Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

В смисъл Преинсталиране ли? Аз сама незнам дали ще мога да го направя,а толкова спешно ми трябва скайп sad.gif

Редактирано от A_l_e_X (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

а можеш ли да ми кажеш,как се прави тази реставрация :/

Значи на френски е следното:

Démarrer->Programes->Accessoires->Outils système->Restauration du système

което на български би трябвало да прилича по смисъл на следното нещо:

Старт - Програми - Аксесуари - Системни Инструменти - Реставрация на системата

и там избираш една отвъзможните предишни дати, колкото по-назад се върнеш, толкова по-сигурно ще е че ще се оправи.

Това не е преинсталиране на Уиндоуза, понякога става бавно но почакай го.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Аз се върнах назад,скайпа тръгна нормално и след 2 минути пак изчезна и пак не иска да се включи sad.gif

ми аз унинсталирах скайп,минах през Programs>Accessories>System Tools>System Restore върнах на 1ви септември после пак инсталирах скайп и вече 11 мин не ме изхвърля... biggrin.gif пробвай и ти...

безкрайни благодарности на Gizmo на български

Мерси много за помощтта. Аз го върнах на 1 август и вече е добре.

ми аз унинсталирах скайп,минах през Programs>Accessories>System Tools>System Restore върнах на 1ви септември после пак инсталирах скайп и вече 11 мин не ме изхвърля... biggrin.gif пробвай и ти...

безкрайни благодарности на Gizmo на български

Мерси много за помощтта. Аз го върнах на 1 август и вече е добре.

Моля,

пак заповядайте при нужда.

Обаче да ползваш само една програма за чат и разговори е същото като да тръгнеш с кола на море но БЕЗ РЕЗЕРВНА ГУМА !!! :)

Ако всеки един от контактите ви си пускаше заедно със Скайпи и по една друга подобна прогама за чат и разговори, тогава нямаше да изпадате внезапно в паника, а щяхте да се свържете по резервния софтуер.

при мене проблема пак се появи и като пробвам да реставрирам до по задна дата примерно 1,5,10 август,след 10 мин `реставриране`,като пусна компютъра ми пише,че не може да се реставрира... има ли какво още да направя или да преинсталирам целия уиндолс? :/

при мене проблема пак се появи и като пробвам да реставрирам до по задна дата примерно 1,5,10 август,след 10 мин `реставриране`,като пусна компютъра ми пише,че не може да се реставрира... има ли какво още да направя или да преинсталирам целия уиндолс? :/

Има, виж на първа страница линка към предишните 78 страници за Скайпа и там търси едно доста по-сложно обяснение написано беше или от "ПЦ Змея" или от "Калин(ски)".

Ако не можеш да се оправиш можеш да ползваш Скайпа временно от Live CD на някоя от Линукс дистрибуциите която го съдържа. Или иди питай на форума на Скайпа в българската му част, там може би ще те забележат по-бързо и ще ти помогнат.

Аз заради един бъгав Скайп не бих си правил преинсталация на Уиндоуза.

Ето един пример за Live CD съдържащо Скайпа

http://www.linuxfortravelers.com/skype-on-...s-linux-live-cd

записва се на CD-R и компютъра тръгва да се зарежда от него вместо от твърдия диск. По този начин Скайпа ще работи със 100% сигурност, освен ако самата сметка не е прецакана нещо и Р2Р сървърите да я отхвърлят.

Значи за по-стар компютър може да се свали това:

ftp://ftp.nluug.nl/pub/metalab/distributi...3.3.2-1.rc1.iso

иначе това:

ftp://ftp.nluug.nl/pub/metalab/distributi...D_6.5.02_32.iso

или пък ако не работят линковете си търсите от тук:

http://www.mepis.org/mirrors

на кой сайт работят за версията която ви трябва.

Има също и една друга дистрибуция която също съдържа Скайпа на Лайв ЦД:

ftp://ftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/sam/SAM-2007.iso

После този файл на .iso се записва на един CD-R или CD-RW диск с програмата Неро или друга подобна записваща images files.

А. Възстановяване на системата

До никъде няма да стигнем така с тия „реставрации“. Научете терминологията, или поне не насаждайте грешни представи! На български „System Restore“ е „възстановяване на системата“.

Трябва да се ползва много внимателно. Възможно е да загубите важни данни.

