Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителите пак излъгани със заплатите

Featured Replies

Министър Вълчев и всички други политици в това правителство са лъжци!Учителите които са били в отпуск през месец юли няма да вземат увеличението от 10 процента за месеца!Пак спестиха някое милионче от нас. Крадци и обирджии!Учители от България не гласувайте по-вече за тези политици!

Редактирано от kraska (преглед на промените)

Министър Вълчев и другите политици, както и политиците от всички досегашни "демократично избрани" правителства не им е пукало никога за учителите. Скъпи учители, нищо не се е променило от дивите 18-ти и 19-ти век. И за да ви обърне някой внимание, трябва да сте готови да "умрете" от глад, мизерия и студ. Да сте готови да оставите възрастните си родители на произвола и децата си да гладуват. Защото ако се изправите, се опитват да ви пречупят, да подкупят директорите ви, да ви уволнят и да не ви дадат мизерните заплати, да потърсят други ваши колеги, останали задълго без работа...

Редактирано от universum (преглед на промените)

Е, на това му казвам аз министър на място, знае си работата човека! Евала! Ми те учителите богати хора, бре, за какво са ревнали, пари имат в изобилие, че и него могат да подпомагат! Направо му се възхищавам на този човек! Такъв нюх, такъв ентусиазъм, такава ерудиция и интелект! Ми да ги беше оставил поне и без заплати, те учителите хляб не ядат и семейства не гледат, хранят се с духовна храна!

kraska да не си учителка случайно. Хаха. Със сигурност не и по БЕЛ.

по-вече - доста книжовно бих казал

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Чакай малко сега. Аз съм за многократно повишаване заплатите на учителите, но как искаш да вземат увеличение за юли, след като отпуската се изчислява върху предния месец? Ето, аз например бачкам яко предния месец преди отпуската, за да имам голяма заплата и отпуската да ми се плати възможно най-добре. Все пак има и закони. Хубаво е понякога да се спазват, защото би настъпило анархия. Понякога законите са в полза на работодателя, но понякога и в полза на работника.

Хи Хи Хи

Тогава сменете министъра сложете някой от Д П С и тогава десата ви ще знаят още един чужд език, а това че не могат да си напишат името на Кирилската азбука е "то се е ОБЪРКАЛО детето"

Таке малкото ще знае Български за да чете вестници, Английски за да обслужва Хамериканците и Турски за да се кланя на Правителството.

А нощем под юргана да се моли на "Царицата е ПАРИЦА", защото за него няма да има БОГ, нито Алах пък дори и Буда.

Нещата се трупат ли трупат … И когато

достигнат максималната точка на натоварване,

пружината на събитията изведнъж започва

бясно да се размотава, а ти можеш само да се

носиш нагоре, заклещен в някоя от намотките,

и да се надяваш, че това няма да провали

остатъка от живота ти

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Министър Вълчев и другите политици, както и политиците от всички досегашни "демократично избрани" правителства не им е пукало никога за учителите. Скъпи учители, нищо не се е променило от дивите 18-ти и 19-ти век. И за да ви обърне някой внимание, трябва да сте готови да "умрете" от глад, мизерия и студ. Да сте готови да оставите възрастните си родители на произвола и децата си да гладуват. Защото ако се изправите, се опитват да ви пречупят, да подкупят директорите ви, да ви уволнят и да не ви дадат мизерните заплати, да потърсят други ваши колеги, останали задълго без работа...

Така е. За учителите и изобщо за интелигенцията на никого не му пука. Защото те не са "нужния електорат", който ще ходи под строй до урните и ще гласува да когото му кажат.

Време е да разберем, че в България всичко е на принципа на кратуните - най-празните най-отгоре се издигат!

Министър Вълчев и всички други политици в това правителство са лъжци!Учителите които са били в отпуск през месец юли няма да вземат увеличението от 10 процента за месеца!Пак спестиха някое милионче от нас. Крадци и обирджии!Учители от България не гласувайте по-вече за тези политици!

Според мен учителите, поне повечето от тях изобщо не заслужават увеличение на заплатите.

Според мен учителите, поне повечето от тях изобщо не заслужават увеличение на заплатите.

Като излагаш някаква гледна точка, ами аргументирай се, де! Че така нещо ти виси изявлението във въздуха!

