Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко съвета към модераторският екип

Featured Replies

Не съм чел всичко, което сте написали, но виждам накъде отива темата....

Драги потребители, щастливи сме, че сте тук и сте избрали да посещавате точно Kaldata, но за пореден път ще го кажа - вие правите това по свое собствено желание. Преди да се регистрирате в сайта на всеки един от вас са били представени т.нар "Условия и правила за ползване", които съм сигурен 99% от вас са пропуснали да прочетат и са отметнали просто на "Съгласен/съгласна съм" и са натиснали "Регистрирай". Приемете го като договор, който сте подписали. Всичко е добре описано там...

Правилата са за всички. Това дали дадена тема ще бъде заключена, преместена, редактирана е решение на модератора, който се е заел с нея. Ако смятате, че някое решение на модератор е неправилно или некоректно, обърнете се към дадения модератор. Ако не изясните проблема - обърнете се към администрацията.

Имате въпроси или предложения по правилата? Споменете ги в този раздел и ще ги обсъдим и евентуално ще нанесем промени.

Честно казано не виждам смисъл от теми, които уж трябва да кажат много, но го казват с неконкретни думи. Ако имате смелост да говорите за даден проблем, имайте смелостта да го посочите с пръст, а не прост така да си говорим принципно какво е хубаво и какво е препоръчително.

Ето последния пример, в който потребителят казва "Ми след като трябва да чета правилата, ще питам на друго място (където няма правила или пък не се спазват)", въпреки че е насочен и към тема, която дава ясен отговор на въпроса му. Както казаха колегите, за липса на RQ или Търся скоро не е трита тема, но едва ли ви е обегнало и колко неграмотни постове се пишат постоянно - не е нормално във въпрос от няколко реда да няма нито един препинателен знак и всичко да е написано с малки (или по-лошо само с големи) букви. Не е нормално потребител да пусне една тема 14 пъти подред и после да се сърди, че му е забранено да публикува за 15 дена.

И последно, докато само мрънкате за модераторските решения без да дадете конкретен пример, сте в разрез с още едно правило:

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.
ostavime, защо точно ТИ пишеш тия работи, като отлично знаеш, че използваш доста обидни думи към потребители, та било те и към твои лични познати? Все пак на никой не е приятно някой да нарича някой "копеле" и постовете вече месеци да не са изтрити! А само за ден изтри (предполагам ти) няколко обяснителни бележки между мен и B-boy[style], което и трябваше да се направи! Какво би си казал един обикновен потребител като мен? "Ами щом той модераторът, може да използва такива думички, значи и аз мога!"ivo23, няма да си първият и последният, дето напускаш за седмица или повече. Не мисля, че това е решение на проблема, ако изобщо има такъв де, защото според мен модераторите си вършат добре работата. Ето и аз напуснах, ама после нещо ми прещрака и пак съм тук ;) Можех и да си се крия, както го правят много потребители с амнайсет профила,но за мен това е пълна идиотщина. Идиотщина за мен е и анонимността на 90 % от потребителите! А ето, на мен ми отнеха най-простото оня ден - анонимнста :) Живи, здрави колеги ;) Предполагам, щото имаш повечко права. Поправете ме, ако греша.

Аз помолих постовете да бъдат изтрити...защото или ще се прецени че тамата съвпада с тази която бях посочил...ако ли съм сгрешил както и се оказа и си казах защо поне си казах да не бъде разчистен оффтопика и повече спрях да пиша там...Не го направих за заяждане просто много ми заприлича на предишната ти тема.Както казах на мен не ми пречи и щом са преценили нека си стои...А колкото до анонимността - тя е мит...а и наистина е хлапашко да се играе на котка и мишка.Не си бил първия който се е регнал няколко пъти няма да си и последния (altoas, tao) и т.н.Но както казах едва ли има нещо което да не може да се разреши цивилизовано и да не се стига до "драми" накрая...Важното е да си помагаме, да обменяме инфо и сайта да върви напред!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Администратор

Здравейте на всички,

Искам само да поясня за какво е това правило във форумите за искане на някакви линкове:

Искаме програма (RQ):

1. В заглавието на темата да е упомената думата RQ или Търся. Тема без RQ или Търся в заглавието си се трие.

Това правило го има от почти самото начало на форума и аз съм ги поставял тези правила. Учудва ме, че чак сега, някой го забелязва.

Единствената причина за налагането на това правило е за прегледност на форума и началната страница на сайта.

Ако не се спазва горното правило потребителя пуска тема със заглавие: "Photoshop". И сега, какво се получава? Ако даден потребител има щастието да се намира във форум "Искаме програми" - то той би бил щастливец, защото веднага би се досетил какво е съдържанието на темата. А сега да помислим за хилядите потребители, които ще видят това заглавие разглеждащи началната страница на сайта и по - конкретно: "Последно във Форуми" или разглеждащи техни RSS четци, чрез които следят форумите и последните теми в тях. Колко от тях мислиш, че притежават ясновидски дарби за да разберат, че потребителя търси Photoshop а не предлага линк за изтегляне или пък има проблеми с тази програма. Това ще доведе до стотици прегледи на темата и стотици недоволни потребители, че са посетили въпросната тема без да е необходимо.