Б. За Skype и зависването след вписване

Повечето причини за това явление са в Диспечера на екстри. Доказано е, че когато не се инсталира този компонент се избягват много несъвместимостти със стар хардуер и на системата, условно наречена Skype-DRM (системата за управление на цифрови права в Skype).

Друга поредица от причини за зависването се дължи на грешки в системния регистър на ОС. Ползвайте някоя от безплатните програми за почистване и оптимизиране на системния регистър. Отнесени до Skype подобни грешки могат да бъдат: настройки и записи на несъществуващи и/или новоинсталирани (повторно) екстри, драйвери и софтуер на трети страни за работа със Skype; грешки в местната база от данни, която се сглобява динамично във вашата ОС след всяко вписване с частния ви ключ и съответно ниво на криптиране и защита. Последните грешки няма как да се получат при изправна в хардуерно и софтуерно отношение ОС. Най-често се наблюдава на системи, които не се обслужват (обгрижват) добре. Пример: ОС с три различни пакета кодеци, или такава с дублиращи се или взаимнопречещи си драйвери или системни услуги, които само заемат трафик, и т.н.

В. Съвет за ползване на Възстановяване на системата

Добра идея е да свикнете (ако ползвате тази функция) да правите запис на стабилната система, когато всичко работи нормално, или премахвате, или инсталирате по-нова версия на Skype. Така лесно можете да се върнете към стабилното състояние.

Г. Последно

Освен проблемите, които Диспечерът на екстри в Skype предизвиква на някои хардуерни конфигурации от Skype не могат да се намерят разумни доказателства за едно такова поведение. Повечето журнали (логове) с такива случаи сочат недвусмислено за проблеми със системния регистър и ОС като цяло. Диспечерът на екстри в Skype се разработва от трета компания, която не е част от Skype Technologies S.A. Непрекъснато се полагат усилия нещата да се подобрят. Във версии 3 и 3,5 няма доказани грешки (бъгове), които да свързват това зависване с кода на клиента за Windows.

Аз лично бих се заинтересувал (ако това се случи в моите ОС) какви са ми драйверите (звук и видео), как ми е регистъра и прочее неща за системата преди да тръгна да полвам възстановяване на системата.

Д. П(редп)оследно

Понеже и в българската секция се промъкна тая нескопосана интернпретация на възстановяването на системата като „реставрация“ тук искам да ви подскажа няколко по-елегантни начина за справяне с проблема. Възстановяването на системата (в случая със Skype) може да бъде вредно и опасно. Винаги се стига до загуба на абонати и хронология.

Не си мислете, че оправя всичко. Можете да загубите важни за вас данни и настройки. Замислете се и ползвайте само в краен случай.

Естествено, че НЕЩО се е прецакало нещо с регистърните записи (зависване след вписване).

Много често изграждането на нов config.xml, или на нов shared.xml ще ви помогне повече в този случай.

Дори по-скоро е добре да се инсталира начисто клиента, отколкото да се търси специална версия на Skype, която да работи по-гладко. Защото инсталирането начисто позволява запазване на личните данни и хронологията, докато възстановяването на системата – не.

Възстановяването води до загуба на данни от всякакъв вид, в т.ч. и тези на Skype.

По-добре е да се направи това, което препоръчва Калин (№ 545) или това, което и аз споделих (№ 687) в българската секция.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

А. Възстановяване на системата

До никъде няма да стигнем така с тия „реставрации“. Научете терминологията, или поне не насаждайте грешни представи! На български „System Restore“ е „възстановяване на системата“.

Ми хубаво, нека да е възстановяване вместо реставриране.

Аз съм го превел от френски набързо.

Има и по-яко средство за възстановяване на прецакан Уиндоуз от бъгъви програми. Направо се прави image копие на дяла "C" на твърдия диск, например с Norton Ghost.

Обаче тези хватки не са за масовия потребител на Скайпа. На хората им трябват несложни решения без да се задълбочават в изучаването на мистериозни и капризни поведения на Уиндоуза.

ми при мене решението се оказа гениално просто-нов юзър и стартиране на скайп през него... благодаря на всички за помоща

ми при мене решението се оказа гениално просто-нов юзър и стартиране на скайп през него... благодаря на всички за помоща

Нали и аз ти намекнах по-горе че може и сметката да я отхвърлят Peer-to-peer Super Node сървърите. Добре е че си го пробвал и този вариант защото тия сървъри са точно толкова бъгави колкото е и Скайпа инсталиран на твоя компютър. Те ползват същия софтуер ... и става една боза.