Като излагаш някаква гледна точка, ами аргументирай се, де! Че така нещо ти виси изявлението във въздуха!

Че учителите не заслужават повишение си личи от това което знаят децата. Повечето преподаватели пък дават частни уроци, а те са доста скъпи. Не мисля, че ако им повишят заплатите частните уроци ще поевтинеят. Имат си ваканции, работят по половин ден. Трябват ли ти още примери?

Че учителите не заслужават повишение си личи от това което знаят децата. Повечето преподаватели пък дават частни уроци, а те са доста скъпи. Не мисля, че ако им повишят заплатите частните уроци ще поевтинеят. Имат си ваканции, работят по половин ден. Трябват ли ти още примери?

Ами, то това не са примери, а клишета!

Май пишеш за спорта, а не за диалога!

Ами, то това не са примери, а клишета!

Май пишеш за спорта, а не за диалога!

Просто изказвам мнението си.

Напълно правилно :wors:

Ами представете си, че вие плащате данъци , които от своя страна отиват в бюджета , а от там учителите и другите държавни служители си получават заплатите. До тук хубаво . А знаете ли , че те ползват данъчни облекчения и не плащат данъци като лицата от частния сектор ? В същото време искат увеличение от бюджета .Нека разгледаме друго , ако вие сте ръководител на едно училище и трябва да разпределяте парите в него така както във вашата фирма, бихте ли допуснали някой да получава заплата без да е работил ohmy.gif ? Нека го кажа по друг начин ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ 9 МЕСЕЦА, а получават заплата цяла година :) .Аз нямам деца, но се надявам Вие, които защитавате учителите да имате и те да са 7 клас . Да видим тогава колко парички ще дадете за уроци . И те не само ще ги вземат , но те пак няма да платят данък в/у тях . :P

пп Моля , не започвайте да плюете по мен , а просто помислете !

Напълно правилно :clap:

Ами представете си, че вие плащате данъци , които от своя страна отиват в бюджета , а от там учителите и другите държавни служители си получават заплатите. До тук хубаво . А знаете ли , че те ползват данъчни облекчения и не плащат данъци като лицата от частния сектор ? В същото време искат увеличение от бюджета .Нека разгледаме друго , ако вие сте ръководител на едно училище и трябва да разпределяте парите в него така както във вашата фирма, бихте ли допуснали някой да получава заплата без да е работил ohmy.gif ? Нека го кажа по друг начин ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ 9 МЕСЕЦА, а получават заплата цяла година :) .Аз нямам деца, но се надявам Вие, които защитавате учителите да имате и те да са 7 клас . Да видим тогава колко парички ще дадете за уроци . И те не само ще ги вземат , но те пак няма да платят данък в/у тях . :angry:

Смешник. Те са педагози, работят по 8 часа дневно и взимат по 350 лева заплата. А на много места заплатата за 4 часа продавачка е 400-500 лева. А учителите не са изцяло виновни за лошото образование. Просто излезте на улицата, спрете до плакат на Азис и се замислете: "А бе какво става в тази държава..."

Ами представете си, че вие плащате данъци , които от своя страна отиват в бюджета , а от там учителите и другите държавни служители си получават заплатите. До тук хубаво . А знаете ли , че те ползват данъчни облекчения и не плащат данъци като лицата от частния сектор ? В същото време искат увеличение от бюджета .Нека разгледаме друго , ако вие сте ръководител на едно училище и трябва да разпределяте парите в него така както във вашата фирма, бихте ли допуснали някой да получава заплата без да е работил ohmy.gif ? Нека го кажа по друг начин ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ 9 МЕСЕЦА, а получават заплата цяла година :) .Аз нямам деца, но се надявам Вие, които защитавате учителите да имате и те да са 7 клас . Да видим тогава колко парички ще дадете за уроци . И те не само ще ги вземат , но те пак няма да платят данък в/у тях . :angry:

Аз работя в частния сектор знам какво е да работиш и в събота и в неделя и по 12 часа и да си пенкилер и да запушваш дупки къде що има. Защото съм инженер, а понякога получавам по-малко от общия работник. Защото той "мъкне и носи", а аз "гледам телевизор". И именно затова подкрепям учителите. Техния труд не може да се мери с метър линеен, квадратен, бройка, килограм или още каквото се сетите. Работели казвате 9 месеца. А влизали ли сте скоро в едно най-обикновено СОУ да усетите в каква обстановка ги изкарват тези 9 месеца? А и през лятото не са легнали да лежат - знаете ли колко бумащина имат на главата си.