Не вярвам, че е голям проблем за някой да постави едно RQ или Търся пред "Photoshop" и така да се спести много време, нерви и трафик на останалите потребители. Съжалявам, но ако някое от правилата на форума се струва непосилно за определени хора, то те може спокойно да посещават други форуми, в които всеки пише както и каквото му падне. Тук това са нашите правила и изисквания и не мисля, че искаме кой знае колко.

Поздрави

• Автор
Не съм чел всичко, което сте написали, но виждам накъде отива темата....

Драги потребители, щастливи сме, че сте тук и сте избрали да посещавате точно Kaldata, но за пореден път ще го кажа - вие правите това по свое собствено желание. Преди да се регистрирате в сайта на всеки един от вас са били представени т.нар "Условия и правила за ползване", които съм сигурен 99% от вас са пропуснали да прочетат и са отметнали просто на "Съгласен/съгласна съм" и са натиснали "Регистрирай". Приемете го като договор, който сте подписали. Всичко е добре описано там...

Хубаво,но това не означава,че всеки имащ права може да изопачава правилата(аз съм ги чел).Fifa,в първият ми е пост съм казал това което искам да кажа.Другото се превърна в празни приказки и издребняване.

Здравейте на всички,

Искам само да поясня за какво е това правило във форумите за искане на някакви линкове:

Това правило го има от почти самото начало на форума и аз съм ги поставял тези правила. Учудва ме, че чак сега, някой го забелязва.

Единствената причина за налагането на това правило е за прегледност на форума и началната страница на сайта.

Ако не се спазва горното правило потребителя пуска тема със заглавие: "Photoshop". И сега, какво се получава? Ако даден потребител има щастието да се намира във форум "Искаме програми" - то той би бил щастливец, защото веднага би се досетил какво е съдържанието на темата. А сега да помислим за хилядите потребители, които ще видят това заглавие разглеждащи началната страница на сайта и по - конкретно: "Последно във Форуми" или разглеждащи техни RSS четци, чрез които следят форумите и последните теми в тях. Колко от тях мислиш, че притежават ясновидски дарби за да разберат, че потребителя търси Photoshop а не предлага линк за изтегляне или пък има проблеми с тази програма. Това ще доведе до стотици прегледи на темата и стотици недоволни потребители, че са посетили въпросната тема без да е необходимо.

Не вярвам, че е голям проблем за някой да постави едно RQ или Търся пред "Photoshop" и така да се спести много време, нерви, и трафик на останалите потребители. Съжалявам, но ако някое от правилата на форума се струва непосилно за определени хора, то те може спокойно да посещават други форуми, в които всеки пише както и каквото му падне. Тук това са нашите правила и изисквания и не мисля, че искаме кой знае колко.

Поздрави

Прав си,но според мен до някъде.Едва ли някой модератор би оставил тема с такова заглавие ("Photoshop").Има правило за това и то си е много хубаво.Темата трябва да е формулирана точно.Когато се напише точно темата,дори с използването на опциите посочени от теб ще стане ясно за какво става въпрос.Но не в това ми беше мисълта.Не трябват глобални промени.Трябва малко човещина

• Администратор
Прав си,но според мен до някъде.Едва ли някой модератор би оставил тема с такова заглавие ("Photoshop").Има правило за това и то си е много хубаво.Темата трябва да е формулирана точно.Когато се напише точно темата,дори с използването на опциите посочени от теб ще стане ясно за какво става въпрос.Но не в това ми беше мисълта.Не трябват глобални промени.Трябва малко човещина

Ами идеята тук не е да заливаме с работа модераторите, които да редактират по цял ден заглавия. Не е въпроса дали модараторите ще оставят подобна тема или не. Просто трябва да се научат потребителите как да формулират правилно заглавията си.

Повярвай опитвали сме всичко преди това и да редактираме заглавията и да пишем на потребителите и какво ли не. Нищо не върши по - добра работа от затваряне или изтриване на темата. Ката я напише 2-3 пъти и знаеш ли колко бързо се научава.

А относно човещината, не мисля че всички модератори са някакви цербери, които ви налагат с камшици щом пропуснете да оформите правилно заглавието си. Разбира се някой може да си е изпуснал понякога нервите, но и те са хора и едва ли това е болка за умиране и трябва да занимаваме хората с подобни теми.

Общо взето си говорим празни приказки, защото така и никой не разбра конкретните причини за тази тема а и ти увърташ като обидено дете, на което не са купили сладолед.

Имаш ми данните за контакт, когато решиш свържи се с мен и ще изясним въпроса. Тази показност тук не ми допада никак.

• 2 седмици по-късно...
Имаш ми данните за контакт, когато решиш свържи се с мен и ще изясним въпроса.

Аз се възползвах от това предложение!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.