Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Българска национална кухня


CaT*EyEs
 Сподели

Препоръчан отговор

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
  • 7 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Аз едва едва готвя, ама много се кефя на тази тема. Гледам някои рецепти, за да мога да се науча на основните работи, но имам много за учене още. Много от ястията изглеждат вкусни на тези снимки, надявам се и моите да изглеждат по същия начин някой ден хахах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Боб по хайдушки

Необходими продукти:

Боб -> 6кг.

Червен пипер -> 1пак. = 60гр.

Олио - 1/4л.

Сол, джоджен, черен пипер и пресен лук -> по вкус.

Ориз - една или две+ чаени чаши в зависимост колко го обичате ... 

Агне с дреболиите

Алуминиево фолио в зависимост от обема на агнето.

Дърва - минимум 0,25 куб.м. до де имате ... 

Права лопата - 1бр.

Пендар (Бакър) ... казан ... голям съд за варене + подложка за него - 1 комплект.

Начин на приготвяне.

1. Правите подплънка от дреболиите на агнето със съответните вкусови качества и съответната констинтенция от ориза.

2. Забърквате червения пипер с олио.

3. Пълните агнето с това от т.1 , зашивате го и го намазвате с нещото от т.2

4. Хубаво го обвивате в алуминиевото фолио.

5. Изкопавате с правата лопата трап ползвайки правата лопата.

6. Полагате в земята обвитото агне и го затрупвате. 

7. Палите огън над въпросното място и слагате казана (големия съд за варене).

8. . Сипвате вода и боба. 

9. Поддържате огъня докато се свари боба.

10. След като се свари боба - хвърляте боба и откопавате агнето. 

Хайдутите по този начин готвят. Докато поддържате огъня, то не забравяйте - пиене и весела приказка за какви премеждия сме имали през зимата.

Наздраве! :) 

п.п. За веганите им препоръчвам супа от лапад ... ;) = Радвайте се, че се хванахте за зелено и тази година ... :) От сетне до димитров ден ще се угоявате ... :) 

Съвет към бъдещите хайдути ... споделете боба с веганите не го хвърляйте на дивите животни!!! :) 

Мир вам! Амин

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...