Жалко е че нямате деца. Аз имам шестокласничка и знам какво изисквам от учителите и виждам че те правят всичко възможно за да й го дадат. Това, че някой знае, а друг не е нормално. И вината не е само на учителя. Дори бих казала в по-голяма степен вината е у нас, родителите, в цялото общество, в медиите ако щете. Защото от всеки вестник, от всеки ТВ канал наднича Азис. Как няма да го знаят? Освен това ние, родителите сме хората, които трябва да мотивират децата си да учат. И нека всеки си зададе въпроса направил ли го е и как.

Същото ще кажа и за частните уроци. Не може нивото, което се налага в образованието да е едно, а задачите на изпитите да са с една идея нагоре (така поне ме информираха "патили" от тазгодишната кампания). Как мислите - възможно ли е за 40 минути час да се предаде нов урок и след това да се надгради, така че да се стигне изпитното ниво? Който може - да заповяда да го направи!

Мрънкате щрещу справедливите протести на учителите. Защо не мрънкахте напролет, когато вдигнаха заплатите на щофьорите в градския транспорт (които софиянци ще си ги плащат с по скъпи билети най-вероятно). Или на полицаите, на които също тихомълком вдигнаха заплатите. За да бият миньорите, а да стоят пред циганите в Красна поляна като препикани мушката! Съжалявам, че трябва да употребявам такива думи, но след като ще се гледа под лупа качеството на учителския труд, гледайте и на другите държавни чиновници, на които плащаме заплатите пак от нашите данъци. Включително и на министри депутати, чиновници по министерства и тям подобни персони, чиито труд не само не е по-качествен и стойностен от учителския, а напротив - даже е по-неефективен.

Накрая искам да се обърна и към самите учители: ако искате нашата подкрлепа, подкрепата на цялото общество внимавайте как предявявате исканията си. Защото с приказки от сорта "учениците се возят в мерцедеси, а ние..." или "искаме европейски заплати" (то всеки иска, но в България никой не получава европейския еквивалент на труда си) само настройвате хората срещу себе си.

И разкарайте най-накрая тази Янка Такева. Тя не ви върши никаква полезна работа, гледа само собствения си кеф.

Щом е толкова лесно, защо не вземеш да станеш и ти един учител?!

Едва ли на учителите, който са те учили на грамотност, им е било толкова лесно!

Мисля, че би трябвало да се отнасяш с по-голямо уважение към труда на преподавателите.

Смятам, че да се възпитава и обучава един човек,е доста дълъг и сложен процес.

От учителите, които съм имал е имало и добри. Казах, че ПОВЕЧЕТО не заслужават повишение, а не всички.

Ама добре. Ако всеки един човек със собствената си професия започне да протестира какво ще стане?

В моя град има една фирма "Яна", която произвежда галантерия, ризи и подобни работи. Там за ушиването на 1 яка дават 1 стотинка. Заплатите варират от 60 до 150 лева. Има още много прфесии, където е много по-малко заплащането от учителското, но никой не е тръгнал да протестира. И пак повтарям, че ако всеки, който взима по-малко от хилядарка ако тръгне на протести и ще стане гражданска война сигурно.

Ама добре. Ако всеки един човек със собствената си професия започне да протестира какво ще стане?

В моя град има една фирма "Яна", която произвежда галантерия, ризи и подобни работи. Там за ушиването на 1 яка дават 1 стотинка. Заплатите варират от 60 до 150 лева. Има още много прфесии, където е много по-малко заплащането от учителското, но никой не е тръгнал да протестира. И пак повтарям, че ако всеки, който взима по-малко от хилядарка ако тръгне на протести и ще стане гражданска война сигурно.

Така е наистина, но в частния сектор протестите не трябва да са насочени към държавата, а към работодателя. Аз също работя в частния сектор и заплатите при нас са също по-ниски от учителските. И ако сме недоволни трябва да протестираме пред ръководството на фирмата. Но нека не забравяме, че в материалното производство заплащането е пряко обвързано с производителността на труда. А в това отношение поне по мои наблюдения имаме доста трески за дялане. Освен това в този сектор заплащането зависи и от нивото на безработица в града, търсенето и предлагането на работна ръка, цялостното развитие на региона и др. Докато учителите зависят от милостта на държавата. А тя е по щедра към хората с по ниско образование и квалификация, отколкото към тях.

