисъл. И си има вече втора тема за обсъждане на тази програма.

Въпроса ми е следния:Как да направя,така че линковете от чата да се отварят с FireFox,a не с Internet Explorer ? :eek:

Въпроса ми е следния:Как да направя,така че линковете от чата да се отварят с FireFox,a не с Internet Explorer ? :eek:

Ами трябва да отвориш някоя страница на компа и да влезеш в Свойства и от там натискаш на замени и избираш с коя програма да ти се отварят тези страници.Поне така мисля че беше

Намерих как може да се свали аватара на даден Скайп потребител, но не мога да успея да изпълня командата :) Ето го и сайтът -> https://developer.skype.com/Docs/ApiDoc/GET_USER_AVATAR ;) Някой, ако може, би ли помогнал?

Ами трябвало е просто да прочетеш отговора е лесен от страницата https://developer.skype.com/Docs/ отиваш на Using Skype API for Windows <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_smile.gif' alt=':)'> което те отвежда --> https://developer.skype.com/Docs/ApiDoc/Skype_API_on_Windows <-- тук <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_smile.gif' alt=':)'> лесно ? ДА След прочитане на текста който е на Английски и ми беше малко трудно да разбера какво искат да кажат :Р (майтап) ами стигнах до края и реших да изтегля съответното нещо което са приложили толкова учтиво Example code for C++ и тука не ми беше толкова трудно, но все пак някак се оправих. Следващата стъпка е разархивирането на този архивиран файл (мисля, че с това няма нужда да се бъзикам толкова) еми тука идва времето за трудната команда ...

GET USER <skypename> AVATAR 1 <filename> това е командата която ти трябва а когато заменим <skypename> с примерно потребителското име, а не името което е въвел съответния човек и <filename> с име на директория и име по избор проблемите ти се решават

пример

get user actepukc1 avatar 1 c:\tolkoz umen brei.jpg

Може да пробвате с копиране/поставяне :)

Редактирано от AcTePuKc (преглед на промените)

Здравейте. Значи имам проблем със скайпа. Проблемът ми започна в момента, в който се опитах да инсталирам новата версия. За тази цел махнах старата, но когато почна да се инсталира новата ми дава някаква грешка 1603. После се опитах пак да инсталирам старата версия, но не става. Моля ви, някой знае как да го оправя? Много ще съм ви благодарна.

Здравейте. Значи имам проблем със скайпа. Проблемът ми започна в момента, в който се опитах да инсталирам новата версия. За тази цел махнах старата, но когато почна да се инсталира новата ми дава някаква грешка 1603. После се опитах пак да инсталирам старата версия, но не става. Моля ви, някой знае как да го оправя?

Много ще съм ви благодарна.

http://forum.skype.com/index.php?showtopic=85962

Ще го напиша все пак на Български. "Превод" !!

Нужна ти е тази програма Windows Installer CleanUp Utility която по принцип можете да дръпнете от http://support.microsoft.com/kb/290301 , но ако се затруднявате с това съм я качил в дата.бг, след изтеглянето на тази програма съответно я инсталирате.

Намирате я и я пускате

skypething1.png

Изтривате реда който е посочен на снимката, при вас може да има повече програми :wub: както е при мен, просто намерете този ред.

skypething2.png

Последно трябва да изтриете ръчно папката Plugin Manager която е посочена на тази снимка.

Готово, можете да инсталирате всяка желана нова/стара версия на Skype.

Последните няколко версии тръгват без проблем на Vista. ;)

Но върви идеално от самото излизане на Vista.

Да, но Все пак не мога да го разбера. Vista има от вече година подчти, само тази фирма не е направила софтуера си за нея. А в google няма достатъчно инфо по този въпрос... Отделно човек избира от два вида версии за Windows

Skype тръгва под Vista! А за "You need a PC running Windows 2000 or XP" незмам.Гарантирам ,че Skype ще тръгне...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

http://forum.skype.com/index.php?showtopic=85962

Ще го напиша все пак на Български. "Превод" !!

Нужна ти е тази програма Windows Installer CleanUp Utility която по принцип можете да дръпнете от http://support.microsoft.com/kb/290301 , но ако се затруднявате с това съм я качил в дата.бг, след изтеглянето на тази програма съответно я инсталирате.

Намирате я и я пускате

skypething1.png

Изтривате реда който е посочен на снимката, при вас може да има повече програми :speak: както е при мен, просто намерете този ред.

skypething2.png

Последно трябва да изтриете ръчно папката Plugin Manager която е посочена на тази снимка.

Готово, можете да инсталирате всяка желана нова/стара версия на Skype.

Инсталирах си програмата и махнах от нея skype. Oбаче нямам папка Plugin Manager. Като тръгна да инсталирам ми пише "Error writing to file: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Skype\Plugins\collection.ini Verify that you have access to that directory." И като отида там в тая папка Plugins го няма тоя файл. Изтривам я и после като се пробвам пак да инсталирам скайпа пак се появява.

Здравейте.Хрумна ми една идея как да се справим срещу спамарите в скайпа, аз лично блокирвам всеки който ми спами,но идеята е следната...Да се въведе някаква настройка или филтър който дане позволява да се пише съобщение повече от 150 букви например и всеки да може да си наглася колко точно.

Това може да го напишеш във форума на Скайп.И евентуално някой програмист да се поинтересува да направи нещо... ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.