Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Японци ще строят сграда, висока 4 километра

Featured Replies

Човек, който не смята да излиза от тях си трябва да вземе апартамент на послезният етаж. А колкото до вътре мисля, че изглежда страхотно. Даже си имат и голяма градина. Супер!!! ;)

Връх Еверест е висок "само" 8844,43 метра :baby:

Опа,а защо така ми е останало като спомен,че е около 4400 метра ,паметта започва да ми изневерява май,ще да е от ЕГН-то ;) ,както и да е .. ;)

Изчезват малките квартали .Няма да има наш`та срещу ваш`та махала...

Е като гледам картинката,която е постнал Geronimo,то всеки етаж ще е като квартал.Тогава онея от горния етаж ако "тропат" много,онея от долния ще се съберат набързо 500-600 човека и пак разправия ...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Уа-а-а-а-а ...зави ми се свят само като гледам и си представя какво чудо ще е .... ;)

Уа-а-а-а-а ...зави ми се свят само като гледам и си представя какво чудо ще е .... ;)

Е, остави се, страшно чудо ще да е-бетон,железор, изкуствена зеленина и 1000 японеца около теб...

Да вземат и те мерки като Китайците да си намалят прираста на населеието, че на азиатците вече не континента ще им стане тесен, ами и земята...

Всички, на които им е интересно какъв би бил животът в подобна конструкция, могат да прочетат 3001: Последната одисея. Е, там ставаше въпрос за сграда/и с височина 36000 км, но принципът е същият...

И понеже много от вас си мислят, че проектантите са пропуснали (може би от препиване) да се сетят от какво ще направят сградата, как ще се транспортират хората в нея, ауууу забравих и земетресенията... от друг проект е, но идеята беше да не се притеснявате за горките японци живеещи в този модерен град:

Because the seismically active Pacific Ring of Fire cuts right through Japan, the external structure of the pyramid would be an open network of megatrusses, supporting struts made from carbon nanotubes to allow the pyramid to stand against, and let through high winds and survive earthquakes and tsunamis.

The trusses would be coated with photovoltaic film to convert sunlight into electricity and help power the city.

Transportation within the city would be provided by accelerating walkways, inclined elevators, and a personal rapid transit system where individual driverless pods would travel within the trusses.

Housing and office space would be provided by 30-story high skyscrapers suspended from above and below, and attached to the pyramid's supporting structure with nanotube cables.

Проекта от който е цитата също е за Токио и го даваха по Дискавъри, а освен него има още няколко подобни проекта.

Те нали си нямат много планини, та ще си направят една нова...

Представете си каква стена за катерене могат да си направят :speak:

Хаха, мислиш ли, че е възможно? Ще ти трябват няколко месеца за да стигнеш до горе :wors:

Три - четири дена, не повече...

На половината на Еверест :huh:

На последните етажи обаче сигурно ще трябва да монтират бутилки с кислород :speak:

Обаче ще е голяма гъзария да кажеш, че живееш на 4-тия километър biggrin.gif

Бутилки с кислород ти трябват над 5000 метра, под тази височина кислородът не е чак толкова разреден...

За мене това е невъзможно.. е как че стане ще се реши ако почнат строежа (който за мене е малко нереален)

И насистина ако го има гледката от горе ще е.. НЕВЕРОЯТНА

По-точно от покрива на това чудо ще се вижда Космоса cool.gif

Не е лошо като идея, но там с тия земетресения странно от какво ще е построена сградата, много любопитно!

Да, космосът ще се вижда... през ноща и то при условие, че няма облаци, е поне, че няма облаци на средна и голяма височина.

По тв-то съм гледал репортаж за този проект. Страхотно е . За мен работа biggrin.gif

Да, космосът ще се вижда... през ноща и то при условие, че няма облаци, е поне, че няма облаци на средна и голяма височина.

Е много ми е интересно какъв космос ще се вижда...

Е много ми е интересно какъв космос ще се вижда...

Е как какъв.. със звезди и планети :yanim:

Готина идея. Ще ви каня там на гости. biggrin.gif

Уоу.. ти ли ще живееш там :question: ако ще ни каниш пускай по едно ЛС да идваме :P

браво на японците ^^

Готина идея. Ще ви каня там на гости. biggrin.gif

Уоу.. ти ли ще живееш там :) ако ще ни каниш пускай по едно ЛС да идваме :)

Моля те кажи ни на кои етаж ще живееш biggrin.gif защото да знаем ако е на последния етаж да си взимаме екипировки и храна за да стигаме до горе laugh.gif

Според мен последните два-три етажа трябва да ги направят за туристи. Примерно имаш на разположение 3-4 часа. Да се наслаждаваш на гледката, купонясваш и всичко което искаш. Имаш право на едиколко си гости. Доста пари ще спечелят от това. :)

Ами то сигурно разходката до последния етаж ще е бая скъпичка...

Ако я направят ще се снимам там на върха :angry: но там има мн земетресения , и ще се разпадне при едно по силничко

Тая сграда няма да е залък за нашите цигани - зидаро-мазачи, къртачи, шпакловчици. Ама ако я направят цялата от желязо. . . край. . . отиде ли един циганин, ще довлече и родата, ще се размножат, ще се утроят, учетворят и като покажат основните тънкости в занаята на малките циглета - аайде на вторични. Само да не почнат да я разглобяват отдолу нагоре. . .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.