ДАЙТЕ АКЪЛ КАК СЕ КРИЕТЕ НА СКАЙПА !

Значи проблема ми е следния: инсталирах си скайп. Всичко си беше ОК докато не направих една фатална грешка, а именно по погрешка изтрих някои файлове. мислех си че като го инсталирам наново всичко ще бъде на ред но грешах. когато му дадох да се инсталира ми показва следното:"Избраното от бас устройство или споделено UNC място не съществува или не е достъпно. Моля изберете друго.".След това се опитах да го унинстална от контрол панела и ми дава следното:"The folder path `Internet Explorer` contains an invalid character".След като му дам ОК ми излиза:"Fatal error during installation.". Моля ако някой знае как да го оправя да пише. Предварително благодаря.

PS. забравих да кажа че в момента нямам интернет.

по погрешка изтрих някои файлове

Кои файлове и къде?

Просто инсталирайте същата версия в същия път (върху повредената), а после премахнете програмата, ако това е целта.

ми при мене решението се оказа гениално просто - нов юзър и стартиране на скайп през него... благодаря на всички за помощта
Ами да! благодарностите са за Калински! Приемам от негово име (зает е човекът)!

И никакви реставрации, никакви „Peer-to-peer Super Node“ не са намесени, колкото на някои да им се привиждат призраци. Нека им се привиждат, но да не всяват грешни представи и да не плашат по-неопитните, които са дошли тука помощ и съвет да търсят!

Решението е на последната (за момента страница) на българската секция, ако някой се интересува.

Браво, направо гениално решение - нов юзър, с всичките настройки, или да си имаме юзър за Скайп и един за работа? "Извинете ме, ще трябва да изляза и да превключа на другия си юзър, за да си отворя програмите..."

А защо не хард формат? Или пък направо нов компютър? Един за работа и игри, друг за скайп?

Хайде стига бе, ще ме убиете от смях ! Защо не се изтрият файловете на Скайп от профила на проблемния юзър, толкова ли е трудно да се помисли от къде идва проблема.

Ай със здраве

И никакви реставрации, никакви „Peer-to-peer Super Node” не са намесени, колкото на някои да им се привиждат призраци. Нека им се привиждат, но да не всяват грешни представи и да не плашат по-неопитните, които са дошли тука помощ и съвет да търсят!

Решението е на последната (за момента страница) на българската секция, ако някой се интересува.

Виж какво Змейо,

така както човека е писал че е създал нов юзър без да е уточнил че става въпрос за Уиндоуза, се разбира че си е създал нова сметка в Скайпа. Като се вземе предвид начина по който се изразява човека, няма нищо чудно да използва англицизма юзър говорейки за ъкаунт на Скайпа. Аз на твоята българска страница на форума на Скайпа нямам навик да ходя, защото си чета и пиша направо на английски там.

Пак повтарям че компютрите които служат за Peer-to-peer Super Node имат същото бъгаво поведение като всеки друг компютър със Скайп на него. Тези компютри не са собственост на Скайп, а са на съвсем случайни потребители: частни лица, фирми, университети и др. и работят при условия и натоварвания които eBay/Skype няма как да контролира дори и да искаше. Всичко е оставено на произвола на съдбата да работи до колкото може и както може ползвайки безплатно ресурсите на чужди компютри.

Тука го пускам Скайпа едновременно на два различни компютъра зад един и същи рутер с две различни сметки и като си сменям статуса на "невидим" на единия ъкаунт, на другия компютър (логнат с втори ъкаунт) си стои в зелено за първия ъкаунт т.е. че си е уж бил още свързан нормално. И разни други аномалии се получават, от което заключавам че скайповата Peer-to-peer мрежа въобще не е надеждна и не може да й се вярва на 100% и да разчиташ на това което ти показва.

Щом като на ония от Талин не им е стигнал акъла да го направят Скайпа да знае какво става със съседен компютър намиращ се на 20 см и включен към един и същи рутер с едно и също външно ИП, за каква надеждност да си говориме?

Потвърждавам поредното скапано нещо. Вече въобще не може да се вярва кой е на линия и кой не. Едно време не беше така. Сега някой ми свети зелено, обаждам му се, а свързване няма - след мислене посивява и казва че не е на линия. И обратното е вярно. Някой седи на сиво, чакам да се включи и т.н Като го намеря алтернативно човекът ми обяснява че цял ден си е бил логнат и чакал обаждането ми. Тази тъпня май е от версия 3.5

Да припомня че от версия 3.2 за да се получи чат съобщение трябва и двамата да са на линия. Е, друга програма няма подобно тъпо поведение.