Поне като стачкуват да са единни.Получава се супер тъпо сега.Днеска учителите,при които имам 1-ви и 4-ти час не стачкуват и ние отиваме за първия час,после три часа трябва или да обикаляме коридорите или да висим в някое кафе.Не мога да се прибера и пак да отида,защото живея на другия край на града :) Не мога да разбера каква е тая стачка такава :)

аз съм донякъде за стачката ама учениците не знаят кога и акво ще учат. даже една госпожа ни каза че може догодина всеки да повтаря класа в който е бил. ние сме оръжието на част от учителите!

В този, а и в други форуми, аз съм защитавала много учителите и техните справедливи искания за достойно заплащане на труда им, но сега ще ги покритикувам малко.

Според мен, драги учители, вие поставяте малко недобре казуса "заплата". Какво не ми харесва? Преди всичко аргументите, с които мнозина от вас по медиите искат увеличаване на заплащането, а именно:

1) "Парите не ни стигат" - това е идиотска постановка, защото парите на никого не стига, повярвайте!. Както на вас, така и на мен, а така също и на милионера, който иска да си купи нова яхта. Вярно, че според нас той може и да няма нужда от такава, но от негова гледна точка нещата стоят по различен начин. Така, че точно този вопъл няма да хване дикиш, особено на фона на заплащането на труда в по-малките градове на страната.

И мнозина приплакващи по форумите учители, които казват "нямаме пари за книги, за компютър, за интернет, за това, за онова" нека да знаят, че голяма част от хората и то също с висока квалификация са на този хал. Аз например съм си взела компютъра на изплащане и всеки месец 50 лева изсипвам в банката.

2) "В Европа заплатите на учителите са такива и такива, а ние тук..." Мисля, че за всеки е ясно, че почти никой в България не получава еквивалентното на своята работа заплащане в Европа. ЗА себе си, например мога да кажа, че точния мой еквивалент в ГЕрмания стартира със 7000 евро.

3) "Учениците се возят в мерцедеси, а ние..." Така е, мили учители, вие не се возите в мерцедеси, а може би в 20-годишни лади. Но пък ако родителите на един ученик са банкери, индустриалци, шефове на големи компании... нормално е те да имат повече доходи от вас. Не се цупете, така е по целия свят. Друг е въпросът, че от вас по-големи доходи имат и доста по-нискоквалифицирани люде, но това е друга тема. А и според мен уважението към учителя не трябва да се определя от дебелината на портфейла му. ТОва е грижа на цялото общество - ако то иска да има образовано и кадърно поколение, трябва да уважава учителите.

Така, че PR-ът на стачката ви куца, драги учители. Мисля, че всичко се казва с думите, които пише по лентичките ви - "достоен труд, достойно заплащане". Защото той е наистина такъв.

Ами представете си, че вие плащате данъци , които от своя страна отиват в бюджета , а от там учителите и другите държавни служители си получават заплатите. До тук хубаво . А знаете ли , че те ползват данъчни облекчения и не плащат данъци като лицата от частния сектор ? В същото време искат увеличение от бюджета .Нека разгледаме друго , ако вие сте ръководител на едно училище и трябва да разпределяте парите в него така както във вашата фирма, бихте ли допуснали някой да получава заплата без да е работил ohmy.gif ? Нека го кажа по друг начин ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ 9 МЕСЕЦА, а получават заплата цяла година :doh: .Аз нямам деца, но се надявам Вие, които защитавате учителите да имате и те да са 7 клас . Да видим тогава колко парички ще дадете за уроци . И те не само ще ги вземат , но те пак няма да платят данък в/у тях . :)

Цялата работа е че нямаш деца. За сега. Пожелавам ти да имаш много. Но не ти пожелавам да гледаш как съседските понеже могат да си го позволят ходят в частни училища и след време стават хора, а твоите остават в зоната на здрача.Погледни циганчетата. Те сами са си го избрали. А вместо тебе избира някакъв гадняр (ВЪЛЧЕВ), който има претенции да се нарича БЪЛГАРИН. ДАНО СЕ ПЪРЖИ В АДА.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.