Каква ли глупост ще се замисли в следващата версия, не мога да си представя. Но тези нововъведения са във вреда на потребителите. Определено. Но така е - след като се набляга на шарениите и финтифлюшките страда основната функционалност. Но на основната маса потребители в тинейджърска възраст това и трябва.

Кои файлове и къде?

Просто инсталирайте същата версия в същия път (върху повредената), а после премахнете програмата, ако това е целта.

Проблема е там че няма никакви файлове на скайп.Просто изтрих цялата папка на скайпа и то с Shift+Del. и сега не мога нито да го инсталирам наново нито да го унинстална.а и с Search не намира никакви файлове на скайп. Все пак благодаря за вниманието.

Проблема е там че няма никакви файлове на скайп.Просто изтрих цялата папка на скайпа и то с Shift+Del. и сега не мога нито да го инсталирам наново нито да го унинстална.а и с Search не намира никакви файлове на скайп.

Няма ама има!!!

Освен в папката в Програм файлз Скайпа инсталира папки и на други места из Уиндуза. Ето например тука ти е информацията за сметката ти:

C:\Documents and Settings\твойто-име\Application Data\Skype

Проблемът е там че няма никакви файлове на скайп. Просто изтрих цялата папка на скайпа, и то с Shift+Del. И сега не мога нито да го инсталирам наново нито да го унинстална. А и с Search не намира никакви файлове на скайп. Все пак благодаря за вниманието.
Разбрах къде е проблемът. Благодаря, afreto.

Преди да ти отговоря отварям една скоба и ти се извинявам за тези натрапници.

В предишната част на темата за Skype писах, че на гизмо и на филипов отговори няма да давам. Ясно е, че те тази програма я ненавиждат, но ползват все пак.

Нека ползват, но няма да отговарям поради злонамереността, с която интерпретират фактите. За да съм обективен дължа да да направя и разграничението: докато първия сам се охарактеризира с тази „реставрация“ и др. подобни „водни бомби“, които винаги е готов да подхвърли тука, за да плаши по-неопитните, филипов е с по-точна мотивация и неколкократно съм имал възможността да му благодаря за отстранени чрез него проблеми.

Надеждата ми тук да се говори за проблемите на Skype (защото проблеми има, както при всяка програма) без конспиративни, злостни и недоказани обвинения остава. Нека не обръщаме внимание на подобни вмятания „ни в клин, ни в ръкав“...

Та, като оставим настрана фойерверките, ето какво си мисля, че е станало при теб:

1. „По документи“ имаш изправна инсталация на Скайп (записи в регистъра), но именно напредничавите функции на инсталатора, който след 3.0 започна да се използва в клиента не е възможно да го преинсталираш. Инсталаторът е Windows Installer, познат и като MSI пречи да се подменят повредите, защото се опитва да разбере какво подменя... Много ум, не е на добро.

2. Това, което в твоя случай може да се направи е да се премахне ръчно Skype. За целта:

А) Прочети двата материала в българската секция, които споменах на предната страница. От тях ще разбереш как да запазиш своята хронология преди физически да почистиш всички папки, свързани със Skype.

Б) Използвай някоя от програмите за почистване на регистъра (в материалите има препратка към една безплатна), за да се освободиш от всички записи, свързани със „Skype“.

В) Би трябвало след като си изчистил системния регистър, премахнал си папките, които програмата ползва да си в състояние да инсталираш клиента повторно.

Пиши, ако имаш нужда от допълнителна помощ.

Аз се чудя защо ми забива skype, когато някой ми пише докато играя от време на време онлайн игри...

П.С.

Да допълня с едно линкче за една програмка(ако ви е харесала може да я оцените в сайта-от тия 5-те квадратчета под заглавието :) ), която допълва Skype- WiMood.

WiMood for Skype

Edit:

Max_Payne

И на мен ми се случи веднъш беше нещо с грешна инсталация или нещо не беше фред-незнам, но линка който съм дал има и линк за сваляне и аз ползвам същата програма и нямам проблеми-само веднъш ми се беше случил твоя пробелм :cheers:

Редактирано от crazy-master (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.